Stunt Almere City blijft uit; ploeg gaat hard onderuit tegen NEC

ALMERE • Wo 11 januari 2023 | 23:33 • Woensdag 11 januari 2023 | 23:33

Almere City is er woensdagavond niet in geslaagd de derde ronde van het toernooi om de KNVB beker te bereiken. In het Yanmar stadion in Almere was eredivisieclub NEC uiteindelijk met 0-4 te sterk voor de formatie van trainer Alex Pastoor.

In de eerste helft kreeg Almere City al na drie minuten direct een dot van een kans via spits Jeredy Hilterman, maar NEC-doelman Branderhorst bracht knap redding met zijn voet. Na vijf minuten kwam NEC op voorsprong via een vrije trap van zeker 30 meter. Doelman Nordin Bakker had geen antwoord op de zwabberbal van Tannane die in de verre hoek plofte: 0-1.

Vervolgens herpakten de Almeerders zich goed en was de ploeg van Pastoor dominant en kreeg het kansen. Zo kwam NEC heel goed weg nadat een inzet van Ilias Alhaft op de binnenkant van de paal belandde. Almere verdiende misschien wel een gelijkmaker maar in de slotfase van de eerste helft sloegen de gasten toch weer toe. Tavsan rondde een combinatie met Tannane knap af waardoor het 0-2 bij rust stond.

In de tweede helft bleek Almere City niet meer in staat hetzelfde niveau als in de eerste helft op de mat te leggen om zodoende terug te komen in de wedstrijd. Na iets meer dan een uurtje spelen viel de definitieve beslissing in de wedstrijd nadat NEC spits Pedro Marques van dichtbij de 0-3 mocht binnentikken. Trainer Pastoor wisselde vervolgens Hilterman, Peña en Alhaft met het oog op de wedstrijd van komende zondag tegen Willem II. In de slotfase zorgde NEC speler Anthony Musaba met een droge knal voor de 0-4 einduitslag.