City FC kan naar derde plek stijgen bij winst op Willem II

ALMERE • Za 14 januari 2023 | 18:11 • Zaterdag 14 januari 2023 | 18:11

Almere City kan zondagmiddag naar de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie stijgen. De ploeg van Alex Pastoor moet hiervoor thuis winnen van directe concurrent Willem II, dat slechts twee punten minder heeft dan de Almeerders. De eerste selectie trainde zaterdagmorgen in de aanloop naar deze belangrijke wedstrijd achter gesloten deuren.

Almere City FC wist in het nieuwe jaar nog niet te winnen. Vorige week ging de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle schlemielig met 3-2 verloren, terwijl eredivisieclub NEC afgelopen woensdag in het bekertoernooi om de KNVB beker met 0-4 veel te sterk was voor de Almeerders.

Trainer Alex Pastoor kan tegen Willem II geen beroep doen op Lance Duijvestijn en Danny Post, die geblesseerd zijn. Ook middenvelder Jorrit Smeets moet vanwege een schorsing vanaf de tribune toekijken. Smeets kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd door de tuchtcommissie van de KNVB (waarvan één voorwaardelijk) naar aanleiding van zijn rode kaart van vorige week tegen PEC Zwolle.

De nieuwe aanvallende aanwinst Kornelius Hansen (die afgelopen dinsdag werd vastgelegd) is speelgerechtigd tegen Willem II en zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De 21-jarige Noor zal zondagmiddag hoogstwaarschijnlijk als invaller zijn eerste minuten gaan maken voor de formatie van trainer Alex Pastoor

Willem II en Almere City FC speelden eerder dit seizoen gelijk in Brabant. In Tilburg werd het eind oktober: 1-1. De thuiswedstrijd tegen Willem II begint zondagmiddag al om 12.15 uur. Het duel in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie staat onder leiding van scheidsrechter Ruperti.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel