City FC wint thuis van Willem II en staat nu derde

ALMERE • Zo 15 januari 2023 | 14:16 • Zondag 15 januari 2023 | 14:16

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Willem II gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor met 1-0 te sterk voor de directe concurrent.

Door de zege stijgen de Almeerders naar de derde plek van de ranglijst. Het was alweer de vijfde thuiszege op rij voor Almere.

In de eerste helft kwamen de gasten beter uit de startblokken. Willem II was in de openingsfase dominant en een aantal keer gevaarlijk via Elton Kabangu, maar City doelman Nordin Bakker hield zijn ploeg met een paar prima reddingen op de been.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Almeerders meer grip op de tegenstander. Halverwege de eerste helft kwamen de Almeerders op voorsprong via spits Jeredy Hilterman op aangeven van de Spanjaard Pascu. Het was alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Geen problemen
In de tweede helft gebeurde er weinig voor beide doelen en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Trainer Pastoor bracht naarmate de wedstrijd vorderde verse krachten in het veld: zo kwamen Pouwels en Alhaft voor Hilterman en Limbombe binnen de lijnen.

Alhaft kreeg een kwartier voor tijd een kans maar werkte de bal naast. In de slotfase ging Willlem II meer risico nemen, maar bleven de Almeerders zonder al te veel moeite op de been.