Almere City FC speelt gelijk tegen De Graafschap

ALMERE • Vr 20 januari 2023 | 23:52 • Vrijdag 20 januari 2023 | 23:52

In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap heeft Almere City FC met 2-2 gelijk gespeeld. Sommige toeschouwers zaten nog niet eens op hun stoel in het Yanmar stadion toen de 'superboeren' uit Doetinchem op voorsprong kwamen. Jeffry Fortes schoot al in de tweede minuut van de wedstrijd raak (0-1).

De ploeg van Alex Pastoor gaat daarna op jacht naar de gelijkmaker. Na wat kansen over en weer maakt José Pascual in de veertigste minuut de gelijkmaker (1-1).

Tien minuten na rust komt De Graafschap door een treffer van routinier Siem de Jong weer op voorsprong (1-2). Jochem Ritmeester van de Kamp, die vorige week debuteerde, maakt in de zestigste minuut zijn eerste goal voor de hoofdmacht van Almere City FC (2-2).

"Ik sta hier met gemengde gevoelens", vertelt Ritmeester van de Kamp na de wedstrijd. "Ik ben blij met mijn eerste goal maar ook teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen."

Ritmeester van de Kamp viel uiteindelijk in de 72e minuut uit doordat hij kramp kreeg. Ondanks dat de thuisploeg het laatste kwartier nog veel druk zet op De Graafschap en verschillende kansen krijgt blijft het 2-2.

Volgende week speelt Almere City FC uit tegen Telstar in Velsen-Zuid.