Almere City FC wint van Telstar

ALMERE • Vr 27 januari 2023 | 23:56 • Vrijdag 27 januari 2023 | 23:56

Almere City FC heeft de uitwedstrijd tegen Telstar gewonnen met 1-0. De wedstrijd tegen de 'Witte Leeuwen' uit Velsen-Zuid bleef de eerste helft in evenwicht. Beiden ploegen kregen kansen maar tot echt gevaarlijke acties kwam het niet.

In eerste minuut de tweede helft was er meteen een grote kans van Hamdi Akujobi maar hij trof uiteindelijk geen doel. Trainer Alex Pastoor bracht in de achtenzestigste minuut Lance Duijvestijn in de ploeg en haalde Jose Pascual naar de kant. Dit bleek een gouden wissel want Duijvestijn schoot in de tachtigste minuut de 1-0 binnen.

Niet veel later, in de vierentachtigste minuut trok Damian van Bruggen aan de noodrem en tackelde een speler van Telstar. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en moest met rood het veld af.

Daarna werd het nog even spannend voor de Almeerders omdat Telstar met man en macht op jacht ging naar de gelijkmaker. Ondanks dat de scheidsrechter zeven minuten extra tijd gaf kwam Telstar niet meer aan scoren toe.

Einstand: 1-0 voor Almere City FC die zich daarmee handhaaft op de vierde plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.