Hockeymannen grijpen naast finale NK zaal

ALMERE • Za 28 januari 2023 | 17:39 • Zaterdag 28 januari 2023 | 17:39

De mannen van de Almeerse Hockey Club zijn er zaterdagmiddag nét niet in geslaagd om de finale van het Nederlands Kampioenschap zaalhockey te bereiken. Tijdens de halve eindstrijd tegen Amsterdam werd het 3-3, waarna de Almeerders in de shoot-outs-serie uiteindelijk het onderspit moesten delven.

In de finale kwam Almere maar liefst drie keer op voorsprong. Joep Troost scoorde voor de Almeerders al vroeg de 1-0, maar Amsterdam aanvoerder Boris Burkhardt zette nauwelijks een minuut later alweer de gelijkmaker op het bord. Nog voor rust kwam Almere opnieuw op voorsprong via Isaac Josefzoon. Deze 2-1 betekende ook de ruststand in sportcomplex Zuiderpark in Den Haag.

Na rust kwam Amsterdam via een benutte strafcorner van Boris Burkhardt opnieuw op gelijke hoogte: 2-2. Vervolgens zette Nicki Leijs via een benutte strafcorner de Almeerders voor de derde keer op voorsprong. Zijn treffer leek de winnende, maar vlak voor tijd wist Max Sweering alsnog de 3-3 te maken voor de Amsterdammers, waardoor shoot-outs moesten gaan bepalen wie de finale mocht gaan spelen.

Sleutelmoment in de shoot-outs-serie was een harde overtreding van Amsterdam keeper Taphoorn op Nicki Leijs, waardoor Almere van het scoren werd gehouden maar wél een strafbal kreeg. Deze strafbal werd vervolgens gemist door Joep Troost. Die achterstand wisten de Almeerders vervolgens niet meer ongedaan te maken.