Rosalie van Vliet werkt op het ijs aan haar droom

ZEEWOLDE • Zo 29 januari 2023 | 12:52 • Zondag 29 januari 2023 | 12:52

"Mijn droom is om op de Olympische Spelen te staan en daar een gouden medaille te halen", zegt Rosalie van Vliet uit Zeewolde vol zelfvertrouwen. De langebaanschaatser van 16 jaar oud maakte een jaar geleden de overstap van het KNSB Talenten Team naar de opleidingsploeg van oud schaatser Gerard Kemkers; TalentNED.

Van Vliet is ontzettend blij met haar ontwikkeling bij de nieuwe ploeg. Onder de vleugels van Kemkers wil ze zich verder ontwikkelen en uiteindelijk wil Van Vliet de overstap maken naar een grote commerciële schaatsploeg. De eerste stappen naar een mooie toekomst in de schaatswereld worden nu gezet in Enschede, de plek waar Van Vliet dagelijks te vinden is op het ijs van IJsbaan Twente. Van Vliet pakte twee weken geleden de Nederlandse titel bij de B-junioren. Ze won op vier afstanden een gouden plak.

Op schaats-technisch gebied moet de schaatser uit Zeewolde zich de komende jaren zien te verbeteren, zegt Kemkers. De directeur van TalentNED ziet aan het talent dat ze enorm gedreven is en dat Van Vliet er veel voor over heeft om haar doel te bereiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel