City FC lijdt dure nederlaag tegen Jong PSV

ALMERE • Vr 3 februari 2023 | 23:00 • Vrijdag 3 februari 2023 | 23:00

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong PSV verrassend verloren. In Almere waren de beloften uit Eindhoven met 1-2 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Een gemiste kans voor de Almeerders, die bij winst op de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie waren terechtgekomen.

In de eerste helft was Almere City FC de dominantere ploeg in het Yanmar stadion. Toch kwam Jong PSV 'uit het niets' na 25 minuten op voorsprong via spits Jason van Duinen. Hij werkte de bal na een vlijmscherpe counter van ruime afstand én met veel gevoel over keeper Nordin Bakker: 0-1. Almere City ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg voor rust een aantal goede kansen: zo zag de Spanjaard Pascu zijn inzet van de lijn gehaald worden en wist Jong PSV keeper Kjell Peersman met een aantal knappe reddingen de 1-1 te voorkomen.

In de 2e helft bracht trainer Alex Pastoor Lance Duijvestijn en Jorrit Smeets binnen de lijnen voor Pascu en Stije Resink. De ploeg van Alex Pastoor ging vol op de aanval, maar toch wist Jong PSV weer te scoren. Jason van Duinen profiteerde na 67 minuten van mis-communicatie tussen centrale verdediger Barbet en doelman Nordin Bakker. Vlak na deze 0-2 zat het andermaal niet mee voor Almere: Jorrit Smeets volleerde de bal snoeihard op de binnenkant van de paal. Pas in de slotfase werd het toch weer spannend, nadat de thuisploeg een penalty toegekend kreeg na een handsbal: Lance Duijvestijn benutte vervolgens het buitenkansje van 11 meter: 1-2. Verder dan deze aansluitingstreffer kwam de ploeg van Alex Pastoor niet en zodoende verloren de Almeerders voor het eerst sinds 14 oktober weer een thuiswedstrijd.