Flevo Boys blijft onderin hangen na nederlaag tegen Huizen

EMMELOORD • Za 11 februari 2023 | 17:16 • Zaterdag 11 februari 2023 | 17:16

De voetballers van Flevo Boys blijven in degradatienood na de 1-4 nederlaag tegen SV Huizen. De Emmeloorders staan door het verlies op de veertiende plaats in de vierde divisie B. Dat zou aan het einde van het seizoen betekenen dat Flevo Boys nacompetitie moet spelen voor handhaving.

Dat de ploeg van trainer Arjen Postma uiteindelijk verloor, daar zag het in het eerste kwartier niet naar uit. Flevo Boys kwam via Thom Bos al binnen een minuut op voorsprong en kreeg daarna kansen op een tweede doelpunt.

Nadat Huizen na 18 minuten gelijkmaakte via Joshua Lo-Asioe, kantelde de wedstrijd. De bezoekers waren de betere en kwamen vlak voor rust via een benutte strafschop (Ritchie Zinga) en een rake vrije trap (Anouar Aktaou) op voorsprong.

In de tweede helft probeerde Flevo Boys de schade te repareren, maar het was Huizen dat via Hidde van der Veldt uitliep naar 1-4. De thuisploeg bleek daarna niet bij machte om de wedstrijd nog spannend te maken.