Hockeyheren hervatten competitie met zege op HBS

ALMERE • Zo 5 maart 2023 | 19:43 • Zondag 5 maart 2023 | 19:43

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft van de promotieklasse. Op het eigen Sportpark Klein Brandt was de ploeg van coach Alex Verga met 3-1 te sterk voor HBS uit Bloemendaal.

Almere begon uitstekend aan de wedstrijd: binnen 2 minuten wist de Chileen Raimundo Valenzuela al de openingstreffer aan te tekenen. Nog voor rust vergrootte Joep Troost de score: 2-0. In het 3e kwart kreeg HBS een strafbal, maar de Belgische keeper Bozz Willaert van Almere wist deze te stoppen. In het 4e kwart kregen de gasten wederom een strafbal, maar deze werd wel benut: 2-1. Direct na die aansluitingstreffer sloegen de Almeerders echter weer genadeloos toe: Joep Troost ging de cirkel in en bediende Youri de Bie, die de eindstand op 3-1 bepaalde.

Bij Almeerse Hockey Club maakte Stijn Jolie zijn rentree. Jolie was eigenlijk al gestopt op topniveau (speelde dit seizoen hockey in het 2e elftal) maar liet zich onlangs verleiden tot een rentree, nadat de club had aangegeven hem nodig te hebben. Jolie moet binnen de lijnen het verlengstuk worden van coach Alex Verga. In principe zal Jolie het seizoen gaan afmaken als speler van Heren I.