Periodetitel lonkt voor Almere City FC 

ALMERE • Do 9 maart 2023 | 17:44 • Donderdag 9 maart 2023 | 17:44

Almere City FC kan vrijdagavond beslag gaan leggen op de derde periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie. De opdracht is simpel voor de ploeg van Alex Pastoor: thuis winnen van hekkensluiter Jong Utrecht is voldoende om de champagne te ontkurken. Ook als de ploeg niet wint is een periodetitel eventueel mogelijk, maar dan zijn de Almeerders wél afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie.

In het verleden won Almere City FC drie keer eerder een periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. In 2014 onder trainer Fred Grim, in 2016 onder Jack de Gier en in 2019 onder coach Ole Tobiasen

Play-offs deelname verzekerd
Het winnen van de periodetitel betekent voor Almere City FC automatisch plaatsing voor de play-offs (voor promotie naar de eredivisie). Bovendien krijgt de club bij winst een geldprijs van 75.000 euro. Op de algemene ranglijst staan de Almeerders momenteel op de derde plaats. Het verschil met de nummer 2 Heracles (nr 2=directe promotieplek) bedraagt met nog 11 wedstrijden te spelen 8 punten.

Trainer Alex Pastoor kan tegen Jong FC Utrecht geen beroep doen op aanvoerder Danny Post, aanvaller Faiz Mattoir en verdediger Jaden Pinas, die allen langdurig geblesseerd zijn. Reserve doelman Stijn Keller trainde donderdagmorgen niet mee met de eerste selectie, maar zit vrijdagavond wel gewoon op de bank.

Van La Parra misschien al bij selectie
Almere City verraste woensdag met het aantrekken van de zeer ervaren vleugelaanvaller Radjiv van La Parra. De 31-jarige Van La Parra was clubloos, maar speelde in het verleden in de eredivsie voor SC Heerenveen en speelde bij diverse buitenlandse clubs (oa in de Premier League). Het is nog onzeker of Van La Parra vrijdagavond al speelgerechtigd is voor zijn nieuwe club.

Hilterman begint weer vanaf de bank
Topscorer Jeredy Hilterman, die een verleden heeft bij Jong FC Utrecht, lijkt vrijdagavond opnieuw op de bank te moeten beginnen. De spits (die al 12 keer wist te scoren dit seizoen) begon de afgelopen drie wedstrijden op rij op de bank, maar kwam als invaller wel binnen de lijnen. Hilterman kwam van 2017 tot 2021 bijna 100 wedstrijden uit voor Jong FC Utrecht.

De thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder elding van scheidsrechter Pérez. Almere City FC speelt twee thuiswedstrijden in 4 dagen tijd: maandag wacht VVV Venlo als tegenstander in het Yanmar stadion.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel