City FC speelt subtopper tegen VVV Venlo 

ALMERE • Zo 12 maart 2023 | 19:56 • Zondag 12 maart 2023 | 19:56

De profvoetballers van Almere City FC spelen maandagavond de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Op papier is dit een echte subtopper in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City is de nummer 3 van de ranglijst met 49 punten uit 27 gespeelde wedstrijden, terwijl de Limburgers op plek 4 staan. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts één punt, maar VVV heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.

Trainer Alex Pastoor kan tegen VVV geen beroep doen op Danny Post, Jaden Pinas en Faiz Mattoir, die geblesseerd zijn. Almere City FC heeft nog een appeltje te schillen met de Limburgers, want in de eerste wedstrijd van dit seizoen ging de ploeg van Alex Pastoor met 3-0 kansloos onderuit in Venlo.

Almere City kon afgelopen vrijdagavond bij winst op Jong FC Utrecht de derde periodetitel winnen, maar deze wedstrijd werd vanwege de sneeuwval in Almere op het laatste moment afgelast. Dit duel wordt op een nader te bepalen tijdstip ingehaald en dus konden de Almeerders dit weekeinde nog geen feestje vieren. Trainer Alex Pastoor: "Het was natuurlijk wel even slikken dat het niet doorging, maar we zijn weer heel snel overgegaan tot de orde van de dag. Tuurlijk is het raar, want je bouwt de hele week naar zo'n wedstrijd toe. Je bent er in alle opzichten klaar voor en dan moet je 'm even parkeren. Dat is iets waar je zinvol mee om moet gaan en dat hebben we ook prima gedaan".

De thuiswedstrijd tegen VVV Venlo in het Yanmar stadion staat maandagavond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis en begint om 20.00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel