Hockeymannen laten winst glippen tegen Tilburg: 2-2

ALMERE • Zo 19 maart 2023 | 19:30 • Zondag 19 maart 2023 | 19:30

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag thuis gelijkgespeeld tegen Tilburg. Op sportpark Klein Brandt werd het uiteindelijk 2-2 tegen de ploeg, die vorig seizoen nog in de hoofdklasse speelde.

Almere kwam in het eerste kwart op voorsprong door een goal van Joep Troost. Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam Tilburg 'uit het niets' op gelijke hoogte via Sjuul Pubben. Deze 1-1 bleek ook de ruststand in Almere. In het vierde en laatste kwart kwamen de Almeerders toch weer op voorsprong: Joep Troost bediende Youri de Bie, die de 2-1 wist aan te tekenen. Toch zou de thuisploeg deze voorsprong niet vast weten te houden: Thijs Bams wist na een strafcorner voor Tilburg van dichtbij de 2-2 binnen te werken namens de gasten. Dit bleek ook de eindstand.

Door dit resultaat blijven beide ploegen bivakeren in de middenmoot van de Promotieklasse: zowel Almere als Tilburg hebben nu 19 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. Volgende week spelen de Almeerders een uitwedstrijd: de ploeg van Alex Verga gaat dan op bezoek bij Cartouche in Leidschendam.