City FC kan op 3 april derde periodetitel veiligstellen 

ALMERE • Do 23 maart 2023 | 15:48 • Donderdag 23 maart 2023 | 15:48

Er is eindelijk een datum gevonden voor de uitgestelde wedstrijd Almere City FC - Jong FC Utrecht: op maandag 3 april om 20.00 uur wordt deze wedstrijd ingehaald. Bij winst op de Utrechtse beloften is Almere City de winnaar van de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Het duel stond oorspronkelijk op de kalender voor vrijdag 10 maart. Door de aanhoudende regen- en sneeuwval werd de wedstrijd op het laatste moment afgelast, omdat het veld van het Yanmar stadion onbespeelbaar werd verklaard.

Destijds wist Almere City nog niet welk resultaat voldoende was voor het winnen van de derde periodetitel. Omdat de wedstrijden van de concurrentie destijds wel gewoon doorgingen op 10 maart, weten de Almeerders nu wel wat ze moeten doen voor een feestje: alleen winst tegen Jong FC Utrecht verzekert de Almeerders van de derde periodtitel. Een periodekampioenschap betekent automatische plaatsing voor de play-offs (voor promotie naar de eredivisie) en levert de club bovendien een geldprijs op van 75.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel