Almeerse hockeymannen bereiken finale van Gold Cup

ALMERE • Vr 24 maart 2023 | 7:07 • Vrijdag 24 maart 2023 | 7:07

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club heeft donderdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis de finale van de Gold Cup bereikt. De Gold Cup is de landelijke hockeybeker. Op het eigen sportpark Klein Brandt was de ploeg van coach Alex Verga in de halve eindstrijd uiteindelijk met 5-3 te sterk voor Hurley.

Na het eerste kwart was het nog 0-0. In het tweede kwart kwamen de Almeerders op een 2-0 voorsprong via goals van Joep Troost (strafcorner) en Youri de Bie. Dit bleek ook de ruststand. Na rust zette Thijs de Greeff uit een rebound na een strafcorner de thuisploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong. Vervolgens kwamen de gasten met twee snelle goals knap terug in de wedstrijd: 3-2.

Manu Verga vergrootte de marge direct hierna weer tot twee goals: 4-2. Hurley bracht de spanning echter weer terug na een strafbal, maar Manu Verga maakte vlak voor tijd met zijn tweede goal van de avond een einde aan alle onzekerheid: 5-3.

In de finale van de Gold Cup treffen de Almeerders hoofdklasser Den Bosch, dat in hun halve finale te sterk was voor HDM. De locatie voor de eindstrijd is nog niet bekend.