Verhitte stadsderby Unicum-Batavia eindigt in gelijkspel

LELYSTAD • Za 25 maart 2023 | 20:33 • Zaterdag 25 maart 2023 | 20:33

De stadsderby van Lelystad in de 2e klasse I tussen vv Unicum en Batavia'90 is zaterdagmiddag in een gelijkspel geeindigd. Op sportpark De Schouw stond er na 90 minuten voetballen een 1-1 stand op het scorebord.

In de eerste helft was Unicum de bovenliggende partij. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong na een fraai afstandsschot van Denzel Budde: 1-0. Budde mocht overigens van geluk spreken dat hij toen nog op het veld stond na twee spijkerharde overtredingen (Julian de Ruiter van Batavia'90 moest onder andere hierdoor geblesseerd het veld verlaten). In het vervolg van de 1e helft kreeg Unicum goede kansen om de score verder uit te bouwen, maar bij rust stond het 'slechts' 1-0.

In de 2e helft herstelde koploper Batavia'90 zich en kwam de ploeg van Michel van Oostrum snel langzij: invaller Samir Merraki schoot een vrije trap knap binnen in de verre hoek: 1-1. Unicum zag na deze gelijkmaker een schot van aanvoerder Dyllan Lanser op de lat belanden. In de 2e helft bleef het onvriendelijk binnen de lijnen en moest ook Batavia'90 speler Reduan Hammouchi met een serieuze blessure de strijd staken. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Denzel Budde van Unicum alsnog zijn 2e gele kaart, nadat hij een natrappende beweging had gemaakt richting aanvoerder Guido Pouw van Batavia'90. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en zo eindigde de stadsderby in een 1-1 gelijkspel.

Door dit resultaat is Batavia'90 geen koploper meer in de 2e klasse I. vv Hierden heeft nu 2 punten meer, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan Batavia. Unicum blijft derde op de ranglijst met 9 punten achterstand op Batavia'90.