Voetballer Devyne Rensch sportman van Lelystad

LELYSTAD • Zo 26 maart 2023 | 15:55 • Zondag 26 maart 2023 | 15:55

Voetballer Devyne Rensch is uitgeroepen tot sportman van het jaar van Lelystad. Hij speelt voor Ajax als verdediger. De titel van sportvrouw ging naar boogschieter Natascha van Assema. Judoka Nova van Driel ging er met de titel sporttalent vandoor. De prijzen werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse Sportverkiezingen van Lelystad.

Rensch is heel erg vereerd met de titel sportman: "Leuk om dit mee te maken, vooral heel leuk dat je in je eigen stad zo'n prijs wint. Hij krijgt een mooie plek in de prijzenkast." Rensch zit nu dan weliswaar bij Ajax, maar zijn carrière begon bij VV Unicum "Daar is waar het allemaal is begonnen. Als ik aan VV Unicum denk, dan denk ik aan mijn hele voetbalcarriere," zegt Devyne Rensch.

Ook het eerste team van korfbalvereniging Exakwa viel in de prijzen, zij mogen zichzelf een jaar lang sportploeg van Lelystad noemen. Tijdens de avond werd naast de uitreiking van de prijzen ook nog een aantal clubs in het zonnetje gezet omdat ze vijftig jaar bestonden.

Talenten stimuleren
Sporthal De Koploper was speciaal voor de Lelystadse Sportverkiezingen omgetoverd tot theater. Wethouder Rinze Broekema was ook aanwezig. Volgens hem is dit evenement belangrijk om te houden: “Ik vind het belangrijk dat onze inwoners van jongs af aan worden gestimuleerd om met plezier te bewegen en te sporten, hun talenten te ontdekken en deze te blijven ontwikkelen. Van recreant tot fanatieke sporter, met of zonder beperking, iedereen kan op zijn of haar manier actief zijn en meedoen zonder zich belemmerd te voelen,” zei wethouder Broekema tijdens het openingswoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel