City FC wil Heracles pijn doen in titelstrijd met PEC 

ALMERE • Do 30 maart 2023 | 19:17 • Donderdag 30 maart 2023 | 19:17

Almere City FC speelt vrijdagavond de lastige uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Heracles. De Almeerders willen voor de tweede keer dit seizoen winnen van de ploeg uit Almelo en zodoende de Heraclieden een tik uitdelen in hun strijd om het kampioenschap met PEC Zwolle. Het verschil tussen koploper PEC en Heracles bedraagt slechts 3 punten.

Almere City FC staat momenteel derde op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, maar het verschil met de nummer 2 Heracles (directe promotieplek) is met nog 9 wedstrijden te spelen 14 punten. De Almeerders hebben wel een wedstrijd minder gespeeld: komende maandag haalt Almere City die wedstrijd in: bij winst thuis tegen Jong FC Utrecht kan de ploeg van Alex Pastoor de derde periodetitel veiligstellen.

Trainer Alex Pastoor kan in Almelo geen beroep doen op aanvallende middenvelder Lance Duijvestijn, die in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong Ajax zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg en zodoende geschorst is tegen Heracles. Ook zijn Danny Post, Faiz Mattoir en Jaden Pinas nog altijd afwezig vanwege langdurige blessures.

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen Almere City en Heracles in een knappe 3-2 overwinning voor Almere City FC, dat na rust in het eigen Yanmar stadion een 0-2 achterstand knap wist weg te poetsen.

De wedstrijd tussen Heracles en Almere City begint vrijdagavond op 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Blank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel