City FC speelt gelijk bij Heracles: 1-1

ALMERE • Vr 31 maart 2023 | 19:48 • Vrijdag 31 maart 2023 | 19:48

Almere City heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Heracles. In Almelo stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Door dit resultaat blijft het gat tussen de nummer 2 Heracles en de nummer 3 Almere City 14 punten. Door het puntenverlies van Heracles heeft koploper PEC Zwolle (dat won van Jong FC Utrecht) Heracles nu op 5 punten gezet in de titelstrijd van de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft was Heracles in eerste instantie dreigender, maar Almere City kwam na een half uur spelen verrassend op voorsprong: de Bask Alvaro Peña kopte een corner van Limbombe knap binnen. Middenvelder Jochem Ritmeester ging vlak voor rust gestrekt, nadat hij hard in aanvaring kwam met Armenteros van Heracles. De jonge middenvelder kon de wedstrijd niet vervolgen en werd vervangen door Jorrit Smeets. In de extra tijd kwam de thuisploeg langzij: Nikolai Laursen frommelde de bal uiteindelijk van dichtbij binnen: 1-1. Zowel Hercales coach John Lammers als Almere coach Alex Pastoor kregen geel in het eerste bedrijf.

In de 2e helft had Heracles opieuw veel balbezit, maar kwam Almere City nauwelijks in gevaar in Almelo. De Almeerders deelden af en toe wat plaagstootjes uit voor de goal van Heracles: Stije Resink zag een voorzet op de buitenkant van de paal belanden, terwijl de Noor Kornelius Hansen net naast schoot op aangeven van Limbombe. Diezelfde Anthony Limbombe ging even later neer in de zestien, maar kreeg geen strafschop van scheidsrechter Blank. In de slotfase gebeurde er niet veel meer en dus bleef Almere City vrij gemakkelijk overeind in Almelo: 1-1

Komende maandagavond speelt de Almere City FC het inhaalduel met Jong FC Utrecht. Als de Almeerders deze wedstrijd in het eigen Yanmar stadion weten te winnen, dan wint de ploeg van Alex Pastoor de derde periodtitel van de Keuken Kampioen Divisie. Dit betekent automatische plaatsing voor de play-offs en een geldprijd van 75.000 euro.

Wedstrijdverloop:

90+ 4 : Afgelopen: 1-1

93. Geel voor Royo van Almere

90. 4 minuten extra tijd

82. Hilterman vervangt Pascu bij Almere.

75. Dubbele wissel Almere:

73. Almere wil een strafschop nadat Anthony Limbombe neer gaat in de zestien. Contact leek er zeker te zijn, maar een strafschop volgt niet.

63. Kansje voor Almere, maar Hansen schiet de bal naast op aangeven van Limbombe.

59. Steije Resink van Almere ziet zijn voorzet via de paal achter gaan.

48. Geel voor Hamdi Akujobi van Almere City FC.

47. Heracles is direct gevaarlijk na rust: Roosken met een goede voorzet, maar Ouahim vergeet de bal binnen te schuiven.

46. De 2e helft is begonnen in Almelo

Rust:

45. Heracles komt in de extra tijd van de 1e helft op gelijke hoogte: 1-1: Nikolai Laursen frommelt de bal erin

44. City middenvelder Jochem Ritmeester vd Kamp gaat gestrekt na een aanvaring met Armenteros. Hij kan niet verder en wordt vervangen door Jorrit Smeets.

42. Kans Almere: Pascu, wat scheelt het weinig! Kornelius Hansen geeft na een uitbraak de bal snel voor, maar de keeper is nét te dichtbij zodra Pascu hem ontvangt...

40. Geel voor trainer John Lammers van Heracles, die zich niet zo kan vinden in de beslissingen van de arbiter.

35. Peña krijgt geel

32. GOAL: Alvaro Peña kopt na een corner de 0-1 binnen namens Almere City FC

21. OEI Almere City doelman Nordin Bakker laat de voorzet van Laursen los en Azzaoui heeft de bal voor het inschieten, maar de bal wordt voor de lijn geblokt door Alvaro Pena.

14: Grote kans voor Heracles na een corner: de kopbal van Cestic wordt voor de lijn gekeerd.

12. De vrije trap van Anthony Limbombe gaat net naast de goal van de thuisploeg.

11. Gele kaart voor Heraclied Bruns na een overtreding op Kornelius Hansen.

3. Een poging van Thomas Bruns namens Heracles, maar de bal gaat over.