Chris en Gordana Möllenkamp zijn gek van sport

EMMELOORD • Zo 30 april 2023 | 19:45 • Zondag 30 april 2023 | 19:45

Chris (81) en Gordana (74) Möllenkamp uit Emmeloord zijn bijna dagelijks met sport bezig. Ze vinden het belangrijk om in beweging te zijn. "Oud zijn en jong blijven", zegt Gordana met een lach.

Chris geeft nog iedere week les aan een groep karateka's in een sportschool in Emmeloord. Zijn vrouw is fanatiek deelnemer tijdens de lessen van haar man. Ze vindt dat mensen niet per se aan karate moeten gaan doen, maar ze zegt dat het belangrijk is dat ouderen in beweging komen.

"Heel veel mensen hebben trainingspullen maar die staan op zolder en worden niet gebruikt", zegt Chris. Hij vindt dat de ouderen zich meer moeten aansluiten bij een sportclub om goede begeleiding te krijgen. Möllenkamp ziet dat veel mensen op leeftijd op een gegeven moment afhaken. Hij wil mensen enthousiasmeren om vooral te blijven sporten.

Ouderen van 65 jaar en ouder komen onvoldoende in beweging. Drie van de vijf bewegen niet of nauwelijks. In onze serie 'Krasse knarren’ aandacht voor Flevolandse senioren die wél regelmatig sporten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel