SV Urk-voetballer Jelle de Boer stapt over naar Flevo Boys

URK • Wo 3 mei 2023 | 0:12 • Woensdag 3 mei 2023 | 0:12

Voetballer Jelle de Boer maakt een overstap van SV Urk naar Flevo Boys in Emmeloord. Dat heeft SV Urk dinsdag op de website van de club bekendgemaakt. De Boer werd op 18-jarige leeftijd toegevoegd aan de selectie van Urk 1, speelde in totaal 277 wedstrijden en maakte 75 goals. Met SV Urk promoveerde hij in 2022 naar de Derde Divisie, Flevo Boys speelt op dit moment in de vierde divisie B.

Volgens SV Urk gaf De Boer onlangs aan te willen stoppen bij Urk 1 en een stapje terug te willen doen. Er is toen nog gesproken over een rol bij Urk 2, maar in de tussentijd toonde ook Flevo Boys interesse. Inmiddels is duidelijk geworden dat De Boer zijn voetballoopbaan in Emmeloord gaat afsluiten.

"Natuurlijk ligt die overstap gevoelig", zegt de technische commissie van SV Urk in een verklaring op de website. "Maar zijn keuze moeten we respecteren. Jelle heeft zich jarenlang ingezet voor onze club en het eerste team. Hij heeft een prachtige loopbaan gehad met mooie en ook belangrijke doelpunten. Vaak als invaller, maar als teamplayer schikte hij zich in die rol. Daar zijn we hem dankbaar voor.”

De Boer heeft zin in nieuw avontuur
De Boer zegt in een verklaring op de site van Flevo Boys uit te kijken naar het nieuwe avontuur. “Vanaf het eerste contact heb ik een goed gevoel over deze stap. De plannen van de trainer zijn duidelijk en ook in de andere gesprekken is mij duidelijk geworden dat ik welkom ben. Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op meer dan 10 jaar bij de eerste selectie van SVU en dat plezier verwacht ik ook bij Flevo Boys te krijgen. Het sportieve aspect heeft mij uiteindelijk over de streep getrokken."

Trainer Arjen Postma van Flevo Boys denkt met de komst van De Boer meer scorend vermogen aan de club toe te voegen. "Het is geen geheim dat wij dit jaar een probleem met scoren hebben. Jelle heeft in de wedstrijden tegen Flevo Boys altijd laten zien dat hij moeilijk bespeelbaar is en dat er wat gebeurt in de zestien. Dat willen we straks ook terug zien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel