Flevo Boys door nederlaag dieper in degradatiezorgen

EMMELOORD • Za 13 mei 2023 | 20:56 • Zaterdag 13 mei 2023 | 20:56

Flevo Boys heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om handhaving in de Vierde Divisie. De Emmeloorders gingen dit weekend met 1-0 onderuit tegen concurrent SDV Barneveld. De kans op directe handhaving is voor de ploeg van trainer Arjen Postma door de nederlaag kleiner geworden.

De enige treffer van de wedstrijd viel tien minuten voor tijd. Rob Knul die nog maar zes minuten op het veld stond kon een voorzet van Zakaria El Biyar bij de tweede paal helemaal vrij inkoppen.

De nederlaag komt hard aan bij aanvoerder Aran Nijboer: "Deze is heel pijnlijk. We konden een goede slag slaan en dat hebben we nagelaten." Ook verdediger Thom Bos was aangeslagen na de nederlaag: "Ik denk dat dit zeker een flinke klap is. Dit was een hele belangrijke wedstrijd. Dit is een concurrent en die loopt nu uit op ons en dat is enorm zuur."

Degradatie voorkomen
De nederlaag van de Flevolanders heeft geen gevolgen voor de stand op de ranglijst. De Emmeloorders blijven met nog twee duels op de veertiende plaats staan. Als dat zo blijft kunnen ze via de nacompetitie proberen om degradatie uit de Vierde Divisie te voorkomen.

De spelers blijven optimistisch over hun kansen om zich te handhaven. Aran Nijboer: "Het klinkt heel makkelijk, maar we moeten er alles aan doen om die laatste twee wedstrijden te gaan pakken. Dan zien we dan wel op welke plek we eindigen. Je moet het eerst bij je zelf gaan zoeken." Ook verdediger Thom Bos gelooft nog in lijfsbehoud: "Ik heb er nog wel alle vertrouwen in. Als je naar ons team kijkt zoals we hebben geknokt. We willen voor elkaar gaan. Ik denk dat we die laatste twee wedstrijden dat ook moeten doen. En doorgaan met het goede voetbal dat we vorige week en de week daarvoor hebben laten zien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel