SV Urk handhaaft zich en Flevo Boys grijpt laatste strohalm

URK • Za 20 mei 2023 | 16:50 • Zaterdag 20 mei 2023 | 16:50

De voetballers van SV Urk hebben zich zaterdag veilig gespeeld in de Derde Divisie. De ploeg van interim-trainer Hennie Spijkerman won het uitduel in Zeeland tegen HSV Hoek met 2-3. Door de overwinning zijn de Urkers met nog één duel te gaan in de competitie al verzekerd van lijfsbehoud.

De Flevolanders kwamen na zeven minuten uit een hoekschop op voorsprong. Zes minuten later maakte de thuisploeg al weer de gelijkmaker. Tien minuten voor rust was het spits Klaas Romkes die zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zette.

Na de pauze tekende aanvaller Lucas Schraal voor de derde Urkse treffer. Een minuut later scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Zeeuwen niet.

Koploper ACV won het uitduel bij VVOG met 4-1. De Assenaren zijn daardoor kampioen van de Derde Divisie.

Een niveau lager in de Vierde Divisie won Flevo Boys met 1-0 het thuisduel tegen WV HEDW uit Amsterdam. Door deze overwinning blijven de Emmeloorders in de race voor handhaving.

De ploeg van trainer Arjen Postma speelt volgende week de laatste wedstrijd van de competitie. Dan gaat de ploeg in Steenwijk op bezoek bij mede-degradatiekandidaat d'Olde Veste'54.