Almere City FC begint halve finale play-offs met 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo

ALMERE • Di 30 mei 2023 | 18:53 • Dinsdag 30 mei 2023 | 18:53

Almere City FC heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs gelijk gespeeld. De ploeg van trainer Alex Pastoor speelde in Limburg met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo. Beide doelpunten vielen voor rust.

De thuisploeg begon goed aan het duel. Na zeven minuten was het al raak. Mitchell van Rooijen dribbelt van rechts naar links langs de zestienmeter. Dan scoort hij met een hard schot de openingstreffer voor VVV-Venlo. City krijgt in de 17e minuut de eerste mogelijkheid. Lance Duijvestijn kan vanaf de rand van de zestienmeter uithalen, maar de bal gaat maar net naast. De Almeerders komen dan in de 29e langszij. Anthony Limbombe dribbelt zich vanaf de rechterkant vrij en haalt uit. Zijn schot wordt door Van Rooijen van richting veranderd en de bal verdwijnt in de rechter bovenhoek.

In de tweede helft (69e) maakt Danny Post een stevige overtreding op Simon Janssen. De middenvelder die in de 50e minuut in het veld kwam voor de geblesseerde Manel Royo krijgt hiervoor de rode kaart en moet het veld verlaten. Het lukt City om de laatste 20 minuten met tien man het gelijkspel te verdedigen.

Almere City speelt aanstaande zaterdag de returnwedstrijd in Almere. Dat duel in het Yanmar stadion begint om 16.30 uur.

WEDSTRIJDVERLOOP:

Kort daarna nog een schot van diezelfde Johansson, maar Bakker kan de bal pareren.

In blessuretijd nog een schietkans voor Carl Johansson na een scrimmage in de vijfmeter van Almere City.

78e Nick Venema kan zich binnen de zestienmeter vrij spelen en uithalen. De bal verdwijnt in de handschoenen van doelman Nordin Bakker.

69e Danny Post maakt een stevige overtreding overtreding op Simon Janssen en krijgt daarvoor de rode kaart.

58e driedubbele wissel City FC

50e Manel Royo moet geblesseerd het veld verlaten. Danny Post is zijn vervanger.

46e Het balletje rolt weer.

RUST: 1-1

45e Limbombe kan de zestienmeter binnenkomen en vrij uithalen, maar hij mikt te hoog.

44e Limbombe dreigt weer langs de zestienmeter en haalt verrassend uit in de korte hoek. Maar de bal gaat net naast.

42e Een voorzet in de vijf-meter van City wordt verkeerd ingeschat door de Almeerse defensie en Nick Venema kan de bal bijna binnen tikken maar Nordin Bakker brengt redding.

39e Sven Braken gaat de één-twee aan met Venema en kan vanaf de rechterkant doorbreken. Nick Venema kan bij de tweede paal net niet binnen tikken.

29e 1-1 Anthony dribbelt zich vrij en schiet de gelijkmaker in de verre hoek!

18e Hard schot op circa 20 meter van het doel van Jorrit Smeets verdwijnt een metertje langs de paal.

17e Eerste mogelijkheid voor Almere City FC: Lance Duijverstijn kan vanaf de rand van de zestienmeter uithalen. De bal gaat maar net naast.

15e Mooie steekpass van Nick Venema op Sven Braken, maar de spits van VVV kan net niet voldoende vrijkomen om gevaarlijk uit te halen. De bal verdwijnt over het doel.

7e Mitchell van Rooijen dribbelt van rechts naar links langs de zestienmeter haalt uit en scoort met een hard schot de openingstreffer voor VVV-Venlo.

1e Het duel is om 20.00 uur begonnen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel