ASV Dronten dompelt degraderend Flevo Boys in rouw

FLEVOLAND • Za 3 juni 2023 | 20:10 • Zaterdag 3 juni 2023 | 20:10

De voetballers van Flevo Boys zijn gedegradeerd uit de Vierde Divisie en spelen volgend seizoen in de Eerste Klasse. De Emmeloorders verloren in de 2e ronde van de Play-Offs van asv Dronten met 2-4.

In de eerste helft kwam Flevo Boys nog op voorsprong door een doelpunt van Timon Rorije. In de tweede helft kwam Dronten langszij door een doelpunt van Dylan van der Stoel. Vervolgens kreeg Flevo Boys-verdediger Bas Bakker zijn tweede gele kaart.

Dat moment zorgde voor een kanteling in de wedstrijd. De Drontenaren kwamen na een kwartier spelen op 1-2 via Jody de Boer. Rorije zorgde drie minuten later voor 2-2. In de slotfase was de man meer situatie voor Dronten te machtig voor Flevo Boys. Nick Siebelink zette Dronten op een 2-3 voorsprong. In de extra tijd maakte Wessel Buikema 2-4.

ASV Dronten speelt volgende week zaterdag in de 3de ronde tegen LRC Leerdam. De winnaar van dat duel speelt een week later de finale voor promotie naar de Vierde Divisie op neutraal terrein.