'Mister FC Emmen' Michel van Oostrum: Almere City komt niet in Eredivisie

ALMERE • Di 6 juni 2023 | 11:45 • Dinsdag 6 juni 2023 | 11:45

Oud-profvoetballer Michel van Oostrum uit Lelystad verwacht dat FC Emmen de finale van de play-offs gaat winnen van Almere City FC. Van Oostrum was in de jaren negentig hét gezicht van FC Emmen. De huidige trainer van Batavia'90 is nog altijd topscorer allertijden bij de club met 186 treffers in 339 wedstrijden. Het leverde de geboren Amsterdammer de titel 'Mister FC Emmen' op.

Van Oostrum is vanavond natuurlijk voor zijn eigen club, maar heeft voor beide clubs sympathie: "Ik heb natuurlijk tien seizoenen bij FC Emmen gespeeld, maar ik ben ook regelmatig te gast in de business-club bij Almere City. Ik kom met veel plezier daar en zie daar vaak leuke wedstrijden. Ik denk dat Almere het hartstikke goed doet. Als je derde eindigt achter Zwolle en Heracles, doe je het echt hartstikke goed, na een heel matig begin van het seizoen. Ik ben wel nieuwsgierig naar deze twee potjes."

Volgens Van Oostrum is de nummer zestien van de eredivisie de grote favoriet tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie tijdens de finale van de play-offs. 'Mister FC Emmen' is ook kritisch op zijn oude club: "Ik vind Emmen op zich een wat saaie ploeg, waarin ze de afgelopen jaren wat ongelukkig zijn geweest met het aankoopbeleid. Ik denk dat ze toch een beetje te veel van hetzelfde hebben gehaald. Het mooie van FC Emmen is wel dat ze de nacompetitie zien als echt een soort van beloning voor het seizoen."

Hij vervolgt: "Waar andere ploegen dat echt verschrikkelijk zouden vinden, denkt FC Emmen: 'nou ja we hebben de nacompetitie gehaald en dus kunnen we ons handhaven in de eredivisie'. Zo voelt het publiek dat ook: dat zag je tegen NAC ook: een volle bak en een ongelofelijke sfeer. FC Emmen heeft de laatste jaren ook een behoorlijke gunfactor opgebouwd in voetballend Nederland. Dat zijn successen die je moet koesteren en ik denk dat mede daardoor Emmen een grote kans heeft om te handhaven", aldus Van Oostrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel