Kickbokser Endy Semeleer Sportman van het Jaar in Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER • Do 21 september 2023 | 1:03 • Donderdag 21 september 2023 | 1:03

Kickbokser Endy Semeleer uit Emmeloord is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Noordoostpolder. Hij werd woensdagavond tijdens de 'Avond van de Sport' in 't Voorhuys in Emmeloord in het zonnetje gezet.

Semeleer is drievoudig Glory-wereldkampioen kickboksen in het weltergewicht. In juni lukt het hem in Ahoy Rotterdam om zijn wereldtitel vast te houden.

Sportvrouw van het Jaar werd voetbalster Tess van Bentem uit Marknesse. Na acht jaar te hebben gespeeld bij PEC Zwolle maakte ze dit jaar de overstap naar Feyenoord. Ze tekende een contract voor twee jaar bij de Rotterdamse club.

AV NOP uit Emmeloord mag zich Sportploeg van het Jaar noemen. De crossers van de atletiekvereniging pakten vorig jaar het goud in de categorie masters 35+ tijdens het Nederlands Kampioenschap in Tilburg.

Jeugdig talent
De 13-jarige zwemmer Sven Casper Hageman werd verkozen tot Sporttalent van het Jaar. In zijn leeftijdscategorie behoort hij op enkele afstanden tot de top drie van Nederland. Hij plaatste zich voor de NK jeugd kortebaan en de NK jeugd langebaan, maar door onder meer een schouderblessure moest hij zich hiervoor afmelden.

De titel voor beste Sporters van het Jaar met een Beperking ging naar het G-team van Korfbalvereniging Emmeloord. Ben Helmink werd Vrijwilliger van het Jaar. Hij zet zich al jaren in voor zowel Sportclub Emmeloord als de Fietsclub Emmeloord.

De organisatie van de Urban Trail Emmeloord won de prijs voor Sportinitiatief van het Jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel