Almere City FC moet verplicht veldverwarming: ‘Duurzame alternatieven geen optie’

ALMERE • Vr 22 september 2023 | 16:15 • Vrijdag 22 september 2023 | 16:15

Het voetbalveld in het stadion van Almere City FC moet verplicht vervangen worden door een veld waar veldverwarming onder ligt. De KNVB wil dat dit aangelegd wordt op velden bij professionele voetbalclubs zodat wedstrijden onder elke weersomstandigheden kunnen plaatsvinden. Dat vertelt een woordvoerder van Almere City FC.

Het veld wordt volgens de woordvoerder op 8 en 9 oktober vervangen. Op de eerste dag wordt het veld eruit gehaald en de tweede dag gaat de verwarming erin en komt er een nieuw veld. Almere City heeft op die data het veld niet nodig, dus zal de club er geen last van hebben. “Er is rekening gehouden met de speeltijden van de club. De timing is goed.”

Volgens de woordvoerder moest het veld sowieso worden vervangen en nu kunnen ze dat dus combineren met de aanleg van veldverwarming. De club was eerst nog op zoek gegaan naar duurzame alternatieven. “Daarvan was het helaas nog onzeker of ze zouden werken. Met het verwarmde veld nemen we nu het zekere voor het onzekere, want daarvan weten we al zeker dat dat werkt.”

De KNVB wilde daar ook niet op wachten. Als het dan niet zou werken, zou er namelijk geen mogelijkheid zijn om de wedstrijden die gespeeld moeten worden te verplaatsen.

Dit verhaal is gemaakt door Engeline Keizer. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel