Almere City kan koploper PSV niet verrassen: 0-4

ALMERE • Za 23 september 2023 | 19:40 • Zaterdag 23 september 2023 | 19:40

Het is eredivisionist Almere City FC niet gelukt om in eigen huis te stunten tegen koploper PSV. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 0-4 dankzij doelpunten van Guus Til, Hirving Lozano, Joey Veerman en Ricardo Pepi.

Het was voor de ploeg van trainer Alex Pastoor de tweede wedstrijd tegen een topclub, Eind augustus ging het in de Kuip met 6-1 onderuit tegen Feyenoord.

City start energiek, maar PSV scoort in eerste helft
Na het hoopvolle gelijke spel vorige week tegen Excelsior startte de ploeg van trainer Alex Pastoor tegen PSV ongewijzigd. Almere startte dus met dezelfde elf namen vol energie aan de wedstrijd en dat resulteerde ook gelijk in kansen. Akujobi schoot rakelings naast en Ritmeester van de Kamp maakte het Benitez niet echt moeilijk met een rolletje.

Na tien minuten spelen kropen de Eindhovenaren uit hun schulp en werden gevaarlijk via Noa Lang. Twee keer werd er knap gered door City-doelman Nordin Bakker. Dankzij zijn puike optreden bleef het 25 minuten 0-0, maar daarna was het toch raak via Guus Til. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2 door de Mexicaan Hirving Lozano, die na een knappe een-twee met Til koelbloedig de bal in het dak van het doel schoot.

PSV dodelijk effectief
In de tweede helft kwamen Lance Duijvestijn en Mbe Soh in de ploeg voor Jochem Ritmeester van de Kamp en Manel Royo. PSV deed het in het eerste kwartier rustig aan en City kreeg via Van La Parra een goede mogelijkheid, maar Benitez redde knap. Bij de eerste de beste aanval voor PSV was het raak via Joey Veerman die op uiterst bekeken wijze raak schoot. PSV vond het wel mooi geweest – dat eerder deze week in de Champions League met 4-0 onderuit ging tegen Arsenal. City wilde wel, maar kon ook geen grote kansen meer creëren. In de absolute slotfase was PSV nog eens dodelijk effectief via invaller Ricardo Pepi: 0-4.

Hekkensluiter
Doordat FC Volendam eerder op de middag tegen Heracles Almelo z'n eerste punt van het seizoen pakte, is City nu hekkensluiter in de eredivisie. De Almeerders hebben een slechter doelsaldo dan de Volendammers. Volgende week speelt de ploeg van Alex Pastoor een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt zaterdag 30 september om 18.45 uur gespeeld.

Lees hier het liveblog terug:

90. Het wordt ook nog 0-4 door een doelpunt van invaller Ricardo Pepi.

85. Weinig kansen te noteren in Almere. Wel veel wissels. Dest en Veerman gaan eruit bij PSV en worden vervangen door Babadi en Sambo. Bij City wordt Akujobi vervangen door Mamengi.

74. Drie wissel aan de kant bij PSV: Eruit: Luuk de Jong en Noa Lang. Erin: Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen. Bij Almere City komt Yoann Cathline in de ploeg. Hij vervangt Rajiv van La Parra.

67. Wissel aan de kant bij Almere City. Theo Barbet gaat naar de kant en in zijn plaats komt Yann Kitala.

66. PSV komt één keer over de middenlijn en gelijk is het raak. Veerman schiet op een uiterst bekeken wijze raak: 0-3.

60. City speelt na rust niet onaardig en krijgt een grote kans via Van La Parra. Knappe reddig van PSV-goalie Benitez.

46. Twee wissels aan de kant bij Almere City. Jochem Ritmeester van de Kamp en Manel Royo zijn in de kleedkamer gebleven. In de ploeg zijn gekomen Lance Duijvenstijn en Loic Mbe Soh.

45. Even lijkt het 0-3 te worden, maar de goal van De Jong wordt afgekeurd wegens buitenspel. We gaan rusten.

42. Nu is het wel raak voor PSV: 0-2. Een knappe aanval wordt afgerond door Lozano. Bakker is ditmaal kansloos.

40. Hirving Lozano lijkt 0-2 te maken, maar Bakker is weer een sta in de weg. Dankzij hem staat het nog máár 0-1.

34. City werd even onder de voet gelopen, maar komt even op adem. Ritmeester van de Kamp komt gevaarlijk door aan de rechterkant en krijgt een corner. Die levert niks op.

28. Gele kaart voor Akujobi.

26. Daar is dan toch de treffer voor PSV. Guus Til scoort de 0-1.

19. Bakker redt tweemaal uiterst knap. Het is nu even tegenhouden voor City, want PSV is in deze fase echt beter.

13. Opnieuw is daar PSV dat nu echt op de deur klopt. Nu moet Bakker met de voet een inzet van Lang keren.

9. Daar is het eerste wapenfeit van PSV. Een fraaie actie en dito schot van Noa Lang. De redding van keeper Nordin Bakker mag er ook zijn.

7. Almere City is fel en laat zich niet afbluffen door PSV. Jochem Ritmeester van de Kamp schiet slapjes, en Benitez kan de bal makkelijk pakken.

2. Daar is zowaar de eerste kans voor Almere City. Balverlies bij PSV, Hamdi Akujobi pikt op en schiet net naast.

1. Er is afgetrapt in het Yanmar Stadion

0. De ploeg van trainer Alex Pastoor speelt in dezelfde formatie als vorige week tegen Excelsior.

Opstellingen:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel