Batavia’90 speelt gelijk tijdens debuut in eerste klasse

LELYSTAD • Za 23 september 2023 | 19:57 • Zaterdag 23 september 2023 | 19:57

De voetballers van Batavia’90 uit Lelystad zijn de competitie in de eerste klasse B begonnen met een gelijkspel. De promovendus speelde zaterdag voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen het eveneens gepromoveerde DVVA uit Amsterdam. Bij de rust keken de Lelystedelingen nog tegen een 1-2 achterstand aan.

De thuisploeg begon goed aan het duel. De ploeg van trainer Michel van Oostrum kwam in de 13e minuut na een mooie snelle aanval op voorsprong door een treffer van Mohammed Hammouchi. De gasten kwamen in de 24e minuut op gelijke hoogte. Na balverlies op het middenveld kon DVVA er snel uitkomen en de overtalsituatie eenvoudig uitspelen: 1-1. Op slag van rust konden de gasten opnieuw toeslaan. Na een uitglijder van Batavia-verdediger Roald de Vries konden de Amsterdammers opnieuw profiteren en op een 1-2 voorsprong komen.

In de tweede helft poetste Batavia de achterstand snel weg. Na een mooie actie en afgemeten voorzet van Gilbrano Plet was het opnieuw Mo Hammouchi die de bal kon binnen schieten.

De Lelystedelingen hadden in de tweede helft de overhand en kregen diverse kansen, maar ze wisten deze niet te benutten. De grootste kans om alsnog de overwinning te pakken kreeg Donny van der Wal. De middenvelder omspeelde de doelman van DVVA, maar schoot daarna de bal in het zijnet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel