Recordaantal deelnemers bij '30 van Almere'

ALMERE • Zo 24 september 2023 | 17:06 • Zondag 24 september 2023 | 17:06

Aan het hardloopevenement de '30 van Almere' heeft zondag een recordaantal van meer dan duizend deelnemers meegedaan. Dat zegt Jefry Visser van de organisatie. "Dit is de beste editie ooit wat deelnemers betreft." De start en finish van de '30 van Almere' was in het centrum van Almere Buiten.

Het aantal deelnemers is hoger dan anders, omdat er onder meer ook een vijf kilometer-run voor KiKa werd gehouden. Hiervoor hadden zich ongeveer driehonderd mensen ingeschreven. Visser: "Hiermee is meer dan een ton opgehaald voor het goede doel!". Naast de 30 kilometer en de 5 kilometer lange Run for KiKa gingen er ook hardlopers van start op de Kidsrun van 1 en 2 kilometer en op de 15 kilometer.

Veel atleten gebruiken de langste afstand van de 30 van Almere om zich voor te bereiden op de marathon van Amsterdam. Zo ook Han Spee uit Amsterdam. De atleet kwam met grote afstand op de concurrentie als eerste over de finish in een tijd van 1 uur 50 minuten en 5 seconden. Bij de vrouwen ging de winst naar Tineke Heuveling, zij finishte in een tijd van 2 uur 3 minuten en 23 seconden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel