Almere City FC debuteert deze week in bekend voetbalspel

ALMERE • Ma 25 september 2023 | 11:38 • Maandag 25 september 2023 | 11:38

Almere City FC maakt haar debuut in de EA Sports FC game, voorheen bekend als FIFA. Alle Nederlandse clubs die in de eredivisie spelen, zitten in de populaire videogame. De nieuwe versie met de Almeerse ploeg erin, komt vrijdag uit. Fanatiekelingen die een speciale editie gereserveerd hadden, hebben al toegang tot het spel.

EA Sports FC komt elk jaar uit en is keer op keer één van de meest gespeelde games wereldwijd. Fans van City FC kunnen straks spelen als het huidige team van Almere. Ook in de 'Ultimate Team' modus, waarin gamers een eigen voetalteam samenstellen, kunnen de voetballers gekocht worden.

De speler met de hoogste 'player rating' van City FC is Sherel Floranus. Dit is de score die game-uitgever EA aan voetballers geeft om te bepalen hoe goed ze zijn in de game, deze scores liggen in EA Sports FC 24 tussen de 47 en 91. De score van Floranus is 68, daarna komen Yoann Cathline en Anthony Limbombe (die de club inmiddels heeft verlaten) met een score van 67.

E-sporters gezocht
Deze week en volgende week worden er in Almere ook twee toernooien gehouden om de beste spelers van FIFA te vinden. De voetbalclub zoekt spelers die namens Almere City FC mee willen doen aan de eDevisie. Daarin spelen vertegenwoordigers van alle eredivisieclubs het spel tegen elkaar.

De beste acht spelers van elk toernooi maken kans om één van de drie e-sporters van Almere City FC te worden, zegt de club.

Dit verhaal is gemaakt door Sheadon Gunput. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel