Anna de Geus krijgt Almeerse sportpenning

ALMERE • Di 26 september 2023 | 10:12 • Dinsdag 26 september 2023 | 10:12

De Almeerse Anna de Geus heeft maandagavond de Almeerse sportpenning gekregen. Dat gebeurde tijdens de eerste editie van de verkiezing 'Sporthelden van het jaar'. De Geus kreeg de prijs voor haar winst bij het WK Zaalhockey, eerder dit jaar.

De Geus speelt voor hockeyclub SCHC in Bilthoven op het hoogste niveau. De sportster was tot 2018 actief voor de Almeerse Hockey Club. Ze begon daar op haar veertiende met spelen. Eerder was ze ook actief als veldhockeyer voor Jong Oranje.

Almere City FC werd tijdens de sportverkiezing uitgeroepen tot 'sportaanbieder van het jaar'. De club kreeg de prijs vanwege de promotie naar de eredivisie en de inzet voor de Almeerse samenleving.

Badmintonner stijgt op ranglijst
Badmintontalent Adith Karthikeyan Priya (17) werd uitgeroepen tot sporttalent vanwege zijn inzet voor badminton. Karthikeyan Priya klom in een half jaar tijd op van de 610de plek naar de zesde plek op de wereldjuniorenranglijst.

Cherrelle Snel werd onderscheiden met de titel 'sportvrijwilliger van het jaar. Zij zet zich al tien jaar belangeloos in voor voetbalclub SC Buitenboys.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel