Jeugdopleiding ASC Waterwijk vierde op nationale ranglijst

ALMERE • Do 28 september 2023 | 15:11 • Donderdag 28 september 2023 | 15:11

Het bestuur van ASC Waterwijk uit Almere is trots dat hun voetbalclub is uitgeroepen tot de nummer vier van de nationale ranglijst van beste jeugdopleidingen. Alleen Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn, AFC uit Amsterdam en AFC’34 uit Alkmaar staan nog boven de Almeerders.

De ranglijst is opgesteld door oud-scheidsrechter van de KNVB André Bakker uit Utrecht. Op de lijst staan alleen amateurclubs. Het niveau waarop jeugdteams spelen is de belangrijkste factor.

Sebastiaan Steur van Waterwijk zegt dat er de afgelopen jaren met een vast plan hard is gewerkt om naar een hoger niveau te groeien. "Vijf jaar geleden zijn we hier met een aantal mensen binnengestapt en hebben we de schouders eronder gezet", zegt de jeugdtrainer die ook bestuurslid is.

Goede opleiding trainers
Yearl Tevreden van de technische commissie van Waterwijk wil de komende tijd graag verder bouwen met de jeugdafdeling. Hij wil er voor zorgen dat alle trainers binnen de club een goede opleiding krijgen.

Ook wil Waterwijk het eerste senioren elftal naar een hoger niveau stuwen. Volgens Steur speelt het vlaggenschip van de vereniging op een te laag niveau en daarom stappen jeugdleden uiteindelijk over naar een andere club. Waterwijk speelt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel