Almere City wil laatste plaats verlaten bij FC Utrecht - AlmEredivisie #7

ALMERE • Vr 29 september 2023 | 18:09 • Vrijdag 29 september 2023 | 18:09

Almere City FC speelt zaterdagavond vanaf 18.45 uur de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Almeerders zijn sinds vorige week (na de 0-4 thuisnederlaag tegen koploper PSV) op doelsaldo de hekkensluiter van de eredivisie.

Ook FC Utrecht maakt een lastige periode door: de ploeg van de nieuwe trainer Ron Jans wist uit de eerste zes wedstrijden slechst drie punten te pakken en staat slechts twee plaatsen hoger dan de Almeerders op de ranglijst. De wedstrijd FC Utrecht - Almere City staat centraal in aflevering 7 van AlmEredivisie. Bekijk hier de gehele uitzending:

Eén punt
Promovendus Almere City FC wist dit seizoen tot dusverre slechts één puntje te pakken (uit bij Excelsior: 0-0), maar bij winst in de Galgenwaard zijn de Almeerders geen hekkensluiter meer en passeert de ploeg FC Utrecht op de ranglijst. Trainer Alex Pastoor kan in de Domstad nog altijd geen beroep doen op zijn regisseur op het middenveld: Alvaro Pena. De Bask is nog zeker drie weken uit de roulatie met een voetblessure.

In deze aflevering 7 van AlmEredivisie kijken trainer Alex Pastoor, aanvoerder Damian van Bruggen en Christopher Mamengi vooruit op het duel met FC Utrecht. Voor Van Bruggen is het een bijzondere wedstrijd, omdat zijn hele familie uit Utrecht komt en zijn opa in de jaren 70 ruim 10 jaar betaald voetbal speelde voor de Domstedelingen. Christopher Mamengi maakte in augustus de overstap van FC Utrecht naar Almere City.

Jeugdvrienden
Ook in deze uitzending een gesprek met Ryan Flamingo. De verdediger wordt dit seizoen gehuurd door FC Utrecht, maar begon zijn carriere in de jeugdopleiding bij Almere City. Hij treft zaterdagavond een hoop oude Almeerse vrienden in stadion De Galgenwaard.

Verder een gesprek met de ambitieuze presentator Corné in 't Hout uit Dronten, die al jaren de anchorman is van FC Utrecht Media. Ook gingen we deze week kijken bij een FIFA-toernooi, waar Almere City op zoek ging naar E-players om de club te vertegenwoordigen in de eDivisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel