Keeperstrainer Etemadi blijft langer bij Almere City FC

ALMERE • Di 11 juni 2024 | 10:39 • Dinsdag 11 juni 2024 | 10:39

Agil Etemadi is ook de komend seizoen de vaste keeperstrainer bij Almere City FC. De geboren Iraniër had deze zomer een aflopend contract bij de club, maar heeft een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen getekend bij de eredivisionist. Etemadi was in het verleden jarenlang zelf keeper bij 'City'. In totaal stond hij 102 wedstrijden onder de lat bij de Almeerders.

Na de promotie naar de eredivisie van Almere City FC in juni 2023 maakte Etemadi bekend een punt te zetten achter zijn actieve carrière. Hij werd vervolgens aangesteld als de nieuwe keeperstrainer van de Almeerders, als opvolger van Serge van den Ban.

Zelf op de bank
In zijn eerste seizoen als keeperstrainer zag Etemadi zijn eerste doelman Nordin Bakker uitgroeien tot één van de steunpilaren van de promovendus. Bakker was het afgelopen seizoen goed voor maar liefst negen clean sheets ( negen wedstrijden zonder tegendoelpunt). Op 22 april was Etemadi te gast in de Podcast AlmEredivisie en gaf daar een mooi inkijkje in zijn dagelijkse werkzaamheden bij de club.

Etemadi stond het afgelopen seizoen in maart en april ook zelf een aantal keren op het wedstrijdformulier tijdens eredivisiewedstrijden van City. Omdat zowel de eerste doelman Nordin Bakker als reservedoelman Stijn Keller destijds geblesseerd waren, zat Etemadi als één van de reservekeepers op de bank bij de Almeerders, terwijl de Oostenrijker Samuel Radlinger onder de lat stond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel