Almeerse profvoetballer gaat opnieuw spelen voor Engelse club

ALMERE • Wo 12 juni 2024 | 13:20 • Woensdag 12 juni 2024 | 13:20

De Almeerse profvoetballer Enzio Boldewijn heeft een contract getekend bij het Engelse Wealdstone FC. Deze club komt uit in de National League, het vijfde niveau in Engeland. Boldewijn is afkomstig van Eastlight (dat eveneens in de National League speelt) en tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een seizoen bij Wealdstone.

De 31-jarige Boldewijn begon zijn profcarriere bij FC Utrecht en kwam via FC Den Bosch bij Almere City FC terecht. In totaal droeg de vleugelaanvaller van 2013 tot 2016 drie seizoenen het shirt van 'City'. Daarin speelde hij 93 wedstrijden en scoorde zestien keer.

Na zijn periode in Almere verkaste Boldewijn naar Engeland waarin hij achtereenvolgens speelde voor Crawley Town (League Two), Notts County, Sutton United (League Two) en Eastleigh. In 277 League optredens wist de Almeerder in de afgelopen jaren meer dan 40 goals te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel