Flevo Boys verslaat in slotfase VOC en bereikt finale nacompetitie

EMMELOORD • Do 20 juni 2024 | 1:11 • Donderdag 20 juni 2024 | 1:11

De voetballers van Flevo Boys hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De eersteklasser was op sportpark Ervenbos met 3-2 te sterk voor vierdedisionist VOC uit Rotterdam. De Emmeloorders moeten nu nog één duel winnen om na één seizoen weer terug te keren in de Vierde Divisie.

Finale via herkansing
Flevo Boys stond anderhalve week geleden ook al in de finale van de nacompetitie. Toen werd er met 3-1 verloren van DVVA uit Amsterdam. Via een herkansing waarin met vijf andere verliezende ploegen werd gestreden is het Flevo Boys nu opnieuw gelukt om de finale voor promotie naar de Vierde Divisie te bereiken.

De Emmeloorders kwamen in de vijfde minuut op voorsprong tegen de gasten uit Rotterdam. Gianni Gieskens kon raak koppen vanuit een voorzet van Aron Kleefstra. In de 32e minuut kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte na een schitterend afstandsschot van Bas van der Storm. Op slag van rust zette Thomas Potters met een geplaatste vrije trap de boys opnieuw op voorsprong: 2-1.

Goudhaantje
Na de pauze was het twaalf minuten voor tijd opnieuw Bas van der Storm die de gelijkmaker kon binnen tikken. De wedstrijd leek uit te draaien op een verlenging. Maar in de slotfase bleek Kaj Schlette het goudhaantje. Hij bepaalde met een schitterende volley in de kruising de eindstand op 3-2.

Tegenstander in finale is DZC'68
De ploeg van trainer Arjen Postma treft zaterdag in de finale DZC’68 uit Doetinchem. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van SDC Putten en begint om 14.30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel