Almere City start ambitieus aan voorbereiding met nieuwe trainer Maduro 

ALMERE • Za 22 juni 2024 | 21:31 • Zaterdag 22 juni 2024 | 21:31

Almere City FC is zaterdagmiddag onder de nieuwe trainer Hedwiges Maduro begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie. Maduro is ambitieus en wil met de Almeerders de prestatie van het afgelopen seizoen gaan verbeteren. Almere City eindigde in mei, na de laatste wedstrijd van het debuutseizoen op het hoogste niveau, knap als de nummer 13 van de eredivisie.

Het wordt voor Maduro zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal, nadat hij vorig seizoen nog actief was als assistent-trainer bij Ajax. De Almeerder is bij Almere City de opvolger van Alex Pastoor, die de club de afgelopen 2,5 seizoenen leidde en met de Almeerders in de zomer van 2023 naar de eredivisie wist te promoveren.

Versterkingen op komst
Tijdens de eerste training van het seizoen stond er zaterdagmiddag een mix van eerste elftalspelers en talenten van Jong Almere City (U23) op het veld. Dit omdat de eerste selectie van Almere City nog verre van compleet is, nadat er deze zomer heel veel spelers vertrokken bij de club. De komende weken zullen er daarom voor alle linies de nodige nieuwe versterkingen worden gepresenteerd door technisch manager Johan Hansma. Ook de nieuwe Belgische spits Baptiste Guillaume (die vrijdag werd gepresenteerd) ontbrak zaterdagmiddag nog op de eerste training.

Technische staf
Hoofdtrainer Hedwiges Maduro zal komend seizoen worden geassisteerd door Anoush Dastgir, Jeffrey Talan en keeperstrainer Agil Etemadi, die afgelopen seizoen onder Pastoor ook al de assistent-trainers waren. Almere City FC heeft nog niet gecommuniceerd dat Dastgir en Talan hun aflopende contracten hebben verlengd, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Het tweetal was in ieder geval prominent aanwezig tijdens de eerste training van het seizoen

Damian van Bruggen
Er bestaat nog een kans dat centrale verdediger Damian van Bruggen alsnog bij Almere City FC blijft. Van Bruggen was de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde achterin bij de Almeerders, maar kreeg in eerste instantie geen nieuwe aanbieding van de club om zijn aflopende contract te verlengen. Hij leek op weg naar de uitgang, maar nu zijn club en speler toch weer in gesprek over een eventueel nieuw contract. Het vertrek van Alvaro Pena, Rajiv van la Parra en Milan Corryn is wel definitief.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel