advertentie
Flevoland
Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de zogeheten 'kostendelersnorm'. Dat is een term voor de manier waarop wordt berekend hoeveel bijstand mensen ontvangen. Het gevolg is dat huishoudens die leven van de bijstand in de meeste gevallen een korting krijgen tussen de 100 en 300 euro netto per maand.

De kostendelersnorm houdt in dat er wordt gekeken hoeveel volwassenen er in één huis wonen. Aan de hand daarvan wordt een korting gegeven op de bijstand. Als reden geeft de landelijke overheid dat mensen die in één huis wonen bijvoorbeeld het eten en drinken of de huur delen.

De nieuwe regeling is ingegaan op 1 januari maar mensen die tot eind 2014 ook al bijstand ontvingen, hebben tot 1 juli uitstel gekregen. In de praktijk zijn dat de meeste mensen die leven van de bijstand. In heel Flevoland krijgen ruim 1600 mensen vanaf woensdag met de kostendelersnorm te maken.

Er zijn uitzonderingen op de regel. Zo tellen jongeren tot 21 jaar niet mee voor de kostendelersnorm. Datzelfde geldt voor kamerhuurders met een commercieel huurcontract. Ook studenten die recht op een studiefinanciering hebben of een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen, zijn uitgezonderd.

Nieuws in beeld
Vrachtwagen en bestelbusje in botsing
Haha ja idd Ronald. Het blijft verdacht stil he.... Wat zou DAAR de reden voor zijn.. Misschien iemand die dat weet te vertellen :)
Politievoertuig betrokken bij aanrijding
En wie, in deze perfecte wereld, houd zich aan de snelheid ? U mag ik aannemen ?!
Woonproject van 17 hectare midden in de natuur
Weer een geweldig project voor mensen die een paar ton kunnen missen, een hypotheek kunnen krijgen en voor zichzelf fatsoenlijk betaalbare maandelijkse woonlasten kunnen genereren. Inmiddels kost h...
Vitens: toename waterverbruik door warme weer
niet zo gek als iedereen zijn zwembadje vult...
Hond bevrijd uit hete auto
ik kan me niet voorstellen dat iemand het bewust doet dus is het net als te hard rijden doe je het toch heb je een boete zie ik een hond in een auto met warm weer kost het je raam heel simpel
Brug nat gehouden vanwege hitte
de brug zet wel erg uit dat je er niet meer onder door kan
'Onderzoek naar bevoegdheid leraren klopt niet'
Beste Rudi, Ik neem aan dat je ministerie bedoelt ipv miniserie, maar dat ter zijde. Ik ben eens in de definitie gedoken. Je bent bevoegd in het VO als je: Een tweedegraagds lerarenopleiding heb...
Vrachtwagen en bestelbusje in botsing
Altijd maar weer die VW busjes, het zou verboden moeten worden :-)
Contact en perspectief bieden voorkomt suïcide
liefde is het medicijn. geen kunstmatige pillen of iets dergelijks. mensen die hun leven willen beëindigen zijn zeer triest. steun ze daarom met wat liefde. z
Vuilnisbakken eerder geleegd vanwege warmte
De mensen die het (huis)vuil ophalen, zijn wat mij betreft de helden van onze samenleving die door hen leefbaar wordt gehouden. Bedankt en veel sterkte de komende dagen!
Noordoostpolder
Langs de Westermeerweg in Noordoospolder zijn 41 bomen vernield. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder.

De vernielingen zijn aangericht in de nacht van zaterdag op zondag. De gemeente vraagt mensen die iets gezien hebben contact op te nemen met de politie.


Zaterdagnacht 27/6 hebben onverlaten 41 bomen langs Westermeerweg vernield. Heb je een tip? Bel de politie 0900 8844 <a href=" http://t.co/zjDzILTWR7 "> http://t.co/zjDzILTWR7
&mdash; Noordoostpolder (@GemeenteNOP) <a href=" https://twitter.com/GemeenteNOP/status/615905499440091136 ">30 juni 2015


advertentie
Almere

De eigenaar van Urban Green Store in Lelystad is naar de rechter gestapt omdat hij vanwege de strengere Opiumwet geen meststoffen meer krijgt van het merk House & Garden. Hij spande een kort geding aan tegen producent Fillvision uit Almere. Die is met de productie gestopt vanwege de aanscherping van de Opiumwet.

Door de nieuwe wet zijn ook leveranciers van spullen voor de hennepteelt strafbaar. Fillvision wilde niet het risico nemen dat de producten gebruikt worden voor de hennepteelt en heeft de levering stopgezet. De meststoffen vormen een belangrijk deel van de omzet van Urban Green Store, een groothandel in producten voor het zogenoemde ‘urban gardening’. Dat is het thuis verbouwen van groenten, kruiden en fruit.

Urban Green Store heeft de plantenvoeding jarenlang afgenomen en kan zo snel geen ander merk vinden van gelijke kwaliteit. De eigenaar vindt dat de handelsrelatie niet zo plotseling beëindigd had mogen worden.

De rechter doet op 14 juli uitspraak.

Verstandig dat hardloopwedstrijd Urk wordt afgelast
1. Eens
2. Oneeens. De warmte wordt sterk overdreven
3. Geen mening
advertentie
Almere
Met het project 'Mooi Oosterwold' wil initiatiefnemer John van Diepen in Almere-Oosterwold een eigen utopia creëren met zo'n 50 woningen midden in de natuur. De Almeerder loopt al al dertien jaar rond met dit idee.

De vijftig deelnemers zullen samen de benodigde 11 miljoen euro bij elkaar moeten brengen voor het stuk grond van 17 hectare. Daarna staat het ze volledig vrij om het natuurgebied met veel groen en huizen naar eigen inzicht in te vullen. Daarbij krijgen zij hulp van een landschapsarchitect.

De beoogde lokatie ligt naast de Eemvallei en grenst aan het Kathedralenbos. Bij voldoende belangstelling zal april 2017 de bouwrijpe grond worden opgeleverd. Donderdag 2 juli is er een informatieavond.

Op de website www.mooioosterwold.nl is het project te volgen.Lelystad
Op de Edelhertweg in Lelystad zijn een vrachtwagen en een bestelbusje dinsdagmiddag op elkaar gebotst.

Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Swifterringweg. Niemand raakte gewond, maar er kwam wel olie op het wegdek terecht.

Hoe het ongeluk precies is gebeurd, is niet duidelijk.

Almere

De Almeerse Scholen Groep zegt dat onderzoek van RTL Nieuws over het aantal onbevoegde leraren op middelbare school Echnaton niet klopt. RTL deed onderzoek op basis van gegevens van het ministerie van Onderwijs. De nieuwsorganisatie concludeerde dat 27,5 procent van de lessen op de school wordt gegeven door docenten zonder het juiste diploma.

Het bestuur van Echnaton valt onder de Almeerse Scholen Groep. Die laat in een reactie weten dat er in het jaar van het onderzoek 109 docenten werkzaam waren op het Echnaton. Daarvan hadden negen niet het juiste diploma. ASG wil nu weten waarop de onderzoeksresultaten van RTL Nieuws zijn gebaseerd.

Volgens de scholengroep is de kwaliteit van het onderwijs en de docenten op het Echnaton in orde, aangezien de school een gemiddeld slagingspercentage heeft van 93.

Almere

In verband met de verwachte hitte worden vuilnisbakken in Almere deze week vroeger geleegd dan gebruikelijk. Al vanaf 07:15 zullen medewerkers van stadsreiniging de containers legen. Dat is 45 minuten eerder dan normaal.

De gemeente adviseert inwoners om de vuilnisbak de avond tevoren al aan de weg te zetten.

Door eerder te beginnen met het legen wordt voorkomen dat medewerkers van stadsreiniging op het heetst van de dag aan het werk zijn. De wijziging geldt alleen voor deze week.


In verband met warmte beginnen we vanaf 7.15 uur met het legen van containers. De bak kan de avond ervoor aan de weg http://t.co/SDxr4oCa9w
&mdash; almere (@almere) June 30, 2015


Almere
Tim Receveur van Almere City FC baalt er enorm van dat hij nog niet aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. De middenvelder kampt met een peesblessure, die hij in mei opliep tijdens de play-off duels met De Graafschap.

Receveur speelde die play-off wedstrijden met een verdoving. Hij had verwacht dat de kwetsuur na vijf weken vakantie genezen zou zijn, maar dit bleek niet het geval. Nu volgt hij bij de KNVB in Zeist dagelijks hersteltherapie en hoopt hij binnen enkele weken bij de selectie te kunnen aansluiten.

Receveur verlengde deze zomer zijn contract na positieve gesprekken met de toenmalige trainer Fred Grim. Het was daarom voor hem 'een donderslag bij heldere hemel' dat Grim vorige week bekendmaakte bondscoach van Jong Oranje te worden.
Flevoland
Het aantal zelfdodingen neemt toe in Flevoland. Verslaggever Larissa de Heus uit Zeewolde praat deze week met mensen die een einde aan hun leven willen maken en hun hulpverleners.

De studente Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft een vijfdelige radioserie gemaakt in opdracht van Omroep Flevoland.

In deel 1 en 2 hoorden we al hoe de depressieve René en de misbruikte Monique hulp kregen van de huisarts en de psycholoog, maar toch een einde aan hun leven wilden maken. René met pillen en Monique op het spoor. Psychiater Tim Waning van GGZ Centraal legt in deel 3 uit wat de impact is van een mislukte suïcide en hoe je een nieuwe poging kan voorkomen.Flevoland

Het laboratorium van ID-Lelystad heeft in 2001 terecht een flitstest gebruikt om vast te stellen of er op een bedrijf in Oosterwolde mond- en klauwzeer was uitgebroken. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven dinsdag bepaald in een zaak die was aangespannen door veehouders uit de omgeving van Oosterwolde.

Volgens het College was het van belang om snel vast te stellen of er sprake was van MKZ bij de geiten op het bedrijf, en pas later hoe ernstig die besmetting was. Na de verkorte test van ID-Lelystad bleek er inderdaad sprake van MKZ te zijn. De staatssecretaris van Economische Zaken besloot toen alle veehouderijen in een cirkel van twee kilometer te ruimen.

Veehouders van wie het bedrijf werd geruimd hebben de uitslag van die eerste laboratoriumtest bijna dertien jaar lang bestreden. Volgens hen liet de staatssecretaris hun vee destijds op basis van een ondeugdelijke test doden. Zij hebben hun zaak nu definitief verloren.


advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer