advertentie
Almere
In de Molenbuurt in Almere Buiten is vrijdagavond mogelijk geschoten met een vuurwapen. Dat meldt de politie.

Het incident is gebeurd in de Verfmolenstraat. Volgens de politie is het nog niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt.

De politie doet sporenonderzoek in de straat. Later meer.
Almere
De interne problemen bij Schouwburg Almere zijn groter dan directeur Jeroen van de Wiel vrijdagmiddag deed voorkomen. Dat blijkt uit een mailwisseling binnen de Schouwburg waar Omroep Flevoland de hand op heeft weten te leggen.

Zo zouden er niet twee, maar drie projectleiders zijn ontslagen. Bovendien zouden twee andere projectleiders zich beraden op hun positie. In totaal zouden zes van de zeven projectleiders begin mei het vertrouwen in Van de Wiel hebben opgezegd, maar zij vonden geen gehoor bij de Raad van Toezicht. Die bleef achter Van de Wiel en zijn beleid staan. De betrokken projectleiders waren vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

De Schouwburg Almere, die is gehuisvest in gebouw de Kunstlinie, is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet volgens de gemeente voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt. De Schouwburg maakt daar onderdeel van uit.
"Niet iedereen in Zeewolde is tegen komst AZC"
Ja ja de PvdA heeft de thee alweer klaar, wat een vreselijke oogjes dicht-partij is het toch. En negatieve sentimenten tegen een mega-AZC afdoen als stemmignmakerij vind ik heel erg laf en slap.
Nog geen naaktstrand in Almere
Eens. Ik mis dat in de hele discussie ook bij de raad. Waarom moet de overheid dit regelen voor deze doelgroep. Laat ze zelf een stukje grond kopen.
Schouwburg ontslaat twee projectleiders na kritiek
Ook dit is een scenario. Maar de conclusies waren her al getrokken hoor.
Schouwburg ontslaat twee projectleiders na kritiek
Ah een genuanceerde mening gebaseerd op feiten.
Schouwburg ontslaat twee projectleiders na kritiek
Je kiest partij , terwijl je de feiten niet kent. Daar wordt ik nu zo moe van. Gelijk meppen.
Inwoners kunnen vergadering over AZC volgen op scherm
Hans is kennelijk niet gewend te nuanceren. Ik ben gek op boerenkool, maar ik hoef geen kilo op mijn bord. Ik luister graag naar muziek, maar niet op volume 10. En als ik een feestje geef weet ik d...
Inwoners kunnen vergadering over AZC volgen op scherm
Ze zijn welkom, het is onze plicht mensen die vluchten voor oorlog en geweld op te vangen! Hoe egoistisch kun je zijn door wel de doden te herdenken van hen die hun leven gaven voor onze vrijheid, ...
Inwoners kunnen vergadering over AZC volgen op scherm
Te laat, te laat, zei Duimelot. De raad besliste allang over het AZC-lot.
Interne problemen groter bij Schouwburg
Haantjes Haantjes gedrag kost vaak veel geld.
Interne problemen groter bij Schouwburg
Wat een waterhoofd die schouwburg, het zevenkoppig monster is onthoofd! Zo kun je het ook zien. Ik vraag mij af of al deze functies weer opnieuw ingevuld zullen worden? Zo'n Raad van Bestuur blijft...
Flevoland
Het treinverkeer tussen Almere en Lelystad is nog de hele avond ontregeld door een stroomstoring in het veiligheidssysteem. Er rijden beperkt treinen tussen Almere en Lelystad. Tussen Almere en Almere Oostvaarders is helemaal geen treinverkeer mogelijk. Daar worden bussen ingezet.

De problemen zijn veroorzaakt door een kabelbreuk bij werkzaamheden aan het spoor bij Almere Centrum. Het treinverkeer heeft een groot deel van de middag helemaal platgelegen. De problemen ontstonden rond half één.

Vijf treinen in Flevoland kwamen toen stil te staan op het spoor en reizigers mochten de trein niet uit. De treinen zijn later toch stapvoets naar perrons gereden en de passagiers konden de treinen verlaten.


advertentie
Kraggenburg

Jacek Leszek heeft vrijdagavond de 37e editie van de Leeuwenronde in Kraggenburg op zijn naam geschreven. De Poolse inwoner van Kraggenburg was met een tijd van één uur 17 minuten en 32 seconden de snelste op de halve marathon. Fred Reitsma uit Emmeloord finishte 3,5 minuten later als tweede.

Aan de prestatieloop in Noordoostpolder deden in totaal 240 hardlopers mee.

Deelnemers konden zich inschrijven voor verschillende afstanden. Om 19.00 uur ging de halve marathon van start. Daarna vertrokken de lopers die een afstand van 2, 4, 6 of 11 kilometer overbrugden.

De gemeenteraad van Zeewolde moet luisteren naar de bevolking en dinsdag stelling nemen tegen azc
1. Eens
2. Oneens
3. Geen mening
advertentie
Zeewolde

In de oude brandweerkazerne van Zeewolde hangt dinsdagavond een scherm waarop de raadsvergadering live te volgen is. De vergadering vindt plaats in de raadszaal maar daar is op de publieke tribune maar plek voor 60 mensen en de gemeente verwacht veel meer mensen.

De raadsleden praten dan namelijk over de aanvraag van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor een nieuw asielzoekerscentrum aan de Bosruiterweg.

Veel inwoners vrezen dat het dorp wordt overstroomd door vluchtelingen, wat ten koste zou gaan van de veiligheid en leefbaarheid. Bij een informatiebijeenkomst donderdagavond waren circa 500 mensen aanwezig.

Almere
Schouwburg Almere heeft twee projectleiders ontslagen. Dat heeft directeur Jeroen van de Wiel bevestigd. Zij hadden het vertrouwen in de directie opgezegd, maar vonden geen gehoor bij de Raad van Toezicht. Die bleef achter Van de Wiel en zijn beleid staan.

Volgens Van de Wiel waren er in totaal vier projectleiders met kritiek. Twee van hen konden na een gesprek weer aan het werk, voor de andere twee was geen plek meer. Verantwoordelijk wethouder Frits Huis laat weten dat hij er vanuit gaat dat dit de plannen voor een nieuwe kunstinstelling niet in de weg zit. Hij houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

De Schouwburg Almere, die is gehuisvest in gebouw de Kunstlinie, is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet volgens de gemeente voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt. De Schouwburg maakt daar onderdeel van uit.
Almere
De Britse prins Edward was vrijdagmorgen in het stadhuis van Almere om in gesprek te gaan met Almeerse studenten en hun docenten. Hij is de jongste zoon van Queen Elizabeth en is ambassadeur van 'The International Award for Young People'.

Dit programma is actief in 132 landen en stimuleert jongeren om in hun vrije tijd maatschappelijk actief te zijn. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen.

Almeerse studenten van het Windesheim deden een onderzoek voor het programma. Vrijdag gingen ze daarover in gesprek. Na de interactieve bijeenkomst in de raadszaal, ging de prins naar golfclub Almeerderhout waar hij een golftoernooi opende.

Spannend: vandaag presenteren studenten Pedagogiek hun onderzoek aan His Royal Highness Prins Edward @almere http://t.co/TNUzA1nKxt
— Windesheim Flevoland (@WindesheimFlevo) 22 mei 2015


Koninklijk bezoek in #Almere Jongste zoon van Koningin Elisabeth #Edward 

 http://t.co/6KuDkROfHy
— Rene Peeters (@renepeeters) 22 mei 2015

Biddinghuizen
De eerste gasten voor de pinksterconferentie Opwekking stonden voor 6.00 uur al te wachten. Ze hoopten op een mooi plekje, het liefst op kampeerterrein B, vlak bij de grote tent.

Grote groepen mochten donderdagavond al het terrein naast Walibi op. De eerste bezoekers die in kleinere clubjes kwamen, stonden al vroeg te wachten. Het terrein opende de poorten om 9.00 uur.

Op de pinksterconferentie Opwekking worden 60.000 gelovigen verwacht.
Emmeloord

De actie om een lint van 50 rode rokjes langs de Poldertoren op te hangen is vrijdagmiddag mislukt door de harde wind.

Om meer Emmeloorders op de Red Dress Run van 13 juni te wijzen, zou de toren worden voorzien van de rokjes en een groot spandoek. Maar door de harde wind brak het lint en kwamen de kledingstukken in de wijzers van de klok terecht. Ze worden niet opnieuw opgehangen, omdat dit te veel geld kost.

Bij het loopevenement moeten de deelnemers een rode jurk aan. De opbrengst is voor de Golden Life Foundation van de ongeneeslijk zieke Emmeloordse Laura Maaskant.

Emmeloord
Een drachtige merrie die in een wei stond aan de Randweg in Emmeloord is mishandeld met een scherp voorwerp. Dat laat de eigenaar weten. Hij ontdekte donderdag dat de Welsh pony snijwonden had aan de anus en vulva.

Twee andere Welsh pony's die ook in de wei stonden, zijn niet mishandeld. Wel zijn deze dieren erg gestrest, waardoor één zich niet meer laat vangen om naar de stal gebracht te worden. De andere twee merries, waaronder de mishandelde, staan wel op stal.

Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de mishandeling zijn voor het ongeboren veulen van de mishandelde merrie. De geboorte wordt vandaag of morgen verwacht, zegt de eigenaar.

Kraggenburg

Het zeeearendjong op het Vogeleiland in het Zwarte Meer is geringd. Het is de eerste keer dat in een gebied van Natuurmonumenten een zeearend is uitgebroed. Het jong weegt meer dan vijf kilo en is ongeveer zes weken oud.

Het jong zal naar verwachting begin juli uitvliegen. In het nest zijn resten van meerkoet, brasem en wintertaling aangetroffen. Hieruit blijkt volgens Natuurmonumenten dat het Zwarte Meer een prima plek is voor zeearenden, omdat er genoeg eten is.

Met een spanwijdte van 2.40 meter is de volwassen zeearend de grootste roofvogel van Europa. Hij wordt ook wel ‘vliegende deur’ genoemd. Ook in de Oostvaardersplassen zijn twee jonge zeerarenden geringd.

Net twee gezonde jonge zeearenden geringt in de <a href=" https://twitter.com/hashtag/Oostvaardersplassen?src=hash ">#Oostvaardersplassen . <a href=" https://twitter.com/staatsbosbeheer ">@staatsbosbeheer <a href=" http://t.co/nuR6TcyJG2 ">pic.twitter.com/nuR6TcyJG2
&mdash; Bertwin Bergman (@Bosw8erBertwin) <a href=" https://twitter.com/Bosw8erBertwin/status/601672017121783808 ">22 mei 2015

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer