advertentie
UpdateAlmere
De A27 bij Almere-Hout is donderdagavond in de richting van Utrecht naar Almere afgesloten na een ongeluk met meerdere auto's. Vrijdagmorgen vroeg ging de weg weer open voor het verkeer.

Volgens de politie is een man in beschonken toestand tegen de vangrail gereden. Mensen die achter hem reden stopten op de vluchtstrook om hem te helpen en hun auto's werden vervolgens zelf aangereden. De dronken automobilist zou gewond zijn geraakt.

De vangrail moest worden gerepareerd en het wegdek is schoongemaakt.


Nieuws in beeld
Vier agenten nodig om winkeldief onder controle te krijgen
85 cent? dan ben je best wel zielig om zo heibel te gaan zitten maken.
Snelheidsduivel gepakt op Oostvaardersdijk
80 kmh op de cruise...... dan rij je dus 75 kmh zeeslak.
Opnieuw lekkage zwembad Almere Poort
Goh.. Zelfs een simpel lelijk vierkant gemeente bad kunnen ze nieteens fatsoenlijk meer bouwen. en dat voor zoveel geld.
Vier agenten nodig om winkeldief onder controle te krijgen
Hulse aan de politie!! Oppakken die figuren. Voor 85 cent meenemen zonder te betalen is ook diefstal!
Onderzoek naar seks op Lowlands mislukt
Het onderzoek naar azijndrinkers op sociale media is inmiddels afgerond.
Wethouder heeft geen tijd voor thuiszorgmedewerkers
Serieus???
Media036 wilde wel meer subsidie, maar ving bot
AOS een advies. Ga je heel goed voorbereiden voor 2020, misschien dat er dan een kans ontstaat opnieuw een gooi te doen naar het omroepschap en het mediapluche. Stop deze lastercampagne onder ficti...
AAP redt bavianen uit Frans circus
MOet je dan de dieren (die niet kunnen protesteren zoals mensen)aan hun afschuwelijke lot overlaten.? eindelijk is er doorbraak geboekt voor de dieren. petje af voor st. AAP.
Parkeerautomaten blijven naar boven afronden
U heeft wel een erg selectief geheugen. De heer Huis was van 2002 tot 2005 namens Leefbaar Almere wethouder en hield in die tijd volgens mij met succes het oprichten van een BVO met hulp van gemeen...
Parkeerautomaten blijven naar boven afronden
Zo leuk de mensen die zeggen wat maakt het uit die paar cent, het gaat over een afronding van bijna 98%. Dus die mensen hebben er ook geen probleem mee. Als je in de kroeg komt en een biertje kost...
Almere
De VVD in Almere kreeg donderdagavond vanuit de eigen coalitiepartners flink wat kritiek te verduren. De partij verweet D66-wethouder René Peeters de gemeenteraad niet actief te informeren en een vrije interpretatie te hanteren bij aangenomen moties door de raad. VVD-raadslid Hilde van Garderen had daarom de handelwijze van het college, in het bijzonder die van de portefeuillehouder onderwijs, geagendeerd.

René Peeters
Peeters' eigen D66 noemde de kwalificaties van de VVD onnodig schadelijk. Leefbaar Almere schrok van de agendering en vond dat er sprake was van een pijnlijke verwijzing naar de persoon Peeters. De PvdA noemde het broddelwerk met hele zware bewoordingen.

Verwarring
Van Garderen betreurde het dat haar woordkeuze als te scherp werd ervaren. Zij zei vooral de verwarring die ontstaat bij onduidelijke informatie vanuit het college en interpretatieverschillen over moties te hebben willen aankaarten. Directe aanleiding betrof informatie over een evaluatie van de integrale kindcentra in de stad. Wethouder Peeters stuurde daarom deze week nog een brief naar de raad met een overzicht van de ontwikkelingen bij deze centra.

Vertrouwen
Verder was Peeters blij dat de VVD de 'tone of voice' niet zo had bedoeld, want zo was het wel bij hem overgekomen. Hij zei niet eerder de indruk te hebben gehad de raad onvoldoende te hebben voorgelicht. Ook was hij blij dat veel partijen het vertrouwen in hem uitspraken.

Betere communicatie
Dat de communicatie in brede zin tussen raad en college beter kan, werd door meer partijen onderschreven. Afgesproken werd daar tijdens een studiedag van de raad verder over te praten om toekomstige misverstanden te voorkomen.advertentie
Almere

Feyenoordkeeper Kenneth Vermeer uit Almere is opnieuw het doelwit geworden van beledigingen. Dat gebeurde tijdens een dartwedstrijd in de Premier League in Newcastle.

Toeschouwers hielden bordjes omhoog met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen', met ernaast een getekende pop. De teksten werden getoond tijdens de opkomst van darter Phil Taylor.

Vermeer werd afgelopen weekend ook al beledigd toen Feyenoord tegen Vermeers vroegere club Ajax speelde. Een man uit Wageningen had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.


Dronten
Zes initiatieven om de armoede in Dronten te bestrijden hebben een prijs gekregen van de gemeente. Hun Beste Idee van Dronten werd gekozen uit 18 inzendingen. Alle projecten ondersteunen inwoners die in het financieel moeilijk hebben.

Zo kreeg het initiatief Cake for Kids van de voedselbank Dronten een cheque van 5000 euro. Met dit geld wil de voedselbank verjaardagstaarten maken voor kinderen. Ook was er een subsidie voor Naaiatelier d'Etalage, Zanggroep de Herberg, De Weggeefwinkel en een lesproject voor jongeren.

Het Beste Idee van Dronten is onderdeel van een breder plan om armoede in de gemeente tegen te gaan. Elk jaar is 25.000 euro beschikbaar voor initiatieven van particulieren en organsaties. Halverwege dit jaar kunnen opnieuw plannen voor het Beste Idee van Dronten ingediend worden.


Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Almere
Er is binnen BV Almere veel belangstelling voor de finalewedstrijd in de play-offs. De vereniging heeft twee bussen geregeld naar Den Bosch en voorzitter Hen Staats verwacht dat er ook veel badmintonliefhebbers individueel af zullen reizen naar de kampioenswedstrijd.

BV Almere speelt om het landskampioenschap morgen tegen Velo uit Wateringen. De Almeerders hebben de titel nog nooit op hun naam geschreven en zijn gebrand op een overwinning.

Het duel wordt zaterdag gespeeld vanaf één uur in sporthal Maaspoort in Den Bosch.
Dronten

Er moet een tweede 'Kiss and Ride' strook komen bij het station in Dronten. Dat vindt GroenLinks.

Het is tijdens de spits erg druk bij het station en een tweede parkeerstrook voor automobilisten om passagiers af te zetten of op te halen, zou daarom handig zijn, zo zegt GroenLinks. Maar dat gaat wethouder Verlaan te snel.

Hij wil eerst de problemen en mogelijke oplossingen beter in beeld brengen.

Almere

Margriet Huisman uit Almere heeft de eerste ronde van het NK squash gewonnen. In Amsterdam was ze met 11-2, 11-4 en 11-4 te sterk voor Annet ten Brinke. 

Huisman is nu doorgedrongen tot de kwartfinale. Ze speelt vrijdagavond tegen Sanne Veldkamp. Ook oud Almeerse Natalie Grinham speelt de kwartfinale morgen.

Bij de mannen ging Tom Lucas uit Almere onderuit tegen Marc ter Sluis. Het werd 3-11, 7-11 en 5-11. Lucas gaat verder in de verliezersronde.

Almere
Het nog te openen zwembad in Almere Poort heeft opnieuw te kampen met een lekkage. Vorige week zat er een lek in het bad zelf en nu loopt er water via het plafond naar beneden.

Volgens de gemeente is er op de verdieping boven het bad een koppeling van een waterleiding losgeschoten. Daardoor is waterschade ontstaan. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is en wat de gevolgen zijn.

Het zwembad moet in april opengaan. Of deze lekkage vertragend werkt, is nog onbekend.

Emmeloord
Het winkelcentrum van Emmeloord wordt uitgebreid met een outletstore van de Hema. De nieuwe winkel komt in het pand waar eerst snoepwinkel Jamin zat. Die sloot eind vorige maand de deuren.

In de outletstore worden magazijn- en restantproducten verkocht, die over zijn van een aantal Hema filialen in de regio.

De nieuwe vestiging gaat 18 februari open en wordt gerund door medewerkers van de andere Hema in Emmeloord.
Dronten
De Dronterlandrun gaat dit jaar niet door. Belangrijkste reden hiervoor is dat de organisatie en de landeigenaar geen afspraken konden maken over het parcours.

De survivaltocht zou plaatsvinden in mei, maar dan broeden er vogels op de beoogde locatie in het Wisentbos bij Dronten. De landeigenaar heeft alternatieve locaties voorgesteld maar daar kan geen wedstrijd worden gehouden zegt de organisatie.

Aan de Dronterlandrun deden vorig jaar meer dan duizend deelnemers mee. De organisatie richt zich nu op de Dronterlandrun in 2017 en overweegt dan een andere datum of parcours.

Almere
Voetbaltrainer Jack de Gier van Almere City FC ziet beleving bij zijn selectiespelers. Hij zegt dat de ploeg daarom nu punten pakt in de Jupiler League. Volgens aanvoerder Jason Oost wordt er met vertrouwen en plezier getraind.

Almere City FC won de laatste twee duels van de competitie. Er werd gewonnen van RKC en Fortuna Sittard.

City staat morgenavond tegenover de nummer vier van de competitie FC Eindhoven. De Gier vindt het een mooi moment om te zien hoe ver zijn team nu is.
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer