advertentie
Lelystad
Drie mannen die in 2014 een gewelddadige overval pleegden aan het Damrif in Lelystad moeten de gevangenis in. Een vierde verdachte komt er van af met een werkstraf. 

Eén man uit Lelystad moet anderhalf jaar de cel, daarnaast krijgt hij nog vier weken celstraf voor een eerdere veroordeling. Twee andere daders uit Lelystad en Amsterdam kregen ook anderhalf jaar opgelegd, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. 

De woningoverval, waarbij een man uit Montenegro werd vastgebonden, draaide om hennep. In het huis aan het Damrif was een hennepplantage, maar bij de overval is niks buitgemaakt. De verdachten probeerden de rechters er van te overtuigen dat de overval in scène was gezet, maar de rechtbank ging daar niet in mee.   
 
Urk
De Urker haven is deels afgezet voor de opnames van de oorlogsfilm  Dunkirk . Ook de filmlocatie op het IJsselmeer is met boeien afgebakend.
Maar ... via de verschillende webcams in de Urker haven kunnen nieuwsgierige filmliefhebbers en fans van acteur/One Direction-zanger Harry Styles nog steeds flarden van de actie meekrijgen.

Zo geeft de webcam op de Schipperkade  maandag soms een goed zicht op de productielocatie op de haven. 
Via de beweegbare camera bij het havenkantoor was maandagochtend onder meer een Brits werkschip te zien dat bij de filmopnames betrokken is.
Via de webcam op restaurant 't Achterhuis is bovendien te zien hoe veerboot De Zuiderzee momenteel speciaal voor film wordt overgeschilderd. Dit om te voorkomen dat het schip tijdens de dagelijkse vaart van Enkhuizen naar Urk de filmopnames verstoort.
Via een andere camera is een aantal schepen op het water te zien, mogelijk tijdens een filmopname,

Via de website www.vesselfinder.com  is bovendien goed te zien welke schepen er zoal bij de opnames betrokken zijn. 
Voor de kust van Urk lagen maandagochtend onder meer de voormalige Nederlandse mijnenveger Sittard , die speciaal voor de filmopnames een Brits registratienummer heeft gekregen. Ook het onderzoekschip Castor ligt momenteel bij Urk voor anker. Dit schip is voor de film zelfs speciaal grijs geverfd.

 
Gemeente: te veel klachten over gehandicaptenvervoer
Peter Salders is gewoon een ordinaire leugenaar. Ik heb diverse klachten ingediend en daar wonder boven wonder ook antwoord op gekregen. Dat ligt dus zwart op wit vast. Salders presteert het om de ...
Inwoners met petitie naar het Provinciehuis
Doe mij eens een pondje feiten. Op land is de opbrengst hooguit 25% van het opgestelde vermogen, het verschil met de kWh-marktwaarde wordt gesubsidiëerd aangevuld door de burger, rot gezicht, ...
Straatpraat: Britten moeten EU snel verlaten!
Wahoeeeeeeeeeeeeeeeeee nu Nederland nog.
Straatpraat: Britten moeten EU snel verlaten!
Hier krijgen ze spijt van, als haren op hun hoofd. Ik ben helemaal geen Eurofiel maar zie wel de voordelen van. Eigen munt vind ik zowiezo niet nodig, maar zelf beschikking over het reilen en zeile...
Elektrische auto opladen niet langer gratis
Als in Nederland iets succesvol dreigt te worden.. je raadt het al. Er valt geld te verdienen !!
Straatpraat: Britten moeten EU snel verlaten!
ook wij moeten de eu uit ook zo snel mogelijk wegwezen nexit dus
CDA wil opheldering over handhaving milieuregels
Gesloten gemeenschappen hebben vaker last van dit soort zaken, inmenging en bemoeinis wordt niet gewaardeerd. Tevens is ook een cultuur van vriendenpolitiek en handjes boven het hoofd houden.... Go...
Gemeente: te veel klachten over gehandicaptenvervoer
Klacht doorgeven heeft vrijwel geen zin , de volgende keer komen ze weer te laat of word je weer door de hele stad gereden omdat de chauffeur in kwestie overal mensen vandaan moet halen om het nog ...
Straatpraat: Britten moeten EU snel verlaten!
Nu wij nog. NEXIT
Wie kent er een overbodig verkeersbord?
30km zone moet ook wat aan de weginrichting worden gedaan om het "echt" een 30km zone te laten zijn. Wat gemeentes hebben gedaan is een A1-30 neerplempen en daarmee denken dat ze aan de i...
Nieuws in beeld
advertentie
Tollebeek
Door een afgebroken wiel is maandagochtend een ongeluk gebeurd op de Urkerweg tussen Urk en Tollebeek. 

Een auto met caravan was onderweg naar Emmeloord toen een wiel van de kampeerwagen los schoot. Een tegemoetkomende auto werd geraakt door het wiel en liep forse schade op. 

Er raakte niemand gewond, maar er ontstond veel schade. De politie constateerde een technisch mankement, mogelijk was er sprake van loszittende bouten. 

 
Dronten

De Dronterringweg tussen Dronten en Swifterbant is de komende zes weken gedeeltelijk dicht. Het gaat om het deel tussen de rotonde Overijsselseweg en de Tarpanweg.

De weg is dicht voor het vervangen van een duiker. Dat zou eigenlijk vorig jaar al gebeuren, maar toen was er onzekerheid over een nabijgelegen waterleiding. Ter plaatse wordt een omleidingsroute aangegeven.

De afsluiting duurt van maandag 27 juni t/m 5 augustus. 


Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Luttelgeest
Rozen kweken zit in de familie. Dat blijkt uit de aflevering van het televisieprogramma Binnen de Dijken van deze maandag.

Hans Goudriaan is 26 jaar geleden begonnen met een rozenkwekerij in Almere. Inmiddels werkt bijna de hele familie mee in het bedrijf. Verder in Binnen de Dijken aandacht voor vlinders in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en een man uit Lelystad die geen grasmaaier gebruikt maar een zeis. 

Binnen de Dijken wordt maandagavond meerdere malen herhaald bij Omroep Flevoland.
Urk

De gemeente Urk vervangt alle oude laadpalen voor elektrische auto's. Bestuurders moeten bij de nieuwe laadpalen nu wel voor stroom gaan betalen. Tot nog toe was dat gratis.

​Gebruikers betalen volgens de gemeente het 'markttarief' voor de elektriciteit. 
  
Urk heeft vijf openbare laadpalen, zoals bij het gemeentehuis, op de haven en bij het winkelcentrum Urkerhard. Volgens de gemeente is dat voorlopig voldoende. 

 

Almere
Almere City FC is maandagmorgen begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Jupiler League. De Almeerders hebben als doelstelling om nog beter te presteren dan afgelopen seizoen toen de halve finale van de play offs werd bereikt.

Zo'n 20 supporters konden kennismaken met de nieuwe doelman Chiel Kramer. Kramer was vorig seizoen nog de reservedoelman bij FC Eindhoven en keepte daarvoor bij Ajax en SC Heerenveen.

Trainer Jack de Gier wil zijn selectie de komende weken nog versterken met een centrumspits en een rechtsbuiten. Nick van der Velden die in het verleden bij FC Groningen en AZ speelde, is momenteel op proef bij de Almeerders. 

City FC oefent vrijdagavond voor het eerst uit tegen plaatsgenoot AS'80. 

Nieuw bij Almere City FC zijn:
- Tom Overtoom (Excelsior)
- Jeffrey Rijsdijk (Go Ahead Eagles)
- Damon Mirani (Jong Ajax)
-  Yener Arica (Altinordu SK)
-  Danny van Haaren (Feyenoord)
-  Chiel Kramer  (FC Eindhoven)

De club nam afscheid van:
- Tim Receveur (VVV Venlo)
- Enzio Boldewijn (Crawley Town)
-  Jason Oost 
-  Agil Etemadi 
- Ricardo Kip
- Mitchell Burgzorg
- Norair Mamedov
- Travis Brent 
- Timothy van der Meulen

 
Urk

De CDA-fractie op Urk wil opheldering van het college van burgemeester en wethouders over het toetsen en handhaven van milieuregels. Volgens de provincie Flevoland gebeurt dat onvoldoende.

Het CDA wil weten hoe het kan dat de gemeenteraad niet op de hoogte was van de problemen en of burgemeester en wethouders de zaken mooier voorstellen dan ze zijn. De fractie vraagt het college van b en w ook of de informatievoorziening aan de gemeenteraad wel op orde is. Het CDA vindt dat de gemeenteraad zijn controlerende taak niet goed heeft kunnen uitvoeren. 

De provincie tikte Urk op de vingers omdat de administratie onvoldoende is. Ook werken de ambtenaren op verschillende manieren terwijl dat volgens één protocol moet. De provincie wil dat er een professionaliseringsslag wordt gemaakt. De gemeente Urk geeft toe dat ze tekort is geschoten. Dat wordt rechtgezet door extra personeel in te zetten en meer aandacht aan toezicht en handhaving te besteden.  

Zeewolde
Groot Brittannië moet de Europese Unie zo snel mogelijk verlaten. Dat is deze maandag de stelling van Straatpraat.  

Na het referendum, waarbij een meerderheid van het Verenigd Koninkrijk heeft aangegeven de Europese Unie te willen verlaten, worden de gevolgen steeds duidelijker. Het Brexit-kamp lijkt te beseffen dat het voor een bijna onmogelijke opdracht staat.

Voor Straatpraat vroegen we in Zeewolde of de Britten inderdaad zo snel mogelijk moeten vertrekken uit de EU.
Almere
De gemeente Almere vindt dat de service van het gehandicaptenvervoer moet verbeteren. De gemeente is ontevreden over de hoeveelheid klachten die er over de taxiritten zijn en gaat daarom in gesprek met taxibedrijf Salders dat deze ritten verzorgt. De meeste klachten betreffen het te laat komen of het helemaal niet verschijnen van de deeltaxi's.

Te late taxi heeft grote impact
De 65-jarige Barend Kristians uit Almere gaat sinds anderhalf jaar twee keer per week met de taxi naar de dagbesteding bij Polderburen. Kristians lijdt aan het syndroom FXTAS, dat gepaard gaat met symptomen van Parkinson en dementie. Volgens hem en zijn vrouw komt het wekelijks voor dat de taxi te laat komt.

Omdat Kristians snel van slag is als zijn routine wordt doorbroken, heeft dit een grote impact op hun leven. Kristians wordt dan heel onrustig en snauwerig naar zijn echtgenote. Ook is er geen aansluiting meer met de thuiszorg die langskomt om hem een injectie voor zijn suikerziekte te geven.

Zorggroep Almere herkent de problemen
De zorggroep herkent het probleem van Kristians en laat weten dat er meer klachten zijn over het taxivervoer. "Het probleem doet zich niet alleen voor op de locatie van Polderburen, maar op al onze locaties," aldus een woordvoerder. Zorggroep Almere zegt hierover in gesprek te zijn met taxibedrijf Salders om de problemen op te lossen.

Onacceptabel
De gemeente is ook ongelukkig met de hoeveelheid klachten. Sinds begin dit jaar zijn er bij de gemeente 23 klachten binnengekomen over het taxivervoer van Salders. Afgesproken is dat de taxi's een kwartier vroeger of later dan het afgesproken tijdstip kunnen arriveren. Alles wat daarvan afwijkt is onacceptabel, laat de gemeente weten.

- 12 klachten over te laat komen/helemaal niet verschijnen
- 3 klachten over bejegening/rijgedrag van de chauffeur
- 4 klachten over de rekening
- 4 overig

Taxibedrijf Salders kent de klachten niet
Directeur Peter Salders van het taxibedrijf zegt dat er geen klachten bij het taxibedrijf zijn binnengekomen. Mensen kunnen dit via hun website doen of via de e-mail . 

Peter Salders: "Ik ken de klachten niet. We hebben heel geregeld contact met de Zorggroep. Deze doelgroep heeft namelijk specifieke wensen. Zo vervoeren wij veel mensen met vormen van dementie. Daar moet je soms de huisdeur open en dicht voor doen."
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer