advertentie
Lelystad
Stichting Gerbera start op 19 december met een Glazen Huis in Lelystad. De stichting bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking.

Drie dj's van Gerbera gaan drie dagen non stop muziek draaien op het Stadhuisplein. Ook slapen zij in het glazen huis. De dj's mogen wel wat eten in verband met hun medicijngebruik.

Met hun actie hopen zij minimaal 10-duizend euro op te halen. Van het opgehaalde geld willen zij 70 procent doneren aan de 3FM actie Serious Request. De rest gaat naar de stichting zelf.
Almere
City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Telstar met 3-1 verloren.Het was de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Fred Grim. De Almeerders speelden in de 2e helft met 10 man na een rode kaart voor Enzio Boldewijn vlak voor rust. 

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. City FC kreeg na 3 minuten een kansje via Norair Mamedov, maar de buitenspeler schoot een metertje naast.

Het was een zeer gezapige eerste helft. Beide ploegen speelden in een veel te laag tempo en wisten nagenoeg niks te creeren. 

Vlak voor rust kwam Telstar onverwacht toch op voorsprong door een goal van oud FC Omniworld speler Kevin van Essen. Hij strafte geklungel in de Almeerse defensie genadeloos af (kreeg de bal in de voeten gespeeld door Nieuwpoort) en schoot via de onderkant van de lat hard binnen. 

Vlak voor rust kreeg City aanvaller Enzio Boldewijn de rode kaart op aanwijzing van de vierde official. Boldewijn zou Telstar speler Edo Knol, buiten het zicht van de scheidsrechter, een schop hebben gegeven. Na afloop verklaarde Boldewijn niks gedaan te hebben. Voor de vleugelaanvaller was het een compleet raadsel waarom hij van het veld was gestuurd. 

De 2e helft kon niet slechter beginnen voor City FC: binnen 5 minuten kwam de thuisploeg op 2-0 via Ralf Seuntjens, die een fout van Rodney Sneijder afstrafte. 

Na 70 minuten werd het ook nog eens 3-0, nadat Ralf Seuntjens een vrije trap hard achter doelman Marco van Duin schoot. Aanvoerder Sander Keller deed vervolgens nog iets terug namens City: 3-1 

Na de nieuwe nederlaag heeft Almere City FC nog altijd maar 3 punten na vijf gespeelde wedstrijden in de Jupiler League. De Almeerders staan nu 19e.  

Opstelling Almere City FC: 
Van Duin, Bouma, Keller, Nieuwpoort (Toet), Quasten, Sneijder, Kip, Serrarens, Boldewijn, Janssen (Garden) en Mamedov (Afkir).  

Rood: Boldewijn
Geel: Sneijder, Janssen 
 
PVV wil Almeerse Zwarte Piet als voorbeeld
Nee het zijn de mensen met een andere huidskleur die hier een probleem in vinden niet de ouders de schuld geven van jullie probleem
Grafvernielers zijn 8 en 9 jaar oud
juist Ron , jij snapt het, het graf van mijn vrouw is beschadigd en voor mijn schoonmoeder is de schade onherstelbaar
Raad niet enthousiast over RTV Almere
De regionale Omroep Flevoland krijgt een kleine 8 miljoen Euro pj., maar aangevuld met subsidie voor 'projecten'. Almere Dichtbij (TMG) krijgt 750.000 Euro pj. De lokale RTV Almere dus slechts 47.0...
CNV dreigt met hardere acties bij zorggroep
Hoewel ik alle begrip heb voor de medewerkers kan het neerleggen van het werk toch geen serieuze actie zijn? Dan doe je nl. juist wat het gevolg is van de voorgenomen maatregelen: mensen de nodige ...
PVV wil Almeerse Zwarte Piet als voorbeeld
Sinds dat wij van de antillen colonies hebben gemaakt, en zuid afrika hebben uitgebuit is het niet "ons" land. Het is ook het land van diegenen die wij zelf hebben ingelijft. Nogmaals i dont care o...
Kind zwaargewond bij ongeluk Biddingweg
"Ben van beroep berger en heb dus idd ook deze auto opgehaald. Weet de toedracht wel maar laat mij hier niet over uit." Zeg dan gewoon helemaal niets... Vind dit soort opmerkingen altijd ...
Grafvernielers zijn 8 en 9 jaar oud
Waarschijnlijk neemt hij zijn kinderen mee naar het graf van een dierbare.Lijkt mij niet zo raar.
Kind zwaargewond bij ongeluk Biddingweg
De bomen staan op ruime afstand. Zeker in vergelijk met provinciewegen in andere streken van het land. Niettemin zou het nuttig zijn een methode te vinden om de verkeersdeelnemers te beschermen mid...
City FC verliest ook van Telstar: 3-1
Leuke samenwerking met Ajax .Mitchel Dijks gaat van Ajax naar Willem 2
Kind zwaargewond bij ongeluk Biddingweg
En wat dacht je van een zeebrapad en al die lantaarnpalen, verkeerslichten, vluchtheuvels, verkeersborden, reclameborden, treinoverwegen, bruggen, tractoren, huizen, fietsers, voetgangers....zo vla...
nieuws in beeld
advertentie
Almere
De politie heeft twee jongens van 8 en 9 aangehouden voor de vernielingen en diefstallen op de begraafplaats in Almere Stad. De kinderen komen uit Almere. Ze kunnen niet vervolgd worden omdat ze jonger dan 12 zijn.

Wel wordt er gekeken of de schade op de ouders kan worden verhaald. De jongens hebben toegegeven dat zij verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.

In totaal werden er tientallen graven geschonden. Getuigen hadden de twee jongens gezien. De politie heeft hun ouders direct op de hoogte gesteld. Uitvaartorganisatie Yarden, die de begraafplaats exploiteert, beraadt zich nog op juridische stappen.
Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven, ook in Almere
1. Eens
2. Oneens
3. Geen mening
advertentie
Swifterbant
Bij een ongeluk op de Biddingweg in Swifterbant is vrijdag een kind ernstig gewond geraakt en naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam gebracht.

Het kind zat in een auto die rond 16:30 tegen een boom reed. De vrouw die de auto bestuurde is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Lelystad gebracht. Een tweede kind dat in de auto zat, kon ter plaatse worden behandeld.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De politie onderzoekt het ongeluk.
Lelystad
De nieuwe oversteek voor fietsers en voetgangers op de Oostranddreef in Lelystad zal geen succes worden, verwachten buurtbewoners. Na jarenlang gesteggel worden de komende maand verkeerslichten geplaatst op de kruising Oostranddreef en de Larserdreef.

De nieuwe oversteek ligt zo'n 200 meter van de plek waar bewoners van de Waterwijk en De Landerijen nu illegaal oversteken. Ze moeten dus minstens 400 meter verder fietsen dan tot nu toe. Bovendien is het pad dat naar de nieuwe oversteek leidt niet verlicht.

De gemeente gaat niets aan de illegale oversteek doen, omdat het volgens een woordvoerder de verantwoordelijkheid van de mensen zelf is om een overtreding te begaan.
Emmeloord
Turnster Celine van Gerner uit Emmeloord heeft ook de tweede testwedstrijd succesvol doorstaan. In Beekbergen beleefde Van Gerner een prima wedstrijd en door haar goede prestaties turnt zij ook op 13 september haar derde testwedstrijd in Frankrijk.

Mocht ook die derde wedstrijd succesvol verlopen, dan zal Van Gerner naar het WK turnen afreizen dat in oktober plaatsvindt in China.

Van Gerner kampte een jaar lang met blessureleed en turnde vorige week pas weer haar eerste testwedstrijd.
Bant

Bij de gemeente Noordoostpolder zijn 15 zienswijzen ingediend op de uitbreiding van Hotel Noordoostpolder in Bant. Het hotel in het voormalige Polderhuis wil uitbreiden van 30 naar 54 gasten. De uitbater heeft daarvoor een voorlopige vergunning gekregen van de gemeente.

Tot vrijdag konden mensen en instanties daartegen bezwaren indienen. Die worden de komende tijd beoordeeld.

Eind vorig jaar stapten inwoners van Bant al naar de rechter omdat ze vreesden dat het Polderhuis een zogenoemd polenhotel zou worden. Maar de rechter zei te vertrouwen op uitspraken van de gemeente en de uitbater, dat het een hotel met restaurant wordt voor iedereen.

Almere
Het college van Almere wil het ondergronds afvaltransportsysteem (OAT) in het stadshart behouden.

Vorig jaar juli besloot de raad een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheid om te stoppen met het systeem, waarbij het afval uit de prullenbakken in het centrum via een buizenstelsel wordt weggezogen.

Het systeem functioneerde niet goed en er waren veel storingen. Volgens het college zijn er nu beduidend minder storingen en is het nog steeds een efficiente manier van inzamelen. De raad moet nog een beslissing nemen.

Flevoland
Flevolanders Hakim Ziyech van FC Twente en Mike van der Hoorn van Ajax zijn opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Dit voor de laatste twee groepsduels in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal in Tsjechië.

Volgende week donderdag speelt de ploeg van bondscoach Adrie Koster tegen Jong Georgië en op 8 september tegen Jong Slowakije.

Jong Oranje bezet met 16 punten uit 6 wedstrijden de koppositie in de poule. Slowakije volgt met 13 punten en Georgië staat derde met 7 punten.
Flevoland
De provincie Flevoland is een nieuwe campagne begonnen tegen zwerfvuil. De campagne gaat een jaar duren.

Ondanks eerdere acties blijft er op tal van plekken toch nog te veel zwerfvuil achter. Dat loopt uiteen van flesjes, blikjes, papier tot tv's en bussen verf. Met een postercampagne in bushokjes worden Flevolanders bewust gemaakt van hun gedrag.

Gedeputeerde Jaap Lodders gaf vrijdagmiddag de aftrap van de campagne met een 'schone picknick' bij het Gelderse Hout in Lelystad. Stadsdichter Petra Buis uit Dronten droeg een gedicht voor, dat ingaat op het belang van een schone omgeving.
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer