advertentie
Flevoland
Flevolandse fruittelers horen bij de eerste slachtoffers van de Russische boycot van buitenlandse producten. Ze kunnen hun appels niet meer kwijt en daardoor ontstaat een overschot waardoor de prijzen extreem laag zijn.

Zo'n 19 fruittelers in Flevoland hebben gebruik gemaakt van een Europese compensatieregeling waarbij ze de appels niet meer plukken maar gewoon van de boom laten vallen. Ze laten de appels in de boomgaard liggen.

De fruittelers besparen daardoor de kosten van plukken en opslaan. De financiële compensatie verschilt per fruitteler.

Nieuws in beeld
Urk
Stichting Erfgoed Urk maakt zich zorgen over het voortbestaan van de leegstaande havenmeesterswoning.

De stichting is bang dat het historische huis in de haven gesloopt wordt en plaats moet maken voor cafés met bovenwoningen. Die nieuwbouwplannen zijn te zien op de website van een architectenbureau . Volgens de stichting hebben de makers van dit plan geen respect voor cultuurhistorie.

Stichting Erfgoed Urk heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. De stichting wil dat de politiek tijdig ingrijpt en het plan bijstuurt.

advertentie
Almere
Almere City FC heeft dinsdagavond de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De ploeg deed dat ten koste van eredivisionist ADO Den Haag. Na 120 minuten voetbal stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord. City nam de strafschoppen beter. 

De Almeerders kwamen vlak voor rust op achterstand door een doelpunt van Mike van Duinen. In de tweede helft kwam City op gelijke hoogte door een treffer van Vincent Janssen.In de tweede helft van de verlenging zette Jansen de Almeerders op voorsprong. Vijf minuten later haalde Sander Keller Michiel Kramer onderuit. Hij kreeg daarvoor een rode kaart en ADO kwam via een strafschop op gelijke hoogte. 

In de strafschoppenserie die daarop volgde scoorden Vincent Janssen en Jason Oost. ADO Den Haag kwam niet tot scoren door fantastisch keeperswerk van Agil Etemadi. 
Nieuwe imagocampagne Noordoostpolder hard nodig
1. Eens
2. Oneens
3. Geen mening
advertentie
Lelystad

Omroep Flevoland zendt dit weekend elke avond een samenvatting uit van de Dutch Match Cup die in Lelystad gevaren wordt.  

De Dutch Match Cup is een internationale zeilwedstrijd die bestaat uit korte races tussen twee boten.

De samenvattingen zijn te zien op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 21.15 uur.

Emmeloord
De voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord hebben de derde ronde bereikt van de landelijke KNVB beker.

Op eigen veld was de hoofdklasser dinsdagavond met 1-0 te sterk voor eersteklasser DOS'37. De enige goal van het bekerduel kwam op naam van Wesley de Klein in de eerste helft. Het elftal van trainer Wiljan Mossing Holsteyn kreeg in de slotfase grote kansen maar kwam niet meer tot scoren.

Komende zaterdag speelt Flevo Boys thuis tegen Drachtster Boys in de reguliere competitie.

Lelystad
Lelystad heeft er een nieuwe politieke partij bij: LEUC. Dat staat voor Lelystads Enthousiast Uniek Collectief en wordt gevormd door de twee voormalige gemeenteraadsleden van de Inwonerspartij, Marianne van de Watering en Hicham Ismaili Alaoui.

Het duo stapte vorige week uit de Inwonerspartij vanwege onoverkomelijke meningsverschillen. Alaoui benadrukte gisteravond in een verklaring dat zij nog altijd achter het programma van de IPL staan maar zij willen als gemeenteraadsleden meer vrijheid om hun werk te kunnen doen.

Van de Watering en Alaoui vinden dat ze door de vele voorkeurstemmen op eigen kracht door mogen gaan en hun zetels niet hoeven in te leveren.

Almere

De CDA-fractie in Almere heeft 50 kruisingen in Almere bestempeld als gevaarlijk voor fietsers. De kruispunten zijn gebundeld in een zwartboek dat volgende week donderdag wordt aangeboden aan wethouder Frits Huis.

De gevaarlijke fietskruisingen zijn aangedragen door inwoners van Almere op een speciale Facebook-pagina.

Volgens gemeenteraadslid Johan van der Kroef van het CDA zijn er diverse oorzaken, zoals onoverzichtelijke kruispunten, onduidelijke haaientanden of het ontbreken van een verkeersbord.

Almere

Om het WK voetbal in Canada te bereiken moet Desirée van Lunteren uit Almere samen met het Nederlands vrouwenelftal eerst Schotland verslaan. Dat blijkt uit de loting voor de WK play-offs.

Eind oktober voetballen de vrouwen van Oranje een uit- en een thuiswedstrijd tegen de Schotten. De andere wedstrijden in de strijd om het laatste WK-ticket gaat tussen Italië en Oekraïne.

De winnaars van deze wedstrijden moeten eind november in de beslissende play-off ronde uitmaken welk land zich plaatst voor het WK.

Almere

Het Openbaar Ministerie en de politie moeten van de rechtbank in Lelystad op zoek naar twee getuigen van een steekpartij deze zomer in Almere. Dat bleek dinsdag tijdens een rechtszaak waar een man uit Almere terecht stond.

Hij wordt verdacht van poging doodslag omdat hij op 27 juni een man met een mes zou hebben neergestoken. Bij de steekpartij zouden twee getuigen aanwezig zijn geweest, maar zij zijn nooit verhoord.

De rechtszaak wordt in december voortgezet.

Luttelgeest

De zes arbeidsmigranten die maandag hun gehuurde boerderij in Luttelgeest in vlammen op zagen gaan hebben onderdak gekregen van hun werkgever uitzendbureau Level One.

Volgens de brandweer is het vuur ontstaan tijdens werkzaamheden in de naastgelegen schuur. Op het moment dat de brand uitbrak, waren de huurders in de boerderij aanwezig, maar zij konden op tijd wegvluchten.

Het pand werd gehuurd van een inwoner van Luttelgeest die ook aan de Oosterringweg woont.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer