advertentie
Flevoland
De visserijsector heeft een overeenkomst gesloten met het Rijk om de hoeveelheid zwerfafval in de Noordzee te verminderen.

In de Noordzee komt 60 procent van het zwerfvuil van land en 40 procent van scheepvaart en visserij. Drijvend zwerfvuil op zee bestaat voor ongeveer driekwart uit plastic. Vissen eten elk jaar tussen de 12 en 24 miljoen kilo plastic. Vanuit de visserijsector tekende VisNed. Andere ondertekenaars waren onder anderen de gemeente Urk, visserijhavens en afvalinzamelaars.

De betrokken partijen ondertekenden twee Green Deals, waarin zij zich verbinden aan concrete plannen. Zo leveren vissersschepen opgevist en huishoudelijk afval gescheiden in en organiseert de strandsector opruimacties.


Urk
De Open Noord-Nederlandse Europese Cultuurvogelshow op Urk is donderdag op het laatste moment afgelast.

Dat gebeurde nadat in het Zuid-Hollandse Ter Aar een tweede geval van vogelgriep werd vastgesteld. Hierdoor zijn in heel Nederland opnieuw maatregelen van kracht geworden om verdere verspreiding tegen te gaan.

De Urker vogelshow zou drie dagen duren, maar de organisatie mag al die tijd nu geen bezoekers toelaten. Omdat alle aangemelde vogels al op Urk aanwezig zijn, moet Vogelvrienden Urk de dieren de komende dagen verzorgen en voeren.Vrouw gewond bij ongeval op A6 bij Lelystad
sterkte, wat zou de oorzaak geweest kunnen zijn
Boeren crowdfunden voor zonnepanelen op schuurdak
Ben gekke Henkie niet.
Einde carrière voor voetballer Randy Jelies
Ontzettend jammer voor Randy in de eerste plaats maar ook voor Flevo Boys, ook al speelde hij niet zo vaak meer hij was nog belangrijk genoeg voor de club als invaller.
Aangifte tegen 'dierenleed' Oostvaardersplassen
Die Wim Botter wil ook alleen maar "belangrijk" doen en dat men denkt dat hij sociaal bewogen is, ja als de schijnwerpers op hem staan!!
Brainstorm-marathon over Floriade
leuke reclame voor dat bedrijf. verder heb je er he-le-maal niets aan. 100.000 ideeen beter: 5 goede, doordachte en uitgewerkte ideeen
Scholieren winnen tweede prijs op filmfestival
Komt er ook een filmpje van Onrust of is die er al?. Wij hebben namelijk ook een interviewtje gedaan en we zouden het graag terug willen zien!
Melkveehouder bang voor gevolgen Nieuwe Natuur
In Zweden of Denemarken kan dit concept misschien slagen, maar om hoogwaardige grond uit Flevoland hiervoor te benutten is vrij onlogisch. Daarvoor is de Flevopolder niet drooggelegd natuurlijk.
Brainstorm-marathon over Floriade
Een Camping! een recreatiepark! een vuurtoren!
Almere City FC op oorlogssterkte tegen Roda JC
Morgen afreizen naar Kerkrade voor de drie punten. We hebben vertrouwen in de jongens en Fred. Het gaat lukken boys!
MS-patiënt blij met subsidie voor medicinale cannabis
Je moet het niet willen dat patiënten ook nog eens een gevecht tegen de bierkaai met zorgverzekeraars moeten leveren om vergoeding. De tijd lijkt rijp om deze medicinale plant uit de criminele...
Nieuws in beeld
advertentie
Lelystad
Bij een eenzijdig ongeluk op de A6 bij Lelystad is aan het eind van de middag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

Volgens Rijkswaterstaat is de vrouw in de berm geraakt en daarna tegen een betonnen barrier gebotst. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeluk was de A6 in noordelijke richting een uur afgesloten. Verkeer werd via de afrit Lelystad van de snelweg geleid. Hierdoor ontstond tussen Almere en Lelystad zo'n 10 kilometer file in de richting Emmeloord.
Mensen gooien hun afval toch zomaar op de grond
1. Eens
2. Oneens
3. Geen mening
advertentie
Noordoostpolder
De bio-boeren van Bioromeo uit Noordoostpolder zijn een crowdfund-actie gestart om zonnepanelen op hun schuuren te plaatsen.

Het is de bedoeling dat consumenten gaan meebetalen aan de panelen. In ruil daarvoor krijgen zij tegoedbonnen voor biologische producten. Wanneer de panelen geld gaan opleveren, krijgen de investeerders dus uitbetaald in groente.

De actie is in eerste instantie opgezet voor 1 dak. Hiervoor is 40-duizend euro nodig. De boeren denken dat er wel mensen geld in het dak willen steken, omdat het geïnvesteerde geld meer oplevert dan bij de bank. Wanneer er voldoende interesse blijkt te zijn, wordt het crowdfunden verder uitgebreid.


Almere
Almere City FC wil aanvaller Vincent Janssen niet verkopen tijdens de wintertransferperiode. Janssen staat momenteel in de belangstelling van diverse eredivisieclubs, maar de clubleiding wil dat de spits in ieder geval het seizoen afmaakt in Almere.

Trainer Fred Grim: "Wij hebben als club het standpunt ingenomen dat we hem in de winterstop niet kwijt willen. Wij hebben een goeie scorende spits op dit moment en we zijn ambitieus. Dan ga je niet je spits verkopen."

Janssen scoorde tot dusverre zeven keer dit seizoen. PEC Zwolle, NAC Breda en FC Twente zouden belangstelling hebben voor de aanvaller.


Zeewolde

Voor de ouders van 16 kinderen uit Zeewolde is het nog onduidelijk wie vanaf 1 januari hun zorgkosten gaat betalen. Dit komt doordat de Wet Langdurige Zorg nog niet is aangenomen door de Eerste Kamer.

De kinderen om wie het gaat hebben nu allemaal een persoonsgebonden budget, een zogeheten PGB. Het is niet duidelijk welke regels vanaf volgend jaar voor hen gelden en aan welke eisen ze moeten voldoen.

Wethouder Winnie Prins is teleurgesteld in de rijksoverheid, dat deze ouders nog steeds in onzekerheid verkeren. De wet wordt aanstaande dinsdag in de Eerste Kamer behandeld.

Flevoland
Flevolandse pluimveehouders krijgen opnieuw te maken met een vervoersverbod. Sinds donderdagmiddag twee uur, mag pluimvee en ander gevogelte, eieren en mest niet worden vervoerd.

Het verbod is ingesteld omdat er voor de tweede keer binnen een week vogelgriep is vastgesteld. Bij een pluimveebedrijf in het Zuid Hollandse Ter Aar worden daarom 43.000 kippen geruimd.


Hobbydierhouders moeten hun dieren 72 uur binnenhouden. Voor bedrijven gold al een ophokplicht tot minmaal 18 december.

Almere
Bij bedrijventerrein Stichtsekant in Almere komt een groot distributiecentrum; DistriMere. De gemeente Almere heeft een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Distri Development.

Het nieuwe distributiecentrum bij de A27 wordt 32.000 vierkante meter groot. In de regio groot Amsterdam en centraal Nederland is volgens de gemeente Almere veel vraag naar dit soort distributiecentra.

In de tweede helft van 2015 wordt het distributiecentrum opgeleverd.

Almere
Almere City FC trainer Fred Grim kan vrijdagavond tijdens de cruciale uitwedstrijd tegen Roda JC beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen doelman Agil Etemadi ontbreekt omdat hij twee weken geleden zijn hand brak in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Hij wordt onder de lat vervangen door Marco van Duin.

Inzet van het duel van vrijdagavond is tevens de koppositie in de tweede periode. Zowel Roda JC als Almere City FC wonnen de afgelopen vier wedstrijden op rij en gaan samen aan kop in de strijd om de tweede periodetitel.

Roda JC verloor dit seizoen nog maar één wedstrijd en is samen met NEC koploper in de Jupiler League. De Almeerders staan momenteel tiende. Bij Roda JC speelt middenvelder Hicham Faik, die vorig seizoen nog bij City FC speelde.
Lelystad
Zo'n twintig mensen hebben donderdagochtend bij de politie in Lelystad aangifte gedaan tegen dierenmishandeling in de Oostvaardersplassen.

De aangifte is een initiatief van dierenactiviste Anita Willemse uit Vlaardingen. Zij vindt de manier waarop Staatsbosbeheer omgaat met de dieren in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere een vorm van 'wanbeleid'. In de aangifte staat dat de dieren maar op een klein grondgebied kunnen grazen en dat daar te weinig voedsel is te vinden.

Via een oproep op Facebook wist Willemse zo'n twintig mensen mee te krijgen naar het politiebureau in Lelystad. Twee van hen waren gekleed in een hertenpak.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer