advertentie
Flevoland
Staatsbosbeheer heeft afgelopen winter in de Oostvaardersplassen veel grote grazers afgeschoten. Ondanks het zachte weer waren dat er ruim 1600. Alleen in de winter van 2012/2013 gingen meer dieren dood.

De grote sterfte betekent dat één op de drie dieren in de Oostvaardersplassen de winter niet heeft overleefd. Een klein gedeelte stierf een natuurlijk dood. De rest is door Staatsbosbeheer afgeschoten, omdat de dieren te zwak waren. Dat wordt gedaan om onnodig lijden van de grote grazers te voorkomen.


Van de grote grazers werden edelherten het meest afgeschoten. Dat gebeurde vooral in de maanden februari en maart. Ook heckrunderen en konikpaarden werden in de Oostvaardersplassen uit hun lijden verlost.


 
Schokland
Op Schokland is zondagochtend een herdenkingspaal onthuld ter herinnering aan de Canadese oorlogvlieger Bill Tudhope. Zijn stoffelijk overschot spoelde op 23 augustus 1940 bij het eiland aan, vlak voordat de dijk rond Schokland werd gesloten.

De herdenkingspaal is een initiatief van de Vrienden van Schokland en de stichting Ongeland. De Vrienden probeerden vorig jaar een wandelpad naar Tudhope vernoemd te krijgen. De gemeente Noordoostpolder wees dit verzoek af, omdat te veel namen tot verwarring zouden leiden. De gemeente stemde wel in met een herdenkingspaal.

De 21-jarige Bill Tudhope keerde op 11 augustus 1940 niet terug van een bombardement bij het Duitse Homberg. Ruim een week later spoelde hij aan bij Schokland. Hij kreeg een begrafenis met militaire eer van de SS in IJsselmuiden, waar hij nog steeds ligt begraven.
minuu
Kamerlid Helma Lodders wil na de verkiezingen door
Snap ik betaalt goed maar verder heeft ze nog weinig indruk gemaakt net zoals toentertijd in Zeewolde. Ja anders weer gewoon terug naar de boerderij
Libelle Zomerweek van start met regendans
volgens mij heb jij niks anders te doen, anders had je geen opmerking gemaakt
Kamerlid Helma Lodders wil na de verkiezingen door
Welke bijdrage aan het oplossen van de problemen in Nederland heeft mevrouw Lodders de afgelopen jaren dan geleverd? Volgens mij voert diit kabinet vooral VVD- beleid uit, en is dat een afbraakbele...
SVL zet grote stap richting finale
Dus je zet iets cryptisch over het Unicum bestuur op Omroep Flevoland, maar je gaat er verder niet op in??? Vreemd! Maar neem dan even contact op zou ik zeggen. En veel sportief succes dinsdag in L...
SVL zet grote stap richting finale
Heel apart dat bij n promotie wedstrijd van svl de svler t over unicum moet hebben ?? Of gaat over spelers benaderen ?? Svl veel succes nog 2 finale s wij hebben gisteren vol trots onze selectie be...
ASV Dronten stunt en bereikt finale
De waarheid is hard, Dronten heeft alleen in de 1e periode goed meegedaan in de 1e klasse Noord en nu denken ze gewoon even de hoofdklasse in te rollen met minder dan middelmatige spelers. Breemh...
Foodtruckfestival in Almere
Gisteren geweest en lekker gegeten. Was druk, maar gezellig. De muziek had wat zachter gekund, die stond ons echt veel te luid. Het aanbod qua eten was gevarieerd en had een goede prijs voor zo&#3...
Jachthaven sleept gemeente voor rechter
In Jachthaven Wolderwijd zijn alle faciliteiten. Het begint al met een parkeerterrein, maar ook een brandstofpomp, een botenloods, een speeltuintje voor de kinderen, bewaking d.m.v. camera's, e...
Toekomst Trekkertrek onzeker
Ik ben er geweest heb meegedaan met een jd 4640 , ik vond de baan niet optimaal en ik hoorde veel mensen praten dat ze niet wisten dat het er was, terug komend op wat hier eeder wordt gezegd over k...
Toekomst Trekkertrek onzeker
Ik ben er geweest heb meegedaan met een jd 4640 , ik vond de baan niet optimaal en ik hoorde veel mensen praten dat ze niet wisten dat het er was, terug komend op wat hier eeder wordt gezegd over k...
Nieuws in beeld
advertentie
Zeewolde

Tweede Kamerlid Helma Lodders uit Zeewolde stelt zich opnieuw beschikbaar voor de VVD-lijst bij de komende verkiezingen. Dat maakt ze bekend in het tv-programma Over Flevoland Gesproken , dat zondag wordt uitgezonden.

De inschrijving voor kandidaten bij de VVD sluit op 31 mei. Lodders zit in de Tweede Kamer sinds 2010. Ze wil door, omdat ze het daar enorm naar haar zin heeft en het gevoel heeft dat ze een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de problemen waar Nederland mee kampt.

De VVD-lijst wordt aan het eind van het jaar vastgesteld. De verkiezingen zijn op 15 maart 2017.

Lelystad

Tamar Vedder uit Lelystad is tijdens het WK BMX in het Colombiaanse Medellín voor de tweede keer wereldkampioen geworden.

Na haar gewonnen titel in de categorie Woman 17 + was de Lelystadse ook de snelste in de categorie Cruiser.

Zondag komt Vedder terug naar Nederland.


Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Urk

De KNRM Urk heeft zaterdagavond een verwarde vrouw uit het IJsselmeer gehaald. Dat gebeurde vlak bij de vuurtoren op Urk.

Een medewerker van de reddingmaatschapppij zag de vrouw in het water, sloeg alarm en zwom naar haar toe. Collega's assisteerden met twee reddingboten.

De vrouw is naar het KNRM-station gebracht. Ze was onderkoeld. Medewerkers van de ambulance hebben de vrouw voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.Emmeloord

De 17-jarige Zoë uit Emmeloord is terecht. Dat meldt de politie. Het meisje verdween op 12 mei. 

De politie had toen geen grote zorgen over haar verdwijning, omdat ze wel vaker wegliep. Omdat Zoë op 19 mei nog steeds niet was gevonden besloot de politie een opsporingsbericht uit te doen.

De 17-jarige werd zaterdagavond in goede gezondheid gevonden op het station in Zwolle.

Noordoostpolder

De N50 van Ens naar Emmeloord blijft wekenlang dicht. Rijkswaterstaat heeft besloten dat een volledige afsluiting tijdens de werkzaamheden een betere oplossing is dan het verkeer over versmalde rijstroken leiden.

De N50 wordt verbreed, en daarom reed het verkeer tot nu toe over smalle stroken met een aangepaste maximumsnelheid. Toch blijkt dat met deze indeling onveilige situaties ontstonden. Daarom wordt het verkeer nu omgeleid via de Domineesweg en de A6.

Vanaf 24 juni zou de N50 naar Emmeloord weer open moeten zijn. Het verkeer kan nog wel de andere kant op, vanuit Emmeloord richting Ens.Dronten
ASV Dronten heeft zaterdagmiddag dankzij een klinkende 4-1 zege op Roda'46 de finale bereikt van de nacompetitie met als inzet promotie naar de hoofdklasse.

Bij rust was het nog 1-1 in Dronten. Jody de Boer scoorde voor rust namens de thuisploeg. ASV Dronten had een overwinning nodig van minstens 3 doelpunten verschil.

In de 2e helft bereikte de thuisploeg via goals van Jody de Boer, Dennis van Vuuren en Jeroen van der Meer alsnog de finale.


FC Almere is op bezoek bij het Amsterdamse DVVA na een zwaarbevochten wedstrijd na strafschoppen uitgeschakeld. Na verlenging stond het 3-3. De thuiswedstrijd eindigde in 1-1.

Mike de Blieck krulde al na een minuut een vrije trap raak : 0-1. Een minuut na rust benutte Abdoulzahim Ghoudou een strafschop. Een kwartier voor tijd kwam DVVA terug tot 1-2. Diep in blessuretijd viel alsnog de 2-2. In de verlenging kwam DVVA eerst op voorsprong, maar opnieuw een strafschop bracht Almere langszij. Ramon Kool schoot raak.

In de zinderende strafschoppen serie verloor FC Almere alsnog, waardoor het tweedeklasser blijft.

Almere

Boogschutter Peter Elzinga uit Almere heeft bij het EK in Nottingham een zilveren medaille bemachtigd op het onderdeel compound. De Europees kampioen van 2004 verloor van de Deen Stephan Hansen.

In een zinderende finale was de stand na drie van de vijf rondes gelijk: 87-87. Hansen schoot vervolgens in de twee slotrondes een perfecte scores, waar Elzinga twee punten liet liggen. De Deen won daardoor met 147-145.

Lelystad

De voetballers van SV Lelystad hebben zaterdagmiddag een grote stap gezet richting de finale van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Op eigen veld wonnen de Lelystedelingen met 2-0 van Lunteren.

In de eerste helft kwam de thuisploeg snel op voorsprong door een benutte strafschop van Ricardo Fransberg. Valk voor tijd scoorde Nassayr El Aakel de verlossende 2-0.

Komende dinsdagavond speelt de ploeg van trainer Remko Ahrends de return in Lunteren.advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer