advertentie
Dronten
In een woning in Dronten heeft de politie vorige week dinsdag tientallen kilo's hennep aangetroffen met een geschatte straatwaarde van ongeveer 100.000 euro. De bewoner van de woning, een lid van motorbende Outlaw Motorcycle Gang, is aangehouden. Een dag later is hij met proces-verbaal heengezonden.

De politie kreeg de man in het vizier na een tip. Daarop gingen agenten met speurhonden zijn woning binnen en troffen tientallen kilo's hennepblokken aan.

Volgens de politie zijn veel leden van de Outlaw Motorcycle Gang 'outlawbikers' die zich niet aan de wet houden. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en gemeenten aan het aanpakken van deze groep.

Flevoland
De asielzoekerscentra in Dronten en Luttelgeest worden tijdelijk uitgebreid. In Luttelgeest verblijven de komende drie maanden 400 asielzoekers extra. Dronten biedt de komende maanden aan 300 asielzoekers een tijdelijke plek. Daarna kunnen in Dronten 300 asielzoekers nog maximaal twee jaar blijven in semi-permanente huisvesting. Beide opvangcentra hebben nu duizend opvangplaatsen.

Nederland heeft op dit moment te maken met een uitzonderlijk hoge stroom asielzoekers. Velen komen uit Syrië en Eritrea. Bij de AZC's worden tijdelijke paviljoens gebouwd met kamers met stapelbedden. Op het terrein in Dronten worden daarna portocabins neergezet. Voor het AZC in Dronten wordt extra personeel aangetrokken. De werving van vijftien medewerkers is al begonnen. Burgemeester Aat de Jonge van Dronten benadrukt dat de wijkagenten in zijn dorp niet extra mogen worden belast. Dronten zal ook contact hebben met de gemeente Kampen om de gevolgen voor die stad te bespreken. Veel asielzoekers maken gebruik van voorzieningen in Kampen.

Dorpsbelang Luttelgeest ziet de uitbreiding van het AZC met vertrouwen tegemoet. De vereniging denkt dat het dorp de opvang van extra asielzoekers prima aankan. De gemeente Almere heeft ook een verzoek gekregen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers om meer mensen op te nemen. Burgemeester en wethouders bespreken dat verzoek na het reces.
nieuws in beeld
advertentie
Lelystad
Fenna Elzinga uit Lelystad is met haar paard Smoking Kills door bondscoach Dave Young geselecteerd voor de Wereldruiterspelen. Elzinga komt in actie bij het onderdeel reining. Dat is een tak van paardensport waarbij ruiters hun paarden door een patroon van cirkels moeten leiden.

Voor de reining ruiters staat eerst de landenwedstrijd op het programma, deze competitie telt ook als eerste individuele kwalificatie. Als Elzinga bij de eerste 15 eindigt dan is ze direct gekwalificeerd voor de finale op 30 augustus. Als dat niet lukt heeft ze twee dagen later een herkansing om de eindstrijd te bereiken.

De Wereldruiterspelen worden gehouden van 23 tot en met 7 september in Frankrijk.

Begrijpelijk dat asielzoekersentra Luttelgeest en Dronten worden uitgebreid
1. Eens
2. Oneens
3. Geen mening
advertentie
Lelystad
De man die woensdagmiddag is overleden in een woonvoorziening voor schizofrenen van Triade in Lelystad is een 33-jarige bewoner. Dat meldt de politie.

De man raakte gewond na een incident met een begeleider. De begeleider werd aangehouden en mocht na verhoor naar huis. Toen de politie bij de instelling in Lelystad Haven aankwam zagen ze de bewoner op de grond liggen, zonder teken van leven. Reanimatie door de hulpverleners mocht niet meer baten.

De doodsoorzaak is op dit moment nog niet bekend. De begeleider raakte bij het incident gewond aan zijn hoofd. De politie heeft de zaak in onderzoek. Triade laat weten dat het incident een grote impact heeft op de direct betrokkenen en op de organisatie. Grootste zorg is om bijstand te bieden aan een ieder die daar behoefte aan heeft.

Almere

De stroomstoring in Almere is voorbij. Dat meldt Liander.

Bijna 1300 aansluitingen zaten donderdagmiddag zo'n twee uur zonder stroom. Het ging om de postcodes 1325, 1314 en 1316. Daar vallen onder meer Filmwijk, Waterwijk, Staatsliedenwijk en de bedrijventerreinen Markerkant en Randstad onder.

Wat de oorzaak is van de stroomstoring, is nog niet bekend.

Almere
Het podium op strandfestival ZAND staat dit jaar in het water. Daardoor krijgen meer bezoekers goed zicht op het podium.

De organisatie van het evenement heeft bekendgemaakt dat het festivalterrein op het Almere Strand een nieuwe indeling krijgt. ZAND wordt voor het eerst een tweedaags festival.

Vrijdagavond 22 augustus zijn er optredens van onder andere Nick en Simon en Van Velzen. Een dag later staan optredens van onder andere Racoon en Guus Meeuwis op het programma.

Zeewolde

Twee inwoners van Zeewolde organiseren vrijdagavond een stiltemoment voor de slachtoffers van de vliegramp van Malaysia Airlines.

Vrijdagavond om 19:45 uur vertrekken de deelnemers vanaf het clubgebouw van de atletiekvereniging naar het monument bij de ijsbaan. Daar wordt om 20:00 uur één minuut stilte gehouden.

Ook is er een gelegenheid om bloemen te leggen en een kaarsje te branden.

Almere

Een man uit Almere is woensdagmiddag aangehouden voor drugsbezit. Dat meldt de politie.

De man viel op, omdat hij een plastic tas onder zijn shirt verstopte toen hij op het Tuinkruidenpad in Almere-Stad een motoragent zag.

De agent ontdekte vervolgens 30 xtc-pillen en 30 gram hennep in de tas.

Lelystad
De Lelystadse Stichting Batavialand is gevraagd om het historische scheepswrak IJsselkogge uit Kampen te conserveren. Batavialand is het nog te ontwikkelen erfgoedpark in Lelystad, waarin de Bataviawerf, museum NieuwLand en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed willen samenwerken.

De IJsselkogge ligt nu nog op de bodem van de IJssel bij Kampen en wordt in oktober 2015 geborgen. Het conserveren gebeurt bij de afdeling scheepsarcheologie van de Rijksdienst voor het Cultureel Ergoed en gaat zo'n twee jaar in beslag nemen.

Het erfgoedpark Batavialand bestaat momenteel nog niet. Er moet nog officieel besloten worden of het plan uitgevoerd gaat worden.

Flevoland
Een kwart van de huurders in Flevoland loopt het risico de woonlasten niet meer te kunnen betalen. Dat blijkt uit een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving dat donderdag verschijnt.

Daarmee is Flevoland de provincie waar de meeste huurders in problemen dreigen te komen door de economische crisis. Die huurders hebben een inkomen dat niet voldoende is voor de netto woonlasten en de belangrijkste uitgaven voor levensonderhoud.

Daardoor moeten ze hun spaargeld opmaken of bezuinigen op voedsel, kleding en energie. Op termijn kunnen ze mogelijk de huur niet meer betalen. Huurders in Flevoland komen vaker in de knel dan huiseigenaren.
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer