advertentie
Flevoland
Provinciale Staten heeft 22 projecten voor Nieuwe Natuur in Flevoland goedgekeurd. Dat betekent dat er ruim 100 miljoen euro is vrijgemaakt om te investeren in natuurprojecten verspreid over de hele provincie. In totaal gaat het om een oppervlakte ter grootte van 1200 voetbalvelden.

De initiatieven komen niet alleen van organisaties maar ook van inwoners. De ideeën moesten voldoen aan een aantal criteria. Natuur dichtbij steden en dorpen waar veel mensen kunnen recreëren had de voorkeur. Zo wordt het Urkerbos uitgebreid en komt er een recreatiegebied bij de Hoge Vaart in Zeewolde met bos, water en open landschap.

Veel partijen in Provinciale Staten hadden wel zorgen over het draagvlak voor de natuurprojecten. De directe omgeving is niet altijd blij met de ideeën die voorgesteld zijn. Dat was één van de redenen waarom de PVV tegen stemde woensdagavond.

De andere partijen gingen wel akkoord omdat er een platform wordt opgericht die de regie gaat houden over de projecten. Dat platform moet ook meer draagvlak creëren voor de natuurprojecten.
Nieuws in beeld
Van Gerner niet genomineerd voor sportprijs
Maarten Heijink.... Pfff... Sensatiezoeker!Emmeloord is vijfde geworden in de competitie en is genomineerd. Flevo Boys 2 word kampioen en wint de beker en is niet genomineerd. Hetzelfde geldt voor ...
SGP-raadsleden geven duidelijkheid over toekomst
Ik ben geen christen maar je hebt helemaal gelijk. Wel of geen christen zo ga je niet met mensen om.
Provincie stemt in met Nieuwe Natuur
Zinloos. Dit is volstrekt zinloos. Een grote geld verkwanselerij. .. Nu denken vele; ah leuk nieuwe natuur.. Wanneer er vervolgens geld naar toe moet voor onderhoud is het een en al gezeur.
Toch kerstdiner voor patiënten InteraktContour
leuk gedaan
Woon-werkverkeer wethouder: 50.000 euro
Neemt taxi als zijn vrouw de auto nodig heeft
Aantal politieposten blijft gelijk
Urk mag wel een extra groot steunpunt
"Bedrijfsleven afwachtend tegenover Floriade"
stop toch met deze onzin die flopiade heet , besteed dat geld aan woningbouw en steek dat geld in bestaande stadskernen maar gooi geen miljoenen in een bodemloze put .wan dit everd niks ...
Transportbedrijf wil Butter overnemen
Slimme jongens. Zakken vol met geld . Dan verkopen ze het . En zadelen ze een ander bedrijf er. Mee op . Mooi weer spelen op het pieper festival . Met een paar Hollandse trucks .
Wethouder drukt kosten maar valt in slaap achter het stuur
Zo is dat ! Die werkt toch ook keihard en lange dagen? Wat een stakker met dat verhaal dat ie in slaap valt!
Wethouder drukt kosten maar valt in slaap achter het stuur
Ohhhhh wat een zielig verhaal over in slaap vallen.. Al eens gezien hoeveel ,, gewone,, mensen met een gewoon loon en minimale reiskostenvergoeding er s ochtends vroeg de weg opgaan en ook laat we...
Noordoostpolder
Vijf leden van de actiegroep Schaliegasvrij Noordoostpolder hebben woensdagavond actie gevoerd in Groningen tegen de gaswinning in die provincie. Ze liepen met borden en posters mee in de fakkeloptocht door het centrum van de stad.

Volgens de actiegroep is de veiligheid van inwoners in Groningen in het geding doordat de gaswinning zorgt voor een toename van aardbevingen. Dat is ook een risico voor Noordoostpolder als daar geboord mag worden naar schaliegas, zegt de actiegroep.

Schaliegasvrij Noordoostpolder wilde met het protest de inwoners een hart onder de riem steken en hoopt dat minister Kamp besluit om toekomstige schaliegasboringen in Noordoostpolder definitief een halt toe te roept.

Foto's: Sikkom

Overeenkomst Groningen en #schaliegas : aardbevingen, korte termijn (winst?), fossiel, & Kamp luistert niet! pic.twitter.com/bAvzeJmgJj
— SchaliegasVrijNOP (@SchalieVrijNOP) 17 december 2014


Erg druk hier! En lekker warm met die fakkels. Moet ook wel, want Kamp laat iedereen in de kou staan pic.twitter.com/7pv0JSw28A
— SchaliegasVrijNOP (@SchalieVrijNOP) 17 december 2014


Wij willen duurzame energie! pic.twitter.com/g9bPF5Im31
— SchaliegasVrijNOP (@SchalieVrijNOP) 17 december 2014advertentie
Almere
Het Flevolandse bedrijfsleven is afwachtend als het gaat om het meedoen aan de Floriade 2022. Dat zegt gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

De provincie is bezig met het maken van plannen om in aanloop naar de tuinbouwtentoonstelling de regio mee te laten profiteren. Op dit moment zijn het vooral onderwijsinstellingen, de provincie en de gemeente Almere die de kar trekken. Daar moeten uiteindelijk ook bedrijven bijkomen.

"Met heel veel partijen spreken we nu al. Maar die zeggen: laat eerst maar eens zien wat jullie willen en wat er wel en niet kan. En dan praten we weer verder", zegt Appelman. De gedeputeerde heeft er alle vertrouwen in dat bedrijven wel toehappen als de plannen voor de Floriade concreter zijn.

Laat Almere nog maar een kwartaal geld uitgeven aan reiskosten Leeuwarder wethouder
1. Eens. Die man moet veilig heen en weer
2. Oneens. Hij huurt maar een pied-à-terre
3. Geen mening
advertentie
Ens
De lelijkste kerstboom van Flevoland staat in Ens. Daar zijn de meeste inwoners van het dorp in Noordoostpolder het over eens.

Het meters hoge gevaarte bestaat uit meerdere bomen en er is geen structuur te herkennen in de kerstverlichting.

De afzichtelijke kerstboom is geplaatst door de carnavalsvereniging De Kleiduikers. Ze kunnen zelf wel lachen om de wanstaltige boom en beloven volgend jaar een mooiere kerstboom met nettere verlichting neer te zetten.

Lelystad
Provinciale Staten hebben woensdagavond ingestemd met het voorstel om bij Lelystad een buitendijkse containerhaven aan te leggen. De haven is onderdeel van het plan Flevokust.

Nadat de gemeenteraad van Lelystad een jaar geleden tegen Flevokust stemde, nam de provincie het initiatief om de haven te ontwikkelen. De Staten vinden de haven van groot belang voor de economische versterking van Flevoland.

De gemeente Lelystad beslist begin volgend jaar of zij een binnendijks bedrijventerrein zelf ontwikkelt, of ook dit overlaat aan de provincie. Een motie om de gemeente aan te sporen tot spoed haalde het niet.

Almere
Windsurfer Lilian de Geus uit Almere stevent af op een podiumplek bij de Copa Brasil voor de kust van Rio de Janeiro.

De Geus werd woensdag tweemaal tweede en staat nu op een derde plek in het tussenklassement van de RS:X klasse.

Kiran Badloe uit Lelystad staat bij de mannen op een voorlopige zevende plaats. De windsurfwedstrijden worden gehouden tot en met zaterdag.

Schokland

De provincie Flevoland wil geen extra geld toezeggen voor behoud van de Werelderfgoedstatus van Schokland. Wel wordt er gekeken of dat gerealiseerd kan worden met andere betrokken partijen, zoals het Rijk.

De grond bij Schokland verdroogt, waardoor bodemschatten verloren dreigen te gaan. Er is een flinke som geld nodig om het gebied te vernatten. De provincie wil een deel daarvan betalen, maar volgens burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder is er meer nodig. Hij vreest dat Schokland zonder een extra bijdrage de Werelderfgoedstatus verliest.

Wel is Van der Werff blij met de uitspraken van de provincie dat zij het belang van een Werelderfgoedstatus inzien en alsnog kijken naar andere manieren om deze status te behouden.

Dronten
Het is InteraktContour uit Dronten toch gelukt een kerstdiner te organiseren voor haar patiënten.

Het diner voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel kon in eerste instantie niet doorgaan omdat er geen vrijwilligers waren om het eten te bereiden.

De kok van restaurant Moellies uit Dronten bood vrijwillig aan om het diner te verzorgen. De kosten werden gedrukt door produkten te gebruiken van lokale leveranciers.

Almere
Drie architecten gaan bekijken of camping Waterhout in Almere op de huidige plek kan blijven. De camping moet van het college van burgemeester en wethouders plaats maken voor de tuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022.

De gemeente Almere en camping Waterhout hebben de afgelopen maand gezocht naar een oplossing. In overleg met de gemeente gaat camping Waterhout nu met de drie architecten om tafel.

Het uiteindelijke plan wordt in januari aan de gemeenteraad bekend gemaakt.

Emmeloord
Turnster Céline van Gerner uit Emmeloord is een opvallende afwezige tussen de genomineerden voor de Sportverkiezingen in Noordoostpolder.

De jury selecteert op sporters die in het afgelopen jaar boven zichzelf zijn uitgestegen. Organisator Maaten Heijink vermoedt dat de jury Van Gerner op dit criterium heeft gepasseerd voor een nominatie. Dat terwijl de turnster wel heeft meegedaan aan het Wereldkampioenschap in China.

De uitreiking van de sportprijzen in Noordoostpolder zijn op 14 januari in het Muzisch Centrum in Emmeloord.

Bij de vrouwen gaat het tussen atlete Janneke Bruintjes uit Espel, hardloopster Jacolien Ruizendaal uit Urk en amazone Liesbeth van der Wal uit Creil. De mannelijke genomineerden zijn Ajax-doelman Diederik Boer, wielrenner Remco Grasman uit Luttelgeest en turner Michel Vos uit Ens.

In de categorie sporttalent gaat de strijd tussen schaatser Femke Beuling uit Emmeloord, PEC Zwolle-voetbalster Rebecca Doejaaren uit Kraggenburg en atlete Manon Schop van AV Nop. De genomineerde sportploegen zijn de korfballers van KVE/SVM, de voetballers van tweedeklasser SC Emmeloord en de zaalvoetballers van SC Emmeloord.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer