advertentie
Lelystad
Op de parkeerplaats Rivierduin langs de A6 tussen de Ketelbrug en Lelystad-Noord is zondagmiddag een dode hond gevonden. Het dier lijkt zwaar te zijn mishandeld.

Volgens Susan van de Waal van de Stichting Dierennoodhulp Flevoland gaat het hoogstwaarschijnlijk om een dier dat is gebruikt bij hondengevechten. Ze baseert dit op de verwondingen en de diepe bijtwonden bij de neus. Ook is op drie plekken een stuk vel weggesneden. Vermoedelijk is dit gedaan om de chip te verwijderen, zodat de herkomst van het dier niet te achterhalen is.

De politie heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ingeschakeld. Die zal de hond nader onderzoeken.

Lelystad
Op de Dronterweg in Lelystad zijn zondagnacht drie mensen gewond geraakt na een botsing tussen twee auto's. Een van de auto's kwam daarbij in het water terecht.

De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de inzittenden uit het water gehaald.

De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Joram van Klaveren wil dienstplicht weer invoeren
zou eens tijd worden dat de dienstplicht terug komt.....
Ernstig verminkte dode hond gevonden
Misschien een foto van de hond op Face-Book zetten wie weet komen er reacties van mensen die de hond kennen.
Ernstig verminkte dode hond gevonden
De wereld is gek geworden? Nee hoor, juist beter geworden. Vroeger kwamen georganiseerde gevechten tussen dieren veel vaker voor. Dat iedereen hier nu zo verontwaardigd over is, is een teken van be...
Almere wil geen extra nationaliteiten uitnodigen
Wat een gruwelijk dom idee alleen al.
Ernstig verminkte dode hond gevonden
Wanneer komt er nou eens wet die dit soort dierenbeulen zeer hard aanpakt?Een hond is een levend wezen maar kan zich niet verdedigen.Ik ben een hondenliefhebber en dit vind ik verschrikkelijk...
"Stadhuisplein Festival goed verlopen"
Volgende keer even de evenementenkalender erbij pakken. Niet zo gek dat er weinig mensen komen overdag als er op Schateiland en bij bataviastad ook evenementen zijn. Verder was het gezellig.
Vermeer naar Feyenoord, Boer naar Ajax
Zo slecht is de huidige keeper van Feijenoord toch niet. Ik denk dat Kenneth ook bij F op de bank beland
'Deurbeller' slaat weer toe
gedwongen hulpverlening? en dan? vasthouden op welke basis? zover ik lees en heb gelezen bedelt hij enkel om geld. hij is dreigend, maar vormt geen bedreiging.... ik zie wettelijk ook geen reden. e...
Vermeer naar Feyenoord, Boer naar Ajax
Joh al ging hij naar fc bal op het dak , boeiend toch maak je niet druk zeg pfffff
Ernstig verminkte dode hond gevonden
je leest niet goed. hoogstwaarschijnlijk is de hond ooit gestolen en ingezet bij hondengevechten... dus hoogstwaarschijnlijk was dat niet de eigenaar.. ontopic: wat erg en op een vage manier verwa...
nieuws in beeld
advertentie
Almere

Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere wil de dienstplicht opnieuw invoeren. De Almeerder pleit in een initiatiefnota voor een dienstplicht van 6 maanden voor mannen en vrouwen.

Volgens Van Klaveren kan de dienstplicht helpen bij het bestrijden van jeugdcriminaliteit en helpt het de personeelstekorten bij de krijgsmacht weg te werken. De dienstplicht werd in 1996 opgeschort. Eerdere pleidooien om de dienstplicht weer in te voeren, konden op weinig steun rekenen van de Tweede Kamer.

Joram van Klaveren stapte eerder dit jaar uit de PVV en begon de nieuwe rechtse partij VNL.

Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven, ook in Almere
1. Eens
2. Oneens
3. Geen mening
advertentie
Almere

De gemeente Almere is niet van plan selectief studenten uit verre landen uit te nodigen, om zo het aantal nationaliteiten in de stad tot recordhoogte op te krikken. Leefbaar Almere deed hiertoe vorige maand een voorstel, met als doel een vermelding in het Guinness Book of Records.

Almere telde op dat moment 164 verschillende nationaliteiten, uit 189 herkomstgroepen. Dat is vergelijkbaar met steden als Antwerpen en New York. Volgens Leefbaar zou Almere door het uitnodigen van bijvoorbeeld Polynesiërs, Laplanders en Vuurlanders de boeken in kunnen gaan als de meest gevarieerde stad ter wereld.

Burgemeester en wethouders hebben de partij laten weten dit niet te overwegen.

Almere

Er zijn op dit moment geen signalen dat er jihadisten in Almere verblijven. Burgemeester Annemarie Jorritsma laat dit weten in antwoord op vragen van de VVD-fractie. Ook zijn er geen Almeerders die van plan zijn te vertrekken om deel te nemen aan de jihad.

De gemeente is samen met andere instanties als de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid, OM en politie alert op radicalisering, volgens de burgemeester.

Tot nu toe is alleen jihadstrijder Khalid K. gelinkt aan Almere. Deze man verbleef een tijd in de stad en vecht nu in Syrië. Hij verspreidt foto's van zichzelf waarop hij poseert met afgehakte hoofden. Khalid K. heeft geen verblijfsrecht meer en hem is de toegang tot Nederland en de EU voor langere tijd ontzegd. Van terugkeer naar Almere is dus ook geen sprake, aldus Jorritsma.

Almere
De Almeerse cabaretier Arie Koomen zet zich maandag in voor KWF-Kankerbestrijding.Hij gaat vanmiddag collecteren in zijn eigen wijk in Almere Stad.

Koomen heeft beide ouders verloren aan kanker. Daarom zet hij zich in voor het KWF. Hij hoopt op gulle giften.

Overigens is Koomen niet van plan een emmer ijswater over zich heen te gieten voor een ander goed doel, het ALS-fonds.

Almere

Leon de Kogel speelt het komende seizoen op huurbasis voor Almere City FC. De 22-jarige aanvaller is afkomstig van FC Utrecht. Afgelopen seizoen speelde De Kogel voor VVV-Venlo, waar hij in 29 competitieduels 14 keer scoorde.

Volgens Arie van Eijden, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft City met FC Utrecht en De Kogel overeenstemming bereikt. Het contract wordt maandag getekend.

De aanvaller kon dit seizoen in Utrecht niet op een basisplek rekenen. De spits stond bij verschillende clubs in de belangstelling.

Flevoland
Automobilisten in Flevoland moeten vanaf maandag rekening houden met overlast door werkzaamheden aan een aantal belangrijke wegen in de provincie. De provincie start dan met verschillende wegwerkzaamheden in Almere, Lelystad en Zeewolde.

Almeerders die vanuit Buiten over de Buitenring naar de A6 willen, hebben maar 1 rijstrook tot hun beschikking. De provincie gaat asfalteren tussen de Polderdreef en de A6. De werkzaamheden duren 1,5 maand.

Ook wordt er vanaf maandag verder gewerkt aan de baanverdubbeling van de Gooiseweg in Zeewolde. Dat betekent dat de Eemmeerdijk tot aan de Eemhof en de Gooimeerdijk-Oost richting Almere compleet worden afgesloten, zowel overdag als 's nachts. De Gooiseweg gaat alleen vanaf acht uur 's avonds tot aan de ochtend dicht. Dit duurt tot bijna eind van de maand.

In Lelystad wordt één baan van de Larserweg komende maand afgesloten. De provincie gaat bomen kappen die te dicht op de weg staan. Het gaat dan om het stuk van de Vogelweg tot de Gooiseweg. Verkeer moet rekening houden met opstoppingen en dat ze hierdoor langer onderweg zijn.

Flevoland
De provincie laat onderzoeken of het mogelijk is om een deel van het Festival Oude Muziek naar Flevoland te halen. Het festival wordt al jaren in Utrecht gehouden.

Volgens de provincie heeft Flevoland voldoende festivals op het gebied van moderne muziek, maar is meer klassieke muziek gewenst. De organisatie van de Festival Oude Muziek maakt nu een plan, waarin een Flevolandse versie wordt uitgewerkt.

Als het plan wordt goedgekeurd, heeft de provincie totaal 400.000 euro beschikbaar voor vijf edities tussen 2015 en 2019.

Almere
Doelman Kenneth Vermeer uit Almere maakt de overstap van Ajax naar Feyenoord. Vermeer tekent in Rotterdam een contract voor vier jaar.

Als vervanger van Vermeer heeft Ajax Diederik Boer uit Emmeloord aangetrokken. De doelman was jarenlang de vaste doelman van PEC Zwolle. Boer tekent een contract van drie jaar bij de Amsterdammers.

Vermeer raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt aan Jasper Cillessen.  Daarna maakte de doelman bekend dat hij graag naar een andere club wilde. Hij leek naar het buitenland te vertrekken, maar Vermeer blijft dus in Nederland. Ajax had al langere tijd Boer op het oog als vervanger van Vermeer.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer