advertentie
Emmeloord
Bij de brand in een vakantiehuisje op camping het Bosbad in Emmeloord is een 18-jarige vrouw uit Swifterbant omgekomen. Volgens de brandweer was de vrouw al overleden voordat het vuur geblust was.

De brand ontstond zondagavond rond 22:00 uur. Het ging volgens de brandweer om een felle uitslaande brand, maar het vuur kon snel geblust worden.

Op dit moment doet de politie onderzoek op de camping naar de oorzaak van het overlijden van de vrouw en de oorzaak van de brand.
Lelystad
De aanpassingen aan de Sinterklaasintocht in Lelystad zijn nauwelijks schokkend te noemen. Dat vindt het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Directrice Arja Kruis vindt het dan ook niet verstandig dat Lelystadse ondernemers dreigen met het intrekken van subsidie voor de intocht.

Afgelopen week werd bekend dat er naast 41 Zwarte Pieten bij de intocht ook 4 regenboogpieten aanwezig zijn. De Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad is daar boos over. Kruis gaat met de ondernemers in gesprek. Zij vindt dat de ondernemers beter de dialoog kunnen aangaan dan dreigen met het intrekken van subsidie.

Bij het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland komen jaarlijks enkele klachten binnen over Zwarte Piet, al is het dit jaar nog opvallend rustig.

Nieuws in beeld
advertentie
Lelystad
Een vrouw uit Lelystad is in de nacht van zondag op maandag met haar auto over de kop geslagen op de rotonde aan het einde de Larserdreef. Op de kruising met de Westerdreef kwam haar auto op de zijkant terecht.

De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De traumahelikopter is ook opgeroepen.

De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance.

In Almere ben ik ook altijd de weg kwijt
1. Nee, ik ken Almere op mijn duimpje
2. Ja, van die bewegwijzering klopt niets
3. Geen idee, ik kom nooit in Almere
advertentie
Almere
De rechtbank heeft drie medewerkers van de Almeerse uitgaansgelegenheid ANNO vrijgesproken van discriminatie. Tegen de eigenaar, de bedrijfsleider en een portier waren boetes geëist, omdat zij een discriminerend deurbeleid zouden hanteren.

In maart 2011 werd een bezoeker van Surinaamse afkomst de toegang van ANNO aan de Grote Markt geweigerd. De man spande een rechtszaak aan omdat de Surinaamse man vindt dat hij op basis van zijn ras is geweigerd.

Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen wat de werkelijke reden was van de weigering.Almere

Saltro dat vanaf volgend jaar in Almere de taken van het Flevoziekenhuis wil overnemen als het gaat om bijvoorbeeld bloedprikken, draait al twee jaar verlies.
De Almeerse huisartsen die verenigd zijn via de zorggroep Almere, willen hun patiënten niet langer doorsturen naar het ziekenhuis, maar laten controleren door Saltro. In 2013 leed het bedrijf een verlies van 2,4 miljoen euro en moest het interen op de reserves.

Het bedrijf zit niet in de financiële problemen, maar de directie schrijft in het jaarverslag dat er risico's zijn voor de toekomst. Dat komt omdat de prijzen steeds lager worden en er dus minder valt te verdienen.

Saltro wil weer winst gaan maken door efficiënter te gaan werken, vooral door verspilling tegen te gaan. Een woordvoerder zegt dat er inmiddels weer winst wordt gemaakt. Dat komt onder meer doordat medewerkers meer werk doen in dezelfde tijd.

Volgens Saltro worden op dit moment de afspraken met de Almeerse huisartsen "geconcretiseerd" . Het bedrijf verwacht op korte termijn aan de slag te gaan.

Almere
De Almeerse culinair schrijfster Nadia Zerouali brengt maandag haar kookboek Melk en Dadels uit. Daarin staan 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders.

Het is een ode aan de traditionele Marokkaanse gerechten, maar ook zeker aan de moeders. Ze hebben ieder hun eigen favoriete recepten en die zijn vaak niet vastgelegd op papier.

In het boek delen ook moeders van bekende Marokkaanse Nederlanders hun keukengeheimen, zoals de moeder van cabaretier Najib Amhali.

Flevoland

Atlete Jacolien Ruizendaal uit Emmeloord is in de groep tot 35 jaar op de tweede plaats geëindigd tijdens het NK Marathon in Amsterdam. Bij de Amsterdam Marathon liep Ruizendaal tijdens haar eerste hele marathon met een tijd van 3 uur, 10 minuten en 35 seconden naar het zilver.

De eerste plaats bij de senioren tot 35 jaar ging naar Jacelyn Gruppen in 2 uur 55 minuten en 43 seconden.

Nina Bakker uit Almere liep bij de vrouwen 50 plus naar de eerste plaats. Bakker klokte 2 uur 58 minuten en 59 seconden. Daarmee was ze 12 minuten sneller dan de nummer twee Petra Hasper.

Flevoland
Het loopt geen storm voor de Startersbeurzen in Flevoland. Pas iets meer dan de helft van de 120 beschikbare beurzen in Flevoland is gebruikt.

Startersbeurzen zijn bedoeld voor jongeren met een mbo- , hbo- of wo-diploma, die geen werk kunnen vinden. Zij krijgen uit de beurs een vergoeding van 500 euro en kunnen dan bij een werkgever ervaring opdoen. De werkgever hoeft geen salaris te betalen, maar moet wel 100 euro per maand geven om cursussen te volgen.

In Flevoland zijn 33 trajecten afgerond. Iets meer dan 40 procent van de jongeren die een beurs hebben gekregen heeft inmiddels werk. De gemeenten moeten nog besluiten of het project volgend jaar een vervolg krijgt.

Zeewolde
De kruising van de Spiekweg met de Gooiseweg in Zeewolde is weer open. De kruising was twee weken afgesloten vanwege werkzaamheden.

Zondagochtend waren de werkzaamheden klaar en kon het verkeer van en naar Zeewolde weer over de Spiekweg. De kruising ging op de schop vanwege de verbreding van de Gooiseweg.

Er zijn extra rijstroken aangelegd, waardoor het verkeer volgens de provincie beter en veiliger kan doorstromen.

Almere
Voetgangers in het stadscentrum van Almere worden opgezadeld met een puzzeltocht. Dat stelt de ontwerper van de wegwijzerborden Bram Engelse. Hij verwijt de gemeente de borden niet goed te onderhouden.

Een bord voor architectuurcentrum Casla wijst al jaren de verkeerde kant op. De Grote Markt waar verschillende straten op uitkomen, heeft helemaal geen bewegwijzering meer. En de borden van De Paviljoens verwijzen naar een museum dat niet meer bestaat.

Engelse vindt dit niet gastvrij voor bezoekers van de stad. Hij zegt al jaren hierover bij de gemeente aan de bel te trekken, maar daar steeds bot te vangen.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer