advertentie
Energie vergelijken: de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen. Vergelijk nu op Gaslicht.com
Lelystad
De door Aviodrome aangekochte Dakota DC-3 is aangekomen bij Natuurpark Lelystad. Vanaf daar wordt het toestel op een vrachtauto naar het luchtvaartthemapark vervoerd.

Het vliegtuig is sinds dinsdag onderweg vanaf Schiphol-Oost. Omdat het vanwege de technische staat momenteel niet mag vliegen, moest het over de weg en het water worden vervoerd.

Op een ponton is het toestel via enkele vaarten bij Amsterdam en het Markermeer naar Flevoland gebracht. Vanmorgen kwam het transport door de Zuidersluis bij het gemaal De Blocq van Kuffeler de provincie binnen.

Aviodrome heeft de DC-3 gekocht van de Dutch Dakota Association. Het toestel zal worden opgeknapt en moet op termijn weer gaan vliegen.

minuu
Almere
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er zes auto-inbraken gepleegd in de Almeerse Stripheldenbuurt. Volgens een wijkagent zijn er airbags en navigatiesystemen meegenomen.

De politie is een buurtonderzoek gestart en roept mensen op om aangifte te doen. Tot nu toe is er namelijk nog maar één aangifte gedaan. 

Volgens de Facebookpagina van de buurt zijn de inbraken gepleegd aan de Winoahstraat, Lupardistraat en op de Henk Sprengerweg. 
Talpa zoekt pasgeboren baby voor ziekenhuisserie
O wat vreselijk hè?
SP NOP: alleen werken in het groen met contract
Dit moet gewoon betaald worden. Werken zonder loon hoort niet meer bij deze tijd en is oneerlijk! Het gebeurt overal.
Talpa zoekt pasgeboren baby voor ziekenhuisserie
50 euro maar ? Ik denk dat een pas bevallen moeder wel wat anders aan haar hoofd heeft als met een nog halfgescheurde flamoes in een ziekenhuis wachten tot ze haar kind een beetje goed in beeld he...
Talpa zoekt pasgeboren baby voor ziekenhuisserie
In Utopia worden ze regelmatig gemaakt !
Niki Terpstra doet niet mee aan NCK
Kan iedereen niet weg blijven. Domme sport .
Flevo Delta wil iets doen aan leeggeroofde clubkas
Ja, gegarandeerd onvervalst vals .......!
Raadslid Kevin Mol vanwege ziekte vervangen
Lood om oud ijzer. Verdacht stil rond Vermast. Maar die verhuist liever dan dat hij structurele problemen aanpakt.. Eigenbelang eerst voor GL dronten
Warenhuis Hudson's Bay komt definitief in pand V&D
Welke zaken kwijnen daar dan weg, volgens mij zit de sport2000 daar prima op z'n plek en wie biologisch boodschappen wilt doen doet dat toch wel. De Blokker, maar zeker de Xenos doen volgens mi...
Oud-wethouder Engelvaart wordt columnist
Nou veel succes ben benieuwd,moeders ook! Het zou leuk zijn als er politiek ook eens wat woorden op papier komen te staan. De schimmige praktijken van het huidige bestuur reizen de pan uit,Hans w...
Syntus nieuwe busvervoerder in de stad
Het blijft in al zijn hoedanigheid met de overheid als aandeelhouder een overkoepelend orgaan. Maar ga er vanuit nieuwe bezems slijten ook weer!. De steel kan nog heel lang meegaan om bijtijds de b...
Nieuws in beeld
advertentie
Noordoostpolder

In het Kuinderbos zijn op dit moment twee zwarte ooievaars te zien. De vogels zijn zeldzaam in Nederland. 

Boswachter Harco Bergman heeft vorig jaar ook eentje gezien in het Kuinderbos, maar nog niet eerder zag hij twee zwarte ooievaars. Bergman zag de vogels dinsdagavond, maar ook woensdag zijn ze nog gezien. 

De zwarte ooievaar is in tegenstelling tot de gewone ooievaar meer een moerasvogel. De boswachter denkt dat de zwarte ooievaars een 'snackpauze' hebben op doortocht naar Afrika.  


Dronten
Atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten gaat zaterdag proberen om de clubkas weer wat aan te vullen. In mei van dit jaar kwam naar buiten dat de ex-penningmeester heeft bekend dat hij jarenlang geld van de club in eigen zak heeft gestoken. 

100.000 Euro
Door de diefstal is de club al het spaargeld kwijt. "Het zou in totaal om een ton gaan, heb ik in de wandelgangen gehoord", aldus clublid Dorine van Arendonk. Zij organiseert deze inzamelingsactie die samen valt met de clubkampioenschappen. Het bestuur van de atletiekvereniging wil nog niet reageren op het genoemde bedrag, zolang de zaak nog in onderzoek is door justitie.

Veiling
Zaterdag worden tijdens de clubkampioenschappen op allerlei manieren geld ingezameld. Dorine: "Leden hebben taarten gebakken die worden verkocht. Er is een rad van avontuur, je kunt diensten kopen zoals een tuinman of bijles. Ook is er een veiling waar een schilderij van Herman Brood te koop is. Allemaal door leden van AV Flevo Delta beschikbaar gesteld." 

Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Dronten
Oud-wethouder Hans Engelvaart uit Dronten gaat een column schrijven voor de FlevoPost. Volgende week verschijnt z'n eerste. Die gaat over Biddinghuizen. Politieke zaken gaat hij nog niet behandelen. 

In april moest de CDA'er het wethouderschap door ziekte neerleggen. Op doktersadvies gaat Engelvaart columns schrijven. 

Toen hij voorzitter was van ASVD schreef Engelvaart vaak stukken in het clubblad. 

 
Emmeloord

Productiebedrijf Talpa is op zoek naar een pasgeboren baby voor de ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum, die in Emmeloord wordt opgenomen. Talpa heeft bij voorkeur een baby uit deze regio. 

De baby zal figureren in een scène waarbij één van de vaste actrices gaat bevallen. Daarom wordt er gezocht naar een kersvers kleintje, het liefst een blank jongetje. In de serie spelen actrices als Victoria Koblenko, Lieke van Lexmond en Renée Soutendijk

De opnames zijn op 6 oktober en de moeder krijgt een vergoeding van 50 euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via sandra.figuratie@gmail.com

Flevoland
Het regionale opsporingsprogramma  Bureau Flevoland  besteedt woensdagavond aandacht aan een straatroof in Almere. Twee mannen gebruiken daarbij een taser. Zij gaan ervandoor met de fiets van het slachtoffer.

Overige onderwerpen
In Dronten wordt in juni een bejaard echtpaar bestolen van een pinpas. In de uitzending van Bureau Flevoland zijn woensdagavond beelden te zien van een man die met deze gestolen pas geld opneemt.

Tot slot is er aandacht voor een inbraak in Espel, die begin september plaatsvond. Om bij het bejaarde slachtoffer binnen te komen, braken twee mannen het sleutelkastje van de thuiszorg-organisatie open.

Bureau Flevoland wordt woensdagavond op televisie meerdere malen herhaald bij Omroep Flevoland.
 
Dronten

GroenLinks gemeenteraadslid Kevin Mol uit Dronten wordt door ziekte tijdelijk vervangen. Dat meldt GroenLinks in Dronten.

Hij is oververmoeid en is op doktersadvies de komende 4 maanden niet aan het werk.

Burgerraadslid Albert Bleijenberg vervangt Mol. 

Almere
Warenhuis Hudson's Bay komt definitief in het oude pand van V&D in Almere. Dat heeft de Canadese warenhuisketen woensdagmorgen bekendgemaakt.

De vestiging van Hudson's Bay wordt iets groter dan de V&D was. Zo worden twee etages boven kledingwinkel Mango bij Hudson's Bay getrokken. 

Of restaurant La Place terugkeert in het pand is nog niet bekend. Hudson's Bay en Jumbo, de nieuwe eigenaar van La Place, voeren daarover nog gesprekken. 

V&D ging in december failliet en sloot in februari de vestiging in Almere. Wanneer Hudson's Bay zijn deuren opent is nog niet bekend. In totaal wil het concern in twee jaar tijd twintig nieuwe winkels verspreid over het land openen. 


advertentie
Lelystad
De gemeenteraad van Lelystad had dinsdagavond veel vragen over de 1 miljoen euro die hogeschool Windesheim de afgelopen jaren van de gemeente heeft ontvangen. Raadsleden wilden weten wat Windesheim voor het onderwijs heeft gedaan in ruil voor dat geld. Ook werd er gevraagd of het nog mogelijk is het geld terug te krijgen zonder juridische stappen.

Bij de raadsvergadering over de samenwerking tussen de gemeente en Windesheim waren vertegenwoordigers van de hogeschool en onderwijswethouder Elly van Wageningen aanwezig.

Zes jaar geleden trok Lelystad geld uit voor een lesplaats van de hogeschool in de provinciehoofdstad. Die kwam er niet. Volgens Windesheim komt dat door te weinig doorstroming van leerlingen uit Lelystad naar hbo-opleidingen.

Onderwijswethouder Elly van Wageningen stelt voor het geld niet terug te vragen. Volgens haar heeft Lelystad belang bij een goede relatie met Windesheim vanwege de vestiging van die hogeschool in Almere. Windesheim zou namelijk prima samenwerken met het onderwijs in Lelystad om de doorstroming van leerlingen naar het hoger onderwijs te bevorderen.

Het Windesheim laat weten dat het terugvragen van het miljoen zou betekenen dat de ontwikkeling van de school vertraging oploopt en dat er dan niet meer optimaal wordt ingespeeld op de situatie in Lelystad. 

Door gebrek aan tijd werd de discussie dinsdagavond vroegtijdig gestaakt. Binnenkort praat de gemeenteraad verder over de kwestie.
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer