advertentie
Flevoland
De sociale werkplaatsen in Flevoland willen 8 ton subsidie van het Rijk en de gemeenten. Met dat geld kunnen ze gemeenten helpen om mensen met een arbeidsbeperking te plaatsen bij reguliere bedrijven. Sinds 1 januari zijn de lokale overheden daar verantwoordelijk voor. Voor die tijd konden die mensen terecht bij een sociale werkplaats.

Concern voor Werk helpt in verschillende gemeenten mensen aan een baan. Volgens deze instelling wordt het gevraagde geld gebruikt om hun cliënten voor te bereiden op regulier werk. Dat kan met het opdoen van werkervaring.

Tot op heden zijn nog maar tien van de 500 mensen geplaatst. De voorbereiding naar de nieuwe situatie heeft volgens Concern voor Werk veel tijd gekost. De komende jaren moet het merendeel aan een baan zijn geholpen. Concern voor Werk hoopt in het najaar uitsluitsel te krijgen over de subsidie.

Nieuws in beeld
Biddinghuizen
Lowlands merkt aan de tegenvallende kaartverkoop dat de concurrentie van andere festivals toeneemt. Dat laat Benthe Bollmann van organisator Mojo weten.

Eerder was al bekend dat er nog 15.000 kaarten te koop zijn voor het festival in Biddinghuizen. In voorgaande jaren waren de 55.000 beschikbare kaarten soms al binnen één dag verkocht.

Dit jaar is er voor het eerst ook een aantal activiteiten gepland op de donderdagavond, omdat veel bezoekers dan al aankomen. Om die mensen afleiding te bieden wordt er onder meer een stille disco georganiseerd. De horeca is dan ook al open.

Er zijn geen optredens gepland voor donderdagavond, omdat er niet teveel lawaai gemaakt mag worden.

advertentie
Almere
Fotograaf Mariska Pot maakt een dorpsarchief voor de nieuwe Almeerse woonwijk Nobelhorst. Pot kijkt daarbij goed naar de manier waarop dat vroeger ging.

De Almeerse ging daarvoor naar verschillende foto-archieven om te kijken hoe een dorp in aanbouw op de gevoelige plaat werd vast gelegd. Vaak werden er portretten gemaakt van de bewoners, poserend voor hun eigen woning. De belangrijke gebouwen werden groot en prominent in beeld gebracht.

Mariska Pot maakt speciaal voor het Nobelhorst-archief ook foto's met een analoge camera. Een aantal ervan laat ze in zwart-wit afdrukken. De Almeerse heeft plannen om haar werk te exposeren.

Laat je dochter toch inenten tegen HPV
1. Tuurljk
2. Nou, nee
3. Geen mening

Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Almere

De Surinaamse jongensband Hakuna Matata Gang neemt alsnog afstand van het omstreden lied 'Bullet'. Het nummer gaat over 'de kogel voor batty boys'. Batty boy is een scheldwoord voor homo.

Twee weken geleden ging een optreden in de Almeerse club Jiggerz niet door vanwege het omstreden lied. De rapgroep wilde toen geen afstand nemen van de kwetsende teksten. Daarop besloot de clubeigenaar het optreden af te gelasten.

De Hakuna Matata Gang zegt nog wel steeds moeite te hebben met mannen die tegen betaling seks hebben met andere mannen, het onderwerp waar Bullet om draait. De rappers zeggen niet langer de oorzaak te willen zijn van verdeeldheid binnen de Surinaamse gemeenschap.

Flevoland
De zomervakantie is in volle gang en ouders hebben meestal geen zes weken vrij, zoals kinderen. Ze alleen thuis laten is niet altijd een optie. Een zomerkamp biedt dan uitkomst.

Deze week bezoeken we elke dag een zomerkamp.

Dit keer waren we te gast bij het Tenniscollege Flevoland in Zeewolde.

Dronten
Bij het bedrijf Decokay aan de Houtwijk in Dronten is dinsdagavond brand ontstaan.

Een oplettende voorbijganger zag rook in het pand en belde de brandweer. Die kon het vuur vrij snel blussen, waardoor de schade beperkt bleef.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer doet daar nog onderzoek naar. Het bedrijf verkoopt interieurartikelen, zoals behang, vloerbedekking en gordijnen.

Emmeloord

De voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord zijn er in hun oefenwedstrijd tegen VV Berkum niet in geslaagd een doelpunt te maken. De wedstrijd in Zwolle eindigde in 0-0.

Hoofdklasser Flevo Boys kreeg weinig kansen tegen de eersteklasser Berkum. De Zwollenaren kregen meer kansen, maar wisten deze niet te benutten.

Zaterdag speelt Flevo Boys nog een oefenduel, dan tegen topklasser Spakenburg. De competitie begint zaterdag 5 september.

Lelystad
De man die in juli vorig jaar de 34-jarige Lelystedeling Richard Fierloos doodstak is voor moord veroordeeld tot 8 jaar cel en TBS met dwangverpleging. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. Die straf was ook geëist door de officier van justitie.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats stak de Lelystedeling in De Veste neer met een koksmes na een conflict over geleend geld. Het slachtoffer kon zelf de politie bellen en vertellen wie hem had neergestoken. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte gehandeld met voorbedachten rade, door een mes te stelen en daarmee bewust naar het huis van Fierloos te gaan. Hij had kunnen weten dat een diepe steekwond fataal kon zijn. Daarom is er sprake van moord.

Volgens zijn advocaat heeft de verdachte niet heeft gehandeld uit opzet, zodat er gesproken moet worden van mishandeling met de dood tot gevolg. De advocaat vindt het vreemd dat de rechtbank zich baseert op één bepaalde verklaring van de verdachte en andere verklaringen ter zijde schuift.

Ook begrijpt de advocaat niet hoe de verdachte volgens rapportages verminderd toerekeningsvatbaar is en niet in staat is om zaken te plannen, terwijl de rechtbank nu spreekt van voorbedachten rade. De advocaat gaat vrijwel zeker in hoger beroep.
Urk
Het schoonmaken van de havenbodem van Urk heeft 130.000 euro gekost. Dat laat de gemeente weten.

De bodem was met olie vervuild. Dat kwam in maart aan het licht bij de aanleg van het zogenoemde plankier, een historische steiger. Op de bewuste plek was in het verleden een oliedepot gevestigd. De sanering is in opdracht van de gemeente uitgevoerd door het gespecialiseerde bedrijf Heuvelman Ibis uit Delfzijl.

Het plankier is inmiddels aangelegd en biedt ruimte voor wandelaars en het aanmeren van historische schepen.

Almere
Twee Almeerse gezelschappen gaan samenwerken om de musical My Fair Lady op de planken te zetten. De stichting TOP-amateur Almere en het Almeers Jeugd Symfonie Orkest zijn druk bezig met de voorbereidingen voor deze theaterproductie.

Het is de bedoeling dat My Fair Lady vanaf april volgend jaar wordt uitgevoerd. De zangers en acteurs worden begeleid door een nieuw orkest, dat speciaal voor de musical wordt samengesteld door het AJSO.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft de productie een subsidie van 2500 euro toegekend.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer