advertentie
Energie vergelijken: de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen. Vergelijk nu op Gaslicht.com
Almere
Automobilisten en treinreizigers moeten dit weekend rekening houden met erge hinder . Door werkzaamheden aan de weg en het spoor zijn reizigers tot een uur meer tijd kwijt om Flevoland bij Almere binnen te komen.

Rijkswaterstaat werkt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 april aan knooppunt Muiderberg. Daardoor kunnen auto's niet meer van de A1 naar de A6. De verbindingswegen vanuit Amsterdam en Amersfoort gaan dicht. Automobilisten moeten omrijden over de A27. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

In het weekeinde wordt ook een extra rijstrook op de A6 aangelegd tussen de afslagen Almere Havendreef en Almere Stad. Om het werk te kunnen doen gaan de op- en afritten van Almere Haven een deel van het weekend dicht. Rijkswaterstaat heeft een speciale website geopend waarbij automobilisten vragen kunnen stellen over de werkzaamheden. 

Treinreizigers  moeten op 29 en 30 april ook rekening houden met extra reistijd. Tussen Weesp en Almere Oostvaarders zet de NS bussen in. De extra reistijd kan oplopen tot drie kwartier.


 
Zeewolde
De bijna 50-jarige Koen Willekes uit Zeewolde is een van de vijf Flevolanders die vrijdagavond met koning Willem-Alexander gaat dineren. Het Koningsdiner in het Paleis op de Dam wordt gehouden ter ere van de 50-jarige verjaardag van de koning.

De koning riep mensen die ook op 27 april een kroonjaar vieren op zich aan te melden voor het feestelijke diner. Ruim 11.000 jarigen meldden zich aan. Na loting viel de uitnodiging van de majesteiten uiteindelijk bij vijf Flevolanders op de deurmat.

Willekes is exact even oud als de koning. Hij had een paar maanden geleden al bedacht dat het leuk zou zijn om daarom dit jaar eindelijk eens een kopje koffie met Willem-Alexander te gaan drinken. De Zeewoldenaar is nog steeds verbaasd dat het geen koffie, maar een heel diner wordt. Hij heeft heeft zich goed voorbereid op de ontmoeting met het koningspaar. De gehuurde smoking hangt klaar en de regels van de etiquette zijn uit het hoofd geleerd. 

Koen Willekes is van plan om als hij de kans krijgt met Willem-Alexander en Maxima te praten over Kinderzwerfboek. De Zeewoldenaar is ambassadeur van deze stichting die boeken voor elk kind vrij toegankelijk wil maken. Hij neemt daarom ook drie kinderboeken mee voor de prinsessen. Deze moet Willekes overigens overhandigen aan de hofhouding, want het is verboden cadeaus voor de jarige koning mee te nemen. 
minuu
Ernstige verkeershinder komend weekend
Waarom plannen ze dit tegelijk en niet afzonderlijk?
SP-peiling: geen supermarkt op De Deel
Dat SP in de Noordoostpolder doet alles voor de aandacht. Ik kan dat bij elkaar geraapte groepje echt niet meer serieus nemen met hun kinderachtige gedrag.
Ernstige verkeershinder komend weekend
Erg handig om zowel het treinverkeer als het wegvekeer tegelijk eruit te halen. Geen overleg geweest?
'Gemeente moet niet bij huis, maar achteraf afval scheiden'
Beter, goedkoper, makkelijker en vriendelijker. Overheid zal wel net zo doen als met referenda en Floriade: waarom doen wat meerderheid burgers wilt?
Museum Urk in oorlogstijd krijgt deel bommenwerper
Een Brits vliegtuig van Poolse makelij? Alle Wellingtons zijn toch echt geproduceerd in Groot-Brittannië, misschien dat de bemanning Pools was, dat zou nog kunnen.
Transportbedrijf verdacht van fraude
Ga niet zomaar een foto van een vrachtauto plaatsen die niet bij het artikel hoort!!!! Hiermee breng je bedrijven in een slecht daglicht wat niet nodig is. De vrachtwagen die je hier ziet is zeker ...
Ernstige verkeershinder komend weekend
Het wordt steeds mooier op dat baanvak.
'Tijdelijke opvangvorm van invloed op zelfdestructie'
De VN heeft geen geld te makken (de VS is de grootste bijdrager). Ik denk dat het gewoon uit de "algemene middelen" van NL betaald wordt. Geef anders een bron.
In gehuurde smoking eten met de koning
Wat leuk zeg maak er een mooie en vooral gezellige dag van
In gehuurde smoking eten met de koning
Superleuk. Jullie lijken me een aardig stel, geniet ervan.
Dit is Flevoland
advertentie
Urk

Het CDA op Urk wil van het college van B & W weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat de politie het Piratenfeest met live muziek afgelopen vrijdag voortijdig heeft willen beëindigen.

De Oranjevereniging Urk had het feest georganiseerd, maar werd op de avond zelf rond 22:30 uur onaangenaam verrast door de politie. Die kwam vertellen dat er geen vergunning was verleend en dat de muziek uit moest. Maar die vergunning was negen dagen ervoor wel degelijk afgegeven. Volgens de Oranjevereniging was "de burgemeester even vergeten dat hij hem zelf had verstrekt". 

Het CDA heeft vragen gesteld over de kwestie. Zo wil de partij bijvoorbeeld weten of de processen rond vergunningverlening en controle wel gelijk oplopen. Daarnaast vraagt het CDA zich af of de gemeente de politie wel goed informeert. Tot slot vraagt de partij wat de gemeente gaat doen in de richting van de vereniging, "na deze toch wel teleurstellende ervaring met het dagelijks bestuur van onze gemeente".


Almere
Een groep Almeerders uit de Sieradenbuurt dringt er bij de gemeente op aan om huishoudelijk afval pas te scheiden als het al is ingezameld. Dat zou goedkoper, milieuvriendelijker en prettiger voor inwoners zijn. Proeven op dat gebied, zoals in Rotterdam, zijn veelbelovend. In de Limburgse plaats Gulpen-Wittem bespaart het achteraf scheiden structureel 70.000 euro per jaar, zo hebben de Almeerders onderzocht.

Ondergrondse containers
Op dit moment onderzoekt Almere in een aantal wijken wat de beste methode van afvalscheiding is. De gemeente wil de hoeveelheid niet-recyclebaar afval fors terugdringen. Om dat te kunnen bereiken, moeten de inwoners van de stad steeds beter gaan scheiden. Op een aantal plekken leidt dat tot weerstand, omdat het restafval naar ondergrondse containers gebracht moet worden. Veel mensen willen dat niet.

'Huidige manier van scheiden te complex '
De doelstellingen die de gemeente heeft gesteld worden volgens de groep Almeerders niet gehaald. Er wordt nu veel geld uitgegeven aan handhaving, onderzoek, investeringen in aangepaste systemen, voorlichting, dure projectteams enzovoort. De huidige manier van scheiden is te complex. 

Groot verschil
De Almeerders uit de Sieradenbuurt  hebben inmiddels contact met de politiek. Zij hopen op een luisterend oor omdat het beter is voor de gemeentekas en prettiger voor de inwoners. Als dit systeem wordt ingevoerd, gaat alle plastic, blik en drankkartonnen in de bak met restafval. Dat wordt dan bij het afvalbedrijf gescheiden. Bij een proef met nascheiding in Limburg leverde dit fors meer plastic op. In het oude systeem, waarbij de burgers zelf scheiden, werd 6,3 kilo per inwoner ingezameld. Bij de proef zo'n 19 kilo per inwoner.

Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Flevoland

Van tentfeest tot touwtrekken, van versierde fietsen tot vlaggen hijsen. Flevoland is klaar voor Koningsnacht en Koningsdag. Hieronder het overzicht van de Flevolandse activiteiten. Zijn we iets vergeten? Stuur ons een berichtje , dan plaatsen we je activiteit in het overzicht.


Koningsnacht

Kingsnight Dance
19:00 – 0:00
Grote markt, Almere

Koningsfeest Lelystad
Vanaf 20:00
Agoraplein

Konings Proms AMVZ
20:00 – 22:00
The Lux, Zeewolde

Nacht van Emmeloord
21:00 – 02:00
De Deel, Emmeloord

Koningsnacht Underground
21:00 – 03:00
Underground Lelystad

Koningsfestival De Vier Engelen
De Vier Engelen Lelystad

Koningsnacht Zeewolde
22:00 – 03:00
Groen Schuur, Zeewolde

Salsa & Sangria Party bij Rosita's
23:00 – 3:00
Koopmanstraat 5, Almere Stad

Koningsnacht tentfeest Dronten met 538!
22:00 – 02:00
Kromme Rijn, Dronten


Koningsdag

Koningsdag Almere Centrum
Tot 22:00

Koningsdag Almere Buiten
Centrum Almere Buiten

Koningsdag Almere Poort
Cascadepark

Koningsdag Almere Haven
Centrum Almere Haven

Koning Cultuur Almere Haven
10:00 – 20:00
Manifestatieveld Almere Haven

Koningsdag kindermarkt Lumierepark Almere Stad
Vanaf 8:00
Lumierepark Almere Stad

Koninsdag in het Almeerderhout
10:00 – 17:00
Kemphaanlaan 4, Almere

Koningsdag Zeewolde
07:00 – 17:00
Centrum Zeewolde

Feestavond Koningsdag Zeewolde
21:00 – 01:00
The Lux

Koningsdag Stichting De IJsvogel, Biddinghuizen
08:00 – 13:00
Biddinghuizen

Koningsdag Swifterbant
8:00 – 18:00
Swifterbant

Koningcross ACV de Flinstones
10:00 – 17:00
Biddingringweg, Biddinghuizen

Koningsdag stadscentrum Dronten
10:00 – 17:00

Koningsdag tentfeest Dronten met apres-skihut
22:00 – 2:00
Kromme Rijn, Dronten

Koningsdag Lelystad
09:00 – 22:00
Centrum Lelystad

Kindertheatervoorstelling in Agora, Lelystad
11:00 en 14:00
Agora theater Lelystad

Koningsfestival De Vier Engelen
De Vier Engelen Lelystad

Koningsbal Flevo Country Dancers
10:00 - 17:00
Lelycentre

Brommerrijden Koningsdag Urk
5:00 – 7:00

Koningsdag Urk
10:00 – 16:00
Haventerrein Urk

Koningsdag Emmeloord
9:15 – 22:00
Centrum Emmeloord

Koningsdag Bant

Koningsdag Ens

Koningsdag Rutten

Koningsdag Espel

Koningsdag Kuinre

Koningsdag Luttelgeest

Koningsdag Creil

Koningsdag Tollebeek

Koningsdag Nagele

Koningsdag Kraggenburg

Flevoland
Particulieren en bedrijven kunnen in Almere en Lelystad hun pakketjes sinds kort laten bezorgen door een koerier op de fiets. Het landelijke opererende bedrijf fietskoeriers.nl  uit Zwolle groeit snel. Dat komt door de oprukkende webwinkels. Binnensteden raken verstopt door de vele bezorgbusjes en de kwaliteit van de lucht verslechterd. Om het aantal busjes en de uitstoot te verminderen, is de fietskoerier een goed alternatief.

Fietskoerier.nl haalt de pakketjes op bij de webshop en brengt deze naar een verzamelpunt aan de rand van de stad. Vanaf die plek rijden  groengasauto's  naar het sorteercentrum. Tot slot brengen koeriers op de fiets de pakketjes naar de klanten.

In maart won het bedrijf de e-commerce innovatieprijs . In ongeveer een jaar tijd is de onderneming in bijna dertig steden actief. Marcel Kleizen van fietskoeriers.nl denkt aan het eind van het jaar 10.000 pakketjes rond te brengen. Hij verwacht zijn diensten in meer steden te kunnen aanbieden.


Dronten
De politie heeft dinsdag een man aangehouden die ervan wordt verdacht een vrouw te hebben verwond bij een vechtpartij. Die vechtpartij vond plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 april op de Wardhof bij winkelcentrum Dronten-zuid.

Volgens de politie waren tientallen mensen getuige van de vechtpartij, waarbij de vrouw ernstig gewond raakte aan haar gezicht.

Verschillende getuigen hebben de man aangewezen als dader. Dinsdag heeft hij zichzelf gemeld bij de politie. 
Lelystad
De rechtbank in Lelystad heeft een man uit Emmeloord veroordeeld tot een jaar opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De 37-jarige man is schuldig bevonden aan het neersteken van zijn bewindvoerder in Emmeloord op eerste kerstdag. 

Koelkast leegeten
De Emmeloorder is een psychiatrisch patiënt en had met Kerstmis geen geld meer om eten te kopen. Van zijn bewindvoerder kreeg hij niks extra's waarna de man onder invloed van speed besloot om, gewapend met een stang en twee messen, dan maar de koelkast van de bewindvoerder in De Erven leeg te eten. Hij gooide de ruit van het huis in en toen het slachtoffer hem wilde tegenhouden, stak hij hem neer.

Contactverbod en schadevergoeding
De rechtbank heeft naast de opname voor een jaar besloten dat de man de komende drie jaar op 200 meter afstand moet blijven van het huis van het slachtoffer en geen contact met hem mag zoeken. De schadevergoeding werd van 8205 euro verlaagd naar 2045 euro.


 
Emmeloord
Uit een peiling van de SP blijkt dat een overgrote meerderheid van de inwoners van Emmeloord geen supermarkt op of bij De Deel wil. Zo'n 76% van de mensen die aan de peiling hebben meegedaan, is tegen. Ook uit een onderzoek van de gemeente , blijkt dat er geen draagvlak voor een supermarkt is. Dat onderzoek werd maandag naar buiten gebracht. Emmeloorders willen dat het plein een open karakter behoudt en een stuk groener wordt met bomen.

Uit de SP-peiling blijkt ook dat een meerderheid van de Emmeloorders graag een horecapaviljoen op De Deel wil maar ze zijn verdeeld over de vraag of dat een klein of een groot paviljoen moet zijn. Veel mensen willen graag horeca in het Julianapark, over winkels zijn de mensen een stuk minder enthousiast. 

De SP hield een eigen peiling over de toekomstplannen voor het centrum omdat de partij bang is dat de gemeente niet genoeg rekening met de wensen van de inwoners houdt. De gemeente hield twee stadscafé's waar inwoners hun mening over de plannen konden geven. Dat vond de SP onvoldoende. Bijna 200 mensen hebben de vragenlijst van de SP ingevuld.  

De conclusies uit de SP-peiling komen grotendeels overeen met de conclusies van de gemeente. In de SP-peiling geven veel Emmeloorders nog wel aan dat ze op de plek van de gesloopte flats minder bebouwing willen en meer groen. 
advertentie
Lelystad

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad staat na de eerste dag van de World Cup wedstrijd in het Franse Hyères op een achtste plaats. hij heeft drie van de twaalf races in de RS:X-klasse achter de rug. 

Het is de tweede World Cup van het seizoen. Tijdens de eerste, in Miami in de Verenigde Staten, wist Badloe beslag te leggen op de zesde plaats.

De afgelopen weken heeft de Lelystedeling in Nieuw-Zeeland gewerkt aan zijn techniek. Daarbij besteedde hij vooral aandacht aan zijn pomptechniek, een manier om vooruit te komen als er weinig wind staat. De finale in Hyères vindt zondag plaats.   

 

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer