advertentie
Almere
Vanaf 20.00 uur speelt Almere City FC de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport in de Jupiler League. De tussenstand: 2-1

Na een kwartier spelen kwam Almere City FC op voorsprong door een goal van spits Vincent Janssen. De clubtopscorer profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Helmond Sport speler Kevin Visser.

Na ongeveer een half uur spelen was opnieuw Vincent Janssen namens de Almeerders. De aanvaller draaide knap weg bij Jeffrey van Nuland en faalde niet oog in oog met doelman Van der Steen: 2-0

Het was alweer de 6e treffer van het seizoen voor Janssen, die vorige week nog geschorst was tegen FC Volendam.

Tien minuten voor rust kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Sander Keller maakte onnodig hands en de bal ging op de stip: Elbers benutte vervolgens de strafschop.    


Opstelling City FC: 
Etemadi, Bouma, Keller, Toet, Quasten, Kip, Oost, Hoefdraad, Receveur, Salasiwa en Janssen
Lelystad
Werkgeversvereniging VNO-NCW is enthousiast over het project Markerwadden. In het Markermeer bij Lelystad moeten met slib eilanden worden aangelegd. Hierdoor kan de waterbouwsector zich volgens voorzitter Hans de Boer internationaal profileren. Daarnaast denkt hij dat het toekomstige natuurgebied bedrijven aantrekt.

Vereniging Natuurmonumenten nam de voorzitter vrijdag mee naar het proefeiland in het Markermeer. Met de aanleg van het eerste eiland van 300 hectare wordt in 2016 gestart. Daarvoor is nu 50 miljoen euro beschikbaar. Natuurmonumenten zoekt nog 25 miljoen om dat eiland 500 hectare groot te kunnen maken.

VNO-NCW kan die miljoenen niet op tafel leggen. Maar voorzitter De Boer zegt dat als de eerste fase van het eiland een succes wordt, het bereid is om bij de overheid en het bedrijfsleven te lobbyen voor een versnelling van het project. Rotterdam wil namelijk in 2025 de World Expo organiseren waarbij duurzaam wonen en werken centraal staat. De Markerwadden passen daar goed bij.

Het totale natuurgebied Markerwadden moet 10.000 hectare groot worden en gaat zo'n 300 miljoen euro kosten.
Half miljoen aan onterechte uitkeringen opgespoord
Nee die stelen alleen maar. Vooral van modaal en lager. Van de AWBZ en dan beweren dat er geen geld is voor de mensen die zorg nodig hebben. Vind ik tien keer erger!!
Live Jupiler League: Almere City FC- Helmond Sport 2-1
die de kogel met zijn grote waffel. Wanneer gaat hij nu scoren
Urk moet extra onderzoek doen naar barretjes
je wilt de jeugd toch ook allemaal niet in het oude dorp los laten, heeft de politie ook wat te doen! !!
Busroute Atolwijk voortaan om wijk heen
Lijkt me erg lastig voor veel bewoners. Misschien met kleinere bussen (busjes) gaan rijden. Die grote bussen zijn meestal grotendeels leeg.
Collegepartijen verdeeld over toekomst Flevokust
En wat vinden de coalitiepartners Christen Unie en Pvda? Door 1 PvdA stem werd het kustplan afgestemd.
Politie gaat openstaande boetes ophalen
niet? Ook een boa is bevoegd om proces verbaal uit te schrijven!
ONS wil bronzen beelden beveiligen
Heel goed idee. Per beeld 5 Boa, s aanstellen zorgt dat veel werklozen aan het werk kunnen. Niks geen koste verslindende integratie trajecten, maar direct werk.
SV Urk plaatst extra licht voor bekerwedstrijd
jantje schenkt vast wel wat, doet hij ook in verkiezingstijd..
Boek om mensen uit de supermarkt te weren
Houdt dat het in? Goh. In werkelijkheid kom ik er nooit meer. Worden we nu ook al afgerekend op wat we niet zeggen?
Politie pakt benzinedief
Hoezo goede vangst. Is de politie zo slecht tegenwoordig dat we al blij moeten zijn met een vangst van 50%? De mannen weten niet dat ze worden gezien, zijn dus gewoon bezig. Lijkt mij ideale situa...
Nieuws in beeld
advertentie
Dronten

Bij sporthal Flevoparq in Dronten is het de komende dagen feest. Ondanks het conflict van de exploitant met de eigenaar van het complex over een huurachterstand, wordt de sporthal tot grote feesthal omgetoverd.
Het Oktoberfest vindt vrijdagavond plaats. Dat gaat gepaard met mannen in lederhosen, dames in dirndl jurkjes, bratwurst en bier. De hal wordt de volgende avond omgebouwd tot een dance en muziek arena voor Flevodanceland met onder andere dj Jean. Op zondag is er een Kids Fun Festijn.
De rechter oordeelde donderdag nog dat exploitant Schwab de sporthal binnen twee weken moet ontruimen. Hij gaat hiertegen in hoger beroep.

Lekker hoor! Die lage prijzen aan de pomp
1. Laag? Ik vind de benzine nog steeds veel te duur
2. Erg fijn, nu pak ik nog vaker de auto
3. Nou en? Ik doe alles met de benenwagen
advertentie
Almere

Het realiseren van tuinvergrotingen in Almere gaat inmiddels een stuk soepeler. Ook zijn de achterstanden bij de aanvragen voor het eind van het jaar weggewerkt. Dat schrijft het college van b en w aan de gemeenteraad.

De afgelopen jaren heeft Almere zo'n 350 tuinvergrotingen gerealiseerd. De afgelopen twee jaar zijn er twee klachten ontvangen. Eén daarvan is ongegrond verklaard. De tweede klacht is nog in behandeling.

De gemeenteraad besloot in 2013 dat er meer tegemoet gekomen moest worden aan de wensen van bewoners om gemeentegrond grenzend aan tuinen te kunnen kopen. Volgend jaar wordt er een klanttevredenheidonderzoek uitgevoerd.

Biddinghuizen

Walibi Holland in Biddinghuizen is dit weekeinde helemaal uitverkocht vanwege het evenement Halloween Fright Nights. Alleen abonnementhouders kunnen vrijdag, zaterdag en zondag nog in het park terecht.

Wie nog een Halloween Fright Night wil meemaken, kan alleen volgende week vrijdag het park nog bezoeken.

Tijdens het evenement zijn onder meer freaks, monsters en zombies te zien.

Urk
Op sportpark De Vormt op Urk zijn vrijdagmiddag twee lichtinstallaties geplaatst. Die zijn nodig voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Ajax van komende dinsdag.

De twee installaties worden aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune geplaatst.

De huidige lichtinstallatie van SV Urk heeft een lichtopbrengst van 300 lux. De reglementen van voetbalbond KNVB schrijven voor dat dit minimaal 500 lux moet zijn, omdat er anders te weinig licht is voor een goede tv-registratie door FOX Sports. Vrijdagavond wordt de lichtinstallatie getest.

De wedstrijd is live te volgen bij Omroep Flevoland op de radio. In de aanloop naar de wedstrijd toe geven wij dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur ieder uur twee kaarten weg. Ook kan je de wedstrijd voorspellen op onze facebookpagina . Je maakt dan kans op prijzen.

Almere

De bewoners rond het verslaafdenhostel aan de Blekerstraat in Almere zijn positiever over de buurt dan een jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente.

Het hostel is een opvang voor dakloze drugsverslaafden met meestal ook een psychische aandoening. Omdat het hostel geen negatieve invloed mag hebben op de buurt, controleert de gemeente daar jaarlijks de veiligheid en de leefbaarheid. Nu twee jaar na de opening voelen de omwonenden zich veiliger dan bij de vorige meting.

Het onderzoek bestaat uit een enquête aan bewoners en ondernemers. De omwonenden geven de buurt een 6.8.


Dronten
Exploitant Thony Schwab van sporthal Flevoparq in Dronten gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van het kort geding. Eigenaar van het complex, Stichting Heereweegen in Vinkeveen, had een kort geding aangespannen, omdat er een huurachterstand is van 125.000 euro.

Schwab is in conflict met de eigenaar over de huursom. De exploitant vindt de huur te hoog en heeft daarom de huur niet betaald. De rechter bepaalde donderdag dat Schwab de sporthal binnen twee weken moet ontruimen. Ook twee woningen aan de Educalaan waar Schwab en zijn zwager in zitten, moeten om dezelfde reden ontruimd worden.

Thony Schwab ziet mogelijkheden om binnen die tijd verder te kunnen gaan met Flevoparq.

Urk
De gemeente Urk krijgt zes weken de tijd om aan te tonen of er in jeugdhonken wel of geen drank wordt verstrekt in strijd met de drank- en horecawet. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald in een zogeheten tussenvonnis over de illegale barren.

De zaak tegen de gemeente was aangespannen door negen Urker cafés. Zij verwijten de gemeente dat zij niet optreedt tegen de verkoop van drank in de barretjes. Volgens de gemeente zijn de barretjes geen commerciële horeca, zoals bedoeld in de drank- en horecawet.

De rechter draagt het college van b en w nu op een nieuw onderzoek te doen of er in de barretjes gratis drank wordt geschonken. Pas daarna doet de rechter definitief uitspraak.

Lelystad

Basisschool de Tjotter in Lelystad is niet langer een zwakke basisschool. Dat heeft de onderwijsinspectie laten weten na een bezoek aan de school eerder deze maand.

De Tjotter, met ruim 300 leerlingen, was drie jaar lang zwak. Nu zijn de resultaten van de school verbeterd. Het afgelopen jaar heeft het bestuur onder meer geïnvesteerd in de coaching van de leraren.

Voor directeur Astrid Ruijtenberg van de Tjotter is het de derde keer dat ze een zwakke school weer op de rit krijgt. Eerder deed ze dat al twee keer in Almere.


advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer