advertentie
Almere
Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Lelystad negen jaar cel geëist tegen de verdachte van de chloor-zaak in de Almeerse Kaneelstraat. Volgens het OM was er geen sprake van moord, maar van doodslag. Er is geen TBS geëist.

De verdachte woonde samen met zijn partner in de Almeerse Kaneelstraat. In maart werden beide mannen aangetroffen in hun woning. De verdachte was bewusteloos, zijn vriend bleek niet meer te leven. Omdat er een sterke chloorlucht hing, werd de buurt ontruimd. Die chloorlucht was zo sterk dat zelfs hulpverleners onwel werden.

De door chloor bedwelmde man werd later in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van moord op zijn partner. Voor de rechtbank zei de officier van justitie dat er sprake zou zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie.

De verdachte zou zelfmoord hebben willen plegen door chloor te drinken. Hij werd later in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van moord op zijn partner. Voor de rechtbank zei de officier van justitie dat er sprake zou zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie.

Lelystad
De gemeente Lelystad overweegt om het industrieterrein bij Flevokust over te dragen aan de provincie. Dat laat wethouder Ed Rentenaar weten.

Eerder dit jaar liet de gemeente weten 5 miljoen euro te kort te hebben op de grondexploitatie. Samen met de provincie werd gekeken naar een oplossing voor dit financiële probleem. Eén van de opties is om het binnendijkse industriegebied over te dragen aan de provincie. De gemeente heeft er dan geen invloed meer op.

De andere optie is dat de gemeente zelf verder gaat met de ontwikkeling van Flevokust. Maar daar zit er een risico aan vast van 3,5 miljoen euro. En de vraag is of Lelystad dat risico wel kan lopen. In de komende maanden neemt de gemeenteraad een besluit.


Industriegebied Flevokust mogelijk naar provincie
Ik mag toch hopen dat de gemeente wel kan blijven bepalen welke industrie er komt en dat met zo'n deal niet alle zeggenschap aan de provincie weggegeven wordt.
Industriegebied Flevokust mogelijk naar provincie
Dan heeft Lelystad niets meer te vertellen over dit gebied!
Industriegebied Flevokust mogelijk naar provincie
Ontwikkeling prima, maar kijk vooral eerst naar de animo die er is om op de grond te gaan bouwen.. kunnen wel mooi plan hebben maar als de animo 0 is kost het de gemeenschap bakken met geld.. zaak ...
Industriegebied Flevokust mogelijk naar provincie
Whahaha ja dat is ook een manier om je zin door te drijven en meer subsidies ervoor te ontvangen......ook als gemeente zijnde. nu ik dit hoor snap ik ook waarom ze zogenaamd problemen hadden. geloo...
Opnieuw storing brug bij sluis Lelystad-Haven
Je word er met recht schijtziek van! 2 storingen terug moest mijn zoontje met spoed naar de huisartsen post, en dan kan je dus gewoon omrijden! Dit gezeik gaat nog is levens kosten!!!!
Scooterrijder schopt belager omver
Bedreigd met een mes... dan lijkt me die schop tegen een voorwiel onder voor zelfverdediging passend geweld vallen.
Mannen krijgen onderscheiding voor redden drenkeling
Als jij op de kop in de gordels hangt, met je kop onder water, vind je die lifehammer echt niet.
Connexxion adviseert: geen strippenkaart
Zo wordt maar weer duidelijk dat de OV-chipkaart gelukkig een einde gaat maken aan al dat lokale gepruts.
SV Urk - Ajax uitverkocht
op marktplaats worden ze al aangeboden
Lelystedeling aangehouden voor dodelijk ongeluk A12
Mensen tetteren gelijk van : in slaap gevallen, niet opletten etc etc, sta er ook eens bij stil, dat mensen ( ja ook op die leeftijd) onwel kunnen worden. Sterkte voor alle betrokkenen
Nieuws in beeld
advertentie
Emmeloord
De 34-jarige Emmeloorder die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Tessa van Bokhorst blijft 14 dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag bepaald.

Het 18-jarige meisje uit Swifterbant werd zondagavond dood gevonden na een brand in een vakantiehuisje. Dat gebeurde op camping Het Bosbad in Emmeloord. Sectie op het lichaam heeft volgens de politie uitgewezen dat er sprake is van een misdrijf.

De verdachte, die maandag werd aangehouden, is een bekende van het slachtoffer.

De prijzenoorlog in de supermarkt is voorbij
1. Logisch, de prijzen zijn al zo laag
2. Jammer, de supermarkten zijn nog steeds veel te duur
3. Ik let nooit op de prijzen
advertentie
Lelystad
De politie heeft een vrachtwagenchauffeur uit Lelystad aangehouden na een dodelijk ongeluk donderdagochtend op de A12 bij Woerden.

De trucker was op een pijlwagen gebotst en daarna doorgeschoven. Beide voertuigen botsten daarna tegen een andere pijlwagen waar op dat moment een aanhanger aan werd gekoppeld. Een wegwerker raakte bekneld tussen de aanhanger en de pijlwagen en overleed ter plekke. Een andere wegwerker die achter het stuur van één van de pijlwagens zat, raakte zwaargewond.

Volgens de politie had de vrachtwagenchauffeur niet gedronken. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis. De snelweg was door het ongeluk uren afgesloten en zorgde voor enorme files in de Randstad.

Almere

De buslijnen 1 en 3 in Almere worden in de nieuwe dienstregeling samengevoegd tot één nieuwe lijn. Daarop gaat in de spits iedere vijf minuten een bus rijden. Dat meldt busmaatschappij Connexxion.

Het gaat om de bussen van Almere Haven naar de Stripheldenbuurt en naar de Molenbuurt in Almere Buiten.

Vanaf half december rijdt de nieuwe lijn 1 van Almere Haven naar het station Almere Buiten. Volgens Connexxion is de nieuwe dienstregeling mede gebaseerd op de wens van reizigers.

Almere

Basisschool Aurora in Almere-Buiten heeft donderdag een onderscheiding gekregen. Het is de eerste basisschool in Almere die zich drie jaar lang 'Gezonde Basisschool; sport en bewegen' mag noemen. Het vignet is een erkenning voor scholen waar gezondheid hoog in het vaandel staat.

Auora heeft onder andere het aanbod op het gebied van sport en bewegen verder uitgebreid en opgenomen in het lesprogramma.

De Gezonde-schoolaanpak is een manier om scholen te laten zien permanent te moeten werken aan gezondheid. Onder andere het RIVM en Centrum Gezondheid Leven werken hierbij samen met andere landelijke- en lokale organisaties op het gebied van gezondheid.

Almere
Doelman Kenneth Vermeer uit Almere wil met Feyenoord de groepsfase van de Europa League overleven. Donderdagavond spelen de Rotterdammers in Kroatië tegen Rijeka.

Na twee speelrondes in de Europa League heeft Feyenoord drie punten behaald. Hiermee staat het op een gedeelde tweede plaats met Standard Luik uit België. Koploper is het Spaanse Sevilla, dat vier punten heeft. Rijeka staat op de laatste plaats met één punt.

Vermeer maakte eind augustus de overstap van Ajax naar Feyenoord. De Almeerder zegt zich thuis te voelen in Rotterdam.

Lelystad

Er is opnieuw een technische storing geweest bij de brug bij de Noordersluis in Lelystad-Haven. De brug heeft anderhalf uur opengestaan. Inmiddels is de storing verholpen en kan het verkeer er weer langs.

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat er een storing is bij die sluis. De afgelopen maanden weigerde de brug meerdere keren dienst waardoor de scheepvaart en het wegverkeer gehinderd werden.

Volgens de provincie Flevoland wordt er volgend jaar groot onderhoud aan de brug gedaan. Dan zal bekeken worden wat er moet gebeuren om de storingen grondig aan te pakken.

Emmeloord

VoeTbalclub Flevo Boys uit Emmeloord heeft voor het duel tegen FC Groningen in de derde ronde van de KNVB beker tot nu toe 2.300 kaarten verkocht.

In totaal zijn er 3.500 kaarten beschikbaar voor dat bekerduel. 400 daarvan worden door FC Groningen verkocht. Flevo Boys kan er nog nu nog 800 verkopen.

De club uit Emmeloord verwacht dat veel toeschouwers hun kaartje niet in de voorverkoop kopen, maar gewoon woensdagavond aan de kassa.

Voorspel deze wedstrijd op onze facebookpagina en maak kans op prijzen.

Almere

Automobilisten die door de tunnel onder het Stadshart in Almere rijden, zijn de laatste tijd ten onrechte gewaarschuwd voor gevaar. De verlichting op de waarschuwingsborden stond regelmatig aan, ook al was er niets aan de hand.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat er sprake is van een technische storing en dat niet duidelijk is wat de oorzaak is. Inmiddels is de verlichting handmatig uitgezet.

Als er echt gevaar is in de tunnel is volgens de gemeente niet alleen de waarschuwing te zien, maar staan ook de verkeerslichten op rood en gaan er sirenes af.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer