advertentie
Energie vergelijken: de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen. Vergelijk nu op Gaslicht.com
Lelystad
Bij een ongeluk op de A6 zijn maandag drie personen om het leven gekomen. De auto van de slachtoffers was in het water beland. De wagen werd ontdekt  na een melding van een passerende automobilist.

Wanneer de auto te water is geraakt, is nog onduidelijk. Volgens de politie zijn de slachtoffers een man, een vrouw en een kind. Omdat hun familie nog niet op de hoogte is gebracht, heeft de politie nog geen woonplaats en leeftijden bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk of het om leden van één gezin gaat.  De politie is op zoek naar getuigen.

Traumahelikopter
Het ongeval gebeurde tussen Lelystad en Almere, vlak na tankstation de Aalscholver. Een traumateam werd met een helikopter ingevlogen om assistentie te verlenen, maar dat mocht niet meer baten.

File
De A6 vanaf Lelystad richting Almere was enige tijd afgesloten en er werden anti-kijkschermen geplaatst. Daardoor ontstond zeven kilometer file. Rond 11.15 uur ging er weer een rijstrook open en kwam het verkeer langzaam op gang.


 

 
minuu
Almere
De twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in 2015 van Almeerder Aziz Anzi zijn vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht vandaag besloten.

Volgens de rechtbank zijn er onvoldoende ernstige bezwaren om het tweetal nog langer in voorlopige hechtenis te houden. Het Openbaar Ministerie had vorige week juist 18 en 12 jaar cel geëist tegen hoofdverdachte Julian S. en zijn compagnon Roger A.

De hoofdverdachte zou Anzi in de weken voor de liquidatie veelvuldig hebben gevolgd en een afspraak op een carpoolplaats in De Meern hebben gemaakt. Daar werd Anzi in september 2015 met veertien schoten om het leven gebracht. Volgens de advocaten van de verdachten is er geen bewijs voor de betrokkenheid van hun cliënten. De twee hebben zich tijdens de rechtszaak beroepen op hun zwijgrecht.

De rechtbank doet op 14 juni uitspraak in hun rechtszaak.
 
Deel Urkerweg anderhalve maand afgesloten
Misschien heb ik het niet goed geformuleerd maar ik bedoelde dat u duidelijk heeft uitgelegd waarom het zo lang moet duren. Als het mogelijk zou zijn om met een paar prefab delen in veel kortere ti...
Van Dinteren nieuwe coach Jong Almere City
Oké!!! Dus Koster gaat aan het eind van het nieuwe seizoen weer beoordelingsgesprekken houden met jeugdige voetballertjes die hij nog NOOIT heeft zien voetballen?? Zo gaat het namelijk altijd ...
Controle sluipverkeer Oude Landweg: 18 bonnen in half uur
Die mensen worden terecht streng beboet omdat ze willens en wetens de wet overtreden en door hun rijgedrag andere weggebruikers in gevaar brengen. Ik fiets daar geregeld en je wilt niet weten hoe a...
Deel Urkerweg anderhalve maand afgesloten
Onbegrijpelijk dat een simpele duiker anderhalve maand in beslag neemt.Zie hier een voorbeeld. In de nacht van 21 op 22 mei is in opdracht van Rijkswaterstaat een 60 meter lange duiker onder het Ju...
XL broedt op juridische stappen tegen gemeente
Ach ja.De burgemeester mag alles toch?Waarom zou je mensen die er al jaren zitten met hun bedrijf in 1 keer dwars zitten?
Gemeente wil geld zien van Media036
Weer een echte miermans aktie. Das pech geld weg.
Brons pakt goud op Duin triathlon
Mooie prestatie van Omar Brons. Maar inderdaad jammer dat er in Omroep Flevoland weer de prestaties bij de vrouwen negeert, dat gebeurt helaas in bijna elk verslag over sportevenementen in de provi...
Controle sluipverkeer Oude Landweg: 18 bonnen in half uur
En bestemmingsverkeer voor den ouden en kippersluis? Zonder pas of bewijs?
Kind onder dodelijke slachtoffers ongeval A6
Op dat tijdstip moeten er toch automobilisten geweest zijn die het ongeluk hebben zien gebeuren. Het zal toch niet zo zijn dat eventuele ooggetuigen "gewoon" zijn doorgereden??
Gemeente wil geld zien van Media036
Wie had dit ook verwacht he?!
Live: Dit is Flevoland
advertentie
Zeewolde
Op de Gooiseweg in Zeewolde is een gewonde gevallen bij een ongeluk. Een vrouw raakte gewond aan haar hoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. 

Een bestelbus reed achterop de auto waar de vrouw in zat. De chauffeur van het busje kwam met de schrik vrij. 
UpdateAlmere
De wandel4daagses in Almere Stad en Almere Haven zijn maandagavond afgelast vanwege verwacht onweer. Dat meldt Bert Veluwenkamp van de organisatie Op Stap '94. 

Code geel
"De Koninklijke Wandelbond gaf een negatief wandeladvies. Het wordt maandagavond code geel en er wordt onweer verwacht. Dus dan is het voor ons einde oefening. We willen de kinderen niet in gevaar brengen. Tegen regen kun je je kleden, maar lopen tijdens onweer is uit den boze." 

Avond-drie-daagse
Maandagavond zouden zo'n 2.000 kinderen en ouders aan hun vierdaagse beginnen. Dat de eerste dag is afgelast betekent niet dat het hele evenement voorbij is. Dinsdagavond gaat het evenement gewoon van start. "Jammer voor ons, maar het wordt nu gewoon een driedaagse."

Tocht in Poort en Buiten gaat wel door
In Almere Buiten en Almere Poort gaat de avondvierdaagse maandagavond gewoon door. De organisatie in Poort heeft wel besloten om de 10 kilometer te schrappen. Iedereen loopt 5 kilometer waardoor kinderen minder lang onderweg zijn. 

Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Almere
De gemeente Almere gaat een deel van de subsidie van de lokale omroep Media036 terugvorderen. De omroep bestaat inmiddels niet meer. Voorzitter Willem Miermans zegt te veel tegenwerking vanuit de gemeente te hebben ervaren.

Voor de eerste helft van dit jaar is 23.500 euro subsidie overgemaakt. Media036 kan niet precies aangeven wat er met dat geld is gebeurd. De gemeente heeft tweemaal gevraagd aan de omroep om stukken te overleggen en concludeert nu dat 'de feiten aanleiding geven om over te gaan tot een gedeeltelijke terugvordering'.

Om hoeveel geld het gaat, wil een woordvoerder niet vertellen omdat de omroep nog een kans krijgt om een bezwaar tegen het terughalen van de subsidie in te dienen. Ondertussen bestudeert de gemeente de boekhouding van 2016 nog en zal ze later een besluit nemen of die subsidie goed is besteed.
Almere

Een muurschildering van het Almeers/Amsterdams straatkunstcollectief Kamp Seedorf is genomineerd voor de Dutch Street Art Awards  in de categorie Best Message. Het gaat om een afbeelding van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

De muurschildering bij de ingang van het metrostation op de Wibautstraat in Amsterdam is een hart onder de riem van de zieke burgemeester. Onlangs maakte Van der Laan bekend dat hij kanker heeft. De afbeelding werd in februari door Kamp Seedorf aangebracht. Met het Gemeentelijk Vervoersbedrijf was afgesproken dat het kunstwerk mocht blijven. Desondanks is de muurschildering verwijderd door een medewerker van het GVB. Hij was door een vakantie niet op de hoogte van het besluit. Het kunstwerk komt niet meer terug.

Rond Kamp Seedorf is omgeven door geheimzinnigheid . De leden van het collectief zijn allemaal anoniem en willen dat ook blijven. Ze plaatsen ongevraagd muurschilderingen van opvallende mensen. Ook in Almere zijn de nodige kunstwerken te zien.
 

Almere
De dood bespreekbaar maken, dat is het doel van de nationale Week van de Begraafplaats.

Volgens Natasja van Kampen, beheerder van de begraafplaats en het crematorium in Almere, is nodig dat mensen makkelijker over de dood kunnen praten. "We krijgen allemaal een keer te maken met de dood. Van onszelf, of van dierbaren. Het is dan mooi als je weet wat je moet regelen."

Deze hele week besteedt 'Dit is Flevoland' aandacht aan de Week van de Begraafplaats. Vandaag staat de open dag van de begraafplaats en het crematorium in Almere centraal.
Lelystad

Het Nuon Solar Team gaat een wereldrecordpoging doen op de testbaan van de RDW bij Lelystad. Op 21 juni gaat het team twaalf uur lang achter elkaar racen met de Nuna, die rijdt op zonne-energie.

De poging begint tijdens de zonsopgang van de langste dag. Vanaf dat moment gaat de bolide volle bak racen. Het is de eerste keer dat zo'n poging wordt gedaan. Het team probeert daarom vooral een sterk wereldrecord neer te zetten.

Het is behalve een recordpoging ook een test voor het wereldkampioenschap dat in oktober in Australië wordt verreden. Er gaan drie coureurs rijden, alle drie vrouwen, die elkaar gaan afwisselen. Het team hoopt een totale afstand af te leggen van zo'n 750 kilometer. Dat komt neer op een gemiddelde van ruim 60 kilometer per uur. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het weer op die dag.

Almere
Ivar van Dinteren is de nieuwe trainer van Jong Almere City FC. De voormalige profvoetballer is de opvolger van René Koster, die Hoofd Jeugdopleiding wordt bij de Almeerders. Jason Oost wordt de assistent van Van Dinteren.

De 38-jarige Van Dinteren kwam als speler uit voor clubs als FC Groningen, RKC Waalwijk en PEC Zwolle. Op de website van de club zegt hij het volgende over zijn nieuwe baan: "Dit is voor mij de juiste stap op het juiste moment. Deze uitdaging kwam voorbij en past perfect in het plaatje. Ik hoop hier de volgende stap te kunnen zetten in mijn ontwikkeling als trainer."

Van Dinteren heeft in de Verenigde Staten bij Daytona Dutch Lions coachingservaring opgedaan. Bij PEC Zwolle trainde hij later de hoogste jeugdelftallen en was hij assistent bij het beloftenteam. 

 
advertentie
Zeewolde

Een 60-jarige man uit Zeewolde is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. De man stak in de nacht van 14 februari zijn kamer in brand.

De Zeewoldenaar lag in de clinch met de verhuurder van zijn kamer. Een paar dagen eerder was er ruzie over de stroom toen die werd afgesloten. De politie bemiddelde bij die ruzie en nadat de stroom er weer op was gezet, leek alles in orde. Toch ging het mis. De elektriciteit werd opnieuw afgesloten, de man belde de politie en toen die niet wilde komen, dreigde hij met brandstichting.

De rechtbank bepaalde ook dat de Zeewoldenaar de kosten voor de hotelovernachting van de eigenaar van de woning moet vergoeden. Het gaat om 59 euro. Het vonnis was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer