advertentie
Almere
In het stadhuis van Almere brengen enkele tientallen mensen de nacht van vrijdag op zaterdag door. Ze liggen in de rij om als één van de eersten een kavel te kunnen kopen. 55 kavels gaan er zaterdagochtend in de verkoop. Het gaat om nieuwbouwprojecten in verschillende stadsdelen.

Op een lijst wordt nauwkeurig bijgehouden in welke volgorde de wachtenden zijn binnengekomen. Aan het begin van de avond waren er al voor 18 van de 55 kavels belangstellenden. Vooral nieuwbouwkavels in de wijk De Laren in Almere Haven zijn populair.

Het is niet voor het eerst dat mensen de nacht doorbrengen in de rij voor een kavel. Maar tot nu toe moest er altijd buiten gewacht worden. Vanwege het koude weer mochten de kavelkopers dit keer in de hal van het stadhuis overnachten.
Nieuws in beeld
KNO-artsen moeten meer omzet maken
Zorg moet gvd helemaal niks met winst te maken mogen hebben! Nederland is gek en dat marktwerkinggezeur zou niet moeten gelden voor basisbehoeften!
Waterlandseweg weer vrijgegeven
Jammer dat we ProRail en de NS niet de schuld kunnen geven.
Man probeert meisje (12) te beroven
Doet hij ook niet, hij zegt alleen dat het laf is om een minderjarige te beroven. als hij zonodig iemand moet beroven beroof dat iemand van zijn eigen leeftijd.
Pioniers Oosterwold kunnen gaan bouwen
Zouden de natuurliefhebbers en toekomstig bewoners eigenlijk al weten dat er straks vliegroutes over dit gebied lopen?
KNO-artsen moeten meer omzet maken
Een arts moet onafhankelijk blijven.
Foto: sneeuw in delen van Flevoland
Nog even met de hele buurt sneeuwballengevecht gehouden vanavond. Was echt heel erg gezellig en koud ;-)
Duel City FC - Telstar afgelast vanwege sneeuwval
Een kunstgras veld is niet duurder dan een gewoon grasveld en met deze hoeveelheid sneeuw waren de lijnen niet zichtbaar te houden. Lijkt mij een juiste beslissing van de scheidsrechter.
PvdA: politie moet alerter zijn bij discriminatie
Nee hoor, vrouwen worden ook gediscrimineerd. En werkloze vijftigers, die zich helemaal suf solliciteren. En zo zijn er nog wel meer..... Ik ben trouwens tegen iedere vorm van discriminatie. Waaro...
Helft Almeerse bijstand naar allochtone gezinnen
Appels en peren: 2/3 van de bevolking is allochtoon. De helft van de bijstand gaat naar allochtone gezinnen. Hoezo profiteren zij dubbel?
Helft Almeerse bijstand naar allochtone gezinnen
Vooroordelen en veroordelen blijkbaar ook. Heel Nederlands.
Almere
Het duel in de Jupiler League tussen Almere City FC en Telstar is vrijdagavond afgelast. De wedstrijd wordt dinsdagavond ingehaald.

De sneeuw maakte het spelen in Almere vrijdagavond onmogelijk, oordeelde scheidsrechter Merlijn Gerritsen. Hij vreesde voor gevaarlijke glijpartijen waardoor spelers blessures kunnen oplopen. Almere City FC coach Fred Grim noemde de afgelasting vervelend, maar wel een juiste beslissing.

Bij FC Volendam ligt het kunstgras ook vol sneeuw, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof laat het duel met Sparta Rotterdam wel doorgaan.

De afgelasting van het duel in Almere werd pas 10 minuten voor de geplande aftrap om 20:00 uur bekend. Eerder op de avond leek het ondanks de sneeuwval erop alsof de wedstrijd gewoon kon doorgaan.

Alsnog afgelast: pic.twitter.com/mmNuyEoFu9
— Martijn de Groot (@MdeGrootOF) January 30, 2015


Almere City FC- Telstar gaat gewoon door vanavond: pic.twitter.com/q68y3NK3Ft
— Martijn de Groot (@MdeGrootOF) January 30, 2015

advertentie
Urk
De zoekactie van vissermannen naar de Urker visser Jan Kramer en de Portugees Americo dos Santos Martins in het Kanaal is gestaakt.

De zoektocht heeft er niet toe geleid dat het wrak van de kotter Z-85 en de vermiste vissers zijn gevonden. Wel zijn er kratten en vismanden gezien. De vissers die vrijdag hebben gezocht zullen vrijdagavond vanuit Boulogne-sur-Mer weer naar Urk vertrekken. Volgens één van de vissers is er zaterdagochtend overleg om te kijken wat er nog gedaan kan worden.

De lichamen van de andere twee opvarenden zijn donderdag wel gevonden. Het gaat om Bert Woort uit Urk en de Belg Maurice Coussaert.

Echt ouderwets pionieren in Oostwerwold bij Almere
1. Inderdaad
2. Welnee, vroeger stelde het pionieren nog echt wat voor
3. Geen mening
advertentie
Lelystad
Een groep van veertien jongeren is vrijdag uit een pand aan de Waagstraat in Lelystad gezet.

In dat pand zat vroeger het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en later zorginstelling Triade. Maar het stond leeg en de jongeren hadden het gekraakt. Ze zaten er naar eigen zeggen zo'n 2 tot 3 maanden in.

Volgens de jongeren werden ze daar gedoogd en zouden ze er tot augustus mogen blijven. Maar nu zijn ze op straat gezet, met al hun spullen en huisdieren. Dat verliep overigens heel vreedzaam, ze boden geen verzet.

De eigenaar van het pand, een projectontwikkelaar uit Amsterdam, wil geen commentaar geven.

Almere

Jupiler League club Almere City FC heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met verdediger Javier Vet. Vet komt transfervrij over van eredivisieclub FC Dordrecht en tekent een contract voor anderhalf jaar in Almere.

Vet is 21 jaar en is een centrale verdediger, maar kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Hij kon bij FC Dordrecht onder trainer Ernie Brands op weinig speeltijd rekenen. Hij mocht dit seizoen pas één keer invallen bij de hekkensluiter van de eredivisie.

In het verleden kwam Vet uit voor Ajax en de amateurs van AFC uit Amsterdam.

Bobsleepilote Marije van Huigenbosch uit Almere is in het Franse La Plagne tijdens haar debuut bij het Europees Kampioenschap Bobsleeën op de elfde plaats geëindigd. Er deden twaalf teams mee aan het EK.

Met haar remster Melissa Boekelman klokte van Huigenbosch in de tweemansbob tijdens de eerste run een tijd van 1.02.09. De tweede run ging nog iets langzamer in 1.02.43. De uiteindelijke één-na-laatste-plaats was een zeer teleurstellend resultaat voor de Almeerse.

Het Duitse duo Schneiderheinze en Bertels pakte in Frankrijk de Europese titel. De wedstrijden in La Plagne gold tevens als wereldbekerwedstrijd waarin van Huigenbosch en Boekelman als vijftiende eindigden.

Almere

Een nog onbekende man heeft vanochtend geprobeerd een meisje van twaalf te beroven in Almere.

Volgens de politie stond het meisje vanochtend rond tien voor acht bij de bushalte Waterwijk West toen de man haar om geld vroeg. Toen ze niet reageerde, bedreigde hij haar met een wapen en eiste hij nogmaals haar geld.

Volgens de politie kwam er op dat moment waarschijnlijk iemand aangelopen, waarop de straatrover er vandoor ging. De politie zoekt getuigen.

Almere

Twaalf procent van de Almeerse huishoudens krijgt financiële ondersteuning van de gemeente. Dit zijn gezinnen die van de bijstand gebruik maken of zo weinig verdienen dat er toeslag mogelijk is.

De gemeente maakt ook bekend wie er een uitkering krijgt. Meer dan 50 procent van de hulp gaat naar allochtone gezinnen, daarvan is de grootste groep door Almere bestempeld als Surinamer.

Almere telt bijna zesduizend gezinnen met een bijstandsuitkering. In totaal krijgen iets meer dan 10 duizend huishoudens geld van de gemeente. In de Staatsliedenwijk wonen de meeste huishoudens die steun krijgen. Een derde van de huishoudens in deze wijk krijgt een uitkering.Lelystad
Deelname aan de coalitie in Lelystad bevalt de SP-fractie tot nu toe goed. Maar als de bestuurders op armoedebestrijding, zorg of onderwijs willen bezuinigen, zullen de socialisten in de raad zich roeren. Dan is de ondergrens bereikt. Dat zegt SP-fractievoorzitter Hugo Teerds zondag in het programma 'Over Flevoland Gesproken'.

Teerds geeft toe dat de nieuwe fractieleden van de SP zich nog niet zo hebben geprofileerd in het politieke debat. Dat komt volgens hem doordat ze zich moesten inwerken op de verschillende dossiers en nog geen ingespeeld team vormden.

Opvallend is verder het compliment aan de vorige VVD-wethouder Meta Jacobs. Dat de overheveling van zorg en maatschappelijke ondersteuning soepel verloopt, is voor een groot deel te danken aan haar voorwerk, aldus Teerds.

Almere
Een deel van de Waterlandseweg bij Almere is vrijdagmiddag afgesloten geweest. De provincie moest een vrachtwagen bergen die in de berm terecht was gekomen.

De Waterlandseweg was in beide richtingen afgesloten tussen de Vogelweg en de kruising met Stadslandgoed de Kemphaan en de wijk Overgooi. Het verkeer moest omrijden via de snelwegen A27 en A6.

De bergingswerkzaamheden waren vrijdagmiddag rond vier uur afgerond.
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer