Urk
De voetballers van SV Urk zijn zaterdagmiddag kampioen geworden van de eerste klasse E van district Noord. De ploeg keert na twee jaar terug op hoofdklasseniveau.

In Assen wonnen de Urkers het kampioensduel met 4-1 van LTC. De doelpunten werden gemaakt door William de Boer, Bennie Dunnink, Teun Hakvoort en Lucas Nagel.

De ploeg van trainer Rolf de Boer moet deze competitie nog twee wedstrijden spelen, maar kan niet meer ingehaald worden door de concurrentie.

pic.twitter.com/kvRoC41wHV
— SV Urk (@SVURK) 19 april 2014

Almere
De politie en de brandweer in Almere hebben zaterdagavond korte tijd de kantine van de Almeerse Hockeyclub op het Klein Brandt Sportpark ontruimd. Ook het Tuinkruidenpad werd ter hoogte van de hockeyvelden in beide richtingen afgesloten.

Drie meisjes bij de hockeyclub waren niet lekker geworden en dat was voor het ambulancepersoneel reden om de brandweer in te schakelen. Het vermoeden bestond even dat er gevaarlijke stoffen vrijgekomen zouden zijn, maar de brandweer heeft niets gemeten.

Uiteindelijk bleek een meisje een hockeystick tegen de keel te hebben gekregen en een ander begon te hyperventileren. Een derde meisje was niet lekker. De eerste twee meisjes zijn naar het ziekenhuis gebracht. De drie zijn afkomstig van een Duitse hockeyclub en de taalbarrière heeft waarschijnlijk over en weer voor verwarring gezorgd. Inmiddels zijn de meisjes weer terug bij hun gastgezinnen in Almere.
Flevo Boys gaat onderuit tegen Go Ahead Kampen
De vergelijking met whc gaat volgens mij mank, want daar hebben ze teveel financiele risico's genomen en een belastingaanslag aan de broek hebben gekregen, terwijl er bij FB een voorzichtiger belei...
Flevo Boys gaat onderuit tegen Go Ahead Kampen
haha verschil tussen 1ste Klasse en hoofdklasse te groot? Dat heeft GA Kampen als degradatiekandidaat wel laten zien toch? Urk gaat 't jullie vrijdag bijzonder moeilijk maken, je kan jezelf blijven...
Eerste dag voor Batavia Market
Als je bv gaat lunchen bij de Rede van Bataviahaven, krijg je een uitrijkaart :-) en je hebt een heerlijke lunch gehad xD
Eerste dag voor Batavia Market
Kan er daar gratis geparkeerd worden? Wil wel naar Lelystad toe rijden maar niet ook nog eens een bak parkeergeld gaan betalen.
Flevo Boys gaat onderuit tegen Go Ahead Kampen
hahaha tot vrijdag, jullie hebben een veel te hoge dunk van de hoofdklasse C, vergeet niet dat Urk er al een zondaghoofdklasser uit gespeeld heeft. Natuurlijk is fb de favoriet maar ze gaan het las...
SV URK kampioen
kan iemand de reacties van Henk druk verwijderen? die negatieveling heeft hier niets te zoeken, Urk gefeliciteerd!
SV URK kampioen
Laten we, in plaats van elkaar afkraken, nou eens trots zijn. Twee clubs uit de Noordoostpolder (minimaal) op Hoofdklasseniveau, dat is toch prachtig. Tuurlijk, zal het zeer lastig krijgen, en Flev...
Flevo Boys gaat onderuit tegen Go Ahead Kampen
Hardstikke mooi van Flevo Boys en Urk. Hoop vrijdag op leuke en sportieve wedstrijd en dat de beste mag winnen. Tot vrijdag !
Twee overvallen in Lelystad
De vraag ging of het smulwereld Boswijk was.
Twee overvallen in Lelystad
De vraag ging of het smulwereld Boswijk was.
advertentie
Urk
De Kustwacht en de KNRM hebben een grootscheepse zoekactie gehouden op de Waddenzee naar een opvarende van het Urker vissersschip Kornelis Jan, varend onder nummer FD 281. De zoekactie is na enkele uren afgeblazen omdat de kans klein is dat de vermiste man nog levend wordt gevonden.

Het zou gaan om een Belg die voor het laatst gezien is rond vijf uur vanmorgen toen de bemanning koffie dronk. Volgens de kapitein ging de Belg daarna naar zijn hut. Drie uur later, in de haven van Harlingen, kwam de bemanning er achter dat de man zoek was. De tas van de man was ook weg en hij had een briefje achtergelaten.

Er werd een grote zoekactie op touw gezet met tien boten, een bergingsboot, twee helikopters en trucks op de stranden. Die zoekactie heeft niets opgeleverd.
Romantischer kan het niet: in een tulpenveld bij Nagele ten huwelijk gevraagd worden
1. Eens
2. Oneens
3. Geen mening
advertentie
Emmeloord
Hoofdklasser Flevo Boys heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen met 1-2 verloren. Bij rust leidden de Emmeloorders nog met 1-0 dankzij een goal van Frank Post.

In de tweede helft kwamen de gasten op gelijke hoogte via Eddo Wesselink, die doelman Rodney Rosink met een schot van zeker 30 meter verraste. Tien minuten voor tijd scoorde Madih Doufikar de winnende treffer voor de gasten.

Flevo Boys blijft ondanks de nederlaag koploper. ACV uit Assen verloor van Harkemase Boys met 4-3 en Genemuiden speelde met 1-1 gelijk tegen VVOG. Met nog 2 wedstrijden te spelen hebben de Emmeloorders 3 punten voorsprong op zowel ACV als Genemuiden.
Lelystad
Naast Batavia Stad is zaterdag voor de eerste keer de Batavia Market gehouden. Op de markt bieden 22 handelaren biologische etenswaren, sieraden, kleding en andere snuisterijen aan.

De markt wordt tot eind oktober elke zaterdag en zondag gehouden en heeft elk weekeinde andere deelnemers. Bezoekers waren goed te spreken over het aanbod, al mag de markt van hen nog wel groter.

Dat is ook het plan van organisator Henk Cohen. Hij wil van de Batavia Market een vast evenement maken, dat groeit tot 150 kramen en landelijke aantrekkingskracht krijgt. Zondag is de tweede dag van de markt.
Flevoland

De provincie heeft in 2013 in totaal 960.000 euro overgehouden. Dat staat in het jaarverslag. Lagere uitgaven en meer inkomsten zorgden voor een overschot van 13,3 miljoen euro. Daarvan is een groot deel toegevoegd aan de reserves, waarna 960-duizend euro overblijft.

Er werd geld overgehouden aan onder meer de verdubbeling van de Gooiseweg, het streekvervoer, de jeugdzorg en investeringen in het landelijk gebied. Ook is er geld bespaard doordat ambtenaren zijn overgegaan naar de Omgevingsdienst Flevoland. Verder heeft de provincie geprofiteerd van inkoopvoordelen.

Een tegenvaller was de ruim drie ton lagere inkomsten op de motorrijtuigenbelasting. Een groter aantal auto's dan verwacht is hiervan namelijk vrijgesteld. De provincie zegt de financiële positie dusdanig te hebben versterkt, dat zij beter in staat is om risico's op te vangen.

Dronten

De voetballers van ASV Dronten hebben zaterdagmiddag op eigen veld met 4-1 gewonnen van VVOP.

Voor de koploper uit de tweede klasse G van district Oost scoorden Martijn Timmer (twee keer), Koen Klaasse Bos en Jodi de Boer.

Directe concurrent voor de titel, KHC, kwam niet in actie. De ploeg uit Kampen speelt maandag tegen SKV. KHC heeft met een duel minder gespeeld vijf punten achterstand op ASV Dronten.

Almere
Gedetineerden in de penitentiaire inrichting in Almere zijn erg blij met de Paasgroetenactie van de organisatie Kerk in Actie. Vooral de gratis postzegels die ze krijgen vallen in goede aarde.

Kerkleden sturen gevangenen tegen Pasen een kaart met een bemoedigende boodschap. Daarbij zit ook een blanco kaart met een ongestempelde postzegel zodat de ontvangers ook zelf een kaart kunnen versturen.

Volgens geestelijk verzorger Hans van Gerven van PI Almere Binnen zijn de gratis postzegels in trek maar zijn de gedetineerden in hun hart ook erg blij met de handgeschreven kaarten.
Lelystad

In Lelystad zijn vrijdagnacht twee overvallen gepleegd. Twee mannen met vuurwapens hebben op de Wold een Lelystedeling gedwongen zijn smartphone en geld af te staan. De mannen droegen donkere kleding en bivakmutsen. De Lelystedeling moest voor controle naar het ziekenhuis.

Ook hebben twee overvallers vrijdagnacht geprobeerd de eigenaar van een restaurant op de Griend in Lelystad te beroven. De man had net zijn zaak afgesloten en liep met zijn 8-jarige zoontje naar de auto. De overvallers wilden dat de man zijn geld afstond.

Er ontstond een worsteling waarna de twee er zonder buit vandoor gingen. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht. De politie onderzoekt beide zaken.

Almere
De carrière van keepster Larissa Haagsma uit Almere zit in de lift. De 12-jarige doelvrouw is door de KNVB geselecteerd om wekelijks met de beste talenten in haar leeftijdscategorie te trainen.

Haagsma dankt haar selectie bij de nationale voetbalbond aan een testtraining waarin zij een zeer goede indruk maakte.

De Almeerse is op dit moment keepster in een jongenselftal bij FC Almere.
Haar trainer René Maatman denkt dat Haagsma een grote toekomst voor de boeg heeft.
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer