advertentie
Energie vergelijken: de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen. Vergelijk nu op Gaslicht.com
Almere
"Het is oerstom om in een elektriciteitsmast te klimmen. Als je per ongeluk met een stroomkabel in aanraking komt, is dat meteen dodelijk." Dat zegt een woordvoerder van elektriciteitsbedrijf TenneT. 

Woensdag klommen twee jongens in zo'n mast in het Lumièrepark in Almere. Een voorbijganger zag dat en maakte er een foto van. "Levensgevaarlijk", noemt TenneT dat.

Volgens de woordvoerder staat de mast zelf uiteraard niet onder stroom, maar staat op de stroomkabels hoogspanning van 380.000 volt. Het is dus gevaarlijk om in de mast te klimmen. Er kan iets fout gaan waardoor iemand de kabel raakt.

Het gebeurt wel vaker dat mensen zoiets doen maar het blijft sporadisch, aldus TenneT. Volgens de woordvoerder is het ondoenlijk alle masten te beveiligen met hekken, maar het is niet gemakkelijk om erin te klimmen. Er is bijvoorbeeld wel een laddertje voor onderhoudsmonteurs, maar dat begint pas op een hoogte van vier meter. 
Emmeloord
De nieuwe Marknesserbrug bij Emmeloord moet de uitstraling van een stadspoort krijgen. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders.

In het gekozen ontwerp voor de brug komen volgens het college de kwaliteiten van Emmeloord en de omgeving tot uiting: sterk, robuust, en een wijds gezicht voor automobilist en fietser. De gemeenteraad moet volgende maand nog wel instemmen met het ontwerp. 

De bouw van de nieuwe brug gaat 3.5 miljoen euro kosten. 
Zeewoldenaar krijgt Lelyprijs
Er moet altijd wat te zeuren zijn anders deugt het niet.
Hondeneigenaren moeten oppassen voor rattenklemmen
helemaal gelijk jantje,vindt als ik ga vissen genoeg troep wat die zogenaamde vissers achterlaten,neem dit ook voor het goed fatsoen mee naar huis om het in de container te deponeren,en wat de hond...
Raadsmeerderheid tegen onderzoek stoppen Floriade
De financiele onderbouwing van dit project is mede gebaseerd op de bijdragen van het Rijk en de Provincie Flevoland. Hier is geen vast contract van en zijn deze bijdragen van zo'n 15 tot 20 mij...
Raadsmeerderheid tegen onderzoek stoppen Floriade
Stoppen met de floriade!! De inwoners willen dit niet!!
Weer vergeefse zoektocht naar Ruben Kramer
Rob, weet jij meer dan?
The Dubliners naar De Kubus
Volgens mij zie ik Sean Cannon op de foto en die heeft 25 jaar geleden daar af en toe bij gezonden. Maar het is een hoop nep want het grootste gedeelte is al jaren overleden.
Hudson's Bay begint verbouwing oud V&D-pand
Je zit lekker bij het vuur maar je weet er weinig van. Het is mei 2018. Ruim een jaar nog.
Hudson's Bay begint verbouwing oud V&D-pand
Het heet Kaufhof Galeria wel een stuk beter dan veel wat we nu in Nederland hebben.
Snapchatter probeert meisjes uit de kleren te krijgen
Inventief volk die Urkers. Hij/zij zal de verdwijnende snapchat gewoon filmen en voor het archief bewaren?
Provincie loopt uit de pas bij terugdringen schadelijke stoffen
Ehhh mevrouw VesTering broeikasgassen bestaan niet. Co2 wordt onder andere geproduceerd door levende wezens waaronder de vele dieren die we houden. Als we die dieren gewoon eten kunnen geven en gew...
Nieuws in beeld
advertentie
Urk

De politie op Urk stelt een onderzoek in naar een persoon die jonge meisjes via het sociale medium Snapchat om bikini-foto's vraagt.

De snapchatter noemt zich Ester Bakker en zegt namens kledingwinkels als Klif18, The Corner of La Boutique op zoek te zijn naar meisjes. Door een foto te sturen, zouden de jonge meiden in aanmerking komen voor een foto-sessie.

Sportwinkel Klif 18  heeft meisjes via onder meer Facebook gewaarschuwd om niet in te gaan op de uitnodiging. 


Lelystad

De legendarische Ierse folkgroep The Dubliners treedt dit najaar op in Lelystad. De groep noemt zich tegenwoordig The Dublin Legends, nadat zanger en voorman John Sheahan er vijf jaar geleden mee stopte.

De overige bandleden besloten door te gaan. Begin dit jaar maakten ze nog een nieuwe cd 'Live in Vienna'. De groep geldt als een van de iconen van het Ierse levenslied. Daarbij horen folk-klassiekers over drank, vrouwen, gelukkige en ongelukkige liefde.


The Dublin Legends speelt op 12 oktober in De Kubus. 


Optreden The Dublin Legends Faeröer Eilanden augustus 2015

 


Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Almere

De gemeente Almere zegt niet te zijn vergeten om afgelopen winter een groep Schotse Hooglanders bij te voeren. Het is volgens het college van burgemeester en wethouders niet de taak van de gemeente om de dieren op het schiereiland Isla Bonita in de Noorderplassen voedsel te geven.

De gemeente deed dat eerder wel maar in het huidige contract met de eigenaar van de dieren is afgesproken dat die verantwoordelijk is voor het bijvoeren. Het CDA had schriftelijke vragen gesteld over de kwestie nadat een buurtbewoner aan de bel had getrokken . Die maakte zich vooral zorgen om de pas geboren kalfjes.

Volgens de gemeente heeft de eigenaar in de winter wel degelijk voor extra voedsel gezorgd en is de gezondheid van de dieren niet in het geding geweest.

Almere

De Almeerse wethouder Rene Peeters is trots op de sporters uit zijn stad die meedoen aan de Special Olympics. De wethouder sport wil de Almeerders volgende week tijdens een feestelijk moment feliciteren met hun prestaties. Over de precieze invulling van deze feestelijkheden wordt nog nagedacht.

In het Nederlands team dat meedoet aan dit evenement voor mensen met een verstandelijke beperking zitten zeven Almeerders. Vijf schaatsers en twee skiërs komen in actie in Graz en Schladming.

In totaal hebben de Flevolanders nu zeven medailles gehaald in Oostenrijk. Vrijdag is de sluitingsceremonie in de stad Graz.

Flevoland

Het lukt de politie in Flevoland nog te vaak niet snel ter plaatse te zijn na spoedmeldingen . De politie streeft ernaar om in 90% van de gevallen binnen een kwartier aanwezig te zijn. Dat werd vorig jaar in geen enkele Flevolandse gemeente gehaald.  

In Almere lukt het de politie het vaakst de 15 minuten-norm te halen, namelijk in 86% van de gevallen. Zeewolde scoort het slechtst. De politie is daar maar in 71% van de gevallen 'op tijd'.

Aanrijtijden in alle Flevolandse gemeenten in 2016
- Almere: 86,3% binnen 15 minuten (4493 spoedmeldingen)
- Lelystad: 85,5% binnen 15 minuten (2021 spoedmeldingen)
- Noordoostpolder: 81,3% binnen 15 minuten (802 spoedmeldingen)
- Dronten: 78,0% binnen 15 minuten (668 spoedmeldingen)
- Urk: 77,5% binnen 15 minuten (191 spoedmeldingen)
- Zeewolde: 71,3% binnen 15 minuten (386 spoedmeldingen)

Almere
Lokale krant en website Almere Vandaag in Almere verdwijnt in mei. De Telegraaf Media Groep, eigenaar van de krant. gaat zijn huis-aan-huisbladen verkopen aan de uitgeverij BDUMedia. Maar enkele bladen, waaronder de Almere Vandaag, vallen buiten die overname.

De Almeerse medewerkers zijn donderdagmorgen ingelicht. Op de redactie aan de Grote Markt werken 3,4 fte's. Voor deze medewerkers komt er een sociaal plan.

Het kantoor van de Almere Vandaag staat al een tijd te koop. Het was al langer bekend dat de Telegraaf Media Groep van de huis-aan-huisbladen af wilde. Volgens een woordvoerder waren daarvoor drie scenario's en blijven door de verkoop aan BDUMedia de meeste kranten en banen behouden.

Jeroen Oosterheert is redacteur/verslaggever van Almere Vandaag

Almere
In de Almeerse Kruidenwijk zijn na verschillende vernielingen extra jeugdboa's ingezet. Dit zijn medewerkers van stadstoezicht die gespecialiseerd zijn in de omgang met jongeren. De bedoeling is dat de jeugdboa's twee weken lang intensiever surveilleren in de wijk.

Buurthuis Karwij
De jeugdboa's komen vooral in actie als buurthuis Karwij 's avonds de deuren sluit. Buurtbewoners hadden aangegeven vooral dan last te hebben van rondhangende jongeren. Ook vlogen drie keer bakstenen door ruiten van woningen aan de Basilicumweg kort nadat het buurthuis was gesloten. Volgens buurtbewoners waren jongeren hiervoor verantwoordelijk. 

Maatregelen
Met de extra inzet van de jeugdboa's wil burgemeester Franc Weerwind dat de rust in de wijk terugkeert. Tot nu toe lijkt dat te werken; bewoners van de Basilicumweg zeggen zich minder onveilig te voelen nu er meer agenten en handhavers door de wijk surveilleren. Naast de inzet van jeugdboa's was er woensdagavond ook een gesprek tussen de gemeente, bewoners en de politie over de vernielingen die zijn aangericht.
advertentie
Almere

Froukje de Jonge wordt de lijsttrekker voor het CDA in Almere bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

De leden van het Almeerse CDA kozen de huidige wethouder unaniem. Ze vinden dat De Jonge bij de vorige raadsverkiezingen al heeft bewezen dat zij de kandidatenlijst met veel elan en energie kan aanvoeren.

De CDA-leden volgen bij hun keuze de voorkeur van de vertrouwenscommissie en het bestuur.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer