advertentie
Energie vergelijken: de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen. Vergelijk nu op Gaslicht.com
Emmeloord
De MC Groep voert per direct geen operaties meer uit in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Dat bevestigt het ziekenhuis in een statement. Wie nu geopereerd moet worden zal naar het MC Zuiderzee in Lelystad moeten reizen. Kleine poliklinische ingrepen worden nog wel in Emmeloord uitgevoerd. 

Grote investeringen nodig 
De laatste grote verbouwing van het operatiecomplex in het Dokter Jansencentrum stamt uit 2003. Volgens locatiedirecteur Marja Sleeuwenhoek zijn er in Emmeloord grote investeringen nodig.

Er vindt daarom nu een onderzoek plaats waarin wordt gekeken naar de bezetting, de infrastructuur, de regelgeving en toekomstige investeringen. De resultaten worden begin november verwacht.

Vervolgens wordt een definitief besluit genomen over de toekomst van de OK in Emmeloord.

Kleine operaties
In het Dokter Jansencentrum werden alleen operaties uitgevoerd waarbij patiënten maximaal één dag in het ziekenhuis moeten verblijven. Bijvoorbeeld het trekken van kiezen, sterilisatie, het plaatsen van implantaten en neuscorrecties.

Ingewikkeldere operaties waarbij patiënten in het ziekenhuis moeten overnachten werden al in Lelystad gedaan. 

Personeel
Het is nog niet duidelijk welke personele gevolgen het besluit heeft. Medewerkers worden donderdagavond geïnformeerd.
Lelystad
Medewerkers van de FIOD, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, hebben woensdagochtend een inval gedaan in een woning aan de Liemers in de Landstrekenwijk in Lelystad.

Daarbij zijn meerdere auto's in beslag genomen. Ook zijn er papieren uit de woning meegenomen.

Een woordvoerder van de FIOD wilde alleen zeggen dat de inval te maken heeft met een onderzoek naar mogelijke fraude. Er zijn geen mensen aangehouden. Verder doet de dienst op dit moment geen mededelingen.
Verdubbelde Gooiseweg officieel geopend
De politiek snoept graag van 2 walletjes te gelijk, klagen dat Nederland vastloopt. En aan de andere kant veel belastingen opstrijken omdat er steeds meer auto's bijkomen. Wat echt noodzakelijk...
Bewoners villawijk Vogelhorst krijgen ongelijk
Dan bestaat dat gelijk toch wel? Maar rechters hebben ook niet de wijsheid in pacht, spreken elkaar regelmatig tegen en zullen zich eerder door een goed dan een slecht pleidooi laten overtuigen. Du...
Geen operaties meer in Dokter Jansencentrum
Och jee dan krijgen we dat gefrustreerde geklets alweer. Veel plezier in je Antonius
Hanne Buis nieuwe directeur vliegveld
Mooie staat van dienst, ik ding ook helemaal niets af op de kennis en kunde van Mw. Buis, maar zij kan ook niet aan een dood paard trekken dat dit vliegveld zal blijken te zijn.
FC Volendam na verlenging langs Almere City FC
City kampioen!
Geen operaties meer in Dokter Jansencentrum
Ik moet niet naar Lelystad, ik kan naar Lelystad of een andere plaats.
RTL sterrenteam komt voetballen bij ASVD
Ramon Beuk? Is dat een BN'er?
Huurpijzen omlaag voor nieuwe bewoners
Dit is dus duidelijk een voorbeeld van minachting voor dee huidige bewoners en wordt de samenleving extra op kosten gejaagd doordat de huidige bewoners waarschijnlijk aardig wat huursubsidie opstri...
Straatpraat: Nederland zakt op ranglijst gelijkheid man en vrouw
Zo zie je maar wat onderzoek kan doen.. Rwanda staat geloof ik 2 of 3 op die indexlijst. Tsja, bijna alle mannen vermoord toen, dus ja, veel vrouwen daar als overschot. En verder, geven ze zelf toe...
Huurpijzen omlaag voor nieuwe bewoners
Dan blijven ze mooi teveel huur innen van de huidige bewoners en dat noem ik dan weer diefstal. Net als die idiote huur verhogingen van de laatste jaren.
Nieuws in beeld
advertentie
Marknesse
Nederland is gezakt op de ranglijst van landen met de minste ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Deze lijst heet de Global Gender Gap Index.

Nederland is gezakt van de 13e naar de 16e plek op de lijst. IJsland staat op nummer 1. Boven Nederland staan landen als Burundi, Namibië en Nicaragua. Wij vroegen voor Straatpraat aan vrouwen op straat wat zij hiervan vinden.
Urk

Het gerechtshof in Leeuwarden vindt het terecht dat een aantal Urkers niet is vervolgd wegens racisme. Dat is de uitkomst van een procedure die het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland was gestart.

De zaak draaide om een incident vorig jaar zomer op Urk. Daarbij werd een Urker van Marokkaanse afkomst uitgescholden en geslagen toen hij met zijn vrouw langs een terras liep. Volgens het slachtoffer was er sprake van racisme. Na de ruzie werden er drie Urkers opgepakt en is één verdachte vervolgd voor mishandeling. Het Openbaar Ministerie kon racisme niet bewijzen. Het gerechtshof is het eens met die beslissing.

Dat het slachtoffer door één van de mannen is beledigd, is door het gerechtshof wel vastgesteld. Deze man heeft na zijn vrijlating excuses en bloemen aangeboden aan het slachtoffer. Dat hij tot inkeer is gekomen is voor het gerechtshof reden om hem niet verder te vervolgen wegens zijn beledigingen.


Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Almere
Het havenlicht op de strekdam bij gemaal de Blocq van Kuffeler in Almere is omver gereden door een auto. Een havenlicht is soort kleine vuurtoren die de toegang van een haven markeert voor de scheepvaart. 

Rijkswaterstaat kijkt of het havenlicht nog te herstellen is, anders moet er een nieuwe worden geplaatst. De automobilist die het havenlicht in de nacht van maandag op dinsdag ramde raakte vervolgens met auto en al te water. Duikers hebben de bestuurder eruit gehaald. 

Het slachtoffer is vervolgens overgedragen aan de ambulancedienst. Hoe het nu met hem gaat is onbekend.

foto's: Ben Rademaker
Dronten

Het RTL Sterrenteam komt op 18 november naar Dronten. Het team van oud-topvoetballers en Bekende Nederlanders speelt dan een wedstrijd tegen de zaalvoetballers van ASVD. 

In het RTL-team zitten onder anderen BN'ers als John Williams, Ramon Beuk, Yes-R en Charly Luske. Ook oud-topvoetballers als Oscar Moens, Andwele Slory en Glenn Helder spelen in het sterrenensemble 

De wedstrijd wordt georganiseerd vanwege het 25-jarige jubileum van de zaaltak van ASVD. Die afdeling doet het goed. In Dronten zijn er liefst 37 zaalvoetbalteams en de club heeft ook nog een wachtlijst. 

Foto: twitteraccount Yes-R 

Lelystad
Woningcorporatie Centrada wil bij ongeveer 10 procent van hun woningen in Lelystad de huur verlagen. Dit alleen zodra de woningen een nieuwe huurder krijgen. Bestaande huren gaan dus niet omlaag. Centrada hoopt met de maatregel sociale huurwoningen betaalbaar te houden voor alle inwoners van de stad.

Het gaat om zo'n 800 twee- en driekamerappartementen. De huur gaat van gemiddeld 570 euro naar circa 460 euro per maand. 

In 2017 en 2018 gaat Centrada ook een aantal nieuwe woningen bouwen. Het gaat dan alleen om kleinschalige projecten omdat de gemeente heeft bepaald dat slechts 30 procent van de nieuwbouwprojecten sociale huurwoningen mogen zijn. 

De vraag naar betaalbare huurwoningen in Lelystad neemt op dit moment toe, onder meer door de komst van statushouders. Hierdoor dreigen de wachttijden langer te worden dan de afgesproken maximale twee jaar. 

Woningcorporaties Centrada en Harmonisch Wonen hebben nu afspraken gemaakt met de gemeente over de beschikbaarheid van genoeg en betaalbare huurwoningen in 2017. Voor het eerst hebben daarbij ook de huurdersorganisaties aan tafel gezeten. De plannen moeten nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.
Almere

De Raad van State heeft de meeste bezwaren tegen nieuwbouwplannen in de Almeerse villawijk Vogelhorst afgewezen. Verschillende bewoners van deze wijk in Almere-Hout zien de plannen voor een nieuwe fase van de wijk niet zitten. 

De bouwplannen zouden volgens de bewoners afbreuk doen aan de ruime en groene opzet van hun wijk. De nieuwe huizen worden namelijk wat dichter op elkaar gebouwd. Ook zijn ze het niet eens met de lagere prijs van deze kavels. Bovendien is ook het prijsverschil met kavels in de nieuwe wijk Oosterwold een doorn in het oog. De Raad van State heeft deze bezwaren stuk voor stuk afgewezen . 

De bewoners hebben wel gelijk gekregen op het punt dat ging over bed-en-breakfasts. Die zouden worden toegestaan in het nieuwe gedeelte van de wijk, terwijl dat in de huidige huizen in Vogelhorst niet mag. De Raad van State tikte daarover de gemeente op de vingers en zij moeten het bestemmingsplan nu aanpassen zodat het in de hele wijk niet mogelijk is om een bed-en-breakfast te beginnen.

Zeewolde
Met een ceremoniële handeling is woensdagochtend de verdubbeling van de Gooiseweg gevierd. Dat deden gedeputeerde Jaap Lodders en Zeewolder wethouder Wim van der Es door een verkeerslicht in gebruik te nemen. 

Extra asfalt
Automobilisten konden overigens al enige tijd gebruik maken van het extra asfalt. De Gooiseweg is nu vanaf de Larserweg tot aan de Nijkerkerweg verdubbeld van 2 naar 4 rijstroken. In 2019 volgt vervolgens het stuk tussen de Nijkerkerweg en de A27. In het verlengde daarvan wordt ook richting Almere ook de Waterlandseweg verdubbeld.

Wensen
Het verbreden van de weg heeft tot nu toe zo'n 12 miljoen euro gekost. Daarbij rekent gedeputeerde Lodders ook de aanpak van kruisingen en rotondes. Voor de toekomst heeft hij nog een aantal wensen op zijn lijstje staan. Zo wil hij de rotonde bij Harderhaven vervangen door een ongelijkvloerse kruising. En Gelderland mag wat hem betreft de Berencamperweg naar Nijkerk aanpakken. 
 
advertentie
Flevoland
Flevoland is de 'pompoenprovincie' van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In onze provincie wordt dit jaar zo'n 283 hectare aan landbouwgrond gebruikt voor het verbouwen van pompoenen. Dat is ruim een derde van de totale Nederlandse productie.

Het aantal hectares én het aantal bedrijven dat pompoenen verbouwt in Flevoland is wel afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat terwijl het aantal telers in de rest van Nederland juist toeneemt. 

Pompoenen zijn vooral in de maand oktober populair. De pompoenen worden niet alleen gegeten, maar zijn ook populair om een gezicht van te maken met Halloween. Dat feest is jaarlijks op 31 oktober.


advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer