Almere
De SP praat niet langer mee met de college-onderhandelingen in Almere. Woensdagavond volgt er een persverklaring van de formerende partij D66.

D66 wilde over links een college vormen met de partijen PvdA, SP, Leefbaar Almere en het CDA. Voor het eerst in lange tijd werd daarmee de VVD uitgesloten van deelname aan het college.

Enkele partijen waren woensdagmiddag op stadslandgoed De Kemphaan bijeen om de problemen te bespreken. Het is niet duidelijk of de SP zelf opgestapt is of dat de anderen de SP niet langer wilden hebben als collegepartner. De SP praat haar achterban woensdagavond bij over de ontstane situatie. 

De VVD heeft inmiddels laten weten dat de partij bereid is om weer deel te nemen aan eventuele onderhandelingen. "Wij zijn niet rancuneus", laat fractievoorzitter Miranda Joziassen weten.

 
Almere
De man die verdacht wordt van een dodelijk chloorincident in Almere blijft 60 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van een 38-jarige man.

Die man werd op 9 maart levenloos aangetroffen in een woning aan de Kaneelstraat in Almere. De verdachte zelf lag ook gewond in het huis.

In het pand hing een zware chloorlucht. Maar wat zich precies heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk.

Geen treinen tussen Lelystad en Zwolle
Biedt de NS alle mogelijkheden om het spoor af te breken en te verleggen naar de Noordoostpolder. De Hanzelijn is en blijft een kansloos stuk spoor, de Zuiderzeelijn biedt veel meer perspectief.
Aantal woninginbraken drastisch gedaald
Goed gezien Annie bij mij al meerderemalen ingebroken ook bij de buren en kennisen in het meest criminele stad van Nederland waar bijna iedereen bang is om slachtoffer te worden zo is het en niet a...
WhatsApp behulpzaam tegen winkeldiefstal
Dat boek mag je waarschijnlijk ook wel aan de ketting leggen...
College-onderhandelingen met SP zijn gestrand
Ja zo gaat dat in Nederland de grootste partijen sp en pvv worden contineau aan de kant gezet door de pro europese zakkenvullende partijen
Staatsbosbeheer onderzoekt ongeluk met omgevallen boom
Je bent de smileys vergeten.
Voetballer Ter Borgh leert veel van trainer Grim
Dat ik dat mag mee maken top
Voetballer Ter Borgh leert veel van trainer Grim
Top jor ga er voor laat zien wat je kan
Lelystad houdt 4,5 miljoen over
Is heel mooi uitgangspunt voor Gemeente en bewoners. Niet direct bezuinigingen terug draaien, dat is kortzichtig. Kijken waar zware pijnpunten zitten. Verhogingen tarieven dus niet nodig. Afvalheff...
WhatsApp behulpzaam tegen winkeldiefstal
Het moet maar eens afgelopen zijn met het gezeur over privacy van criminelen. Met het plegen van de daad je automatisch akkoord met het vervallen van je rechten!
RvS: Bezwaren grondbezitters Groene Velden ongegrond
Deze twee heren uit Zeist (?) hebben de gemeente al heel lang in gijzeling: bestemmingsplan is 2 x aangepast om te voorkomen dat de heren met nog zwaardere planschadeclaims kwamen... Gelukkig heef...
kort nieuws in beeld
advertentie
Ens
Het Openbaar Ministerie moet alle verslagen die zijn gemaakt bij de verhoren van kinderen in de zedenzaak in Ens aan het dossier toevoegen. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden vandaag besloten.

Het hof wil ook dat verslagen van gesprekken die voor de verhoren zijn gevoerd, worden toegevoegd aan het dossier. Ook moet al het beeldmateriaal van de verhoren aan het dossier worden toegevoegd.

In 2012 veroordeeld
In de zedenzaak in Ens wordt de toenmalige eigenaar van het kinderdagverblijf 'Onze Boerderij' verdacht van misbruik met kinderen van dat kinderdagverblijf. De rechtbank in Lelystad veroordeelde de voormalige eigenaar in 2012 tot 22 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank was de man schuldig aan het misbruik van onder andere een 5-jarig meisje. De man uit Ens heeft elke betrokkenheid bij de zaak altijd ontkend.

Suggestieve vragen
Eerder in de rechtszaak mochten twee kinderverhoren niet worden gebruikt als bewijs omdat de vragen suggestief waren. De advocaat van de eigenaar diende twee weken geleden een verzoek in om meer informatie over de verhoren.

Plasterk zet fusieplan provincies door
1. Verstandig
2. Onverstandig
3. Geen mening
advertentie
Lelystad

Tussen Lelystad en Zwolle rijden geen treinen door blikseminslag. Dat meldt de NS.

De extra reistijd is meer dan een uur.

Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Flevoland

Brandweer Flevoland heeft een nieuw blusmiddel in gebruik; het zogenoemde One-Seven drukluchtschuim.

Volgens de brandweer heeft het schuim veel voordelen. Zo kan een brand sneller worden geblust en wordt ontgassing gestopt. Dat houdt in dat er minder schadelijke gassen en dampen vrijkomen bij een brand.

Nadeel van het schuim is dat het lange tijd blijft liggen, tenzij het verwaait of wordt weggespoeld met water. Hoewel het schuim effectief is gebleken, blijft de brandweer ook water inzetten bij het blussen van een brand.

Lelystad

De bezwaren van twee grootgrondbezitters in de Lelystadse wijk Groene Velden zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.

Het gaat om een langlopend conflict tussen de perceeleigenaren en de gemeente Lelystad. De grondbezitters wilden toestemming om hun grond op te delen in kleine stukjes, om daar huizen op te kunnen bouwen. Alleen staat de gemeente niet toe dat de percelen kleiner dan 5.000 vierkante meter worden. De grootgrondbezitters denken daardoor minder huizen te kunnen verkopen en daardoor ruim 8 miljoen euro mis te lopen.

Volgens de Raad van State houdt de gemeente terecht vast aan de grootte van de percelen.

Flevoland
Minister Plasterk zal met een heel goed voorstel moeten komen, wil GroenLinks kunnen instemmen met de Noordvleugelprovincie.

Dat zegt Eerste Kamer-fractievoorzitter Tof Thissen. Zijn collega Bram van Ojik in de Tweede Kamer wekte woensdag in De Telegraaf de indruk dat zijn partij de superprovincie steunt, als daar extra geld voor natuur en milieu tegenover staat. Thissen stelt dat GroenLinks op één lijn zit: eerst is een duidelijke visie nodig over de toekomst en de taken van de provincies, voordat de partij kan instemmen.

Thissen wacht af waar het kabinet mogelijk vrijdag na de ministerraad mee komt.
Hij benadrukt dat het ontbreken van steun voor de fusie bij de provincies en inwoners zwaar weegt in het eindoordeel van GroenLinks.

Flevoland

Mobiele telefonie aanbieder Vodafone kampt met een storing.

In Flevoland kunnen klanten die gebruik maken van het 2g- of 3g-netwerk problemen hebben met mobiel bellen.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. Ook is het niet duidelijk hoe lang de problemen gaan duren.

Almere

De Almeerse Stichting Twisted en buurtinitiatief Het Cupidohof in Poort hebben een bedrag gekregen van 5.000 euro van het Fonds Soldaat van Oranje. Op vliegbasis Valkenburg kregen ze uit handen van Karin Hazelhoff Roelzema, weduwe van Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelzema, een cheque.

Het Fonds Soldaat van Oranje ondersteunt jonge initiatiefnemers die net als de verzetsstrijder eigenhandig een probleem in de samenleving te lijf te gaan.

Stichting Twisted stimuleert jongeren hun ideeën en ambities te ontwikkelen via creatieve projecten. En Het Cupidohof heeft een braakliggend terrein in Almere Poort omgetoverd tot buurttuin met speeltoestellen, een sportveld en een moestuin. Jaarlijks ondersteunt het fonds zo'n 8.000 organisaties.

Flevoland
Vitens wil dat in Nederland gebieden worden aangewezen als 'strategische reserves' voor toekomstige drinkwaterwinning. Ook delen van Flevoland zijn volgens het waterbedrijf geschikt voor opslag van water.

De reserves zijn nodig om de gevolgen van eventuele calamiteiten en de klimaatverandering op te vangen. Grondwater is daarvoor volgens Vitens meer geschikt dan oppervlaktewater.

De wateropslag zou een beschermde status moeten krijgen, zodat ook toekomstige generaties over voldoende drinkwater kunnen beschikken. Dit betekent wel dat er in de bewuste gebieden geen schaliegaswinning of opslag van CO2, aardwarmte of nucleair materiaal kan worden toegestaan.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer