Energie vergelijken: de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen. Vergelijk nu op Gaslicht.com
Almere
Bij basisschool Het Kristal in Almere Buiten wordt de komende tijd extra gecontroleerd of automobilisten zich wel aan de regels houden. Het is de politie namelijk opgevallen dat het daar geregeld mis gaat. 

Eenrichtingsstraat
Tussen 08:00 en 09:00 uur 's ochtends en 15:00 en 16:00 uur 's mag de smalle weg langs de school maar van één kant ingereden worden. Verschillende ouders die hun kinderen naar school brengen, negeren die regel. Daardoor ontstaan er volgens de politie gevaarlijke situaties. 

140 euro 
Dinsdagochtend is één moeder die haar kind naar school kwam brengen op de bon geslingerd. Ze moet een boete van 140 euro betalen. 

Via sociale media heeft de politie van te voren gewaarschuwd dat er vanaf deze week ook echt bekeuringen uitgeschreven gaan worden. 

Schooltijden
De controles vinden plaats op de momenten dat ouders hun kinderen naar school brengen of weer komen ophalen. Juist omdat het dan zo druk is, geldt op dat moment de regel dat de weg een eenrichtingsstraat is. Buiten deze drukke uren mag de straat wél van twee kanten worden ingereden. Bij de weg staat een bord om ouders te wijzen op het verbod om de weg in te gaan tijdens de spituren.


  
minuu
Lelystad
Twaalf jongeren uit Lelystad zijn maandagavond met elkaar in gesprek gegaan over waar ze behoefte aan hebben. Het debat werd gehouden in de FlevoMeer Bibliotheek.

De meesten zijn best tevreden met school, gamen, muziek maken op de laptop en feestjes bij hun thuis. Sommige gaven aan meer uitgaansmogelijkheden te willen hebben in Lelystad. Ook willen ze dat de politie ze met rust laat als ze 'hangen' op straat.

De meeste jongeren deden mee aan de foto-expositie van Jason Ferina om jongeren een gezicht te geven. De maker deed dat naar aanleiding van een campagne van de gemeente Lelystad. De hangjongeren van de stad zijn in die campagne te zien als zeilers die over de rand van hun boot hangen. De fotograaf vindt dat niet een representatief beeld. De foto's van Ferina zijn tot eind deze maand te zien op de tweede verdieping van de bibliotheek. 
minuu
Jongeren praten over wat ze willen
Je hebt helemaal gelijk en ik vind dit echt een leuke en opvallende campagne waar wij ons op verschillende manieren positief onderscheiden naar buiten toe!
Veertien partijen hebben serieuze interesse bouw Floriade
En alweer zie ik een bijlmermeer opdoemen in het weerwater...
Groep jonge straatrovers berooft duo
Maar heel vaak wel. Als je nog relatief jonge kinderen 's avonds en 's nachts op straat ziet, dan weet je het wel. Waar zijn de ouders dan, vraag ik me af. Je kunt mij niet wijsmaken dat ki...
Veertien partijen hebben serieuze interesse bouw Floriade
Al zal men op Pampus moeten bouwen; participaties zijn er altijd wel te vinden. "Wat een camouflage strategie!" Een Floriade/expo voor een halfjaar pas in 2022 kosten wat het kost voor e...
Plaatsen van laadpalen duurt te lang
Het is niet te hopen dat dit geplaatst wordt door B&S. Wat een drama bedrijf. Dan gaat het zéker heel lang duren! Wij wensen de aanvrager dan extra veel succes!
Jongeren praten over wat ze willen
Mijn zoon loopt en "hangt"ook vaak op straat met vrienden. Echter zijn zij NOG NOOIT door de politie aangesproken, niet in de wijk en niet in het centrum.... Wellicht is hier dan toch spr...
Veertien partijen hebben serieuze interesse bouw Floriade
"zouden"? Laat dat maar weg. Als ik een huis koop is dat een eigen keuze en heb ik goed uitgerekend tot welke grens ik kan gaan, en ook wat ik verder kan besteden aan andere zaken. Mijn f...
Veertien partijen hebben serieuze interesse bouw Floriade
Laat Jannewietske maar schuiven.
Veertien partijen hebben serieuze interesse bouw Floriade
"Ja, vooral voor uw en mijn portemonee"
Werkzaamheden aanleg Voedselbos begonnen
Goed initiatief! Moeten ze ook bij alle andere polderdorpen aanleggen.. Dit geeft mensen een afhankelijkheidsgevoel met de natuur. Bepalen bij de oergedachte I.p.v. je karretje volgooien in de supe...
Live: Dit is Flevoland
Almere
Sportvereniging Heart Beat uit Almere bestaat een kwart eeuw. De sportvereniging voor (ex)hartpatiënten telt ruim 130 leden die drie keer per week onder begeleiding kunnen sporten. Ze starten met individuele oefeningen en daarna wordt meestal een balspel gespeeld.

De leden zijn blij met de club omdat veel andere sportverenigingen wat huiverig zijn voor mensen die een hartkwaal hebben of hebben gehad. Bij Heart Beat voelen ze zich ook veilig. Zo is er een AED in de sportzaal en hebben de begeleiders cursussen gevolgd zodat ze weten hoe ze moeten ingrijpen als er iets gebeurt.

De club krijgt een ook een bekende Nederlander in de gelederen. Cabaretière Tineke Schouten wordt woensdag de beschermvrouwe van Heart Beat.
Zeewolde
De werkzaamheden voor de aanleg van een voedselbos aan de Dasselaarweg in Zeewolde zijn begonnen. In het één hectare grote bos komen eetbare planten, noten en vruchten. Volgens initiatiefnemer Evelyn Derksen worden op den duur 300 soorten planten, fruit- en notenbomen geplant.

Zelfvoorzienend bos
"Het voedselbos berust op de wetten van een bos, namelijk geheel zelfvoorzienend zijn. Een bos heeft geen mest nodig. Wij planten allerlei bomen, struiken en hagen en daarna moeten ze het zelf zien te rooien", zegt Derksen. Om het voedselbos te realiseren worden 100 bomen gekapt. Volgens Derksen gaat het om populieren die 47 jaar oud zijn. Deze bomen zijn aan het einde van hun levensduur. Eén boom, waar een buizerd een nest heeft, blijft wel staan. Ook zes bomen eromheen worden niet gekapt. 

Openbaar bos
Het wordt een openbaar voedselbos, zegt Derksen. "Wel is het zo dat wij in eerste instantie aan het werk gaan met onze vrijwilligers. In de eerste vijf jaar is het bos erg kwetsbaar. Daarom is het de bedoeling dat mensen die naar het bos komen, door vrijwilligers worden begeleid." Aan het einde van de winter worden de eerste bomen geplant.

Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Almere
LTV Almere maakt zich op voor een bijzonder jaar, want de tennisvereniging uit Almere-Haven bestaat deze week veertig jaar. 

De club viert dat aanstaande woensdag en vrijdag, met onder meer de mogelijkheid om in traditionele witte kleding te tennissen met klassieke houten rackets. Ook zijn er een receptie en een feestavond gepland. Later in het jubileumjaar volgen nog meer activiteiten. 

De tennisvereniging kijkt terug op veertig bewogen jaren. Met name in de beginjaren had LTV Almere een belangrijke sociale functie voor de polderpioniers. De club nodigt niet alleen de huidige leden, maar ook die uit het verleden uit. Omdat de vereniging niet alle voormalige leden heeft kunnen bereiken, wil het graag benadrukken dat oud-leden woensdag en vrijdag van harte welkom zijn.
Almere

Veertien partijen hebben serieuze interesse getoond om het Floriadeterrein in Almere te gaan ontwikkelen en bouwen. Eventueel ook in samenwerking met een andere partij. Dat staat in een raadsbrief aan de gemeenteraad van Almere. 

Alle veertien partijen zien ook heil in het plan om na de tuinbouwtentoonstelling een woonwijk  op het terrein te bouwen. Zeven van hen willen dan eventueel huizen bouwen met buitenlandse architecten en met voor dat land kenmerkende materialen. 

Europese aanbesteding
De bedrijven die aangegeven hebben te willen bouwen, gaan dat niet automatisch doen. Zij hebben op verzoek van de gemeente hun interesse kenbaar gemaakt. De echte selectie vindt pas later plaats. Op 1 december wordt er begonnen met een Europese aanbesteding. Na de voorselectie wordt door de gemeente besloten welke partij mag gaan bouwen. Als dat er meerdere zijn, dan wordt het Floriadeterrein opgesplitst.

Vanaf eind juni 2018 wordt met de gekozen partij een definitief Ontwikkelingsplan uitgewerkt. In september van dat jaar krijgt de gemeenteraad de kans om daar nog vragen over te stellen.

Urk
Gerrit Meun legt woensdag definitief de voorzittershamer bij SV Urk neer. Tijdens de Algemene Leden Vergadering wordt afscheid genomen van de aftredend preses, hoewel nog geen opvolger voorgedragen is. 

Meun bekleedde gedurende twee bestuursperiodes de functie van voorzitter. Eigenlijk verstreek vorig jaar al de maximale bestuurstermijn van acht jaar, maar omdat zich geen geschikte kandidaat meldde, besloot Meun er nog een jaar aan vast te plakken. 

Hoewel de club nog altijd geen opvolger heeft gevonden die woensdagavond kan worden voorgedragen, is het uitgesloten dat Meun langer blijft. Zijn taken zullen om die reden de komende tijd waarschijnlijk door de overige bestuursleden worden opgepakt. Volgens Meun praat het bestuur van SV Urk wel met een mogelijke kandidaat voor de functie van voorzitter, maar is nog niet te zeggen of het ook tot een voordracht gaat komen.
Emmeloord
De nieuwe Poolse supermarkt Faworyt in het centrum van Emmeloord is na een jaar opengegaan. De winkel in het voormalige pand van elektronicaketen Scheer & Foppen was eind vorig jaar al volledig ingericht met koelingen, vriezers, stellingen en kassa's. De deuren moesten alleen gesloten blijven omdat de eigenaar geen vergunning kreeg. 

De gemeente heeft voor Emmeloord een maximum gesteld aan het aantal vierkante meters supermarkt. Omdat die oppervlakte al helemaal benut was, wilde de gemeente er geen Poolse supermarkt meer bij hebben . 

Nadat de vergunningaanvraag was afgewezen, diende de eigenaar een nieuwe aanvraag in. Volgens de gemeente beschreef hij daarin beter hoe hij de winkel wilde exploiteren. Om die reden hebben burgemeester en wethouders afgelopen najaar besloten om de winkel alsnog toe te staan.

Niet de eerste
Faworyt is niet de eerste Poolse winkel in Emmeloord. Aan de Zuiderkade zit al enkele jaren een kleinere supermarkt. De winkels richten zich met name op het groeiend aantal arbeidsmigranten in de omgeving. De gemeente meldde onlangs dat er in Noordoostpolder ongeveer 2000 arbeidsmigranten werken en wonen.
Kraggenburg

De politie van Noordoostpolder heeft de eigenaar van de schapen gevonden die zondag  losliepen  in de buurt van de Kraggenburgerweg/Kadoelerweg. De dieren werden rond 16:30 uur gevonden. 

De schapen waren niet van de enige schapenhouder in de omgeving. De politie zette daarop een opsporingsbericht op Facebook. Dat bericht heeft een kleine 30.000 mensen bereikt. De gouden tip werd door één van hen gegeven. De schapen zijn inmiddels door de rechtmatige eigenaar opgehaald.

De politie heeft niet bekend gemaakt wie de eigenaar is en hoe de schapen in Kraggenburg terecht zijn gekomen.

Almere
Het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto's moet sneller, dat erkent de gemeente Almere. ​"Nu zitten we gemiddeld op een levertijd van zeven maanden. Ik denk dat er een paar maandjes van af kunnen", aldus programmamanager van stedelijke systemen Henk Meijer

Te veel partijen
Dat vele partijen betrokken zijn bij de plaatsing van de oplaadpunten is volgens Meijer de oorzaak van de lange levertijd. "Het plaatsen van een paal in de openbare ruimte gebeurt met inspraak van de bewoners. Daarnaast zijn er meerdere partijen betrokken bij de levering en installatie van een paal", legt Meijer uit. 

Meijer geeft aan met de betrokken partijen voor de levering van een oplaadpaal om de tafel te gaan. "Met alle partijen gaan we om de tafel om te kijken hoe we sneller kunnen werken, bijvoorbeeld door één loket te organiseren of door de communicatie tussen alle instanties te verbeteren."

Toenemende groei
Op dit moment liggen er ongeveer veertig aanvragen bij de gemeente Almere en dat aantal gaat volgens Meijer de komende jaren alleen maar toenemen. "Dit jaar hebben we al het dubbele aantal aanvragen gehad dan vorig jaar."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer