advertentie
Flevoland
De provincie mag niet worden afgeschaft als bestuurslaag. Dat vindt een meerderheid van de Flevolanders die hebben meegedaan aan een onderzoek van het tv-programma Een Vandaag.
Van de ruim 600 ondervraagden vindt 57 procent dat de provincie moet blijven bestaan. Van 18 procent van de ondervraagden mag de provincie wel worden afgeschaft en een kwart van de mensen heeft geen mening.

De helft van de Flevolanders zegt dat de landelijke politiek het belangrijkste is bij het bepalen van zijn stem voor de Provinciale Statenverkiezingen. Twintig procent vindt de regionale politiek daarbij het belangrijkst en een kwart van de ondervraagden vindt landelijke en regionale politiek even belangrijk.

Lelystad
De komende jaren wordt extra in de gaten gehouden welke effecten de uitbreiding van Lelystad Airport heeft op de landbouw rond het vliegveld. Daarover ondertekenen staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur, de provincie, de luchthaven en de boeren op 31 maart een convenant.

De boeren zijn bang dat vliegtuigen de gewassen vervuilen. Om dat vast te stellen is vorig jaar een zogeheten nulmeting gehouden. Tegelijk wordt er gemeten nabij het vliegveld van Bremen, dat in omvang vergelijkbaar is met het toekomstige Lelystad Airport. Vanaf nu wordt er elke vijf jaar gemeten.

Het convenant volgt op advies van kabinetsadviseur Hans Alders. Aan de afspraken is ook een regeling verbonden, die boeren financieel compenseert als is aangetoond dat de luchtvaart voor vervuiling zorgt.

Politiewagen belandt in sloot langs Slingerweg
Yep, het was glad, spekglad, echt een ijsbaan die weg. Met temperaturen ruim boven nul. (-: (-: (-:
Nep 'slecht nieuws'-telefoontjes nu ook in Flevoland
Ik vind het in een woord schandalig dat dit soort dingen gebeuren. Weten de mensen die dit doen wel wat het is om een naaste te verliezen. Nogmaals schandalig en in en in triest.
Vragen CDA over rol wethouder Post in Berechja-lek
Knap dat Albert Jan weet wie er gelekt heeft, dat kon een rapport van 30.000 euro zelfs niet. Mensen geloven alles wat ze lezen....
Unicum verder met trainersduo Van Oostrum en Van Ankeren
Hoe wil je als club dit aan je leden kunnen overleggen, subsidies worden minder, contributie gaat omhoog, begroting niet sluitend, en dan 2 personen aantrekken, is er een imbeciel opgestaan die er ...
Jubilerende wijk krijgt ooievaarsnest
op vele plekken van ooievaarskolonies staan ze ook naast sportvelden en worden gewoon bezocht vaak tijdens vakantie op locaties geweest; mensen staan bovenop muur van kasteel ooievaar idem op 3 -...
Vragen CDA over rol wethouder Post in Berechja-lek
als betrokkene of insider of als (om welke reden dan ook) aangesprokene zou ik ook zo reageren
Unicum verder met trainersduo Van Oostrum en Van Ankeren
Ik denk dat het voor ons allemaal wel duidelijk is dat E.v.A. alleen dankzij zijn vriendjes in het bestuur dit contract heeft gekregen. Er is namelijk totaal geen basis voor een goede samenwerking ...
Politiewagen belandt in sloot langs Slingerweg
Ook een politieagent is af en toe net een mens, met al zijn zwakheden en gebreken. Hoop dat de gewonde snel zal herstellen, kan hij weer snelheidsduivels vangen!!
Jubilerende wijk krijgt ooievaarsnest
Alleen, of de plaats van het nest wel zo logisch is? Direct naast een 'sportveldje" met doelen. Als er dus al ooievaars zullen komen dan vrees ik het ergste.
Politie Dronten en Zeewolde haalt opkomsttijd niet
wat kunnen ze eigenlijk wel ? helemaal niets !
Nieuws in beeld
advertentie
Urk
Het CDA op Urk heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over het gelekte Berechja-rapport. De fractie wil weten of het klopt dat wethouder Geert Post al in januari 2014 wist dat het rapport op straat lag, zoals Albert Pieter Hakvoort in een interview met Omroep Flevoland verklaarde. Het ex-bestuurslid van de SGP had het rapport begin januari zelf ook in handen.

Volgens het CDA is het een zware aantijging aan het adres van de wethouder en valt het niet te rijmen met het onderzoek dat de burgemeester maanden later instelde om te ontdekken wie het rapport aan Omroep Flevoland gelekt had.

Uit het gelekte rapport bleek dat de gemeente al langer van de financiële problemen van het Berechja College op de hoogte was dan de gemeente eerder had verteld. Die informatie was alleen voor de fractievoorzitters en het college bestemd, maar het rapport belandde in juni 2014 ook bij Omroep Flevoland.

Deutsche in der Oostvaardersplaßen
1. Super
2. Na und?
advertentie
Zeewolde
Bij een ongeluk op de Slingerweg in Zeewolde is woensdagavond een politieauto in de sloot terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 22:30 uur, toen de politie op de terugweg was na een brandmelding op de Eemhof in Zeewolde.

De precieze toedracht is niet bekend, maar waarschijnlijk is de bestuurder de macht over het stuur verloren door gladheid.

Eén van de agenten is gewond geraakt aan schouder en borst en ligt nog ter observatie in het ziekenhuis.
Lelystad
Elkaar leren kennen en respect hebben voor de verschillen tussen mensen: dat was de belangrijkste conclusie van een debatavond woensdag in het stadhuis van Lelystad over de gevolgen van moslimradicalisme.

Vertegenwoordigers van moskee- en kerkbesturen, welzijnsorganisaties, scholen en andere maatschappelijke instanties kwamen op uitnodiging van de gemeente bij elkaar om te praten over radicalisering. Duidelijk werd dat Lelystadse moslims geregeld aangekeken worden op terreuracties van extremisten. Ook moeten zij zich vaak verdedigen voor hun geloof.

De aanwezige niet-moslims gaven aan dat de beelden van gruweldaden hun angst inboezemen en dat ze daardoor vaak niet weten hoe ze moslims in hun omgeving moeten benaderen.
Dronten
PricewaterhouseCoopers trekt het boetekleed aan voor de belastingblunder van de gemeente Dronten. Dat blijkt uit een brief van de accountant aan de gemeenteraad, die in handen is van Omroep Flevoland. PwC verklaart daarin zich verantwoordelijk te voelen dat de fout tijdens de controles niet naar boven is gekomen. Eerder zei PwC dat dit de verantwoordelijkheid was van de gemeente zelf.

Eind januari werd door een extern bureau ontdekt dat de gemeente Dronten al sinds 2011 geen WIA- en WAO-premies heeft afgedragen voor het personeel. Het gaat in totaal om bijna 2 miljoen euro. De oorzaak ligt bij het verkeerd invoeren van een percentage in de salarisapplicatie. Volgens PWC ligt die verantwoordelijkheid geheel bij de gemeente.

De accountant biedt nu aan om 40 procent van een eventuele boete van de belastingdienst te betalen. Over de nog te betalen rente van 55.000 euro wordt niet gesproken in de brief. Verder stelt PwC graag te willen blijven werken voor de gemeente. Het contract loopt dit jaar af.
Flevoland
De vier jeugdkorpsen van Almere, Zeewolde, Lelystad en Noordoostpolder gaan samen met de echte brandweer. Op dit moment staan de jeugdkorpsen nog op zichzelf.

Het doel van de samenwerking is om een kweekvijver te creëren door samen te oefenen. Op deze manier wordt de doorstroming als vrijwilliger of beroepsmedewerker bevorderd.

De jeugdkorpsen zullen vanaf 1 april hun intrek nemen in de verschillende brandweerkazernes. In totaal gaat het om ruim 70 mensen.
Emmeloord
Voorzitter Fred Moes van Flevo Boys stopt per direct als voorzitter van de hoofdklasser. Hij stopt om privé-redenen, dat meldt het bestuur van de vereniging.

Moes was bijna twee jaar voorzitter van de club uit Emmeloord. Hij was de opvolger van Ben Vinke. Die nam de voorzittershamer tijdelijk over van Gerard Gerbranda.

Het bestuur van de club gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Lelystad
Het wijkje Lage Wijngaard in Lelystad is woensdag verrijkt met een acht meter hoog ooievaarsnest. Het nest is een cadeau van Salverda Bouw, dat veertig jaar geleden de woningen in de Lage Wijngaard realiseerde.

In 1974 werden de woningen opgeleverd en vorig jaar hebben de bewoners gezamenlijk het 40-jarig bestaan van de hofjes gevierd.

Door voer in het nest te leggen, wil de buurt proberen ooievaars te lokken. Maar het geschenk staat vooral symbool voor de bewoners van het eerste uur die langzaam aan plaats gaan maken voor de jonge mensen die hun gezin zullen stichten in de wijk.
Almere

Voetbalster Desiree van Lunteren uit Almere heeft met Oranje de openingswedstrijd van de Cyprus Cup verloren. Nederland ging met 1-0 onderuit tegen Australië.

De eerste helft kreeg Nederland een aantal kansen, maar het elftal van bondscoach Reijners wist de mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten.

Van Lunteren komt vrijdag opnieuw in actie met Oranje. De vrouwenploeg speelt dan tegen Finland.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer