advertentie
Urk
Op Urk zijn zaterdagavond de vissers herdacht die om het leven zijn gekomen op zee. Ieder jaar staat het vissersdorp stil bij hen die niet meer thuis kwamen.

Burgemeester Pieter van Maaren sprak bij de herdenking over het vele verdriet dat op Urk heerst als er iemand niet terugkeert. Ook afgelopen jaar was dit het geval.

Families van omgekomen vissers legden na afloop een krans bij het monument.

minuu
Almere
Het parkeerverbod in het Columbuskwartier-Noord in Almere Poort blijft van kracht. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA . Die had gevraagd om het parkeerverbod daar gedeeltelijk terug te draaien.

De PvdA vindt na klachten van bewoners dat er nu te weinig plekken zijn. Maar het college zegt dat de bewoners zelf om het parkeerverbod hebben gevraagd vanwege overlast.

Er blijven volgens het college nog voldoende parkeerplaatsen voor bewoners over.
Kabinet: vliegverkeer dwingen naar Lelystad
Dat van de Polderbaan is onzin. De Polderbaan ligt op zijn huidige plek, omdat er dan geen bebouwing vlak onder de vliegroute ligt, zoals bij de Zwanenburgbaan (ook parallel aan de Polderbaan) wel ...
Jamie (6) met dwarslaesie haalt zwemdiploma A
SUPER!!!!! gefeliciteerd Jamie, op naar de B diploma
Extra geld voor bussen in nieuwe wijken
Connexxion een miljoenenwinst? Graag een bronvermelding. Dat is namelijk onzin. De concessie Almere is verlieslijdend, en landelijk doet Connexxion het ook niet zo best.
Monument voor Vietnamese bootvluchtelingen
Kunnen ze dat niet beter in Vietnam doen.
Opening Gateway Diner uitgesteld
Wat weten we het toch allemaal weer goed. Gewoon alles geloven wat er in de sociale media staat hoor. Alles wat daar staat is op voorhand waar toch? Zo jammer weer lekker anoniem roepen.
Jongetje (5) met vingers vast in bankje
Nou let op :er zal vast iemand langskomen die ze vertelt dat ze recht hebben op letselschade....
Extra geld voor bussen in nieuwe wijken
Wat belachelijk. Lelystad kreeg niets extra's en heeft wel fors moeten bezuinigen op de stadsbussen. Warande heeft daarmee wel een bus, maar wijken als Parkhaven, Golf Resort en Buitenhof hebbe...
Omvorming Lelystad tot watersportstad blijkt lastig
Helaas, opnieuw je theorie doen. Het bord F8 betekent einde alle met een verkeersbord aangeduide verboden met uitzondering van alle zoneborden. Makkelijker kunnen we het helaas niet maken in Nederl...
Omvorming Lelystad tot watersportstad blijkt lastig
Dat staat niet in de wet hoor, die vijf minuten is een eigen interpretatie. Aantoonbaar laden en lossen mag wel bij een parkeerverbod ( tenzij je hindert), maar parkeren mag niet, ook niet vijf min...
Omvorming Lelystad tot watersportstad blijkt lastig
Ook voor €3 per dag ga ik niet bij het stadshart parkeren. Waarom zou ik ook? boodschappen kan ik elders in de stad doen zonder parkeergeld te betalen, en kleding koop ik wel via internet.
Nieuws in beeld
advertentie
Urk
De Lorentzsluis in de Afsluitdijk is vanmiddag zwaar beschadigd doordat een Urker kotter tegen de sluisdeur aanvoer. De kotter is tegen de vloeddeur van de sluis aangevaren. De sluis bij Kornwerderzand was net helemaal gerenoveerd en vrijdagavond voor het eerst na zes weken weer in bedrijf.

Door de aanvaring is de grote sluis weer afgesloten. De kleine sluis ernaast is wel open. Daar kunnen alleen schepen door die kleiner zijn dan 67 meter. Grotere schepen moeten wachten of omvaren via de Stevinsluizen bij Den Oever.

Rijkswaterstaat weet nog niet hoe lang de nieuwe stremming gaat duren. Eerst wordt onderzocht wat er precies kapot is. Ook is nog niet bekend waardoor de aanvaring is gebeurd.

Urk
In de hoofdklasse C heeft SV Urk zaterdagmiddag voor een stunt gezorgd door koploper Harkemase Boys te verslaan. De thuisploeg won met 2-0 van de Friezen, die kampioen konden worden bij winst op Urk. 

Beide treffers vielen in de laatste 5 minuten en kwamen beide van de schoen van Hessel Snoek. 

Door de zege staat SV Urk nu op de negende plaats in de hoofdklasse C met 29 punten uit 24 gespeelde wedstrijden.

Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Lelystad
Het is lastig om van Lelystad een echte watersportstad te maken. Dat zegt Joop van Diest, directeur van Bataviahaven Lelystad.

Van Diest is al jaren bezig om langs de kust van Lelystad allerlei evenementen te organiseren, maar dat gaat niet eenvoudig. Soms vallen bezoekersaantallen tegen, of doen sponsors niet mee. Volgens Van Diest komt dat, omdat er nog geen tradities zijn opgebouwd, en omdat het zeilen niet in het DNA van de gemiddelde Lelystedeling zit.

Toch wil hij verder gaan met de activiteiten, omdat de stad meerdere havens heeft, en watersport een economische pijler zou zijn.

Michel van Oostrum ziet geen favoriet in de play-off duels tussen Almere City FC en FC Emmen van komende week. Voor de trainer van VV Unicum uit Lelystad is het een speciale wedstrijd. De ex-prof speelde jaren voor FC Emmen en is daar nog altijd clubtopscorer.

Van Oostrum voorspelt dat het pittige wedstrijden worden in de play-offs. "Iedereen begint weer op nul en de kansen zijn daarom gelijk." Als Mister Emmen hoopt hij dat FC Emmen wint.

Aanstaande maandag is het eerste duel in Almere. De return is vrijdag in Emmen. FC Emmen eindigde op de zevende plaats en Almere City FC is als achtste in de competitie geëindigd.

Lelystad
De 6-jarige Jamie Beckers uit Lelystad heeft zaterdagmiddag zijn zwemdiploma A gehaald. Dat is bijzonder, omdat Jamie door een dwarslaesie geen gevoel meer heeft in zijn onderlichaam.

Drie jaar geleden raakte Jamie deels verlamd bij een auto-ongeluk. Als revalidatie is Jamie gaan zwemmen, niet met de intentie om ooit te kunnen afzwemmen voor Zwemdiploma A.

Badmeester Ben Meijer van De Koploper gaf hem één-op-één les. Ook was Meijer als een van de eerste ter plaatse bij het ongeval in 2013. Hij gaf daar eerste hulp aan de jongen. Het gezamenlijke doel is om nu voor het B-diploma te gaan.


Almere
Samen met enkele leden van de Vietnamese gemeenschap in Almere heeft burgemeester Franc Weerwind zaterdagmiddag in Almere Buiten een monument onthuld voor voormalige Vietnamese bootvluchtelingen. Dat gebeurde aan de Sumatraweg bij de Van Hanh Pagode, de Boeddhistische tempel in Almere.

Met dit monument willen de Vietnamezen het verhaal over hoop, ellende en verlangen naar vrijheid levend houden. Vanaf 1975 vluchtten miljoenen bootvluchtelingen weg uit Vietnam, dat communistisch was geworden. Velen haalden het niet en verdronken in zee.

Veel mensen die het wel haalden, kregen hulp vanuit Nederland. Het monument is mede opgericht uit dankbaarheid daarvoor.
Almere
Het terrassenseizoen is zaterdagmiddag in Almere feestelijk begonnen met het Terrassenfestival. In het centrum van de stad waren allerlei activiteiten.

Zo was het Belfortplein ingericht als proeverij, waar bezoekers allerlei hapjes konden nuttigen. Verder was er een streekmarkt met verse producten uit de regio en diverse activiteiten voor kinderen. Ook was er op meerdere podia op de Grote Markt, het Stationsplein en het Belfort muziek te beluisteren bij optredens van een groot aantal artiesten. Daarnaast was er een Ganzenfanfare te zien en horen met echte ganzen.

Het Terrassenfestival is ook zondagmiddag nog te bezoeken.

Emmeloord

De voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord hebben in de hoofdklasse C goede zaken gedaan door met 0-1 te winnen op bezoek bij Excelsior'31. Door de zege blijven de Emmeloorders op een gedeelde zevende plaats staan op de ranglijst.

Het enige doelpunt van de wedstrijdin Rijssen kwam op naam van William de Boer. De aanvaller bekroonde een fraaie solo met een treffer.

Andere uitslagen van Flevolandse clubs tot en met de tweede klasse:
Noord 1E: ASV Dronten - Bedum 1-1

Oost 2G: Unicum Lelystad - Veensche Boys 1-2
Terschuurse Boys - Zeewolde 1-4
DUNO D - Lelystad'67 0-2

Almere
Tweedeklasser FC Almere heeft met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij medekoploper FC Aalsmeer. Door dit resultaat komen beide ploegen op 49 punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

De Almeerders konden in de eerste helft maar weinig klaarspelen. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong via een eigen doelpunt van Almere-verdediger Niek Hoekstra.

Direct na rust kwamen de Almeerders langszij. Abdoulzahim Ghoudou tekende voor de gelijkmaker. FC Almere werd steeds sterker, maar slaagde er niet in om nogmaals te scoren. Dat lukte ook niet in de slotfase, toen FC Aalsmeer-speler Kevin Vermeij een tweede gele kaart kreeg en dus voortijdig het veld moest verlaten.

advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer