advertentie
Urk
De voetballers van SV Urk hebben goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse C. De ploeg won zaterdagmiddag in Assen met 3-1 van ACV, de nummer vier van de competitie. Gerrit Tol scoorde twee keer en William de Boer tekende in de slotfase voor de derde Urkse treffer.

De Urkers speelden een goede eerste helft waarin geen kansen werden weggegeven aan de thuisploeg. In de 27e minuut opende Gerrit Tol met een geplaatst schot vanaf de rand van het zestien-meter-gebied de score voor de Urkers. Negen minuten later herhaalde hij datzelfde kunstje nog eens.

Firosan Ademi scoorde in de 70e minuut de aansluitingstreffer voor ACV. De overwinning van SV Urk werd in de laatste minuut definitief veilig gesteld door William de Boer.
Nieuws in beeld
SV Urk pakt belangrijke punten tegen ACV
Sjaak waarschijnlijk rood wit hart en beetje jaloers. Man man wat was Urk goed vandaag.
SV Urk pakt belangrijke punten tegen ACV
Klinkt als een gefrustreerde flevo @&%$ fan !!!! Trieste Sjaak !
Vernieuwd Stadhuisplein officieel onthuld
Ik vind het ook erg leuk, het enigste echte minpuntje vind ik dan wel dat ze die oude lantaarnpalen niet hebben vervangen. Die steken erg af en had ik persoonlijk ook vervangen voor de nieuwe. Ver...
SV Urk pakt belangrijke punten tegen ACV
Dat klopt ook Jan, want ik ben de buurman en ze wordt nog heel goed betaald ook hoor. Als je wil kan ik haar ook wel een keer bij jou langs sturen hoor, dan heb je ook een keer een echte vrouw, of ...
Vernieuwd Stadhuisplein officieel onthuld
Er zijn ook routes langs en over het plein die goed te doen en vlak zijn. Er kunnen ook auto's en minder validen naar het stadhuis. Het vorige plein had ook de nodige struikelpunten. Ik ben bl...
Auto van de weg op de Tussenring
Gevalletje 100 door de bocht. Er staat niet voor niets. 50 km ik neem deze bocht wel eens met 70 dan gaat mijn kont van mijn voertuig al glijden. En mensen ga nou niet reageren van chauffeur reedt ...
SV Urk pakt belangrijke punten tegen ACV
Tuurlijk Sjaak, jouw vrouw wordt betaald door de buurman
Ongeneeslijk zieke Debora trouwt haar Jeroen
Mooi
Vernieuwd Stadhuisplein officieel onthuld
het stadhuisplein ziet er toppie uit,mijn complimenten.
SV Urk pakt belangrijke punten tegen ACV
De trainer van Urk gaf het verleden week al aan, ACV de oude liefde van hem zal Urk wel helpen. Urk betaald zijn spelers niet, maar ik denk de tegenstander deze week wel betaald is door hun.
Emmeloord

Turnster Celine van Gerner is derde geworden tijdens haar eerste kwalificatiewedstrijd voor de European Games in Baku. De eerste plek ging tijdens de kwalificatie in Amsterdam naar Lieke Wevers. Tweede werd Lisa Top.

 Van Gerner turnde in Amsterdam minder zware oefeningen, omdat ze een zware rugblessure heeft gehad. Af en toe heeft ze nog pijn. Toch denkt de Emmeloordse dat ze op dit moment goed genoeg in vorm is om zich te kwalificeren.

Donderdag turnt Van Gerner haar tweede kwalificatiewedstrijd in Beekbergen. Het evenement in Baku vindt plaats in juni.

advertentie
Lelystad
In Lelystad is zaterdagmiddag het vernieuwde Stadhuisplein officieel geopend. Met nieuwe bestrating, groenperkjes en bankjes is het plein veel intiemer dan de kale vlakte van voorheen.

De gemeente hoopt dat het plein de huiskamer van Lelystad wordt, waar inwoners langer willen verblijven. De eerste reacties van Lelystedelingen waren zaterdag positief en vinden het een leuke plek om op een terras of bankje te vertoeven.

Het plein is nog niet helemaal af. Er komen nog tegels met de handafdrukken van honderd kinderen, die zaterdag zijn afgenomen. Een aandachtspunt is volgens wethouder Janneke Sparreboom nog de plek van de vis- en oliebollenkraam. Die dreigen te dicht op elkaar te komen te staan.

Het was hoog, maar wel fraai: het vernieuwde Stadhuisplein Lelystad vanaf dak stadhuis. <a href=" http://t.co/iXwQNM8bGp ">pic.twitter.com/iXwQNM8bGp
&mdash; richard schuurman (@rschuur) <a href=" https://twitter.com/rschuur/status/591970942923968512 ">25 april 2015

Geen lokale omroep in Almere
1. Goed idee van de PVV. Almere kan best zonder lokale omroep
2. De raad moet kiezen voor Media036
3. De raad moet kiezen voor de Almeerse Omroep Stichting
advertentie
Urk
De eerste Obstacle Challenge op Urk is een groot succes geworden. Er deden ruim 400 mensen aan mee, terwijl de organisatie had gerekend op ongeveer 200 sportievelingen.

Bij een Obstacle Challenge wordt het hardlopen gecombineerd met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen.

Het fenomeen wordt steeds populairder in Nederland en daarom vond de organisatie het tijd worden voor een Challenge op Urk.
Flevoland

De provincie gaat investeren in de verbetering van een aantal Flevolandse bedrijventerreinen.

Er wordt een half miljoen uitgetrokken om bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad op te waarderen. De gemeente stelde daarvoor eerder al eenzelfde bedrag beschikbaar. Larserpoort krijgt een betere ontsluiting voor vrachtverkeer en moet veiliger voor fietsers en voetgangers worden.

Ook bedrijventerrein Schepenveld in Zeewolde krijgt een opknapbeurt. De provincie steekt daar 100.000 euro in. Zeewolde zelf draagt 300.000 euro bij. Schepenveld wordt beter bereikbaar, krijgt nieuwe beplanting en betere voetpaden, waardoor het bedrijventerrein aantrekkelijker wordt.

Emmeloord
In de hoofdklasse C heeft Flevo Boys zaterdagmiddag eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. Na drie nederlagen op rij wonnen de Emmeloorders thuis met 3-0 van het reeds gedegradeerde WVF.

Bij rust leidde Flevo Boys al met 1-0 door een treffer van Arjen Spaan. In de tweede helft zorgden Dennis van der Wal en aanvoerder Arjen Postma uit een penalty voor de uiteindelijke 3-0 zege.

Door de zege stijgen de Emmeloorders naar de zevende plek van de hoofdklasse C.
Zeewolde
Leden van Scouting Jan Wandelaar hebben zaterdag in Zeewolde voor de tweede week op rij spullen opgehaald voor Koningsdag. De scouts verkopen de tweedehands spullen jaarlijks op 'De Rommelmarkt'.

De verkoop van boeken, tuinmeubels, fietsen en andere prullaria levert de vereniging ieder jaar een paar duizend euro op. Met dat geld worden onder andere het clubhuis en het terrein van de scouting aan de Dasselaarweg onderhouden.

Niet alle spullen die de mensen aanbieden worden aangenomen. Oude computerschermen, bankstellen of dingen die kapot zijn, zijn onverkoopbaar.
Urk

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk heeft zaterdagmorgen de vissers bedankt die in januari hebben geholpen bij de zoektocht naar de gezonken kotter Z85. Dat gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst in het Urker gemeentehuis, waarbij ook familieleden van de omgekomen vissers en een afvaardiging van de marine aanwezig waren.

Van Maaren sprak namens het college een persoonlijk dankwoord uit aan iedereen die op het water en vanaf de wal betrokken was bij de zoektocht.
De kotter Z85 zonk op 28 januari in Het Kanaal. Omdat de exacte locatie van het wrak onbekend was en de vier bemanningsleden werden vermist, kwam een grote zoekactie op gang. Diverse Urker kotters stopten met vissen om zich hierbij aan te sluiten.

De Z85 werd op 3 februari gevonden. De lichamen van drie van de vier opvarenden zijn gevonden.

Zeewolde

De gemeente Zeewolde heeft een aanslag forensenbelasting over 2013 alsnog ingetrokken. Het ging om een man uit Soesterberg die een aanslag van 300 euro had gekregen. Daartegen was hij in beroep gegaan bij de bestuursrechter. Forensenbelasting legt Zeewolde op aan mensen die langer dan 90 dagen in een caravan of recreatiebungalow verblijven.

Volgens de Soesterberger kon hij in 2013 onmogelijk meer dan 90 dagen in zijn stacaravan hebben gezeten. In de wintermaanden was de camping doordeweeks gesloten en door ziekte van zijn vrouw moesten ze de stacaravan in april 2013 onverwachts verkopen.

Voor de bestuursrechter besloot de heffingsambtenaar van de gemeente Zeewolde daarop de aanslag alsnog in te trekken.

Lelystad
Twee zeiljachten die deelnamen aan een zogenoemde 50-mijlsrace zijn op het Markermeer bij Lelystad tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde aan het begin van de middag, ter hoogte van de Oostvaardersplassen.

Volgens de Kustwacht liep één van de jachten bij de aanvaring een gat met een diameter van 30 centimeter op. Een bergingsbedrijf heeft pompen aan boord geplaatst en het jacht naar Lelystad gesleept.

Het andere zeiljacht liep volgens de Kustwacht nauwelijks schade op en is op eigen kracht verder gezeild richting Blocq van Kuffeler.

Foto´s: Reddingsdienst.com
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer