advertentie
UpdateAlmere
Het zeer besmettelijke Norovirus is uitgebroken in revalidatiecentrum Flevoburen, dat is gevestigd in het Flevoziekenhuis in Almere. Er geldt momenteel een opnamestop in het revalidatiecentrum.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat er maatregelen zijn getroffen. Zo krijgen alle patiënten die vanuit Flevoburen in het ziekenhuis worden opgenomen 48 uur contact-isolatie. Dat betekent dat ze in een andere kamer verpleegd worden en dat er scherper wordt omgegaan met hygiëne. Ook worden er geen patiënten meer doorgestuurd naar Flevoburen.

De Zorggroep Almere laat weten dat de cliënten die het virus hadden opgelopen weer aan de beterende hand zijn. Angst voor een verdere verspreiding van het virus is er niet. Medewerkers van Flevoburen zijn niet op andere locaties van de zorggroep werkzaam. Maandag wordt bekeken of nadere maatregelen nodig zijn.

Het Norovirus wordt overgedragen via bijvoorbeeld voedsel en is vooral gevaarlijk voor mensen met een verminderde weerstand. Besmette patiënten moeten in quarantaine.
Almere
Een echtpaar uit Almere heeft drie maanden in een bushokje geleefd bij industrieterrein Gooisekant. De vrouw is meervoudig gehandicapt en zit in een rolstoel. De hulpdiensten konden geen geschikte plek vinden waar het stel samen terecht kon.

De twee werden in april uit huis gezet en konden in eerste instantie nog bij een kennis terecht. Omdat die situatie niet houdbaar was kwamen ze begin augustus echt op straat. Ze leefden in een bushokje waar de man zijn vrouw dagelijks moest katheteriseren. De twee waren afhankelijk van eten en drinken dat door chauffeurs en andere omstanders werd gebracht.

De GGD zegt de regie te hebben over deze probleemsituatie maar laat weten voorlopig geen passende oplossing te hebben. Het verhaal kwam terecht bij de Almeerse politiek. Maar ook de Almere Partij/OPA kreeg deze week nog geen duidelijkheid over een oplossing. Volgens partijlid Johan de Leeuw is het schokkend dat instanties dit kunnen laten gebeuren in Almere.

Tijdens tv-opnamen vrijdagmiddag werd bekend dat er toch een tijdelijke oplossing is gevonden. Het stel kan dit weekend terecht bij het Leger des Heils in Almere Buiten. Hoe het na het weekend verder moet is nog niet duidelijk.
Motto Floriade: "Living the good life"
Een stad waar er grote problemen zijn met het bouwen van woningen, er 7 miljoen m2 grond braak ligt, waar ondergrondse vuil systeem vaak kapot is, waar er meer mensen vertrekken terwijl er in stede...
Vrachtwagen heeft te veel wortels aan boord
Het is de verantwoordelijkheid van de vrachtwagenchauffeur hoeveel kisten wortels hij meeneemt. Niet van de boer.
Uitbraak Norovirus in revalidatiecentrum Flevoburen
als je goed mijn reactie hebt gelezen benoem ik ook dat ouderen kwetsbaar zijn hiervoor ? ze kunnen uitdrogen ja , maar als ze genoeg vocht innemen en het ook binnen kunnen houden , is dat gevaar e...
SV Urk zo goed als fit voor WVF
Urk - WVF, aanvangstijd is niet half drie, maar drie uur !!!
Motto Floriade: "Living the good life"
straks gaan ze huile huile doen want dan weten ze in november 2022 dat ze dikke verliezen geleden hebben ,en dat de flopiade een grote flop geworden is 10 a15 miljoen over de balk geg...
Vrouw achtervolgt haar eigen gestolen auto
Wat een stomme reactie van mijzelf zeg!!!
Flevobierfestival krijgt een vervolg
Bierfestival!! De mensen weren van gekkigheid niet wat ze bedenken moeten....Hoezo drankprobleem? Triest....!
Het grote zwarte Zwarte Pieten onderzoek
eindelijk duidelijkheid. klaar. als Flevonieuws nu alle berichten van de afgelopen weken bewaard en ze vanaf oktober 2015 weer op de site zet, hebben we ook geen discussie meer, want alles is dan a...
Motto Floriade: "Living the good life"
Guttegut, stukje met meer dan 10 regels is veel te moeilijk voor julie. Vervelen jullie je soms? Ga buiten spelen.
Automobiliste (18) gewond bij botsing op A28
Wat een discussies weer. Belangrijkste is dat elke betrokkene er weer bovenop komen en dat ze er geen blijvend letsel er aan overhouden. De rest is maar materiaal. Sterkte allemaal!
Nieuws in beeld
advertentie
Almere

De Inspectie van de Gezondheidszorg bezoekt verzorgingshuis Flevoburen sinds juni 2013 vaker, omdat tijdens een onverwachte controle van alles mis was. In Flevoburen, dat is gevestigd in het Flevoziekenhuis, is het zeer besmettelijke Norovirus uitgebroken. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Volgens de inspectie wordt een aantal normen van de overheid in het revalidatiecentrum van de Zorggroep Almere niet nageleefd. Bij het inspectiebezoek van april dit jaar waren 8 van de 23 controlepunten onvoldoende.

Uit het rapport van de inspectie blijkt dat er niet goed met medicijnen zoals opiaten wordt omgesprongen. En de zorgmanagers zorgen er onvoldoende voor dat er volgens de gestelde protocollen wordt gewerkt. De inspectie heeft besloten dat de zogenoemde 'verbetertermijn' wordt verlengd.

Motto Floriade: Growing Green Cities - Living the Good Life!
1. Prachtig
2. Flut
3. Geen mening
advertentie
Emmeloord

De gemeenteraad van Noordoostpolder wordt donderdag in het geheim geïnformeerd over de situatie rond De Deel. De raadsleden praten vaak achter gesloten deuren over de bebouwing op De Deel. Twee beleggers hebben inmiddels afgehaakt en willen de centrumplannen niet financieren.

De gemeente Noordoostpolder is ruim twaalf jaar bezig met plannen voor het centrum en er is bijna 12 miljoen euro geleend om grond in het centrum te kopen. Per jaar kost dat 420.000 euro aan rente. Projectontwikkelaar Provast stuurt nu aan op een aangepast plan. Of het college van burgemeester en wethouders daarmee instemt wordt donderdag achter gesloten deuren aan de gemeenteraad verteld.

Noordoostpolder heeft al een juridische procedure tegen de ontwikkelaar lopen. Die verbouwde de Poldertoren om hem daarna te verhuren. Dat liep faliekant mis. De toren lekt nog steeds en huurders zijn er niet meer. Kosten voor de gemeenschap: ruim vier miljoen euro.

Flevoland
De N50 tussen Ens en Kampen wordt vrijdagnacht en zaterdag overdag in beide richtingen afgesloten.

Rijkswaterstaat gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het asfalt, de bermen, de Eilandbrug en de verlichting. De N50 wordt vrijdagavond om 22:00 uur afgesloten en gaat zaterdag om uiterlijk 18:00 uur 's avonds weer open.

Het verkeer wordt omgeleid via de Ketelbrug ,Dronten en over de provinciale weg via Kampereiland.

Almere
Het Almeerse college van burgemeester en wethouders heeft een plan gepresenteerd met daarin de vervolgstappen voor de aanleg van de Floriade 2022. Een overzicht van de opvallendste punten:

Het motto van de Floriade is voorlopig: Growing Green Cities - Living the Good Life!

De Floriade 2022 moet geen klassieke Land- en Tuinbouwtentoonstelling worden, maar een evenement met 4 thema’s. Te weten een Tuinbouwexpo , Bouwexpo , Waterexpo en het thema Stad&Regio als vierde expo.

Er komen spaar- en kortingsacties waardoor iedere inwoner van Almere in de gelegenheid wordt gebracht om de Floriade te bezoeken.

Er wordt gebruik gemaakt van ‘open data’. Daardoor kan iedereen via internet mee ontwerpen aan de Floriade. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet bekend.

De Floriade 2012 in Venlo werd bezocht door 2 miljoen mensen. Hiervan was 66% ouder dan 55 jaar. Almere wil meer jongeren trekken.

Er wordt ook speciaal ingezet op het trekken van Chinese bezoekers . De verwachting is dat het aantal Chinese toeristen in Nederland de komende tien jaar stijgt van 200.000 naar 800.000 per jaar.

Hoewel verplaatsing van Camping Waterhout gewenst is, is dat “niet absoluut noodzakelijk” zo blijkt uit het document. De camping wil zelf graag blijven zitten waar ze zit. De gemeente en eigenaren van de camping zijn in gesprek over een oplossing.

De Floriade wordt geen eenmalig evenement. Het moet de start vormen van een blijvende stadswijk in het centrum van de stad, met de naam Almere Floriade.

Zoals bekend mag de directeur van de Floriade straks niet meer verdienen dan een minister . Dat is 144.000 euro. De gemeenteraad nam onlangs een motie aan van de PVV waarin dit is vastgelegd.

Als de gemeenteraad nu akkoord gaat met het voorstel wordt een ‘Masterplan’ opgesteld. In februari 2015 moet er dan definitief besloten worden of de echte voorbereidingen van de Floriade kunnen starten.
Bant

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdag bij Bant bekeurd, omdat zijn voertuig te zwaar beladen was. Een motoragent kreeg de vrachtwagen op de Oosterringweg in het vizier.

Volgens de politie had de vrachtauto bijna 5.000 kilo te veel wortels aan boord. De chauffeur mocht pas verder rijden nadat een aantal kisten van de wagen was gehaald.

Volgens de politie is de overbelading gevaarlijk, onder meer omdat de remweg door het extra gewicht langer wordt.

Noordoostpolder

Een man uit het Gelderse Twello moest vrijdag zijn rijbewijs inleveren voor een snelheidsovertreding op de N50 in Noordoostpolder.

Volgens de politie reed de man 164 kilometer per uur op de weg waar maximaal 100 mag worden gereden. De man krijgt ook nog een boete opgelegd.

De hoogte daarvan wordt door een officier van justitie bepaald.

Ens

Bij de familie Van Zeijl uit Ens is een bronzen beeld uit de tuin gestolen. Dat zou vorige week zijn gebeurd toen de bewoners een paar dagen van huis waren.

Volgens Maria van Zeijl gaat het om een kostbaar kunstwerk, dat nieuw zo'n 10.000 euro kost. Het beeld is 30 kilo zwaar, ongeveer 1 meter 20 hoog en toont een naakte vrouw, die achterstevoren op een stoel zit.

Van Zeijl heeft aangifte gedaan bij de politie van de diefstal. Ze vermoedt dat meerdere daders het beeld hebben gestolen vanwege de vorm en het gewicht van het kunstwerk. De eigenaren hebben de media benaderd in de hoop het beeld terug te krijgen.

Flevoland

De oogstopbrengst van consumptieaardappelen en uien blijft dit jaar in Flevoland achter bij het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Nederlandse boeren haalden dit jaar gemiddeld bijna tien procent meer consumptieaardappelen van het land dan vorig jaar. Dat komt volgens het CBS door een uitbreiding van de beteelde oppervlakte, maar ook door een hogere opbrengst per hectare.

In Flevoland werd er maar drie procent extra consumptieaardappelen geoogst en liep de opbrengst per hectare zelfs terug. Bij uien zijn vergelijkbare cijfers te zien. Landelijk was de uienoogst negen procent hoger, in Flevoland bleef de totale oogst nagenoeg gelijk.

Volgens LTO heeft de achterblijvende oogst in Flevoland vooral te maken met het weer. Door de slechte winter was de samenstelling van de grond niet optimaal. Ook konden boeren bijvoorbeeld door regenval niet op het juiste moment op de akkers aan het werk. Op andere plaatsen in de provincie bleef het juist te droog.
advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer