advertentie
Energie vergelijken: de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen. Vergelijk nu op Gaslicht.com
Almere
De rijksrecherche heeft deze week invallen gedaan bij twee Almeerse bedrijven. Dat meldt dagblad NRC . Aanleiding is het onderzoek naar corruptie binnen de politie. In dat onderzoek staat de voormalige voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de nationale politie Frank Giltay, uit Almere centraal. Ook bij hem heeft de politie een huiszoeking verricht.

Onder de bedrijven die meegenomen worden in het strafrechtelijk onderzoek is een boekingsfirma die evenementen organiseerde voor de COR. De directeur van dat bedrijf bevestigt de huiszoeking maar mag daar lopende het onderzoek niets over zeggen.

De rijksrecherche is naar verluidt op zoek naar informatie over valse facturen die door de voorman van de COR zouden zijn gebruikt. Ook zoekt de rijksrecherche inlichtingen over ontoelaatbare contacten tussen Giltay en korpschef Gerard Bouman die vorig jaar gedwongen werd op te stappen. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie wilde NRC vrijdag geen reactie geven.
Almere
Jachthaven Haddock begint nu geen kort geding om de bomenkap op het Weerwatereiland in Almere tegen te houden. Volgens eigenaar Philippe van Thiel zijn de vergunningen van de gemeente om de bomen te kappen in orde. 

Van Thiel houdt de bomenkap wel nauwlettend in de gaten. De gemeente kapt een deel van de bomen en laat andere staan. Mocht er wel sprake zijn van kaalslag, dan stapt Haddock alsnog naar de rechter. 

De bomenkap begint komende maandag. Eigenlijk zou afgelopen maandag al worden begonnen, maar de gemeente stelde de werkzaamheden uit vanwege de dreiging van een kort geding. De bomen worden gerooid om ruimte te maken voor de wereldtentoonstelling Floriade
Restaurant Emmeloorders dicht door noodtoestand in Gambia
Als jullie zo nieuwsgierig zijn naar mij: Ik heb een korte achternaam. Heb twaalf ambachten gehad. En hou me nu bezig met het afzeiken van anderen. Verder ben ik nogal angstig en stem daarom di...
Doek valt voor SchakelKlas voor Kleuters
Subsidie op, deur dicht! Wat is er met dat geld gedaan? Duur betaalde krachten zeker, triest! Na 10 jaar nog steeds geen gezonde exploitatie? Typisch weer! En wie zijn slachtoffer? De kinderen! All...
Oudste supermarkt wisselt van eigenaar
Ik denk dat jij al een tijd niet bij de Lidl in de Tjalk bent geweest. Dekamarkt als vb nemen met "leuke" producten ,nou ik ben benieuwd wat dat zijn... Het pand trouwens waar de Dekama...
Oudste supermarkt wisselt van eigenaar
Ik weet dat de vraag niet aan mij gesteld werd, ik ben over het algemeen ook zelfs groot fan van Lidl, maar ik hoef bijvoorbeeld geen vlees van ze, dat vind ik niet te vreten.
Geen kort geding om bomenkap Weerwatereiland
De eigenaar van de jachthaven heeft zijn uitvoer/tekening al gemaakt;! De stoplicht-relatie zal voorlopig op oranje knipperen! Er moet en zal een woonwijk komen; (men zal maar zodicht bij zijn boot...
Doek valt voor SchakelKlas voor Kleuters
Daarmee ga jij er zomaar vanuit, dat VVE daadwerkelijk enig meetbaar effect heeft en 'kansen' zou geven.
Ton voor nieuw digitaal platform NOPpedia
Ik wil graag de ondernemer feliciteren die dit mag gaan bouwen. 100.000 euro voor een beetje forum dat met gratis componenten in elkaar te zetten is.
Man gewond na botsing op vrachtwagenaanhanger
Zo te zien is het een dieplader en is de kans vrij groot dat daar een kraan of shovel gelost of geladen moest worden en misschien was dat wel voor graafwerk op of naast de openbare weg. Moet hij da...
Frietboer kan nog niet bakken na nieuwe tegenslag
Dan maar weer auto's pimpen en Wok meldingen verzamelen mannetje
Oudste supermarkt wisselt van eigenaar
Je maakt me nieuwsgierig, noem eens wat van die slechte producten?
Nieuws in beeld
advertentie
Urk
De Flevolandse Stichting Bootvluchteling is bezig met een geldinzamelingsactie om zo'n 400 paar schoenen te kunnen kopen. Die zijn nodig voor de mensen in vluchtelingenkampen op Lesbos. 15 euro is genoeg voor één paar schoenen, waar de donateur dan ook een boodschap voor de vluchtelingen aan mee mag geven.

De actie is opgezet door Nancy en Judith de Vries, oud-inwoners van Urk. Zij bezochten in december het vluchtelingenkamp namens de Stichting Bootvluchteling. Daar zagen ze dat er een tekort was aan alles. Onderdak, veiligheid, maar ook schoenen. Ze vonden een schoenenwinkel op het eiland die de schoenen wil leveren met flinke korting. 

Intussen is er al geld binnen voor meer dan 300 paar schoenen. De actie duurt nog tot en met 28 januari. Mocht er meer geld worden opgehaald dan de benodigde 6.000 euro, dan gaat het overschot naar medische hulpmiddelen voor de vluchtelingen. 
Lelystad

De eerste supermarkt van Lelystad, in het Lelycentre, is verkocht. De winkel is nu nog in handen van Albert Heijn, maar gaat in februari over naar de Lidl.

Volgens de woordvoerder past de Albert Heijn niet meer bij het huidige Lelycentre. De koop van Lidl is opvallend, omdat er al een Lidl is gevestigd in het winkelcentrum.

Een woordvoerder van de supermarktketen Lidl laat slechts het volgende weten: "Wij zijn aan het kijken hoe we ons filiaal in het Lelycentre kunnen aanpassen naar de Lidl-standaard van nu. Dan kun je denken aan bredere gangpaden, toevoegen van een bake-off  en meer comfort en beleving voor de klant. We zitten momenteel om de tafel met de gemeente om te kijken hoe we gezamenlijk tot een mooi plan kunnen komen."

Voor het programma Blik op Toen besteedt Omroep Flevoland binnenkort aandacht aan de supermarkt, door op pad te gaan met de eigenaren van het eerste uur: Henk en Tineke van den Bedem. Dit in het kader van het 50-jarig bestaan van Lelystad. 
 


Energie vergelijken: heel eenvoudig de voordeligste leverancier van stroom en gas in Flevoland vinden en in drie klikken overstappen.

Vergelijk nu op Gaslicht.com

Lelystad
Enkele tientallen schaatsers hebben vrijdagochtend de ijzers ondergebonden op de Oostvaardersplassen. 

Volgens boswachters Bertwin Bergman en Jan Griekspoor moeten de schaatsers wel voorzichtig zijn. Het ijs is volgens Bergman zo'n 3 a 4 cm dik en daarom is het volgens hem nog niet veilig. De schaatsers krijgen vooral de tip om niet te dicht bij elkaar te schaatsen. 

Ook schaatsbond KNSB roept op om voorzichtig te zijn met het schaatsen op meren, sloten en kanalen. Het is volgens de bond op veel plekken nog niet veilig genoeg en op diverse plaatsen zijn er al mensen door het ijs gezakt. 


Urk
Bij de maritieme opleiding van ROC Friese Poort op Urk zijn vrijdagmiddag twee moderne binnenvaartsimulatoren in gebruik genomen. De investering kost 400.000 euro.
 
Met een computeranimatie op zeven grote LCD-schermen is bijvoorbeeld het varen door de drukke wateren van Rotterdam na te bootsen. Studenten kunnen zo in levensechte praktijksituaties leren een schip te besturen.

ROC Friese Poort nam in 2014 de maritieme opleiding over van het noodlijdende Berechja College, dat na bestuurlijk wanbeleid bijna failliet ging. 
Lelystad

De SchakelKlas voor Kleuters in Lelystad houdt er na 10 jaar mee op. Dat meldt de FlevoMeer Bibliotheek, die de taallessen aanbiedt. Wekelijks krijgen zo'n 200 kleuters hulp bij hun taalachterstand. Het zijn kinderen van groep 1 en 2 die minder dan 2.000 Nederlandse woorden kennen. Het is vaak niet hun moedertaal. 

De SchakelKlas viel onder de zogeheten voor- en vroegschoolse educatie (VVE). De gemeente Lelystad geeft minder subsidie waardoor er onvoldoende ruimte voor scholen is om de lessen in te kopen. 

FlevoMeer heeft inmiddels alle deelnemende scholen geïnformeerd. 

Lelystad

De door brand getroffen patatbakker Andy Bodemeijer uit Lelystad staat zaterdag toch niet op de markt in de Gordiaan. Bodemeijer heeft na de brand een nieuwe frietkar gekocht, maar de ovens blijken niet veilig te zijn. Hij is nu bezig nieuwe ovens in de wagen te plaatsen. 

Twee weken geleden verwoestte een aangestoken brand zijn vorige frietkar. Op camerabeelden was te zien dat iemand iets naar de wagen gooide. Kort daarna was een steekvlam te zien.

Door een combinatie van donaties en een lening heeft de ondernemer een nieuwe gebruikte snackkar kunnen aanschaffen. Bodemeijer hoopt met die nieuwe kar volgende week zaterdag wel in de Gordiaan te staan. 

Almere
Bröring Makelaars in Almere had deze vrijdagochtend 32 bezichtigingen voor één huis in de Stedenwijk.

Volgens de makelaardij is het uniek dat er zoveel gegadigden zijn die tegelijkertijd worden rondgeleid.

Het gaat een tussenwoning met vier slaapkamers die voor bijna 170.000 euro te koop staat. De 32 geïnteresseerden mogen na de rondleiding een bod uitbrengen.   
advertentie
Almere
Het voedselLoket Almere verhuist dit weekend naar een groter gebouw. Het huidige pand aan de Ambachtsmark is te klein geworden omdat steeds meer Almeerders gebruik maken van het loket. Het nieuwe pand ligt een stukje verderop aan de Steiger.

Niet alleen voedsel
De zaak is uit zijn jasje gegroeid. Sinds de winkel hier vier jaar geleden introk, is het beroep op deze voorziening sterk gestegen. Van 250 huishoudens toen naar 650 huishoudens nu. Dat betekent dat nu rond 1300 Almeerders gebruik maken van het voedselloket.
Niet alleen het aantal klanten is toegenomen, ook zijn er taken bijgekomen. Zo is het niet alleen een winkel meer voor levensmiddelen, maar ook voor kleding, meubelen en witgoed.  "We zijn de kleinschaligheid voorbij", zegt coördinator Jitske Steendam.

Het loket draait volledig op vrijwilligers; zo'n 160 vast en maar liefst 800 mensen worden incidenteel ingeschakeld. Vooral de laatste tijd was het druk, want naast de gebruikelijke activiteiten moest er ook worden geklust in het nieuwe gebouw op industrieterrein De Steiger in Haven. 

Het gebouw op De Steiger staat al enkele jaren leeg. Het voedselloket gaat het huren voor een 'zeer schappelijke prijs'. De ruimte is bijna vier keer zo groot als de oude vestiging. Er is een ruime opslagruimte, er komen aparte ruimtes voor kleding, speelgoed en meubelen en witgoed. 

Voedselloket is geen voedselbank
Het voedselloket is geen voedselbank; die laatste verzamelt overgebleven voedsel van onder meer supermarkten terwijl het voedselloket uitgaat van de hulpvraag van mensen die de spullen zelf niet kunnen betalen. Het is niet vrijblijvend, mensen die hier aankloppen moeten meedoen aan een programma om zo snel mogelijk weer zonder hulp te komen. Steendam: "We zijn soepel aan de poort, maar streng onderweg." Het streven is dat klanten maximaal een half jaar bij het voedselloket komen.


advertentie
© omroep flevolandsitemap | disclaimer