advertentie
Lelystad 22 mei 2017
De gemeente Lelystad zet alles op alles om er voor te zorgen dat toekomstige werkgelegenheid in de gemeente ook ten goede komt aan haar inwoners. Dat zei wethouder Jop Fackeldey maandagavond in een interview met lokale omroep Radio Lelystad. Fackeldey doelt op de verwachte werkgelegenheid door onder meer het nieuwe distributiecentrum van Inditex, de uitbreiding van Lelystad Airport en de komst van overslaghaven Flevokust.  Volgens de wethouder staat Lelystad aan de vooravond van nieuwe ontwikkelingen en wil hij dat Lelystedelingen daar ook van gaan profiteren. Hij wil er voor zorgen dat de extra banen die de bedrijven opleveren worden opgevuld door Lelystedelingen die in hun woonplaats een baan zoeken.
Noordoostpolder 22 mei 2017
De keiharde 'nee' tegen de komst van een coffeeshop is van tafel bij het CDA in Noordoostpolder. Dat zei fractievoorzitter Marjan Uitdewilligen maandagavond na een themabijeenkomst over softdrugs in het gemeentehuis. De CDA-fractie is sinds jaar en dag de grootste fractie in de gemeente en was altijd fel tegenstander. De partij vindt nu dat er een breed beleid moet komen om drugsgebruik onder jongeren te beperken. Een coffeeshop zou daar onderdeel van uit kunnen maken. Discussie-avond Politiek, hulpverleners en belangstellenden discussieerden maandagavond in Emmeloord over softdrugs in Noordoostpolder. De tendens was vooral dat de politiek de kop in het zand steekt en dat er wel degelijk jongeren zijn die drugs gebruiken. Zo vertelden omwonenden van het centrum dat ze met eigen ogen zien dat er gedeald wordt en dat de politie daar niets tegen doet. Kampen De burgemeester van Kampen, die ook aanwezig was, vertelde vooral voordelen te zien sinds er in die stad een verkooppunt van softdrugs is gekomen. Die coffeeshop trekt ook klanten uit Noordoostpolder en Dronten De politiek wil de discussie later voortzetten om te bekijken wat het beste softdrugsbeleid in Noordoostpolder is.
Lelystad 22 mei 2017
Hotelketen Van der Valk overweegt om een hotel neer te zetten in het Flight District op Lelystad Airport. Dat is het gebied tegenover de nieuwe terminal. Dat laat Rob Verhoeff, directeur van OMALA en Lelystad Airport Businesspark, weten.  De plannen van de hotelketen zijn opvallend, omdat Van der Valk op steenworpafstand van het vliegveld ook al een hotel gaat bouwen: aan het Larserplein bij de McDonalds en Kentucky Fried Chicken. Volgens Verhoeff is Van der Valk bezig met het opzetten van een nieuwe formule die zich richt op een andere doelgroep. Deze nieuwe aanpak zou dan op het vliegveld worden toegepast.  Of het tweede hotel er daadwerkelijk komt, is volgens Verhoeff nog onzeker. De plannen zijn pril en eind dit jaar wordt er meer bekend. Daarnaast zijn er ook andere hotelketens die interesse hebben getoond in een vestiging op het vliegveld, waaronder Corendon. Al is die interesse minder concreet dan Van der Valk, zegt Verhoeff.
advertentie
advertentie
Dronten 22 mei 2017
Het Meerpaalplein wordt na dertig jaar opnieuw het podium voor de Open Dronter Kampioenschappen Petanque, oftewel jeu de boules. Het evenement duurt drie dagen en gaat op 23 juni van start onder de naam Suydersee Beach Petanque. Dertig jaar geleden, in 1987, was de eerste editie van het kampioenschap. Daarna volgden nog twee edities, maar stopte vervolgens omdat het Meerpaalplein werd verbouwd. De initiatiefnemer van het evenement, Meep Poel, was vorig jaar in Dronten en raakte in gesprek met de wethouder. Beide vonden het wel weer tijd worden om de jeu de boules wedstrijd nieuw leven in te blazen.  Iedereen die graag een balletje opgooit kan meedoen aan het evenement. Daarnaast komen er aparte banen voor de professionele petanquespelers.
Almere 22 mei 2017
De stortplaats Braambergen in Almere moet over tien jaar onschadelijk zijn voor het milieu. Dat is het doel van het grootschalige onderzoek naar het duurzaam beheren van stortplaatsen. Hiervoor werd maandag officieel het startsein gegeven.  Op drie locaties in Nederland vinden er proeven plaats, die tien jaar lang duren: Braambergen in Almere, Wieringermeer in Hollands Kroon en Kragge II in Bergen op Zoom.  Het is de bedoeling dat de stortplaatsen helemaal 'schoon' worden. Dat wil zeggen dat er dan uiteindelijk geen sprake meer is van verontreinigend water in het afval of schadelijke stortgassen zoals methaan. Dit gebeurt door de natuurlijke processen zoals vergisting en composteren in het afval te stimuleren. Om dit te doen wordt bij het afval water en lucht gepompt. Het vuile water wordt opgevangen en in de waterzuiveringsinstallatie verwerkt. De gassen worden omgezet in energie. Dit gebeurt net zo lang tot er geen sprake meer is van vervuiling. Afval hoeft niet meer hermetisch te worden afgedekt Als de stortplaats uiteindelijk dan helemaal 'schoon' is, hoeft het afval niet meer te worden afgedekt met een ondoordringbare laag zoals nu het geval is. Dat houdt in dat er dan ook geen eeuwigdurende nazorg meer nodig is om te controleren of de afvalberg nog goed is afgesloten. De bovenste laag moet bovendien om de circa 75 jaar worden vernieuwd. De experimenten moeten uitwijzen of het duurzaam beheren van de stortplaatsen uiteindelijk ook goedkoper is dan het afdekken van het afval.
Lelystad 22 mei 2017
Een politieauto was maandagmiddag betrokken bij een botsing in Lelystad. De politieauto kwam rond 16:30 uur in botsing met een zwarte bestelbus op de kruising van de Zuigerplasdreef met de Voorstraat. Volgens een ooggetuige raakte er niemand gewond. Beide voertuigen konden ondanks blikschade verder rijden.
Afvalberg Braambergen moet over tien jaar 'schoon' zijn
@alex valt wel mee allemaal
Van der Valk overweegt tweede hotel bij Lelystad Airport
Vaak genoeg aangeven Lelystad de stad van de toekomst! Pessimisten zijn optimisten met veel ervaring! Deze geven Lelystad en echte boost!
Afvalberg Braambergen moet over tien jaar 'schoon' zijn
Wie weet komt er nog wel eens een moment dat we deze afvalbergen weer af gaan graven en de herbruikbare componenten er alsnog weer uit zullen sorteren.
Landelijke coördinator onderzoekt NL-Alerts asbestbrand
Volgens mij zou het handig zijn als het onderzoek ook wordt gedaan om te kijken hoe veel berichten niet zijn aangekomen. Niet alleen waarom ze niet aan komen maar juist de omvang van het probleem. ...
Van der Valk overweegt tweede hotel bij Lelystad Airport
Mooi gezegd en niet vergeten een stukje aandacht op cultuur en onderwijs. Onze toekomst zit in onze jeugd en onze geschiedenis(waar we trots op zijn), wat tot reflectie komt in cultuur.
Van der Valk overweegt tweede hotel bij Lelystad Airport
Van der Valk is top! Mooie berichten zijn dit.
Gemeenteraadslid Hengstman stapt uit VVD-fractie
Rekenmeester eerste klas. Zeker zelf raadslid?
Rechtbank buigt zich over geschil windboeren
Geld maakt toch o zo veel vrienden, en maakt de mens erg gelukkig, tot in de rechtszaal toe.
Afvalberg Braambergen moet over tien jaar 'schoon' zijn
Wat zal dat een verbetering zijn. Lijkt mij nu een hele enge vieze boel onder de afdeklaag.
Van der Valk overweegt tweede hotel bij Lelystad Airport
Ik blijf het zeggen het wordt helemaal niks met het vliegveld. Eén grote luchtkasteel. Sorry, dit was speciaal voor alle pessimisten. Het regent goed nieuws omtrent Airport Lelystad. Dit g...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer