advertentie
Almere 28 februari 2017
Bij een aanrijding tussen een stadsbus en een auto in Almere is dinsdagmiddag een onbekend aantal inzittenden gewond geraakt. De aanrijding vond kort na 18.00 uur plaats in de buurt van de Literatuurwijk Midden. Over de oorzaak is nog niets bekend. Het busverkeer in de Literatuurwijk is na het ongeval tijdelijk stilgelegd. Later meer.
Lelystad 28 februari 2017
De provincie Overijssel en het actiecomité Hoog Overijssel zijn er niet op uit om de uitbreiding van Lelystad Airport tegen te houden. Wel moet de vliegroute op grotere hoogte komen te liggen. Dat zeiden Overijsselse Statenleden, bewoners en het actiecomité dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst van het CDA in Hoonhorst bij Dalfsen. De bewoners maken zich grote zorgen dat er vanaf 2019 vliegtuigen op minder dan twee kilometer over hun natuur- en stiltegebied komen. In een wachtruimte zouden vliegtuigen zelfs op 900 meter gaan cirkelen. Staatssecretaris Dijksma zei donderdag in de Kamer dat de routes niet onder de twee kilometer komen , maar daarover is Overijssel niet gerust. Het actiecomité Hoger Overijssel heeft een alternatieve en hogere route opgesteld, die woensdag naar de Alderstafel wordt gestuurd. Die praat vrijdag over Overijssel. Daarbij is de provincie voor het eerst zelf met een gedeputeerde vertegenwoordigt in plaats van door Gelderland.
Almere 28 februari 2017
Almere hoeft zich geen zorgen te maken dat het Rijk niet over de brug komt met de beloofde miljoenen voor de Floriade 2022. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdagmiddag tijdens een bezoek aan Almere. Het Rijk heeft eerder een bedrag tussen de vijf en tien miljoen euro beloofd. Volgens adviesbureau AT Osborne is het niet noemen van een specifiek bedrag een risico voor de ontwikkeling van de Floriade. De gemeente Almere heeft zelf een geschat bedrag van 7,5 miljoen euro opgenomen in de boeken. Volgens de minister is er geen enkele reden tot zorg. Als de gemeente, de provincie Flevoland en de organisatie van de Floriade met goede plannen komen, trekt het Rijk de portemonnee. Die plannen mogen dus tot tien miljoen euro kosten. "De plannen worden de komende jaren voorbereid en dan kan het geld beschikbaar komen", zegt Dijsselbloem. Er is nog genoeg tijd, meent de minister, want het evenement is pas over vijf jaar.  Innovatieve toepassing Voorwaarde is wel dat het geld in innovatieve projecten wordt gestoken. Dat de gemeente het geld heeft bestemd voor gebiedsontwikkeling is innovatief genoeg, aldus de minister, zelfs als het geld besteed zou worden aan het graven van slootjes en de aanleg van stoepen en wegen.  Dijsselbloem: "De Floriade verbindt voeding, gezondheid en de stad met elkaar. Dat is een heel nieuw thema, in samenwerking met hogescholen en universiteiten. En uiteindelijk is de Floriade ook een terrein dat moet worden aangelegd om die innovatie toe te passen. Dus dat komt bij elkaar, daar ben ik van overtuigd."
advertentie
advertentie
Almere 28 februari 2017
Snelweg A1 bij Muiderberg zal tot aan de zomer negen weekeinden zijn afgesloten voor het verkeer. Dat heeft Rijkswaterstaat dinsdag bekend gemaakt. De afsluitingen zijn nodig om het nieuwe knooppunt Muiderberg in gereedheid te brengen. Op dat knooppunt komen de A6 en A1 bij elkaar. Rijkswaterstaat was eerst van plan het werk te spreiden tot aan de kerst. Besloten is de oplevering van het knooppunt naar voren te halen omdat de aanleg voorspoedig gaat. In het besluit weegt ook mee dat de lengte van de files op de snelwegen toeneemt.  Verkeer vanuit Flevoland richting Amsterdam moet dan over de A27 richting Utrecht en de A2 omrijden. Alle details over de afsluitingen zijn te vinden op een speciale webpagina van Rijkswaterstaat.
Lelystad 28 februari 2017
Een 20-jarige man uit Lelystad moet drie maanden de jeugdgevangenis in en gaat daarna gedwongen naar een jeugdinrichting. Dat is de straf die de rechtbank hem oplegt voor het met hoge snelheid inrijden op twee politieagenten. Eén agent kon net op tijd opzij springen, de ander werd geraakt. De agent brak daarbij een enkel en vijf vingers. In maart vorig jaar waren de agenten bezig met een lichtcontrole op het Woonhavenpad. De scooterrijder reed met hoge snelheid op ze af en liet zich niet tegenhouden door een stopteken. Behalve mishandeling heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit en belediging. Ook was de scooter waarop hij reed, gestolen. De man is verminderd toerekeningsvatbaar. Uit rapporten van deskundigen blijkt dat hij zwakbegaafd is en een paranoïde persoonlijkheidsstoornis heeft. Daarom is hij volgens het jeugdstrafrecht berecht. De man had geen strafblad, maar pleegde wel in een korte tijd een groot aantal delicten.
Marknesse 28 februari 2017
De jeugdvoetballers van Sport Vereniging Marknesse spelen hun wedstrijden niet langer op kunstgras. Ook de trainingen worden vanaf deze week op een gewoon grasveld gehouden. Dat heeft het bestuur van SVM besloten vanwege alle onzekerheid over de gevaren van kunstgras. Op de  website van de club schrijft het bestuur, dat de deskundigen het niet eens zijn over de invloed van de rubberkorrels in het kunstgras op vooral jeugdige voetballers. SVM gaat overleggen met de gemeente, de eigenaar van het kunstgrasveld, om op korte termijn een duurzame oplossing te vinden.
Flevoland 28 februari 2017
Oude polyester bootjes krijgen een nieuwe functie als oeverbeschoeiing in een sluis in Almere. Het gaat om een proef van het Werkbedrijf Lelystad. Twee mensen uit de provinciehoofdstad houden zich bezig met het recyclen van de polyester bootjes tot beschoeiingsmateriaal. De Lelystedelingen zaten in de bijstand en kunnen via het reïntegratiebedrijf aan de slag met de boten. Ze gebruiken boten die door de eigenaren in de Flevolandse wateren zijn achtergelaten. In de toekomst zouden mensen hun oude boten wellicht ook zelf kunnen inleveren. Als de beschoeiing dit voorjaar bij de sluis wordt geplaatst, wordt bekeken of de gebruikte techniek vaker is toe te passen.
Almere 28 februari 2017
David de B. uit Hengelo gaat vrijuit voor het dumpen van het lijk van de Almeerder Lorenzo Hardy. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem besloten. Het lichaam werd gewikkeld in plastic in het Twentekanaal gegooid. In december 2014 werd Hardy bij Goor gevonden. Hij was doodgeschoten na een drugsruzie. De verdachte is vrijgesproken omdat hij een beroep heeft gedaan op psychische overmacht. Doordat Hardy hem eerst had bedreigd met een wapen en kort daarna voor zijn ogen door een medeverdachte werd doodgeschoten, is hij in een psychische noodtoestand gekomen. Zijn handelen was gericht op overleven. Het gerechtshof ging mee in deze uitleg na een psychologisch onderzoek. Eerder was De B. door de rechtbank veroordeeld tot 1 jaar cel. In hoger beroep volgde dus vrijspraak. Wel krijgt hij een boete van 550 euro voor het bezit van een gasalarmpistool.  Medeverdachte Harry G. uit Neede werd in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot negen jaar cel. Hij schoot de 24-jarige Lorenzo Hardy door het hoofd na een mislukte hennepdeal.
Almere 28 februari 2017
Almere krijgt voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart geen grote borden waarop de politieke partijen hun verkiezingsposters kunnen plakken. Verspreid door de stad staan alleen borden om de mensen erop te attenderen dát ze kunnen stemmen en wanneer de verkiezingen zijn. Volgens de gemeente is dat belangrijker dan aanplakborden met oproepen om op specifieke partijen te stemmen. Politieke partijen reageren verschillend op het ontbreken van de aanplakborden. Sommige vinden het geen groot gemis, andere zouden liever wel hun eigen affiches willen plakken.
Almere 28 februari 2017
De slogan 'Bus komt eraan, blijf even staan' van scholengemeenschap Het Baken in Almere wordt vanaf dinsdag in de hele stad gebruikt voor een nieuwe campagne. Team Alert, een organisatie die zich inzet voor verkeersveiligheid, heeft deze slogan uitgekozen na een wedstrijd onder Almeerse scholieren.  De campagne is nodig omdat veel jongeren denken dat ze altijd groen licht hebben bij de overgang van de busbaan. Dinsdagmiddag lanceert de Almeerse wethouder Frits Huis de campagne officieel.
Emmeloord 28 februari 2017
De omroepen OZONOP en Radio Emmeloord zijn dringend op zoek naar 'radiogekken'. De stations zoeken mensen die in hun vrije tijd nieuwsradio willen maken. "Het moeten mensen zijn die er echt tijd in willen steken en die een passie hebben voor radio." Dat zegt Dick Offringa van Radio Emmeloord . Hij ziet dat het niet meer vanzelf gaat: "waar er vroegen mensen in de rij stonden om een radioprogramma te maken, is het nu minder. Toch zijn er nog genoeg mensen die radio willen maken. Alleen mensen die zich echt op nieuws en evenementen richten, die zijn moeilijk te vinden." Radio Emmeloord richt zich vooral op muziek, maar wil samen met OZONOP meer nieuws en evenement verslaan. De twee lokale omroepen deden een oproep om nieuwe vrijwilligers te trekken en hebben wel al reacties binnen, maar het is voor lokale omroepen lastig om jonge mensen te trekken. Ook Radio Lelystad zegt dat het moeilijk is om vrijwilligers te binden.
Almere 28 februari 2017
In de Almeerse Verzetswijk is maandagnacht een overleden persoon aangetroffen. Dat laat de politie weten. Het lichaam is gevonden in een woning in de Kapitein de Langestraat. De politie heeft in en rondom het huis onderzoek gedaan.  Volgens een woordvoerder is er geen sprake van een misdrijf.
Verplaatsen supermarkt Stedenwijk stuit op verzet
Er is geen touw aan vast te knopen. Ga er maar vanuit dat de pomphouder liever geen supermarkt wil. Nu hebben ze daar het rijk alleen voor de haastige kopers die graag 30% extra betalen. Met een He...
Syrische Jean (13) hit met optreden in The Voice Kids
In het filmpje kan je horen dat hij overgeplaatst is naar het AZC in Almere! :P
Drie maanden cel voor inrijden op agent
Een agent in de kreukels en een groot aantal delicten. Maar 3 maanden cel slappe hap weer....
Dijsselbloem: "Geen zorgen over rijksbijdrage Floriade"
Wat een farce en wat een verkiezingsretoriek. PvdA'ers onder elkaar. Straks is Dijsselbloem vertrokken, dus loze belofte, en als de Floriade straks grote verliezen lijdt is ook Herrema met de n...
Nieuwe huisartsenpraktijk oplossing patiëntenstop
Goede avond, Wat vervelend om dit zo te horen. Ik ben gedurende langere tijd als waarnemer werkzaam geweest bij Dr Dasi die destijds de praktijk van Dr. Kriek heeft overgenomen. Mijn waarneemcontr...
Jeugdvoetballers SVM niet meer op kunstgras
Uit onderzoek in de jaren 30 bleek asbest niet gevaarlijk. Uit onderzoek in de jaren 80 bleken glaswol vezels niet gevaarlijk. Tegenwoordig weten we beter. Doe over 30 en 50 jaar nogmaals onderzoek...
Snelweg A1 tot aan de zomer negen weekeinden dicht
Wel weer korting voor de trein voor de mensen uit Almere, hoop ik?
Psychische overmacht zorgt voor vrijspraak in moordzaak Lorenzo
Vrijspraak geldt enkel het dumpen van het lijk. De moordenaar heeft negen jaar cel gekregen. Wees blij dat rechters rekening houden met omstandigheden (jurisprudentie is ontstaan door decennia rech...
Dijsselbloem: "Geen zorgen over rijksbijdrage Floriade"
Graven van slootjes en aanleggen van stoepen al innovatief genoeg? Het moet toch niet gekker worden met dat gesmijt met gemeenschapsgeld. Sinds eeuwen worden er al sloten gegraven en stoepen aangel...
Jeugdvoetballers SVM niet meer op kunstgras
Het is wel degelijk gevaarlijk maar men is bang voor een mega claim
© omroep flevolandsitemap | disclaimer