advertentie
Almere 23 oktober 2016
Het centrum van Almere zag er dit weekend iets anders uit dan normaal. Veel kunstwerken van hout, ijs, mergel en zand en 3D-tekeningen waren te bewonderen tijdens het sculpturen- en streetartfestival.  Met het thema 'Sprookjes' kwam Sneeuwwitje en de zeven dwergen voorbij, net als verschillende beren, draken en andere monsters. Veel 3D-tekenaars begonnen afgelopen vrijdag al, om zondagavond klaar te zijn. Aan de andere kunstwerken werd zaterdag pas begonnen.
Almere 23 oktober 2016
Almere wil ook de komende jaren een lobbyist in Den Haag inzetten. Volgens het college van burgemeester en wethouders weet een lobbyist de aandacht voor Almere onder Haagse ambtenaren vast te houden. 'Ook de komende jaren is Rijksbetrokkenheid essentieel voor het verwezenlijken van de Almeerse ambities', meent het college. De lobbyist behartigt de belangen van de stad in Den Haag. Almere krijgt de komende jaren te maken met een enorme bouwopgave. Tot 2040 moeten er zo'n 60.000 woningen worden bijgebouwd. De gemeente is jaarlijks 90.000 euro kwijt aan de lobbyist. Dat is te lezen in de programmabegroting 2017.
Lelystad 23 oktober 2016
Bij een inbraak in de oefenruimte van brassband All in One in Lelystad zijn dit weekeinde muziekinstrumenten en apparatuur gestolen. Dat meldt de voorzitter van de muziekvereniging. De brassband is ernstig gedupeerd door de diefstal. De daders namen onder meer trompetten, trombones en trommels mee, evenals studio-apparatuur zoals een mengpaneel en keyboards. De schade bedraagt naar schatting zo'n tienduizend euro. De diefstal werd zaterdag ontdekt. De daders hebben een deur geforceerd van de oefenruimte aan De Griend 31 en gingen er met de instrumenten en apparatuur vandoor.
advertentie
advertentie
Dronten 23 oktober 2016
De jubileumeditie van bazar Open Hof in Dronten heeft een recordbedrag opgehaald van 37.763 euro. Dat laat voorzitter Ronald Opstal weten. Met deze opbrengst is de organisatie positief verrast.  Vorig jaar werd er 33.150 euro opgehaald, wat toen ook al een recordbedrag was. Opstal denkt dat de hoogte van dit jaar komt door onder meer de dienstenveiling die nieuw was en dat er minder vaste lasten waren.  Het geld wordt nu verdeeld over de verschillende goede doelen die aan de bazaar gelinkt zijn. Die krijgen binnenkort de cheques uitgereikt.  De bekendmaking werd zondagochtend tijdens de kerkdienst gedaan.
Almere 23 oktober 2016
Het huidige Almeerse college zal de rit uitzitten, ook al zijn er soms botsingen omdat wordt gewerkt met een los coalitieakkoord. Dat verwacht John van der Pauw, die vorige maand is gestopt als fractievoorzitter van de PvdA. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden erkent Van der Pauw dat die losse aanpak af en toe vervelende verhoudingen oplevert in de coalitie. "Dan moet je wat vaker bij elkaar gaan zitten om te zorgen dat het niet ontspoort."
Almere 23 oktober 2016
De Almeerse wethouder Frits Huis trekt zes ton uit voor reparaties aan parkeerterrein Hennepveld en het onoverdekte parkeerterrein van de Hospitaalgarage. Er is nu sprake van achterstallig onderhoud. Vorig jaar trok Huis bij de gemeenteraad aan de bel over de slechte staat van de parkeerterreinen. Met name het Hennepveld was aan onderhoud toe. De asfaltlaag zit vol met diepe kuilen en er ligt veel grind op de weg. Te duur De wethouder stelde toen voor om 373.000 euro beschikbaar te stellen. De politieke partijen in de raad stemden daar niet mee in. Zij vonden de begrote reparaties te duur ingeschat. Daarbij wilden de partijen dat Huis een betere dekking voor de kosten  Jaren Die lijkt Huis nu gevonden te hebben in zijn eigen parkeerexploitatie. De parkeerterreinen waren in eerste instantie tijdelijk, maar zijn al jaren in gebruik.
Lelystad 23 oktober 2016
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man in Lelystad aangehouden, die in het Stadshart met een vuurwapen zou hebben geschoten. Dat gebeurde rond 3:00 uur zondagochtend voor een horecagelegenheid aan de Neringpassage. Bij het schietincident is niemand gewond geraakt, meldt de politie. Volgens een ooggetuige schoot de man een paar keer met een pistool in de lucht. De politie had na de aanhouding een deel van het winkelcentrum De Gordiaan afgezet met politielint voor onderzoek.
Muziekinstrumenten weg na inbraak oefenruimte
Waar slaat deze reactie op als ik vragen mag?
"Ondanks botsingen haalt college de eindstreep"
Gemeentelijk beleid? De onnodige Pier met geld van de EU verbrassen? De Floriade doordrammen terwijl men weet dat het een miljoenen verlies is? Onderhoud verwaarlozen? Vriendjes politiek bedrijven...
"Ondanks botsingen haalt college de eindstreep"
Een treurig college, daarin gesteund door een ook wel treurige Raad...
Muziekinstrumenten weg na inbraak oefenruimte
Voor de buren weer lekker rustig.
Almere lobbyt door in Den Haag
Lobbyen in Den Haag? volstrekt zinloos! Laat de Burgemeester zich op LinkedIn inschrijven, kan hij zelf wat lobbyen, ik raad Facebook en Twitteren af: te gevaarlijk (zei een oud raadslid). Het col...
Muziekinstrumenten weg na inbraak oefenruimte
Ik hoop dat de daders heel veel plezier van hun gejatte spullen hebben. Wat een ongelofelijke losers.....
Buschauffeur mishandeld door passagier
Inderdaad! Controle met hekjes voor het aanboord komen. En niet alleen wanneer de chauffeur denkt eens stoer te doen en meestal niet maar soms wel geeft alleen maar problemen zoals hier. Die zwartr...
"Ondanks botsingen haalt college de eindstreep"
wat mij betreft kunnen ze hier beter allemaal opstappen het is een politiek correcte bende in het stadhuis .
Buschauffeur mishandeld door passagier
Moet nou wel eens afgelopen zijn met dit gezeik..... Kappen nou laat de chauffers met rust net als iedereen betaal gewoon en hou op met dit soort praktyken. Zitten verdorie niet in een getto... K...
Zes ton voor reparatie parkeerterreinen
Voor maar €600.000,00 wordt het parkeerterrein gerepareerd ... Zal wel een aannemer met een hele grote rekenmachine zijn!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer