advertentie
Almere 24 september 2016
De Zuiderzee Klassieker in Almere heeft een recordbedrag van ruim 230.000 euro opgeleverd. Zo'n 1200 fietsers hebben dat bedrag bijeen gereden voor onderzoek naar darmkanker.  Twee keer moesten de hulpdiensten uitrukken voor gevallen fietsers. Volgens organisator van de tocht, de Maag Lever Darm Stichting, maken de twee slachtoffers het goed. De fietsers vertrokken zaterdagochtend om 9.00 vanaf de Grote Markt na het startschot door zangeres en presentatrice Nance. Er waren vier afstanden: 60, 120, 150 en 180 kilometer. De tocht werd voor de zesde keer gereden.
Almere 24 september 2016
Bezoekers van de open dag van het Flevoziekenhuis in Almere hebben zaterdagmiddag met veel spanning gekeken naar een live hartoperatie. Zo'n honderd mensen mochten via een beeldverbinding meekijken met een katheterisatie. Bij een vrouw werden de kransslagaders onderzocht, zodat vernauwingen konden worden opgespoord. Bij de patiënt zag alles er goed uit en ze hoeft niet verder te worden behandeld. De ingreep werd uitgevoerd door een cardioloog. Een tweede cardioloog legde het publiek uit wat er gebeurde. Kinderen onder de 12 jaar werden niet toegelaten. Het Flevoziekenhuis bestaat 25 jaar. Op 6 maart 1991 opende het ziekenhuis de deuren en dat werd met de open dag gevierd.
Flevoland 24 september 2016
De Nieuwe Bijbelvertaling is uitgeroepen tot het belangrijkste boek van Nederland. Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank, eindigde op de tweede plaats. 75.000 lezers brachten een stem uit voor de verkiezing, die onderdeel is van het Jaar van het Boek. Sinds april konden lezers kiezen uit een lijst met honderd titels, verzameld door onder andere deskundigen van de Koninklijke Bibliotheek, de Universiteit van Amsterdam en brancheorganisatie CPNB. Is de Nieuwe Bijbelvertaling de terechte winnaar, of vind jij een ander boek belangrijker? Die vraag stelden we vandaag in Emmeloord.
advertentie
advertentie
Lelystad 24 september 2016
In basisschool De Vogelveste in De Veste in Lelystad heeft zaterdagmiddag brand gewoed in een van de lokalen. Daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle. Over de oorzaak van de brand en de schade die is aangericht, is nog niets bekend.  Ook is nog niet duidelijk of de lessen in het gebouw maandag kunnen doorgaan.
Emmeloord 24 september 2016
Op verschillende plaatsen in de provincie waren zaterdag activiteiten in het kader van burendag. In en rondom buurthuis Espelervaart in Emmeloord werd een multiculturele braderie gehouden. Daar konden mensen spullen verkopen en hapjes aanbieden. Op een open podium konden buurtbewoners hun talenten laten zien. Burendag werd voor de elfde keer gehouden. Meer dan 4600 buurten in het hele land deden mee.
Almere 24 september 2016
Vandaag staat Maak het Mee! helemaal in het teken van de negende editie van het Strandfestival Zand in Almere. Ook dit jaar was het festival een groot succes. Er waren optreden van grote namen zoals: Douwe Bob, Guus Meeuwis en Marco Borsato. Presentatrice Debby Toorenaar heeft een interview met Lieke van Lexmond over het feit dat er alleen maar mannen in de line-up te vinden waren.
Gemeente sleept bouwer parkeergarage voor de rechter
Dan moeten die hun werk ook eens beter doen. Er zijn nieuw opgeleverde wegen van de provincie waar hobbels in zitten of die binnen twee jaar verzakken. Het viaduct in de Gooiseweg van twee jaar gel...
Auto rijdt tegen flatgebouw
Het is van de gekke om Roemer als aanleiding te zien van een ongeval. Het meest merkwaardige is dat de zogenaamde cijfers zeker door de PvdA in te vullen waren.De PvdA weet wat men heeft afgepakt.
Rijk geeft 4 miljoen extra voor Marker Wadden
Zo is het maar net!
Brand in basisschool De Vogelveste
Is er al bekend wat er gaat gebeuren maandag? Is de school dicht zo ja, waar gaan de kinderen dan naartoe?
Rijk geeft 4 miljoen extra voor Marker Wadden
Zoals gewoonlijk is er maar 1 verliezer, nl. de belastingbetaler. Niets is leuker dan geld van iemand anders uitgeven. Dit kan je aan de partij van de arbeid wel overlaten. Gelukkig is ook dit ove...
Aviodrome zoekt matrassen voor vervoer vliegtuig
Geef gewoon de vrij kaarten, als mensen matrassen geven. Anders koop je ze toch zelf. Vindt dit echt hypocriet om erbij te melden " maak kans op"
Brand in basisschool De Vogelveste
Ach ja Politie hier houd zich liever bezig met verkeers controlles, en ja heb er zelf ooit op school gezeten jaren erna nog veel in de veste geweest toen was het nog 1 van de mooiste wijken in lely...
Brand in basisschool De Vogelveste
Ik werk op deze school en over welke stenen door de ramen heeft u het? Er is ons namelijk hier niets van bekent.
Zuiderzee Klassieker levert 235.000 euro op
Ja, was echt top. Goed idee om start en aankomst nu in het centrum te doen. Stuk gezelliger voor de deelnemers en goed voor de ondernemers.
Brand in basisschool De Vogelveste
Laatst ook al brand geticht in de Veste stenen door de ramen politie wilde verder niets doen ondanks het tumult wat er ontstond. Dus wijzen met vingertje ja. Maar wel naar de daders niet meer en ni...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer