advertentie
Almere 22 januari 2017
Een bruine stafford met een grijze kop heeft zondag een man in het Beatrixpark in Almere gebeten. Door de hondenbeet raakte de man gewond aan zijn hand en moest hij worden behandeld in het ziekenhuis. De eigenaresse van de hond is weggelopen en heeft de man niet geholpen. De politie is op zoek naar de hond en het baasje.
Lelystad 22 januari 2017
Bij een ongeluk op de snelweg A6 tussen Almere Buiten en Lelystad zijn zondagmiddag drie mensen gewond geraakt, toen hun auto in de middenberm terechtkwam. Volgens de brandweer waren ze alle drie ernstig gewond en zijn ze naar het ziekenhuis gebracht.  Het ongeluk gebeurde om 15:00 uur ter hoogte van het viaduct in de Praamweg. Brandweer, politie en ambulances waren ter plaatse om de slachtoffers uit de auto te halen. Personeel van de traumahelikopter heeft medische assistentie verleend. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De rijbaan richting Lelystad was enige tijd afgesloten. Daardoor ontstond een file.
Flevoland 22 januari 2017
Met het mooie weer en aanhoudende vorst in de nachten binden steeds meer mensen de schaatsen onder. Schaatsliefhebbers gaan naar de Oostvaardersplassen bij Lelystad en Almere én het natuurgebied Harderbroek tussen Zeewolde en Harderwijk. Ook wordt er geschaatst op de Randmeren en dan voornamelijk aan de kant van Gelderland. Daar is het water minder diep. IJs niet overal betrouwbaar Staatsbosbeheer waarschuwt dat het ijs lang niet overal even betrouwbaar is. Zo zijn er nog tal van wakken en is het ijs op een aantal plekken verraderlijk dun. Kunnen we nog de hele week schaatsen? Als het weer zo blijft kan er waarschijnlijk nog de hele week geschaatst worden. Volgens het KNMI  neemt het ijs, ondanks de dooi overdag in dikte nog een beetje toe. Dat komt door de matige vorst in de nachten.  Waar kan je schaatsen? We hebben een interactieve schaatskaart gemaakt, maar hij is nog niet compleet. Laat ons weten waar je veilig kunt schaatsen. Dat kan op onze Facebookpagina of in de reacties hieronder.
advertentie
advertentie
Almere 22 januari 2017
Staatsbosbeheer is een campagne gestart om de overlast van loslopende honden op de Kemphaan in Almere tegen te gaan. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft op het stadslandgoed kan een boete verwachten van 90,- euro. Volgens boswachter Freek Rebel is de actie broodnodig. Hij is een van de boswachters die met een BOA gaat controleren. ''Dit gebied wordt veel gebruikt voor verschillende soorten recreatie. Hier komen veel jonge gezinnen met een buggy. Je moet niet willen dat daar zomaar een hond in springt.'' De extra controles zijn zondag begonnen en worden voortaan ieder weekend gehouden.
Almere 22 januari 2017
De gemeente Almere is in gesprek met drie projectontwikkelaars die bereid zijn kantoorgebouw De Aardbei om te bouwen tot appartementencomplex. De Aardbei is het rode gebouw aan de Cinemadreef. Eerder was dit gebouw in gebruik als Pabo Almere en tandartsenopleiding ACTA. Ook was de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente tijdelijk gehuisvest in het pand tegenover het stadhuis. Het gebouw wordt door de gemeente van de hand gedaan. In de afgelopen maanden konden geïnteresseerden kenbaar maken dat zij De Aardbei willen verbouwen. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het pand geschikt is voor stadsappartementen voor jonge professionals en jonge gezinnen.
Zeewolde 22 januari 2017
Het veer tussen tussen Zeewolde en Strand Horst kan in verband met ijsvorming op het Wolderwijd niet meer varen. Dat heeft de gemeente Zeewolde bekend gemaakt. Vervoersmaatschappij Connexxion zet extra bussen in op de lijnen 142,144 en 159. Scholieren die doorgaans gebruik maken van de FLE-GEL moeten rekening houden met een extra reistijd. Het veer vaart al sinds 1993 tussen Zeewolde en Strand Horst. De FLE-GEL biedt plaats aan 325 personen en is eigendom van de gemeenten Zeewolde, Ermelo en Harderwijk. ODV Maritiem B.V. exploiteert vanaf begin dit jaar de verbinding. Daarvoor stond het echtpaar Henny en Willy Dukker ruim 20 jaar aan het roer.
Almere 22 januari 2017
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Almere drie jongens aangehouden, die worden verdacht van een straatroof. Eerder die nacht werd een man op het Geuzenpad met geweld beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Het slachtoffer vertelde de politie dat hij omstreeks 2.15 uur met een vriend over het Geuzenpad fietste, toen ze ineens door drie jongens van hun fiets werden getrokken. De man werd daarbij geslagen en beroofd, zijn vriend wist te ontkomen. De man heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De politie ging op zoek in de omgeving en zag even later drie jongens lopen die aan het signalement voldeden. De verdachten zijn twee jongens van 15 uit Almere en een 14-jarige jongen uit Biddinghuizen. Bij één van hen werden de telefoon en portemonnee van het slachtoffer terug gevonden.
Almere 22 januari 2017
De politie van Amsterdam heeft op straat in Almere een man aangehouden in verband met een onderzoek naar drugshandelaren. In een huis in Amsterdam werden drie mannen aangehouden in datzelfde onderzoek. Bij die aanhoudingen werden onder meer xtc-pillen, cocaïne en munitie gevonden. Ook werd een grote vuilniszak gevonden met allemaal zonnebrillen van dure merken. In een ander huis in Amsterdam werden allerlei attributen voor een hennepplantage gevonden. Wat de rol van de man in Almere hierbij was, wordt nog onderzocht. De zaak kwam volgens de politie aan het rollen na tips vanuit de Amsterdamse horeca over visitekaartjes met 06-nummers, waar verdovende middelen waren te bestellen.
Zeewolde 22 januari 2017
De Zeewolderweg tussen de kern Zeewolde en de dijk richting Harderwijk gaat vanaf dinsdag vijf weken dicht voor het verkeer. (Brom-)fietsers kunnen wel gebruik maken van het naastgelegen fietspad. De weg zou eigenlijk maandag al afgesloten worden, maar vanwege de vorst is het werk uitgesteld. Automobilisten die vanuit Zeewolde naar Harderwijk willen, kunnen geen gebruik maken van de dijk. Zij moeten omrijden over de Spiekweg, Gooiseweg en Ganzenweg. Molenbuurt Aanleiding voor de maatregel is de bouw van de nieuwe woonwijk Molenbuurt en een supermarkt die daar komt. De nieuwe toegangswegen worden op de Zeewolderweg aangesloten. Bergkwartier Bewoners en bezoekers van Bergkwartier kunnen de buurt bereiken en verlaten via de Kwartiermakerslaan en Elementen in Zeewolde.
Emmelood 22 januari 2017
Een groep mannen en vrouwen uit Emmeloord gaat elke zondagochtend het ijskoude water van de Casteleijnsplas in om energie te krijgen en gezonder te worden. Het initiatief is van Hans Emmink. Hij heeft de ziekte van Crohn en moest als gevolg daarvan veel medicijnen slikken. Maar de geneesmiddelen maakten hem alleen maar zieker. Emmink was op zoek naar alternatieve mogelijkheden om de pijn te bestrijden. Zo kwam hij bij zwemmen in ijskoud water. "Na acht maanden was ik medicijn- en klachtenvrij", zegt Emmink.  Nu neemt hij andere mensen mee naar de plas en geeft hij ze instructies hoe ze in koud water kunnen zwemmen. Sommige mensen vinden het fijn om van te voren even te rennen, zodat ze opgewarmd het koude water ingaan.
Almere 22 januari 2017
Het Almeerse stadsbestuur heeft toenadering gezocht tot de regio Zwolle, om te onderzoeken hoe beide regio's elkaar kunnen versterken. Dat zegt burgemeester Franc Weerwind van Almere in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken . Weerwind wil daarmee laten zien dat Almere zich breder oriënteert dan uitsluitend op de regio Amsterdam. De burgemeester is onlangs met wethouder Mark Pol van Economische Zaken naar Zwolle gegaan voor gesprekken. Hij verbaast zich er over dat beide steden nooit samenwerking hebben gezocht, terwijl ze zo dicht bij elkaar liggen. "Hetzelfde geldt voor Utrecht", aldus Weerwind. Hij benadrukt dat Almere in de toekomst moet profiteren van de centrale ligging, tussen Zwolle, Amsterdam en Utrecht, en tussen de luchthavens Schiphol en Lelystad.
Luttelgeest 22 januari 2017
De Eetkamerfunctie van het project de Ontmoeting in Luttelgeest is uitgeroepen tot Flevolands beste idee voor de competitie Kern met Pit 2016. Dat is een initiatief dat werkt aan het verbeteren van de leefbaarheid van kleine kernen op het platteland.  Luttelgeest kent een bloeiend verenigingsleven, maar het voorzieningenniveau is de afgelopen jaren afgenomen. Zo is er geen winkel, restaurant en huisarts meer in het dorp. Veel mensen kunnen voor hulp vertrouwen op familie of vrienden, maar er is een groep waarvoor dit niet geldt. De Ontmoeting Inwoners van Luttelgeest zijn daarom het project de Ontmoeting in verenigingsgebouw de Bosfluiter begonnen. Twee keer per week kunnen dorpsbewoners daar naar toe. Sinds vorig jaar is daar het initiatief Eetkamerfunctie aan toegevoegd. Iedere twee weken koken vrijwilligers voor zo'n 50 mensen die hulp goed kunnen gebruiken. Van alle gemaakte gerechten is onlangs een receptenboekje gemaakt. Landelijke prijs Het project kreeg zaterdag bij de provinciale verkiezing naast een trofee ook een prijs van 1.500 euro toegekend. De Eetkamerfunctie strijdt eind maart voor de landelijke prijs Kern met Pit. Dan maakt het initiatief kans op nog eens 3.000 euro.
Hond bijt man, baasje spoorloos
Dit gedrag van het baasje (ronduit onbeschoft), heeft niks te maken met hondenbelasting omhoog, baasjes met weinig of veel geld, ze moeten allemaal hun hond opvoeden en bij zoiets als dit blijf je ...
Schaatsplezier op Oostvaardersplassen en Randmeren
Ik denk toch dat de ijsclubs eens goed moeten gaan nadenken over hun natuurijsbanen in deze tijd van klimaatverandering. Zo krijg je nooit ijs op de banen en leren de kinderen nooit schaatsen. Ov...
Schaatsplezier op Oostvaardersplassen en Randmeren
Ook al is het niet georganiseerd dan zou het toch beter zijn als er wat supervisie zou komen. Bij minder volk heb je al toezicht maar hier moeten de mensen het zelf maar ondervinden. Alle overheden...
Onafhankelijk onderzoek naar verhuizing camping Waterhout
1 vd opties was ook dat de camping 1 2 of 3 jaar buiten bedrijf was en ze daarna weer terugkwamen. De vergoeding zou dan zo groot zijn als 3 keer hun jaarinkomen en de afkoop van de waardedaling va...
Hond bijt man, baasje spoorloos
De Nederlandse grondwet: Art. 11 Hoofdstuk 1: "Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam." Dat betekent dus die ov...
Hond bijt man, baasje spoorloos
Dus alle goede hondenbezitters, diegenen die hun hond wel goed in de hand hebben of anders niet los laten lopen, moeten boeten voor de ruime minderheid die niet met hun hond om weten te gaan? Lijk...
Zwaargewonden bij ongeluk op A6
Gewone mensen kijken ook naar ongelukken. Vandaar al die files.
Kemphaan start campagne tegen loslopende honden
Dan doe je het gewoon lekker toch... heb je lekker lak aan andere mensen die totaal niet zitten te wachten op die loslopende beesten van jou. Stoer joh!
Kemphaan start campagne tegen loslopende honden
Tja en dan lees je in een ander artikel dat een man in zijn hand is gebeten door een loslopende hond. De eigenaresse trok zich er niets van aan en hielp de man niet eens :-( Mag hopen dat ze een fo...
Kemphaan start campagne tegen loslopende honden
dit moeten ze in heel Almere doen. Vooral in woonwijken!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer