advertentie
Almere 27 juni 2017
Jack de Gier is volgens De Gelderlander de topkandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden van NEC. De Gier, die jarenlang in de spits speelde bij de Nijmeegse club, is nu trainer van Almere City FC. Almere City FC heeft aan Omroep Flevoland laten weten dat NEC nog geen contact heeft opgenomen om over een overgang van De Gier te praten. De coach verlengde onlangs zijn contract bij de club uit Almere en dus zal NEC een afkoopsom moeten betalen als het De Gier wil aantrekken.  Jack de Gier zelf is op dit moment op vakantie. Hij komt in de loop van de week terug. Maandag start Almere City met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op die dag traint ook NEC voor het eerst. Pikant detail: de eerste competitiewedstrijd van Almere City is tegen het gedegradeerde NEC.
Almere 26 juni 2017
De Almeerse roeier Niki van Sprang is Nederlands kampioen geworden in de dubbelvier. Hij won zondag met zijn team de titel bij de Koninklijke Holland Beker in Amsterdam. Van Sprang vormt in de dubbelvier een team met Abe Wiersma, Koen Metsemakers en Freek Robbers. Vorige week won het team al zilver bij een wereldbekerwedstrijd in Polen . De 23-jarige Niki van Sprang begon zijn carrière bij roeivereniging Pampus in Almere. De afgelopen jaren studeerde hij in de Verenigde Staten. Zijn doel is plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Onlangs won Van Sprang als soloroeier de 'Skiffhead' , een prestigieuze roeiwedstrijd voor op de Amstel.
Kraggenburg 26 juni 2017
Gerrit Bien is volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Kraggenburg. Hij volgt Hendri van Eerde op, die Kraggenburg weer terug heeft gebracht naar de 4e Klasse. Van Eerde stopte na één seizoen omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin. Bien, met zijn karakteristieke snor, is al meerdere jaren een bekende trainer in de regio Kampen. In de Noordoostpolder was hij eerder trainer bij VV Nagele. In een verklaring van de club laat FC Kraggenburg weten dat Bien een echte ‘verenigingsman’ is. "Wat bij een dorpsvereniging als FC Kraggenburg een onmisbare eigenschap is."
advertentie
advertentie
Lelystad 25 juni 2017
De organisatie van het Rinus Luiten Jeugdtoernooi wil binnen enkele jaren uitgroeien tot een groot nationaal jeugdtennistoernooi. Het evenement, dat georganiseerd wordt door tennisvereniging LTVL, kende eind jaren '80, begin jaren '90 zijn glorietijd. De organisatie wil die tijden laten herleven. "We hopen binnen enkele jaren toch een paar tennissterren te verwelkomen", zegt een ambitieuze organisator Otto van Os. "Nu kunnen ze kiezen uit tien toernooien. Als we ervoor zorgen dat de beste spelers hier spelen, dan komt de rest hier ook naartoe." Het Rinus Luiten Jeugdtennistoernooi begon op dinsdag. Zondag was de finaledag.
Emmeloord 24 juni 2017
Doelman Diederik Boer uit Emmeloord heeft maar één doel: hij wil komend seizoen eerste keeper worden bij zijn nieuwe club PEC Zwolle. Dit zei de doelman zaterdagmiddag na afloop van de eerste training van PEC op het terrein van vv Wijthem. De 36-jarige Boer, die de afgelopen drie seizoenen reservekeeper bij Ajax was, moet hiervoor de concurrentiestrijd winnen van de 23-jarige Mickey van der Hart. Boer laat er geen misverstand over bestaan: “Het moge duidelijk zijn: ik ben hier naartoe gekomen om eerste doelman te worden. Dat is heel simpel”. PEC Zwolle opent het nieuwe seizoen in de eredivisie op zondag 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen Roda JC
Zeewolde 24 juni 2017
Rutger Duursma uit Groningen heeft de triathlon van Zeewolde op zijn naam geschreven. Hij kwam over de finish in 2 uur, 2 minuten en 43 seconden. Duursma werd op de voet gevolgd door Guido Kwakkel uit Zeewolde.  Annemarie Rustenburg uit Nagele was de snelste vrouw, gevolgd door Annemiek Veenkamp uit Zeewolde. In totaal deden zaterdagmiddag zo'n 400 atleten mee aan de Olympic Distance; 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. In het dorp zijn zondag hardloopwedstrijden met 10 Engelse Mijl als hoofdafstand. Dat is ruim 16 kilometer.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer