Almere 24 september 2017
Skitalent Christopher Dijksman uit Almere is dit weekend richting Italië vertrokken, waar hij onlangs is toegelaten tot de prestigieuze topsportschool van Mals. De 14-jarige Dijksman is in de lichting 2017-2018 de enige skiër uit een niet-alpenland die mag starten aan de gerenommeerde Oberschule in Süd Tirol. Om dit te bereiken, moest hij voldoen aan zeer strenge selectie-criteria. De Almeerder vertrekt voor 5 jaar naar Italië, waar hij gaat wonen in een internaat en zijn studie combineert met skiën. De lessen op school worden gegeven in het Duits. Dijksman, die een beloftestatus heeft van het NOC-NSF, heeft zichzelf ten doel gesteld om later de Olympische Spelen te gaan halen.
Almere 24 september 2017
De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben ook hun vierde wedstrijd in de Hoofdklasse verloren. Tegen directe concurrent HC Tilburg werd er met 2-1 verloren. Sander Visser zorgde namens Tilburg voor de 1-0 ruststand. In het derde kwart kwamen de Almeerders op gelijke hoogte door een doelpunt van Parick Houben. Toch trok HC Tilburg aan het langste eind. Michiel de Leeuw pushte een strafcorner raak en zorgde daarmee voor de 2-1 eindstand. Door het verlies, staan de mannen van De Almeerse op de laatste plaats in de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Pasha Gademan is de enige ploeg in de Hoofdklasse die nog puntloos is. Vrouwen boeken overwinning De vrouwen van de Almeerse Hockey Club boekten wel een overwinning. In Aerdenhout won de ploeg van trainer Dider Meijer met 2-0 van AMHC Rood Wit. De doelpunten werden gemaakt door Puck Hooijer en Melissa Pieters. Door die overwinning staan de vrouwen van de Almeerse nu op de 5e plaats in de Overgangsklasse.
Biddinghuizen 24 september 2017
Alexander Struijk en Loes Posthumus hebben op het terrein van de Mud Masters de eerste editie van de 1K Knock out gewonnen. Struijk was de snelste in een tijd van 8 minuten en 39 seconden. Posthumus legde het 1 kilometer lange hindernisparcours af in 10 minuten en 10 seconden.  Tijdens de 1K Knock Out gingen 20 mannen en 20 vrouwen op een 1 kilometer lang hindernisparcours met elkaar de strijd aan. De deelnemers moesten tien onderdelen trotseren, waarbij kracht en conditie een belangrijke rol speelden. De 1K Knock Out is in het leven geroepen, omdat volgens de organisatie er ook een groep is, die graag met elkaar de competitie aangaat. De Knock Out is dit jaar bedoeld als pilot, maar de kans is volgens de organisatie groot dat de wedstrijd volgend jaar terugkeert.
Almere 24 september 2017
Gayri Hawery heeft zondagmiddag De 30 van Almere op zijn naam geschreven. De Lelystedeling kwam na 1 uur 44 minuten en 40 seconden als eerste over de finish bij de Topsporthal in Almere Poort. Rene de Lange uit Den Haag legde beslag op de tweede plaats in 1 uur 48 minuten en 47 seconden. De Belg Wouter DeKock uit Brugge won het brons met een eindtijd van 1 uur 49 minuten en 37 seconden. Bij de vrouwen ging de winst naar Natascha Schippers uit Amsterdam in een tijd 2 uur 6 minuten en 4 seconden. De Almeerse Samantha de Knijff kwam als tweede over de finish na 2 uur 11 minuten en 53 seconden. Er deden in totaal 600 deelnemers mee aan het hardloopevenement dat met een afwisselend parcours langs onder andere Almere Duin en het Kromslootpark liep.
Almere 24 september 2017
De badmintonners van BV Almere hebben hun koppositie in de Eredivisie verstevigd. De Almeerders wonnen zaterdag op bezoek in Den Haag tegen DKC met 2-6. De zege van BV Almere kwam vooral tot stand door de Almeerse dames. Tamara van der Hoeven en Manon Sibbald wonnen eenvoudig hun partij in het enkelspel, net als de dames-dubbel Cheryl Seinen en Tamara van der Hoeven. Ook Aram Mahmoud en Jelle Maas/Cheryl Seinen en Léon Nottelman/Ilse Vaessen wonnen hun partij. Zondagmiddag speelden de Almeerders tegen Van Zijderveld in Amstelveen. Die wedstrijd werd met maar liefst 1-7 gewonnen. De ploeg van coach Erik Staats staat nu stevig bovenaan.
Almere 23 september 2017
FC Almere is het seizoen in de tweede klasse begonnen met een 0-6 nederlaag tegen de Victoria uit Hilversum. De spelers van de zaterdag-tweedeklasser, onder leiding van de kersverse trainer Sandor Augustijn, waren duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld.  De afgelopen tijd liepen de spanningen hoog op bij de club vanwege een conflict met trainer Maurice Ligeon. FC Almere zette Ligeon afgelopen voorjaar op non-actief, omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Hij nam geen genoegen met een lager salaris en weigerde met de club te onderhandelen.   FC Almere nam vervolgens Jimmy Simons aan als nieuwe hoofdtrainer, maar toen bleek dat Ligeon van de arbitragecommissie van de KNVB niet ontslagen mocht worden. Daardoor had de club ineens twee hoofdtrainers. De spelers wilden niet door Ligeon getraind worden en stapten uit de selectie. Op 7 september oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB in een spoedarbitragezaak dat FC Almere Ligeon alsnog mag ontslaan. Daarop werd Augustijn benoemd als nieuwe hoofdtrainer.  Augustijn was sinds het begin van dit seizoen al actief binnen de club als assistent-trainer van de onlangs opgestapte Jimmy Simons. Die vertrok begin september vanwege de soap rond de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Maurice Ligeon. Volgens Augustijn is de start welliswaar slecht, maar kan het nog wel een mooi seizoen worden. "We moeten gewoon keihard aan het werk en dan komt het vanzelf."
Opnieuw nederlaag voor SV Urk
Opnieuw was het de 2e helft duidelijk minder, net als tegen Genemuiden en Staphorst. Wat gaat er in de rust en daarna fout? Volgens mij is het naast een mentale kwestie ook een zaak van minder cond...
FC Almere begint competitie met 0-6 nederlaag
waardeloos
Skitalent Dijksman gaat voor wereldtop in Italië
Wat een leuk nieuws! Onlangs vertrok de getalenteerde 15-jarige Jay Lesteluhu vanuit Almere naar Zweden voor ijshockey en nu dit talent naar Italie, helemaal top! Zet 'm op allebei!
Opnieuw nederlaag voor SV Urk
Doelpunten vallen meestal door fouten dus 9/10 is dan toch logisch?
Flevo Boys wint met 5-1 van DETO
1 zwaluw... Maar ga zo door, eerste klap is een.... En dan komt de mouw uit de aap
Flevo Boys wint met 5-1 van DETO
Daar gaan we weer.
Opnieuw nederlaag voor SV Urk
Mensen, laten wij niet te snel oordelen! Het vertrouwen is er op dit moment niet bij een aantal spelers en je speelt tegen ploegen die elk jaar investeren! Het is overkomelijk dat je zo nu en dan t...
Opnieuw nederlaag voor SV Urk
gaat karrebelt ook niet lukken. hoekman pakte de jongens aan en is daarom eruit gewerkt.
Opnieuw nederlaag voor SV Urk
Laat karrenbelt nou eerst de poppetjes eens op de juiste plaats zetten! Laat Jelle de boer 8 wedstrijden in het 2e ballen om vertrouwen op te doen en stel je middenveld van vorig seizoen gewoon wee...
Opnieuw nederlaag voor SV Urk
De Kaat was zaterdag de enige met een voldoende pakte veel ballen het had anders wel 6 of 7 nul kunnen worden de drie doelpunten stond de verdediging te slapen
© omroep flevolandsitemap | disclaimer