advertentie
Almere 26 april 2017
Squashter Natalie Grinham uit Almere heeft zich in Helsinki bij het Europees kampioenschap squash voor landenteams met het Nederlands dames squashteam geplaatst voor de halve finale. Grinham die vorig jaar haar individuele carrière heeft beëindigd is de playing coach van het Nederlands damesteam. Zij is bondscoach maar komt ook in aktie als speelster. Ze geeft leiding aan het team dat verder wordt gevormd door Milou van der Heijden, Tessa ter Sluis en Judith Diepeveen. Door 3-0 overwinningen op Tsjechië en Spanje is Nederland al zeker van een plek in de halve finale. De dames die vorig jaar de bronzen medaille wonnen, spelen donderdag het laatste pouleduel tegen Frankrijk.
Almere 26 april 2017
Roeier Niki van Sprang van roeivereniging Pampus uit Almere doet met de Nederlandse roeiploeg mee aan een internationale roeiwedstrijd in Belgrado. Samen met Koen Metsemakers, Amos Keijser en Wouter Withagen neemt Van Sprang voor Nederland plaats in de dubbel vier. Van Sprang vestigde afgelopen weekend de aandacht op zich door bij het NK in Amstelveen zilver te winnen in de skiff, de éénmansroeiboot. Hij moest alleen Koen Metsemakers voor zich laten. Die werd op de Bosbaan Nederlands kampioen.  De wedstrijden worden van 5 tot en met 7 mei in het Servische Belgrado gehouden.
Emmeloord 26 april 2017
Ex-profvoetballer Geert Arend Roorda wordt vanaf volgend seizoen jeugdtrainer bij Flevo Boys. De 29-jarige middenvelder die zich eind vorig jaar na een voetbalavontuur in Australië bij de Emmeloordse hoofdklasser aansloot, twijfelt nog of hij zijn voetbalschoenen definitief opbergt.  Roorda wordt bij Flevo Boys trainer van de jeugd onder 17 jaar. Hij zal dit team op zaterdag begeleiden. Daarom is hij niet meer beschikbaar voor de hoofdmacht van Flevo Boys. Roorda overweegt nog wel om zijn actieve carrière op zondag voort te zetten.   Roorda wil het seizoen graag goed afsluiten met handhaving in de Hoofdklasse B. Dat wordt nog een flinke klus want Flevo Boys staat op de dertiende plaats in de hoofdklasse B en lijkt rekening te moeten houden met nakompetitievoetbal. Roorda speelde in het verleden bij SC Heerenveen, Excelsior, NEC, Sparta en FC Dordrecht.
advertentie
advertentie
Lelystad 26 april 2017
Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad staat na de tweede dag van de World Cup-wedstrijd in het Franse Hyères in het algemeen klassement op de elfde plaats. Hij heeft vier van de twaalf races in de Olympische RS:X-klasse achter de rug.  Badloe begon de eerste race van de World Cup met een achtste plaats. Bij de tweede krachtmeting eindigde hij als 18e. Zijn beste resultaat  behaalde hij in de derde race toen hij als zevende de finish passeerde. Bij de vierde wedstrijd die op woensdag is gevaren, eindigde Badloe op de dertiende plaats.  Het is de tweede World Cup van het seizoen. Tijdens de eerste, in Miami in de Verenigde Staten, wist Badloe beslag te leggen op de zesde plaats. De Zwitser Mateo Sanz Lanz gaat op dit moment aan de leiding. De finale in Hyères vindt zondag plaats.
Lelystad 25 april 2017
Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad staat na de eerste dag van de World Cup wedstrijd in het Franse Hyères op een achtste plaats. Hij heeft drie van de twaalf races in de RS:X-klasse achter de rug.  Het is de tweede World Cup van het seizoen. Tijdens de eerste, in Miami in de Verenigde Staten, wist Badloe beslag te leggen op de zesde plaats. De afgelopen weken heeft de Lelystedeling in Nieuw-Zeeland gewerkt aan zijn techniek. Daarbij besteedde hij vooral aandacht aan zijn pomptechniek, een manier om vooruit te komen als er weinig wind staat. De finale in Hyères vindt zondag plaats.
Almere 25 april 2017
Hockeytalent Jonas de Geus uit Almere denkt dat zijn ploeg De Almeerse Hockey Club aankomende zondag tegen HC Tilburg een zege gaat boeken. De ploeg uit Noord-Brabant staat op de negende plek in de Hoofdklasse, en die positie houdt directe handhaving in. De Almeerse heeft een achterstand van drie punten op de Tilburgers. "Drie punten zijn zeker mogelijk", vertelt De Geus. "Wij hebben de laatste tijd de smaak te pakken, terwijl Tilburg niet meer zo lekker draait de laatste weken." Mocht De Almeerse winnen van Tilburg, dan blijft de ploeg op de ranglijst onder de Brabanders staan. Tilburg heeft namelijk een beter doelsaldo. Daarom moet De Almeerse over twee weken in de laatste competitiewedstrijd tegen Amsterdam sowieso een punt halen.
De Geus verwacht winst tegen Tilburg
Doelsaldo is van ondergeschikt belang aan het aantal gewonnen wedstrijden.
Boundati trots op debuut Oranje O19
Heel goed gedaan
ASV Dronten hard onderuit tegen DOVO
Ook hier wordt andermaal duidelijk dat als je geen top begroting hebt, je kansloos bent in de hoofdklasse. In hoofdklasse B regeert het geld.
Futsal Emmeloord in degradatiezorgen
RvdB elke week met z'n smoesjes, elke keer weer verliest dit team zonder motivatie om te trainen met geruime cijfers, en dan maar raar staan te kijken als je degradeert. Succes op een nivo lager!
Materiaalmannen en jeugdtrainer Musampa weggestuurd door City
Kreek was een geweldig hoofd jeugdopleiding. Altijd langs de lijn. Kende iedereen persoonlijk. Koster zie je echt nooit. Maar beslist wel wie er door en niet door gaat. Zonder ooit speler gezie...
Gert Jan Nagel stopt met voetballen bij SV Urk 1
Vond hem laatste jaren ook steeds beter worden. Zal net als lindeboom een gemis achterin worden. Misschien dat ie strax ook net als lindeboom met de kleintjes elke wedstrijd gaat bekijken als supp...
Flevo Boys pakt drie belangrijke punten
Er was wel een hoofdklasse waardige groep. De laatste wedstrijden worden er wel punten gepakt. Dat angstige lange bal wegtrapsysteem snel weg bal moet eruit bij de verdediging. En daar lag het pr...
SV Urk verliest nipt van Sparta Nijkerk
Man van de wedstrijd toch echt de scheids. Blamage haha. Onbezonnen rode kaart welke zeker aangevochten gaat worden
ASV Dronten hard onderuit tegen DOVO
Vaak is zo'n club het speeltje van plaatselijke bobo's.
City doelman Chiel Kramer beleeft rampweek
kan gebeuren...
© omroep flevolandsitemap | disclaimer