advertentie
Emmeloord 24 september 2016
In de hoofdklasse B heeft Flevo Boys zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Eemdijk nipt verloren. De thuisploeg was met 3-2 te sterk voor de Emmeloorders. De arbiter kende al na dertien minuten een penalty toe aan Eemdijk vanwege hands. Spits Jan de Graaf hield zijn hoofd koel en benutte de strafschop: 1-0. Nog geen tien minuten later scoorde Frank Post tegen namens Flevo Boys, maar het was Rogier Gilkes die Eemdijk vlak voor rust weer op voorsprong liet komen: 2-1. In de tweede helft kwam Flevo Boys via Timon Rorije weer op gelijke hoogte: 2-2. Lang hielden de overwinningsaspiraties van Flevo Boys stand, maar in de 80e minuut was het wederom Jan de Graaf die die hoop aan diggelen schoot: 3-2. Flevo Boys kon de gelijkmaker niet meer forceren, waardoor het team van Inne Schotanus op vier punten blijft steken na zes duels.
Urk 24 september 2016
De voetballers van SV Urk hebben zaterdag onnodig puntverlies geleden in de Hoofdklasse. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer Lucas Hoekman tegen ON Groningen niet verder dan 2-2. Bij de rust stond het 1-1.  De thuisploeg ging voortvarend van start en creëerde meteen een overwicht. Dit resulteerde al na elf minuten in de verdiende openingstreffer van Jelle de Boer. Daarna kreeg Urk diverse kansen om de voorsprong te vergroten maar deze werden niet benut. Vlak voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte door een treffer van Thijs Gerlofs.  Na de pauze zette Pieter Brands met een kopbal de Urkers op voorsprong. Vier minuten later scoorde ON de gelijkmaker en werd de 2-2 eindstand bereikt.
Scheveningen 24 september 2016
Jong Almere City heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Scheveningen met 3-1 verloren. Door de nieuwe nederlaag blijven de Almeerders hekkensluiter in de Derde Divisie. Rensy Barradas schoot de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong. Marvin Nieuwlaat maakte niet veel later ook de tweede voor de gastheren. Danny van Haaren maakte vervolgens de 2-1 namens de beloften van Almere City FC, waardoor de aanwezige toeschouwers al drie goals hadden gezien binnen dertien minuten. Lang konden de Almeerders niet genieten van de aansluitingstreffer, want Ricardo Samoender bepaalde na slechts 15 minuten spelen de einduitslag van 3-1.
advertentie
advertentie
Dronten 24 september 2016
ASV Dronten is er tegen NSC Nijkerk niet in geslaagd de eerste zege van het seizoen te pakken. Tegen de bezoekers uit Nijkerk kwam Dronten tot twee keer toe terug van een achterstand, maar het was niet voldoende voor een punt: 2-3.  In de eerste helft was NSC Nijkerk de gevaarlijkste ploeg. Vlak voor rust resulteerde dat in de openingstreffer van Yannick Cornelisz. Tien minuten in de tweede helft zorgde Rik Breemhaar voor de gelijkmaker. Niet lang daarna was het NSC-invaller Tom de Ridder die voor de 1-2 zorgde, voordat Jodi de Boer Dronten andermaal langszij schoot. Het leek in een gelijkspel te eindigen, totdat invaller Daniel Rivas vlak voor tijd de eindstand op 2-3 bepaalde. ASV Dronten heeft nog altijd maar 1 punt uit zes duels, daardoor staat de ploeg op een laatste plaats in de hoofdklasse B.
Almere 24 september 2016
Voetbalbond KNVB heeft Jong Almere City FC bestraft met een punt aftrek. Het beloftenteam van coach René Koster stelde op 3 september tegen FC Rijnvogels drie dispensatiespelers op. Dat is er één te veel. Silvester van der Water, Yener Arica en Sven Braken stonden tegen Rijnvogels in de basis. Als beloftenteam mag je maar twee dispensatiespelers opstellen. Almere dacht dat de 19-jarige Van de Water nog als een beloftenspeler gold. De KNVB ziet dat anders, omdat de aanvaller een week eerder nog in de basis van het eerste elftal stond opgesteld. De wedstrijd eindigde ook nog in een 4-2 nederlaag. Door de sanctie heeft Jong Almere City nu nog maar drie punten in de derde divisie. Jong City staat daardoor op de laatste plaats.
Almere 23 september 2016
Almere City FC heeft vrijdagavond de derde thuiszege op rij geboekt in Jupiler League. MVV, de nummer 4 van de ranglijst, werd in Almere met 2-1 verslagen. Spits Sven Braken scoorde voor rust beide Almeerse treffers. Voor Braken was het een bijzondere wedstrijd, omdat hij 13 jaar voor MVV heeft gespeeld. In de slotfase (85 min) deed invaller Dyon Gijzen wat terug namens de gasten: 2-1. Door de nieuwe zege stijgen de Almeerders naar de veertiende plek van de Jupiler League. Opstelling Almere City FC: Kramer, Van Buuren (Rijsdijk), Ramsteijn, Mirani, Nieuwpoort, Salasiwa (Lanser), Overtoom, Arica, MacDonald (Ten Voorde),  Braken, Ahannach
© omroep flevolandsitemap | disclaimer