advertentie
Almere 2 december 2016
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen NAC verloren. In Breda won de thuisploeg met 3-1 van de Almeerders. Bij rust was het nog 0-0. Vlak na rust kwam NAC op voorsprong door een benutte penalty van Brandon Barker. Almere toonde vervolgens veerkracht en kwam via Sherjill Mac-Donald op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen vervolgens goede kansen, maar uiteindelijk was het NAC dat in de slotfase aan het langste eind trok: Robbie Haemhouts (oud FC Omniworld) haalde verwoestend uit en scoorde de 2-1, waarna Agyepong in de extra tijd ook nog de 3-1 mocht aantekenen.    Wedstrijdverloop:  90e min: Goal 3-1 NAC door Agyepong 84e min: GOAL NAC: Haemhouts haalt verwoestend uit namens de thuisploeg: 2-1  78e min: Wat een geluk voor Almere City FC: Barker hakt de bal op de lat namens NAC 77e min: Kans voor Almere City FC: Ten Voorde mist de voorzet en vervolgens schiet Arica hoog over. 68e min: Heldenrol voor doelman Chiel Kramer. Hij houdt Almere City FC tot 2x prima op de been: eerst op de inzet van Barker daarna het schot van Haemhouts klemvast.  62e min: Kans Almere City FC: vrije schietkans Rick ten Voorde scheert rakelings over de goal van Jorn Brondeel.  58e min: GOAL Almere City FC: Sherjill MacDonald wordt aangespeeld in de zestien, gebruikt prima zijn lichaam en scoort heerlijk de 1-1  51e min: Ahannach krult de bal over de goal van NAC 47e min: GOAL NAC: Barker benut de strafschop: 1-0  46emin: De tweede helft kan niet slchter beginnen. Dessers wordt de diepte ingestuurd en wordt vervolgens in de zestien onderuitgeschoffeld door Vet: penalty en een gele kaart    45e min: Haemhouts kopt net naast namens de thuisploeg. Het is gelijk rust: 0-0 38e min: Yener Arica schiet van ruime afstand naast, Almere City komt nu even beter onder de druk vandaan.  31e min: Eindelijk is Almere City FC gevaarlijk: Tom Overtoom schiet vanaf de rand van de zestien rakelings over.  26e min: De druk is groot op de goal van Almere City FC. Cyriel Dessers schiet vanaf de rand van het strafschopgebied net naast namens NAC 25e min: Weer een megakans voor NAC: Giovanni Korte moet de 1-0 binnenschieten, maar faalt oog in oog met Kramer. Prima safe opnieuw.  16e min: Opnieuw is Barker gevaarlijk op links namens de thuisploeg. Zijn inzet kan tenauwernood door doelman Kramer tot corner verwerkt worden.  8e min: Grote kans voor NAC. Brandon Barker is op links gelegenheidsrechtsback Damon Mirani te slim af, maar Robbie Heamhouts prikt de bal bij de eerste paal de bal naast.  Opstelling Almere City FC: Kramer, Vet (Waalkens), Ramsteijn, Mirani, Salasiwa, Overtoom, Rijsdijk (Van der Water), Arica, Mac-Donald, Ten Voorde, Ahannach  Reserves: Pistoor (keeper), Van der Water, Lanser, Tadmine, Waalkens, Van Haaren Geel: Vet, Overtoom
Almere 2 december 2016
Almeerder Joshua Brenet keert dit weekend al weer terug in de wedstrijdselectie van PSV. De vleugelverdediger raakte 19 november geblesseerd aan zijn enkel in de uitwedstrijd tegen Willem II. De verwachting was dat hij twee tot drie weken uitgeschakeld zou zijn. Brenet reist zaterdag mee met de selectie van PSV voor het uitduel tegen Roda JC. Het is nog niet bekend of hij direct in de basis begint.
Almere 1 december 2016
Almere City FC kan in de uitwedstrijd tegen NAC van vrijdagavond niet beschikken over Paul Quasten, Lars Nieuwpoort, Kees van Buuren en spits Sven Braken. Sven Braken, die kampt met een knieblessure, zal zelfs voor de winterstop niet meer in actie komen voor de Almeerders. Linksback Lars Nieuwpoort en rechtsback Kees van Buuren zijn hersteld van hun blessure's en trainden donderdag weer volop mee, maar de wedstrijd in Breda komt nog net iets te vroeg voor het tweetal. Almere City FC moet de lastige uitwedstrijd tegen NAC winnen om in de race te blijven voor de tweede periodetitel, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Stand tweede periode die over 9 wedstrijden gaat.                               G    PT     Doelsaldo  1. VVV Venlo*         7 - 16      +12 2. Helmond sport   7 - 16      +8 3. Almere City FC   7 - 16      +7 4. MVV Maastricht 7 - 16      +6  5. SC Cambuur       7 - 15      +5​ *VVV Venlo heeft de eerste periode al gewonnen en komt niet in aanmerking voor deze periode.
advertentie
advertentie
Emmeloord 30 november 2016
Topzwemmers Sebastiaan Verschuren en Sabas van Lith hebben woensdagavond een training gegeven aan de leden van zwemclub Zignea in Emmeloord. Het accent lag vooral op de techniek van de borstcrawl. Volgens Mark Dielleman van de club is het belangrijk om dit soort trainingen aan te bieden. Zo gaan binnen de zwemvereniging prestatie en plezier hand in hand, stelt hij. De clubleden kregen na de training de kans om samen met de topzwemmers op de foto te gaan. Ze kregen ook een handtekening van Verschuren en Van Lith.
Emmeloord 30 november 2016
De skeelerwedstrijd om de KNSB-cup wordt vanaf 2017 niet meer gehouden in Emmeloord. De KNSB-cup is een competitie van meerdere wedstrijden door Nederland. Organisator Jack Mulder zegt dat de financiële ondersteuning vanuit de gemeente minder wordt. De politiek wil focussen op andere activiteiten tijdens de Nacht van Emmeloord. Mulder zegt dat de matige publieke belangstelling een grote rol heeft gespeeld bij de beslissing om de wedstrijd definitief te schrappen. Het peloton reed de laatste jaren rondjes van 1 kilometer over de Kampwal en de Korte Dreef in het centrum van Emmeloord. Tijdens de editie van dit jaar stond de wereldtop aan de start, maar was er niet veel publiek.
Emmeloord 29 november 2016
Voetbalvereniging Flevo Boys blijft voorlopig gebruik maken van kunstgrasvelden. Er zijn volgens voorzitter Albert Ligtenberg wel enkele teams die niet meer op het kunstgras willen spelen. De club probeert te regelen dat zij de wedstrijden op natuurgras kunnen afwerken.   Flevo Boys wacht in overleg met gemeente Noordoostpolder een RIVM-onderzoek af . De resultaten hiervan worden in de derde week van december verwacht. Het bestuur van buurman Sportclub Emmeloord heeft bekendgemaakt voorlopig helemaal niet meer te spelen op kunstgras.    In de kunstgrasvelden liggen rubbergranulaatkorrels, waardoor de velden lijken op een natuurgrasveld. Volgens Bandenbranchevereniging VACO zitten er in deze korrels hoge concentraties kankerverwekkende stoffen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer