Almere 17 februari 2018
ASC Waterwijk heeft de Almeerse derby tegen Buitenboys gewonnen. De koploper van de derde klasse C in district West 1 won op eigen veld met 1-0 van Buitenboys. De bezoekers kregen in de eerste helft de beste kansen, maar het was Waterwijk dat de score begin tweede helft opende via Mitch Vogel. Buitenboys kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer. In de extra tijd kreeg Waterwijk-aanvoerder Mark Heeres nog wel zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.  ASC Waterwijk blijft door de overwinning op Buitenboys de koploper in de 3e klasse C.
Urk 17 februari 2018
In de hoofdklasse heeft SV Urk op eigen veld met 3-0 gewonnen van koploper SC Genemuiden. Goed begin In de beginfase kreeg Urk direct drie grote kansen. Jan van Slooten en Gerrit Tol waren al in de vierde, zesde en negende minuut dichtbij de openingstreffer. Na 25 minuten kwam Urk op voorsprong door een goal van aanvoerder Jan van Slooten (1-0). Tien minuten later zorgde Gerrit Tol met een afstandsschot voor de 2-0. Rust 2-0. Tweede helft In de tweede helft scoorde invaller Jelle de Boer de derde treffer voor Urk. Rood Jelle de Boer werd in de slotfase onderuit gehaald. Matthias Breeman kon het veld met een rode kaart verlaten. Zo wint Urk knap met 3-0 van de koploper.
Dronten 17 februari 2018
In de eerste klasse D heeft ASV Dronten zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen WHC met grote cijfers verloren. Op sportpark Mulderssingel in Wezep was de thuisploeg met 6-1 te sterk voor de formatie van Raymond Schuurman. Bij rust was het al 3-1. In de eerste helft kwam WHC na een kwartier spelen op voorsprong door Draganovic. Na een half uur tekende Kevin van der Vlag voor de gelijkmaker. Vlak voor rust ging het echter mis voor de Drontenaren. In de 39e minuut werd een verdedigingsfout genadeloos afgestraft door Jelle Post: 2-1. Eén minuut voor de pauze kreeg WHC ook nog een penalty, die benut werd door Van Marle: 3-1. In de tweede helft liep WHC verder uit: tien minuten na rust mocht Jelle Post de 4-1 binnenschieten. Vervolgens tekende Kamphuis voor de 5-1 na een prachtige aanval en Jelle Post bepaalde de einduitslag op 6-1.
Almere 17 februari 2018
In de Derde Divisie heeft Jong Almere City FC zaterdagmiddag een nederlaag geleden bij Scheveningen. Op Sportpark Houtrust was de thuisploeg met 4-3 te sterk voor de Almeerse talenten. In de eerste helft kwam Schevingen vroeg op voorsprong door een goal van Robert Steemers. Na een kwartier spelen bepaalde Nicky van Hilten de ruststand op 1-1 In de eerste 20 minuten van de tweede helft liepen de Almeerse talenten uit naar een comfortabele 1-3 voorsprong. Scheveningen knokte zich echter knap terug in de wedstrijd en wist via Tim Peters, Marvin Nieuwlaat en Memhet Aldogon alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken: 4-3. Het was een enorme gemiste kans voor de Almeerse talenten aangezien koploper Spakenburg met 5-1 verloor bij DVS'33. Spakenburg blijft daardoor koploper in de Derde Divisie, Jong City volgt op één punt.
Emmeloord 17 februari 2018
De topper in 1e klasse D tussen koploper Flevo Boys en de nummer 2 SVZW is zaterdagmiddag geeindigd in een gelijkspel. In Wierden stond er na 90 minuten voetballen 1-1 op het scorebord. De Emmeloorders kwamen vroeg op achterstand door een benutte penalty van SVZW. Vervolgens kreeg ook Flevo Boys een strafschop, maar Aron Strengholt schoot op de paal. Frank Post was even later wel succesvol en bepaalde de ruststand op 1-1. In de tweede helft gingen beide ploegen voor de winst. De Emmeloorders zagen 8 minuten voor tijd een goal worden afgekeurd vanwege buitenspel. Het bleef echter 1-1. Door dit resultaat blijft Flevo Boys de trotse koploper van de 1e klasse D.
Urk 17 februari 2018
Voetbaltrainer Richard Karrenbelt van SV Urk heeft vanmiddag zijn nieuwe contract ondertekend. Dat deed de oefenmeester vlak voor het hoofdklasseduel tussen SV Urk en SC Genemuiden. Karrenbelt is op Urk bezig aan zijn eerste seizoen. Hij blijft ook komend seizoen de hoofdtrainer van de hoofdklasser. Op dit moment staat Karrenbelt met SV Urk op de elfde plaats van de hoofdklasse. De Urkers hebben na 18 wedstrijden nu 21 punten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer