Ex-medewerker Witteveen: kinderen in gevaar

Flevoland 10 september 2013
De kinderen die met taxi's van Witteveen naar school vervoerd worden zijn in gevaar. Het gaat om kinderen die soms acute zorg nodig hebben en zonder begeleiding eigenlijk niet vervoerd kunnen worden.Dat is een van de klachten die ex-chauffeur Hilda Harmsen uit Dronten heeft over het taxibedrijf. Afgelopen vrijdag werd ze na een proeftijd op staande voet ontslagen. Een reden werd niet gegeven.

Harmsen had drie jaar ervaring toen ze half augustus overging naar Taxi Witteveen, nadat die het leerlingenvervoer in Dronten had overgenomen. Zij merkte dat er veel dingen mis zijn bij het bedrijf. Dat verzorgt ook het leerlingenvervoer in Emmeloord en Urk.

Witteveen doet dit werk goedkoper dan andere taxibedrijven. Kosten worden volgens Harmsen bespaard door chauffeurs in hun eigen tijd te laten werken. Ook zijn er geen begeleiders voor de kinderen. Het biedt chauffeurs te weinig opleiding en contractafspraken komt Witteveen niet na.

De lijst met klachten van Harmsen wordt ondersteund door werknemers die nog wel voor Witteveen werken en door vakbond FNV. Taxi Witteveen wil geen commentaar geven op de kwestie.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer