Kamp: nog geen proefboringen schaliegas

NOORDOOSTPOLDER • Wo 18 september 2013 | 20:37 • Woensdag 18 september 2013 | 20:37
Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil eerst een breed onderzoek naar schaliegas voordat er proefboringen worden gedaan. Dat schrijft minister Kamp aan de Tweede Kamer.

Marknesse en Luttelgeest zijn aangewezen als locatie waar proefboringen zouden kunnen plaatsvinden. Kamp verwacht dat het onderzoek naar schaliegas zeker een jaar gaat duren.

PVDA stemt niet in
Tweede Kamerlid Jan Vos van de PvdA zei woensdagavond al tijdens een bezoek aan Noordoostpolder dat zijn partij niet zal instemmen met proefboringen.

Noordoostpolder blij, maar ongerustheid blijft
De gemeente Noordoostpolder is blij dat de proefboringen worden uitgesteld. Toch blijft de gemeente ongerust dat er op een later tijdstip wel geboord wordt. De gemeente vindt dat het rapport van Witteveen en Bos van tafel moet. Volgens die studie kan er veilig worden geboord naar schaliegas. De gemeente vindt dat rapport niet objectief, omdat het ingenieursbureau ook voor bedrijven werkt die naar schaliegas boren.

Cuadrilla teleurgesteld
Boorbedrijf Cuadrilla, dat al een vergunning had gekregen om te zoeken naar schaliegas, vindt het jammer dat het langer duurt tot er wordt besloten over proefboringen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel