Kamp: nog geen proefboringen schaliegas

Noordoostpolder 18 september 2013
Minister Kamp en PvdA: Geen proefboringen
Jan Vos tijdens bezoek
Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil eerst een breed onderzoek naar schaliegas voordat er proefboringen worden gedaan. Dat schrijft minister Kamp aan de Tweede Kamer.

Marknesse en Luttelgeest zijn aangewezen als locatie waar proefboringen zouden kunnen plaatsvinden. Kamp verwacht dat het onderzoek naar schaliegas zeker een jaar gaat duren.

PVDA stemt niet in
Tweede Kamerlid Jan Vos van de PvdA zei woensdagavond al tijdens een bezoek aan Noordoostpolder dat zijn partij niet zal instemmen met proefboringen.

Noordoostpolder blij, maar ongerustheid blijft
De gemeente Noordoostpolder is blij dat de proefboringen worden uitgesteld. Toch blijft de gemeente ongerust dat er op een later tijdstip wel geboord wordt. De gemeente vindt dat het rapport van Witteveen en Bos van tafel moet. Volgens die studie kan er veilig worden geboord naar schaliegas. De gemeente vindt dat rapport niet objectief, omdat het ingenieursbureau ook voor bedrijven werkt die naar schaliegas boren.

Cuadrilla teleurgesteld
Boorbedrijf Cuadrilla, dat al een vergunning had gekregen om te zoeken naar schaliegas, vindt het jammer dat het langer duurt tot er wordt besloten over proefboringen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer