Acties Filipijnen leveren tot nog toe 20.000 euro op

Flevoland 18 november 2013
Bij de acties in Flevoland voor slachtoffers op de Filipijnen stond de teller op maandagmiddag op bijna 20.000 euro. Een groot gedeelte van het geld, bijna 14.000 euro, is opgehaald door de Emmeloordse stichting Operatie Mobilisatie en de Almeerse stichting Young Focus. Beide organisaties zijn al werkzaam op de Filipijnen.

Ook bioscoop Movieskoop Emmeloord deed mee aan de Nationale Actiedag Filipijnen. Van elk verkocht kaartje op maandagavond ging 1 euro naar de slachtoffers van tyfoon Haiyan.

Daarnaast is op Urk 4.500 euro ingezameld door cafés 't Haventje en De Ommele. Zij organiseerden het Rad van Fortuin. Winkeliers doneerden geschenken die deelnemers konden winnen door loten te kopen. Daarnaast zamelen ze alle fooien in, en verdubbelen dit bedrag om te doneren aan giro 555.

Verder zijn leerlingen van het Vakcollege Techniek uit Lelystad een actie gestart. Ze willen zoveel mogelijk houten tuinstoeltjes maken voor kinderen. Hout Plaza en Fischer BV zijn zo enthousiast over dit plan dat ze besloten hebben om het materiaal te sponsoren. De stoeltjes kunnen besteld worden voor 15 euro per stuk. Op zaterdag 30 november zijn ze klaar en worden ze uitgedeeld door Sinterklaas. 

Leerlingen van groep 8 van het Lichtschip in Ens hielden een bliksemactie met een rommelmarkt. Ze zamelden lege flessen in en verkochten cupcakes om geld op te halen voor de slachtoffers op de Filipijnen. Opbrengst: 700 euro.

Een ander initiatief komt van Brei - en Haakgroep Muziekwijk in Almere. Vrijwilligers verkopen gebreide en gehaakte producten vanuit hun winkel en op markten. Alle opbrengsten van de verkochte producten in november en december worden gedoneerd aan giro 555. Daarnaast konden klanten van supermarkt Coop, met vestigingen in Zeewolde, Nagele en Emmeloord, geld doneren door lege flessen in te leveren.

In het hele land werd er 18,5 miljoen euro opgehaald.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer