Weinig nieuwe verklaringen in grensrechterzaak

Almere 19 november 2013
Het hoger beroep over de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere heeft tot nu toe tot weinig nieuwe informatie geleid. De twee minderjarige verdachten die dinsdag terecht stonden, kunnen of willen niet precies vertellen wat er is gebeurd.

Het hoger beroep ging dinsdag van start. Het gerechtshof hoopte van de verdachten aanvullende informatie te krijgen over de mishandeling van Nieuwenhuizen op 2 december vorig jaar, maar die kwam er niet of nauwelijks. Het gerechtshof was dan ook teleurgesteld over de beperkte verklaringen zegt advocaat Marielle van Essen. Zij verdedigt verdachte Soufyan B. in deze zaak. Hij liet het bij de verklaringen die hij had afgelegd bij de politie. Bovendien zou hij niet te zien zijn op de foto's die zijn gemaakt van het incident.

De familie van het slachtoffer volgt de rechtszaak in een andere zaal via een videoverbinding. De nabestaanden willen niet met de verdachten in één zaal zitten. Advocaat Margje van Weerden zegt dat de behandeling van de zaak van haar cliënt Mohamed K. bijzonder emotioneel verliep. Niet alleen de familie van het slachtoffer, maar ook de familie van de verdachte hadden het tijdens de zitting erg zwaar.

In totaal zijn er zeven personen veroordeeld voor het medeplegen van doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De Almeerse grensrechter Nieuwenhuizen werd eind vorig jaar mishandeld op het veld van Buitenboys door spelers van Nieuw Sloten uit Amsterdam. Hij overleed een dag later.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer