"Bennour doodgeschoten na ruzie"

ALMERE • Wo 27 november 2013 | 17:53 • Woensdag 27 november 2013 | 17:53
Eén verdachte in de zaak van de vermoorde Almeerse sportschoolhouder Mondher Bennour heeft bekend hem in een ruzie te hebben doodgeschoten. Dat bleek woensdag bij de start van het vijfdaagse proces, voor de rechtbank Lelystad.

De schutter zei door de sportschoolhouder te zijn bedreigd en er zou zelfs een keer in opdracht van Bennour op hem zijn geschoten. Toen hij de kwestie met Bennour wilde uitpraten, kreeg hij een klap van de sportschoolhouder. Daarop schoot hij hem in paniek dood.

In totaal staan er zes verdachten terecht voor de moord op Bennour. Het OM stelt dat de andere vijf ook bij de moord betrokken zijn geweest. Maar twee verdachten hielden vandaag de kaken op elkaar bij het verhoor door de rechtbank. Een andere verdachte, een ex-rechercheur, verklaarde onschuldig te zijn.

Donderdag gaat het proces verder en later mag het Openbaar Ministerie verklaren waarom justitie vindt dat alle zes verdachten betrokken zijn bij de moord.

Verslaggever Maaike van den Bosch is bij de rechtszaak aanwezig.
Via Twitter stuurt ze updates over het proces.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel