Groot trainingscentrum scheepsrampen naar Duin

Almere 7 december 2013
Foto: CSMARTALMERE
Wethouder Mulder bevestigt komt trainingscentrum
Foto: CSMARTALMERE
Almere krijgt een groot trainingscentrum voor personeel van cruiseschepen. Het Amerikaanse bedrijf Carnival gaat in Almere Duin een complex neerzetten waar jaarlijks 5000 personeelsleden getraind kunnen worden op veiligheid en het voorkomen van scheepsrampen. Via het financiële persbureau Bloomberg kwam dit nieuws naar buiten en de Almeerse wethouder Henk Mulder bevestigt het via twitter.

Carnival is het grootste bedrijf in de wereld op het gebied van cruisevakanties en investeert meer dan 35 miljoen euro in het project om de veiligheid van vakanties op cruiseschepen te vergroten. Daaronder valt de nieuw te bouwen campus met oefenschip in Almere.

Het bedrijf heeft ook gezocht naar vestigingsplaatsen in Italië en Kroatië maar koos voor Almere vanwege de ligging dicht bij Schiphol en de gastvrijheid van de gemeente. Op bedrijventerrein Gooisekant In Almere zit al een dochteronderneming van Carnival, The Center for Simulator Maritime Training. Dat is een opleidingsinstituut voor zeevaarders. Het centrum maakt gebruik van technisch hoogwaardige simulators.

Aanleiding voor de nieuwe investering is onder meer de ramp met de Costa Concordia, waarbij 32 mensen om het leven kwamen, zo laat het bedrijf weten aan Bloomberg. Carnival heeft haar hoofdkantoor in Miami en is genoteerd aan de Amerikaanse beurs van New York. Maandag komt de gemeente Almere met meer details naar buiten. 

Almere Duin is een groot nieuwbouwproject aan de rand van het Markermeer. Er worden door projectontwikkelaar Amvest duinen aangelegd om de uitstraling van een kustplaats te creëren.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer