Tekorten ASV staan aanleg kunstgrasveld niet in de weg

Dronten 10 december 2013
Tekorten ASV staan aanleg kunstgrasveld niet in de weg
De financiële tekorten bij voetbalvereniging ASV Dronten hebben geen gevolgen voor de aanleg van kunstgras op het hoofdveld. Dat zegt de Dronter wethouder Ton van Amerongen. De voetbalvereniging heeft voor de aanleg van het kunstgrasveld de Stichting Sportbedrijf Dronten opgericht. Daarin zit 2 ton subsidie van de gemeente, die het toekomstige onderhoud van het veld in één keer heeft afgekocht.

De stichting neemt die zorg dan op zich. Voorwaarde voor de gemeente is dat de stichting zelf de rest financiert. Het gaat dan om ongeveer een ton, die wordt bekostigd via sponsoren en een banklening. Het bestuur van ASV Dronten benadrukt dat de stichting los staat van de club. De vereniging gaat wel een gebruikersvergoeding betalen aan de stichting. Die wil de club bekostigen via een contributieverhoging.

ASV Dronten heeft dit jaar een tekort van 55.000 euro. Vorig jaar was er al een tekort van 30.000 euro. Volgende week dinsdag wordt het financieel verslag besproken tijdens de algemene ledenvergadering.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer