Meerderheid Eerste Kamer tegen superprovincie

Flevoland 10 december 2013
Eerste Kamer
Een meerderheid van de Eerste Kamer wil dat minister Ronald Plasterk de vorming van de Noordvleugelprovincie opschort. Onder aanvoering van het CDA is daarover dinsdag een motie ingediend. Deze is mede ondertekend door GroenLinks, SGP, ChristenUnie, SP en de Onafhankelijke Senaatsfractie. De PVV heeft laten weten de motie te steunen.

De partijen vinden het plan van de samenvoeging van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland niet doordacht genoeg. Volgens de opsteller van de motie, Sophie van Bijsterveld van het CDA, is de minister te snel en heeft hij zijn argumenten niet goed onderbouwd. Ook constateert zij dat er geen breed draagvlak voor de superprovincie is.

Volgende week komt de motie in stemming. Het ziet er naar uit dat de Senaat de motie in meerderheid aanneemt en zich tegen de plannen uitspreekt. Al eerder spraken de 12 provincies zich uit tegen de superprovincie.

Gedeputeerde Marc Witteman van de provincie laat via Twitter weten de motie van het CDA prima te vinden. De kans dat deze wordt aangenomen acht Witteman groot en dat gegeven kan de minister niet negeren, zo zegt de gedeputeerde.

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer